Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

O jakim ryzyku i niewoli odpowiadasz ?

Nie znam takich terminów ;)

A obecnie tak to wygląda:

[ATTACH=CONFIG]454630[/ATTACH]

Dziwi mnie to że nie rozumiesz.

Rozumiesz że masz teraz kredyt i go spłacasz. W dobrych czasach kredyt powoduje dyskomfort w złych to klęska.

Ja teraz mam dwie raty po 230zł i pożniej jeszcze 7 po 17 i nawet nie wiesz jak mnie to wkur..

W sklepie spożywczym lepiej płacić kredytem bo odroczona spłata i 1% cash backu na stacji benzynowej 2% ale to po chwili wraca to jest ból dupy

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no nie mów że się stęskniłeś?

BTW jak widać po frekwencji widać kto jest wolny a kto nap ...a do iejsca pracy aby za...ć za miskę ryżu i wolnościową ratę kredytu.

Tak swoją drogą to też muszę włożyć trochę pracy trzeba by kurkom lepsze poidła i karmidła wykombinować aby mniej pracy wkładać

no nie mów że się stęskniłeś?

BTW jak widać po frekwencji widać kto jest wolny a kto nap ...a do iejsca pracy aby za...ć za miskę ryżu i wolnościową ratę kredytu.

Widać też kto z kurami wstaje i chodzi spać ;)

Jak się pracuje w domu, to nie trzeba "nap..ć" tylko moźna pospać, a o 9 lapka włączyć :)

Mylisz się, wystarczy dobrze umowę sformuowac i wtedy nic nie zagraża.

Jakby taki ktoś podpadł i stawiał się to nawet policja Ci pomoże takiego gościa usunąć z mieszkania.

Tak wypowiedziałem umowę najemcom kilka miesięcy przed końcem umowy, z "ważnych przyczyn" a taką była sprzedaż mieszkania.

Oczywiście znacznie wcześniej ich uprzedziłem, że zaistnieje taka przyczyna bo zamierzam sprzedawać mieszkanie. Kupujący mieszkanie też miał świadomość, że z dnia na dzień nie udostępnię mieszkania i czekał dwa miesiące po podpisaniu umowy kupna.

Ładnie bajasz. Żadna policja nie pomoże w usunięciu lokatora w okresie trwania umowy najmu :D Tu jedynym w miarę bezpiecznym rozwiązaniem jest najem okazjonalny ale nawet to jest bardzo łatwo obejść o czym pisał już w innym temacie Kajzen.

P.S. https://www.money.pl/gospodarka/upiorni-lokatorzy-kiedy-odzyskanie-wlasnego-mieszkania-staje-sie-koszmarem-6623684753046464a.html akurat świeży artykuł w temacie. Jak masz pecha i trafisz na cwaniaków to zostają tylko metody siłowe niestety.

Edytowane przez marcin225

Widać też kto z kurami wstaje i chodzi spać ;)

Jak się pracuje w domu, to nie trzeba "nap..ć" tylko moźna pospać, a o 9 lapka włączyć :)

Przecież to naturalne wstawać ok 6 wstaję tak bez budzika latem szybciej ok 4-5. Celowo rolet nie spuszczam w sypialni aby szybicej wstawać.6-8h snu jest wystarczające

Ale nie w Polsce, jesteś jedynym aktywnym forumowiczem z Florydy co te wpisy mają praktycznego na celu dla pozostałych? To są bajki Szeherezady dla mnie.

Czyli wg Ciebie w Polsce inwestycje na rynku nieruchomości do wynajmu są nieopłacalne ?

Chyba tylko wg Twej opinii (no i kuliboba) :D

Dwa czy trzy dni mnie nie było a tu z 18 stron. Nieźle się rozpisaliście.

przecież ludzi na Ziemi jest po prostu za dużo.

Nieprawda.

Wiele krajów europejskich jest mniej licznych od Polski i dobrze się tam żyje a u nas jest wielka sraka bo liczba Polaków spada, bez sensu może jakby nas było tyle co Norwegów czy Chorwatów to byś y się lepiej szanowali

Póki istnieje obecny system emerytalny to jest zasadna "sraka"

Jak chcesz drastycznie mniej ludzi w Polsce to najpierw reset systemu emerytalnego i przetrącenie pół pokolenia.

Nie rozumiem co ma telefon wspólnego z tonami nafty lotniczej, to samo dotyczy branż zachciankach które na szczęście kończą działalność, to samo dotyczy również organizacji pracy czy np nauki , nikt nie musi kotłować paliwa na dojazdy , ani ponosić kosztów mieszkania na studiach. Można to robić z domu.

Drewno, pustaki, stal. Ile to produkcji i transportu na ten dom. Nie lepiej szałas.

Znowu dla odmiany trochę na temat - tym razem o naszym systemie szczepień. Jak ktoś zgłosił chęć zaszczepienia na covid, to w odpowiednim czasie dzwoni do niego automat i umawia w konkretnym punkcie na konkretny dzień i godzinę. Jak to przez telefon - nie ma za bardzo opcji do wyboru. Można kilka razy odrzucić propozycję i podobno zgłasza się wtedy konsultant. Nie wiem, jak przebiega taka rozmowa.

Ale jest inna droga. Wchodzimy na https://pacjent.erejestracja.ezdrowie.gov.pl/

Tam wybieramy miejscowość i... I na tym się zatrzymajmy. Można wybrać punkt szczepień, zawęzić daty, godziny i rodzaj szczepionki. I to ostatnie jest tu najciekawsze.

Jak ktoś chce konkretną szczepionkę, to proponuję wybrać tylko miejscowość i rodzaj szczepionki. W przypadku Pfizera dla nie-seniorów lista wyników będzie krótka albo i pusta - zazwyczaj dostają Astrę. Ale bez problemu da się wybrać termin wcześniejszy, niż zaproponowany przez telefon, bliższy punkt szczepień a być może i inną szczepionkę. A dlaczego nie Astra? Dla mnie nie dlatego, że ma mocny czarny PR. Przede wszystkim dlatego, ze ma skuteczność znacznie mniejszą od Pfizera wg oficjalnych badań (59,5% vs 95%)

https://www.pfizerpro.com.pl/sites/default/files/comirnaty_lld_approved_23.02.2021.pdf

https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2021/20210129150842/anx_150842_pl.pdf

Znowu dla odmiany trochę na temat - tym razem o naszym systemie szczepień. Jak ktoś zgłosił chęć zaszczepienia na covid, to w odpowiednim czasie dzwoni do niego automat i umawia w konkretnym punkcie na konkretny dzień i godzinę. Jak to przez telefon - nie ma za bardzo opcji do wyboru. Można kilka razy odrzucić propozycję i podobno zgłasza się wtedy konsultant. Nie wiem, jak przebiega taka rozmowa.

Ale jest inna droga. Wchodzimy na https://pacjent.erejestracja.ezdrowie.gov.pl/

Tam wybieramy miejscowość i... I na tym się zatrzymajmy. Można wybrać punkt szczepień, zawęzić daty, godziny i rodzaj szczepionki. I to ostatnie jest tu najciekawsze.

Jak ktoś chce konkretną szczepionkę, to proponuję wybrać tylko miejscowość i rodzaj szczepionki. W przypadku Pfizera dla nie-seniorów lista wyników będzie krótka albo i pusta - zazwyczaj dostają Astrę. Ale bez problemu da się wybrać termin wcześniejszy, niż zaproponowany przez telefon, bliższy punkt szczepień a być może i inną szczepionkę. A dlaczego nie Astra? Dla mnie nie dlatego, że ma mocny czarny PR. Przede wszystkim dlatego, ze ma skuteczność znacznie mniejszą od Pfizera wg oficjalnych badań (59,5% vs 95%)

https://www.pfizerpro.com.pl/sites/default/files/comirnaty_lld_approved_23.02.2021.pdf

https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2021/20210129150842/anx_150842_pl.pdf

Tyle żeby mieć skierowanie to trzeba mieć ponad 40 lat z tego co kojarzę umnie pustka a zapisany jestem od dawna.

Znajomy jest zapisany i punkty szczepień które może wybrać sa daleko od domu. Żaden niedostępny w Bydgoszczy same na zadupiach.

Dlamnie ie ważne czym mnie zkłują ważny ewentualny przebieg choroby a to Astra niby załatwia

Edytowane przez kulibob

Szukać dziury w zmianie na 'lepszą' szczepionkę i szybszy termin - typowo polskie...

Kto szuka dziury? Chyba Ty tym wpisem. Miały być szczepione osoby starsze wpierw. Została pula młodszych dopuszczona, teraz zmieniane są terminy na krótsze i niby lepsze szczepionki... Widzisz gdzieś tu logikę w działaniu? Czy tylko tak jak zwykle bezsensu się w dyskusje wciąłeś?