Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z tego co wiem ten nowy podatek jeśli wejdzie ma się odnosić do giełdy anie nieruchomości.

Czyli uderzy tylko w obrzydliwie bogatych graczy giełdowych, i o takie ograniczone myślenie obywatela obecnie trwa walka.

Dzisiaj łazisz na czworaka, a jutro wdrożysz instrukcje czołgania w celu przemieszczania.

Widzę wiele nie zrozumiałeś

Na chwię obecną jeśli bym miiał 65lat i 25lat składek KRUS mam podwójna emeryturę w sensie .

Minimalna z KRUS plus ochłapy z zusu. Ale głowny dochód na emeryturze będą stanowić dywidendy i ??I?KE.

Zrozumiałem, nie bój.

To w jakim planujesz przejść na emeryturę? Bo takie niedorzeczności wypisujesz że chyba przestane traktować Cie na poważnie. Jaka podwójną emerytura? z czego?

A te dywidendy to z czego, z dopłat do ha ziemi? Którzy małorolni traktują to jako niezłe źródło dochodu oszukując i naciągając po nie kąt szarego człowieka.

Więc nie mów mi o swojej zapobiegliwości i przenikliwości finansowej bo to zwykłe cwaniactwo a nie uczciwa praca.

I jak ta choinka to TY byłeś bo nie chce mi się kopać w temacie aby odnaleźć wątek.

Zrozumiałem, nie bój.

To w jakim planujesz przejść na emeryturę? Bo takie niedorzeczności wypisujesz że chyba przestane traktować Cie na poważnie. Jaka podwójną emerytura? z czego?

A te dywidendy to z czego, z dopłat do ha ziemi? Którzy małorolni traktują to jako niezłe źródło dochodu oszukując i naciągając po nie kąt szarego człowieka.

Więc nie mów mi o swojej zapobiegliwości i przenikliwości finansowej bo to zwykłe cwaniactwo a nie uczciwa praca.

I jak ta choinka to TY byłeś bo nie chce mi się kopać w temacie aby odnaleźć wątek.

Czyli nie zrozumiałes

Co do choinek mam pojechać , zapłacić i sam wyciąć:)

.

A jednak to o ciebie chodziło i nie było wtedy z Twojej strony pretekstu że trzeba jechać i wycinać ale głównym powodem była ciężka praca jaką trzeba wykonać żeby ją ściąć. Chłopie, masz 40 lat i być takim leniem to wstyd. Znam ludzi o wiele, wiele starszych którzy po choinkę jadą i nie marudzą bo to dla nich atrakcja a już na pewno nie ciężka praca.

Zrozumiałem, nie bój.

A te dywidendy to z czego, z dopłat do ha ziemi? .

Określenie "dywidenda" jest chyba na tyle jasne, że mieszanie jej z dopłatami do ziemi jest dość dziwne...

A jednak to o ciebie chodziło i nie było wtedy z Twojej strony pretekstu że trzeba jechać i wycinać ale głównym powodem była ciężka praca jaką trzeba wykonać żeby ją ściąć. Chłopie, masz 40 lat i być takim leniem to wstyd. Znam ludzi o wiele, wiele starszych którzy po choinkę jadą i nie marudzą bo to dla nich atrakcja a już na pewno nie ciężka praca.

Ale chiało mi się przeszukać aukcje zamówić kilka w różnym wieku i je zasadzić z perspektywą wycięcia. Czyli więcej roboty

Określenie "dywidenda" jest chyba na tyle jasne, że mieszanie jej z dopłatami do ziemi jest dość dziwne...

A skąd je wziął jak sam mówi że nie pracuje.

Rolnik ma dopłaty do każdego ha ziemi w zależności od upraw oraz dopłaty do paliwa i wszelakie dotacje do zakupu sprzętu rolniczego bo jest rolnikom potrzebny do wykonywania ich pracy. Czy ja jak potrzebuje auta aby dojechać do pracy bo tez jest mi ono potrzebne nie dostane żadnego dofinansowania do jego zakupu czy do paliwa.

Aby dostać dopłatę do ziemi wystarczy raz w roku ja przeorać czy talerzować i nie trzeba nic więcej robić, kasę się dostanie.

A skąd je wziął jak sam mówi że nie pracuje.

Rolnik ma dopłaty do każdego ha ziemi w zależności od upraw oraz dopłaty do paliwa i wszelakie dotacje do zakupu sprzętu rolniczego bo jest rolnikom potrzebny do wykonywania ich pracy. Czy ja jak potrzebuje auta aby dojechać do pracy bo tez jest mi ono potrzebne nie dostane żadnego dofinansowania do jego zakupu czy do paliwa.

Aby dostać dopłatę do ziemi wystarczy raz w roku ja przeorać czy talerzować i nie trzeba nic więcej robić, kasę się dostanie.

W skrócie oszczędne życie, procent składany.

Pieniądze z komuni, naświęta i urodziny pakowane były na ksiżeczka PKO na moją matkę była bo na szczyla nieszło :)

po 18 zakupiłem TFI Pionier chyba się nazywał. Pracowałem uczyłem się . 2008 sparzyłem się na GPW powrót na wiele lat do TFI.

2013-2015 skupowąłem złoto i srebro bulionowe większość wyprzedane w 2020 środki zapakowane na GPW w połowie dołka październikowego.

ETF w IKE

Jak umiesz tanio żyć i znasz procent składany to dalej samo idzie. Miliarderem ie będziesz aje uważam że jest ok

Teraz Praca ogranicza się do

Rolniczego handlu detalicznego i Nierejestrowanej widzialności gospodarczej. (Wszystko zgodnie z prawem).

A teraz im dalej tym prościej się żyje