Bertha 28.03.2021 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 W angielskiej szkole naukę zaczyna się od prostych obowiązków domowych i społecznych. W pierwszej klasie dziecko wie po co jest shopping liste. W Polsce dziecko zaczyna naukę od modlitwy oraz innych otępiających bajek. Tak mamy wychować kandydatów na Nobla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 28.03.2021 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 @Bertha, masz słuszne spojrzenie na tę organizację, ale niebezpiecznie to rzutuje na Twoje całkowite postrzeganie otaczającego świata i prowadzi do błędów. Polska szkoła tak nie wygląda, chociaż faktycznie brakuje pewnych rzeczy głównie w starszych klasach (kwestie ekonomiczno-przedsiębiorczo-jak ten świat działa) na początkach edukacji nie jest dobrze ale tragicznie też nie jest. Jest dużo nauki o sprawach życiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Dobra, ostatni raz. Jedzenie które kupujesz jest szkodliwe dla zdrowia. COVID jest chorobą i nie wiem dlaczego wmawiasz mi że uważam że nie szkodzi zdrowiu. Ja jedynie uważam że jest wynikiem działania zaplanowanego i skrupulatnie egzekwowanego przy pomocy manipulacji medialnych. Chyba nie zaprzeczysz że mordowanie ludzi przez niemców w obozach koncentracyjnych było zaplanowane i szkodziło zdrowiu tych więźniów. Wmawia się nam tu wszystkim że jedynie szczepionka nas uratuje a próby leczenia są administracyjnie torpedowane. Podobno tego korona wirusa wyizolowano ale nie robi się szczepionek z tym osłabionym wirusem jak to dotychczas robiono. Jesli cie uraziłem to przepraszam. Uważam że jedzenie które jem jest ok.Tym bardziej że udziła własnych produktów jest spory i rzadko kupuje jedzenie całkowicie przetworzone ewentualnie pół produkty. Co do foliarzy generalnie i się mylą dlamnie każy zwolennik Czipó to ta sam osoba. Nie wiem co obzy mają do COVd. Jestem zwolennikiem masowego i obowiązkowego szczepienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Planowanie zakupów i robienie ich wg listy to podstawa oszczędności. Kupowanie w promocji też takie może być. Ale trzeba uważać, żeby nie przekroczyć granicy między oszczędnością a skąpstwem. Jedno dobre drugie nie. Ale definicja obu płynna i indywidualna więc trudno ostatecznie orzec. Nie jest to cecha ogólna człowieka i zależy od rodzaju produktu ja siebie oceniam jako rozrzutnego na zakupach jedzenia i oszczędnego a czasem skąpego w innych. A ten wyrób 0% "piwo" to mi przypomniał, żebym w końcu kiedyś spróbował wina bezalkoholowego. W mojm kalkulatorze do skąpstwa mi daleko. wina nie piłem nawet jak chlałem czasami piwo dobre zwłaszcza jak smakuje jak piwo i przypomina dawne czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 @Bertha, masz słuszne spojrzenie na tę organizację, ale niebezpiecznie to rzutuje na Twoje całkowite postrzeganie otaczającego świata i prowadzi do błędów. Polska szkoła tak nie wygląda, chociaż faktycznie brakuje pewnych rzeczy głównie w starszych klasach (kwestie ekonomiczno-przedsiębiorczo-jak ten świat działa) na początkach edukacji nie jest dobrze ale tragicznie też nie jest. Jest dużo nauki o sprawach życiowych. W naszym szkolnictwie jest kompletny brak edukacji finansowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.03.2021 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Jestem zwolennikiem masowego i obowiązkowego szczepienia Ja jestem zwolennikiem leczenia. Tylko że na leczeniu 1% zarażonych tym K-W nie da się zarobić miliardów jak na szczepieniu całej populacji. Weź też pod uwagę że już się mówi o konieczności szczepienia co roku a nawet 2 razy w roku. W Anglii już będą szczepić 3 dawką bo się wirus "zmutował". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.03.2021 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 W naszym szkolnictwie jest kompletny brak edukacji finansowej Dodał bym do tych braków jeszcze nauczanie medycyny i prawa. Nie ma ich, bo te są zarezerwowane dla specjalnych kast które na nieświadomym pospólstwie zarabiają krocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Byle co jesz, byle co gadasz i na dokładkę wnioski byle jakie wyciągasz z dyskusji z innymi. Co jest nie tak we własnym pieczonym chlebie, własnych jajkach, własnych warzywach, przetworach przez część roku, przeważnie ziemniaki od bambra część owoców równo. Oceniasz moje jedzenie po biłaej kiełbasie na świeta, kukurydzy o którą najłatwiej z puszki piwie 0% czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Planowanie zakupów i robienie ich wg listy to podstawa oszczędności. Kupowanie w promocji też takie może być. Ale trzeba uważać, żeby nie przekroczyć granicy między oszczędnością a skąpstwem. Jedno dobre drugie nie. Ale definicja obu płynna i indywidualna więc trudno ostatecznie orzec. Nie jest to cecha ogólna człowieka i zależy od rodzaju produktu ja siebie oceniam jako rozrzutnego na zakupach jedzenia i oszczędnego a czasem skąpego w innych. A ten wyrób 0% "piwo" to mi przypomniał, żebym w końcu kiedyś spróbował wina bezalkoholowego. Zgadza się, lista to podstawa większych zakupów ale nie lista taka jąka kulibob przedstawia że bierze gazetkę z Biedrony i wszystkie produkty które w promocji trafiają na listę, czy to są normalne zakupy??? czy to jest oszczędność czy skąpstwo? Gdy dany produkt z listy zakupów trafi się w promocji to super, gdy nie to nie będę sobie włosów z głowy rwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Zgadza się, lista to podstawa większych zakupów ale nie lista taka jąka kulibob przedstawia że bierze gazetkę z Biedrony i wszystkie produkty które w promocji trafiają na listę, czy to są normalne zakupy??? czy to jest oszczędność czy skąpstwo? Gdy dany produkt z listy zakupów trafi się w promocji to super, gdy nie to nie będę sobie włosów z głowy rwał. W ogóle nie rozumiesz idei robienia zapasów z wykorzystaniem promocji. Jak często robisz zakupy żywieniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Co jest nie tak we własnym pieczonym chlebie, własnych jajkach, własnych warzywach, przetworach przez część roku, przeważnie ziemniaki od bambra część owoców równo. Oceniasz moje jedzenie po biłaej kiełbasie na świeta, kukurydzy o którą najłatwiej z puszki piwie 0% czasami Sory, własne jajka to sprzedajesz bo drożej wychodzą a kupujesz w biedronie bo tańsze, o reszty nie będę już pisał bo i po co. Kupujesz to co chcesz i to co Tobie pasuje, to akurat nie jest po mojej myśli więc kilka uwag wtrąciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Jak często robisz zakupy żywieniowe? Dwa razy w miesiącu takie większe i w razie potrzeby z doskoku po drobne sprawunki raz, dwa razy w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 28.03.2021 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Co jest nie tak we własnym pieczonym chlebie, własnych jajkach, własnych warzywach, przetworach przez część roku, przeważnie ziemniaki od bambra część owoców równo. Nic w tym złego, rzekłbym, że nawet bardzo dobrze. Własne to zawsze bardzo dobrze. Ale tego sprzedawania własnych jajek i kupowania w biedrze nie pojmuję. Nieważne czy zdrowe czy nie i co kto o jakich jajkach sądzi, ale samo postępowanie przedziwne. A mięso, biała kiełbasa to w mojej opinii produkt najbardziej wrażliwy na jakość i trzeba szukać dobrego miejsca. Dobre warzywa i owoce są w wielu miejscach, jogurty wszędzie identyczne tych samych firm, ale znaleźć sklep z dobrym mięsem - sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Sory, własne jajka to sprzedajesz bo drożej wychodzą a kupujesz w biedronie bo tańsze, o reszty nie będę już pisał bo i po co. Kupujesz to co chcesz i to co Tobie pasuje, to akurat nie jest po mojej myśli więc kilka uwag wtrąciłem. Znowu zrozumiałeś t co ciachałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Ale tego sprzedawania własnych jajek i kupowania w biedrze nie pojmuję. Nieważne czy zdrowe czy nie i co kto o jakich jajkach sądzi, ale samo postępowanie przedziwne. Produkcja jajek jest cykliczna okres siwat jest momentem gdy popyt jest duży a podaż mała. Wtym okresie wolę obstawić stałego klienta niż ryzykować że pójdzie do somsiada. Mam rezerwowaną produkcję a nie dzwonek do drzwi ja po jajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.03.2021 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 A dlaczego go obrażasz? Co konkretnie i obiektywnie jest złego w jego postepowaniu? Bo nie jest jak twoje i go nie rozumiesz bo jeszcze nie doszedłeś do tego poziomu? Ee, chłopie, wyhamuj z tym obrażaniem bo już pokazałeś chamstwo obrażając wcześniej kobietę @Nayri i przedstawianiem swojego punktu widzenia który jest jeden jedyny słuszny. Przykład? choćby z tego tematu - cukier nie używasz i obrażasz innych ludzi pisząc poniższe słowa A kto normalny dbający o zdrowie używa jeszcze cukier w czystej postaci w dzisiejszych czasach? obrażasz mnie i innych bo ja dbam o zdrowie i wiele innych ludzi też uważamy się za normalnych ludzi a wg twojego punktu My jesteśmy nienormalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 28.03.2021 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Produkcja jajek jest cykliczna okres siwat jest momentem gdy popyt jest duży a podaż mała. Wtym okresie wolę obstawić stałego klienta niż ryzykować że pójdzie do somsiada. To brzmi zupełnie inaczej i sensownie, bo ten zakup to kwestia jednorazowa (kilku razowa). Ale wcześniej napisałeś tylko, że kupujesz bo jesteś w stanie sprzedać drożej, więc nie dziw się zdziwieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Dwa razy w miesiącu takie większe i w razie potrzeby z doskoku po drobne sprawunki raz, dwa razy w tygodniu. Poświęcasz na to dużo więcej czasu, drożej i ponosisz większe ryzyko zakażenia teraz kupuje co 2-4 tygodnia. Przed covidem raz w tygodniu.Poza pewnymi rzeczami co kupuje na alegoo. Dzisiaj piekę w 4 keksówkach chleb z 2kg mąki . Pewnie nie zgadniesz ale ilość godzina i dzien nie jest przypadkowy. Optymalizacja mojego czasu pracy i kosztów pozatym wyższa jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.03.2021 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 (edytowane) To brzmi zupełnie inaczej i sensownie, bo ten zakup to kwestia jednorazowa (kilku razowa). Ale wcześniej napisałeś tylko, że kupujesz bo jesteś w stanie sprzedać drożej, więc nie dziw się zdziwieniu. Albo coś zle napisałem lub zle przeczytałeś. Jest to zakup incydentalny W przeciągu ok4 tygodni produkcja się podwoi Edytowane 28 Marca 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.03.2021 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Od razu przypomina mi się ten z n oosem jak renifer co zmienił z węgla na gaz ogrzewanie i gada głupoty Jeśli uważasz, że jedna kiełbasa (szynka, kawa itp) kosztuje x złotych, a inna 2x zł dlatego,, że ktoś chce zarobić więcej i ciebie orżnąć to współczuję naiwności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts