Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

NIe sądzisz.

No tak, znając Twoje doświadczenia z tych kilku (nastu) lat pracy zawodowej absolutnie mnie to nie dziwi :)

Ty się najbardziej realizowałeś, jak ci się udało coś materialnego z zakładu pracy wynieść :)

Widzę że się zbulwersowałeś i to mocno prawda w oczy kole niewolnik z urodzenia.

Oczywiście że brałem z zakładu co się dało nie jestem idiota

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę że się zbulwersowałeś i to mocno prawda w oczy kole niewolnik z urodzenia.

Oczywiście że brałem z zakładu co się dało nie jestem idiota

Nie nie bulwersuje mnie raczej złodziejstwo, którym się chwalisz.

Po trybie źycie, jaki prowadzimy postronna osoba mogłaby powiedzieć, że to Ty jesteś niewolnikiem, przywiązanym do swoich czworaków,:)

Ponadto, jakim trzeba być finansowym idiotą by nie korzystać z kredytów konsumenckich ze stopą oprocentowania niższą niż inflacja (wielokrotnie 0%) lub kredytów hipotecznych o oprocentowaniu niższym niż wzrost cen nieruchomości.

Niektórzy swego czasu, głównie na wątku węglarzy śmieli się z mojego kredytu na dom i to wziętego na 100% inwestycji ;)

Tylko kredyt to niewola

Jak kolwiek redyt który nie przyniesie zysku większego niż RRSO lub nie jest 0%to głupota

Te "ekonomista",mądry kredyt to nie niewola a czysty zysk ;)

Nie sprzedałem 10 lat temu M4 za 150tys.zl by wziąć niższy kredyt, sprzedałem je za 250tys.zl w zeszłym roku bo chciałem zarobić na kredycie ;)

Ba,przez 8 lat od czasu przeprowadzki te M4 dawało mi 1tys.zl miesięcznie ;)

A kredyt na działkę i dom to 370tys.zl ;)

Edytowane przez Arturo1972

Niektórzy swego czasu, głównie na wątku węglarzy śmieli się z mojego kredytu na dom i to wziętego na 100% inwestycji ;)

Te "ekonomista",mądry kredyt to nie niewola a czysty zysk ;)

Nie sprzedałem 10 lat temu M4 za 150tys.zl by wziąć niższy kredyt, sprzedałem je za 250tys.zl w zeszłym roku bo chciałem zarobić na kredycie ;)

Ba,przez 8 lat od czasu przeprowadzki te M4 dawało mi 1tys.zl miesięcznie ;)

A kredyt na działkę i dom to 370tys.zl ;)

Masz i nie masz zarazem racji najem ma jedną ogromną wade . Drugiego człowieka

Znam takiego jednego wolnego człowieka co cały czas twierdził że nie będzie na kogoś pracował i kiedy ktoś sobie zażyczy i całe życie siedział i chyba jeszcze siedzi na emeryturze mamuśki. Zapewne takim wolnym człowiekiem jesteś Ty, wolny od pracy i wolny od pieniędzy :lol2:

Acha, zapomniałem dodać że kto go nie znał a słyszał jaki on jest finansista (bo bajer miał niezły), wypisz wymaluj sobowtór Kuliboba, tylko z tym że ja go znalem osobiście i wiedziałem że groszem nie śmierdzi.

Jakos dom postawiłem i jakoś żyje wiec chyba nie ma problemów.

To za pół darmo wynajmowałeś. Co najmniej około 2 tys za miesiąc.

A co do kredytu, tez już tu pisałem że kredyt jest dla mądrych ludzi i kredyt bierze się wtedy gdy jest potrzeba.

Wynajmowałem za 1700zl miesięcznie, 1000zl to już po odjęciu czynszu i opłat :)

Masz i nie masz zarazem racji najem ma jedną ogromną wade . Drugiego człowieka

Przez te 8 lat miałem tylko 3 najemców przy czym pierwszy po roku zrezygnował.

Edytowane przez Arturo1972

Number of COVID Vaccine Injuries Reported to VAERS Surpasses 50,000, CDC Data Show

VAERS data released today showed 50,861 reports of adverse events following COVID vaccines, including 2,249 deaths and 7,726 serious injuries between Dec. 14, 2020 and March 26, 2021.

Liczba urazów spowodowanych przez COVID zgłoszonych do VAERS przekracza 50000, CDC Data Show

Opublikowane dzisiaj dane VAERS wykazały 50861 zgłoszeń zdarzeń niepożądanych po szczepionkach COVID, w tym 2249 zgonów i 7726 poważnych obrażeń w okresie od 14 grudnia 2020 r. Do 26 marca 2021 r.

Była nagonka antycovidowców na szczepionkę Pfizer BioNTech a teraz jest na AstraZenteca.

Do antycovidowców możliwe że dołączyły firmy produkujące droższe szczepionki.

Ja zaraz zdechnę na świąteczne przeżarcie nie ma szans na trening jutro. Normalnie COVid utrudnione oddychanie brak miejsca na przepone

Ale pulsoksymetr darmowy z Chin mówi że będę żyć

Tlen ok ale tetno wysokie 74-78 za dużo sodu , odwodnienie ipełen bęben.

Ciśnienie wysokie

132/83 wysokie jak na mnie jeden z najwyższych odkąd ma ciśnieniomierz z Chin uczciwie płacony

Nienawidzę świat

Edytowane przez kulibob

niskich stóp procentowych

Przecież są już od dawna (konsumenckie i hipoteczne) ... oprocentowanie (w zależności od rodzaju kredytu) nie ulega zmianie a hipoteczny możesz na niższy (jeżeli jest dostępny) przefinansować.

Kupujesz samochód za gotówkę mając dostępny kredyt z zerowym oprocentowaniem ?

Kupujesz dom (lub finansujesz budowę) z własnej kieszeni mając dostępny kredyt hipoteczny np na 3% o niezmiennej stopie oprocentowania przez 20 lat (na krótsze okresy oprocentowanie jest jeszcze niższe) ?

Oczywiście "gównojady" bez zdolności kredytowej muszą za kredyt płacić więcej :)

niskich stóp procentowych

Przecież są już od dawna (konsumenckie i hipoteczne) ... oprocentowanie (w zależności od rodzaju kredytu) nie ulega zmianie a hipoteczny możesz na niższy (jeżeli jest dostępny) przefinansować.

Kupujesz dom (lub finansujesz budowę) z własnej kieszeni mając dostępny kredyt hipoteczny np na 3% o niezmiennej stopie oprocentowania przez 20 lat (na krótsze okresy oprocentowanie jest jeszcze niższe) ?

Oczywiście "gównojady" bez zdolności kredytowej muszą za kredyt płacić więcej :) ... buduj więc swoją wiarygodność kredytową zamiast na wszystkim szczędzić, dziadować, kraść i oszukiwać

Oczywiście "gównojady" bez zdolności kredytowej muszą za kredyt płacić więcej :)

20 letni kredyt jest dużym rykiem.

Ja na samochód 50/50 roczny kredy mam RRS5%(opłata przygotowywacza żebym gnojom odrazu nie spłacił) defa kto taniej niż gotówka bo dawało to zniżki na bonusy . W takie sytuacji wybrałem krechę a wolałem gotówkę. Teraz gotówka jest na gównianym procencie ale ważna płynność i bezpieczeństwo.

Edytowane przez kulibob

Oczywiście "gównojady" bez zdolności kredytowej muszą za kredyt płacić więcej :) ... buduj więc swoją wiarygodność kredytową zamiast na wszystkim szczędzić, dziadować, kraść i oszukiwać

Na chu... zakłądać kajdany jak można mieć za gotówke chyba że faktycznie 0% lub oprocentowanie porównywalne z bezpiecznym aktywem, lub inny zysk