kulibob 06.04.2021 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 O jakim ryzyku i niewoli odpowiadasz ? Nie znam takich terminów A obecnie tak to wygląda: [ATTACH=CONFIG]454630[/ATTACH] Dziwi mnie to że nie rozumiesz. Rozumiesz że masz teraz kredyt i go spłacasz. W dobrych czasach kredyt powoduje dyskomfort w złych to klęska. Ja teraz mam dwie raty po 230zł i pożniej jeszcze 7 po 17 i nawet nie wiesz jak mnie to wkur.. W sklepie spożywczym lepiej płacić kredytem bo odroczona spłata i 1% cash backu na stacji benzynowej 2% ale to po chwili wraca to jest ból dupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.04.2021 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Mylisz się, wystarczy dobrze umowę sformuowac i wtedy nic nie zagraża. Jakby taki ktoś podpadł i stawiał się to nawet policja Ci pomoże takiego gościa usunąć z mieszkania. . Chyba Ci się kraje powaliły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.04.2021 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 bitfilar.pl lub inne tego typy ?? Chciałbym ale problem duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.04.2021 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Ja budowałem w złotym 2003 roku już nigdy tak tanio nie było i nie wiem czy będzie. gdzie są wszyscy? zwłaszcza henryś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.04.2021 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 no nie mów że się stęskniłeś? BTW jak widać po frekwencji widać kto jest wolny a kto nap ...a do iejsca pracy aby za...ć za miskę ryżu i wolnościową ratę kredytu. Tak swoją drogą to też muszę włożyć trochę pracy trzeba by kurkom lepsze poidła i karmidła wykombinować aby mniej pracy wkładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.04.2021 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 no nie mów że się stęskniłeś? BTW jak widać po frekwencji widać kto jest wolny a kto nap ...a do iejsca pracy aby za...ć za miskę ryżu i wolnościową ratę kredytu. Widać też kto z kurami wstaje i chodzi spać Jak się pracuje w domu, to nie trzeba "nap..ć" tylko moźna pospać, a o 9 lapka włączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 06.04.2021 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Mylisz się, wystarczy dobrze umowę sformuowac i wtedy nic nie zagraża. Jakby taki ktoś podpadł i stawiał się to nawet policja Ci pomoże takiego gościa usunąć z mieszkania. Tak wypowiedziałem umowę najemcom kilka miesięcy przed końcem umowy, z "ważnych przyczyn" a taką była sprzedaż mieszkania. Oczywiście znacznie wcześniej ich uprzedziłem, że zaistnieje taka przyczyna bo zamierzam sprzedawać mieszkanie. Kupujący mieszkanie też miał świadomość, że z dnia na dzień nie udostępnię mieszkania i czekał dwa miesiące po podpisaniu umowy kupna. Ładnie bajasz. Żadna policja nie pomoże w usunięciu lokatora w okresie trwania umowy najmu Tu jedynym w miarę bezpiecznym rozwiązaniem jest najem okazjonalny ale nawet to jest bardzo łatwo obejść o czym pisał już w innym temacie Kajzen. P.S. https://www.money.pl/gospodarka/upiorni-lokatorzy-kiedy-odzyskanie-wlasnego-mieszkania-staje-sie-koszmarem-6623684753046464a.html akurat świeży artykuł w temacie. Jak masz pecha i trafisz na cwaniaków to zostają tylko metody siłowe niestety. Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez marcin225 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.04.2021 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Widać też kto z kurami wstaje i chodzi spać Jak się pracuje w domu, to nie trzeba "nap..ć" tylko moźna pospać, a o 9 lapka włączyć Przecież to naturalne wstawać ok 6 wstaję tak bez budzika latem szybciej ok 4-5. Celowo rolet nie spuszczam w sypialni aby szybicej wstawać.6-8h snu jest wystarczające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 06.04.2021 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 ?? Chciałbym ale problem duży Już ci to tłumaczyłem, ale powtórzę - duży tylko i wyłącznie dla ciebie. FA ma nawet taką opcję chyba - zlecenie stałe na zakup krypto - ale przy małych kwotach miesięcznie, ze względu na opłaty transakcyjne, to moze nie być korzystne rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.04.2021 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Ale nie w Polsce, jesteś jedynym aktywnym forumowiczem z Florydy co te wpisy mają praktycznego na celu dla pozostałych? To są bajki Szeherezady dla mnie. Czyli wg Ciebie w Polsce inwestycje na rynku nieruchomości do wynajmu są nieopłacalne ? Chyba tylko wg Twej opinii (no i kuliboba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 06.04.2021 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Przecież to naturalne wstawać ok 6 wstaję tak bez budzika latem szybciej ok 4-5. Celowo rolet nie spuszczam w sypialni aby szybicej wstawać.6-8h snu jest wystarczające Tak z ciekawości - to o której Ty chodzisz spać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.04.2021 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Tak z ciekawości - to o której Ty chodzisz spać? 22:30-0:30 Czasmi robię sobię drzemkę po obiedzie ok 13-16 Wczoraj poszedłem spać ok 0:30 a wstałem późno przed 7 ale efekt świat. Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.04.2021 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Czyli wg Ciebie w Polsce inwestycje na rynku nieruchomości do wynajmu są nieopłacalne ? Chyba tylko wg Twej opinii (no i kuliboba) Ja nie napisałem że są nie opłacalne ale są obciążające i wymagają użerania się z plebsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.04.2021 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Podali że na covida. Tak był w szpitalu po wypisaniu w domu mu się pogorszyło i cóż, zmarł. "Podali że na covida" - kto "podali" i gdzie podali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 06.04.2021 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Dwa czy trzy dni mnie nie było a tu z 18 stron. Nieźle się rozpisaliście. przecież ludzi na Ziemi jest po prostu za dużo. Nieprawda. Wiele krajów europejskich jest mniej licznych od Polski i dobrze się tam żyje a u nas jest wielka sraka bo liczba Polaków spada, bez sensu może jakby nas było tyle co Norwegów czy Chorwatów to byś y się lepiej szanowali Póki istnieje obecny system emerytalny to jest zasadna "sraka" Jak chcesz drastycznie mniej ludzi w Polsce to najpierw reset systemu emerytalnego i przetrącenie pół pokolenia. Nie rozumiem co ma telefon wspólnego z tonami nafty lotniczej, to samo dotyczy branż zachciankach które na szczęście kończą działalność, to samo dotyczy również organizacji pracy czy np nauki , nikt nie musi kotłować paliwa na dojazdy , ani ponosić kosztów mieszkania na studiach. Można to robić z domu. Drewno, pustaki, stal. Ile to produkcji i transportu na ten dom. Nie lepiej szałas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.04.2021 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Znowu dla odmiany trochę na temat - tym razem o naszym systemie szczepień. Jak ktoś zgłosił chęć zaszczepienia na covid, to w odpowiednim czasie dzwoni do niego automat i umawia w konkretnym punkcie na konkretny dzień i godzinę. Jak to przez telefon - nie ma za bardzo opcji do wyboru. Można kilka razy odrzucić propozycję i podobno zgłasza się wtedy konsultant. Nie wiem, jak przebiega taka rozmowa. Ale jest inna droga. Wchodzimy na https://pacjent.erejestracja.ezdrowie.gov.pl/Tam wybieramy miejscowość i... I na tym się zatrzymajmy. Można wybrać punkt szczepień, zawęzić daty, godziny i rodzaj szczepionki. I to ostatnie jest tu najciekawsze. Jak ktoś chce konkretną szczepionkę, to proponuję wybrać tylko miejscowość i rodzaj szczepionki. W przypadku Pfizera dla nie-seniorów lista wyników będzie krótka albo i pusta - zazwyczaj dostają Astrę. Ale bez problemu da się wybrać termin wcześniejszy, niż zaproponowany przez telefon, bliższy punkt szczepień a być może i inną szczepionkę. A dlaczego nie Astra? Dla mnie nie dlatego, że ma mocny czarny PR. Przede wszystkim dlatego, ze ma skuteczność znacznie mniejszą od Pfizera wg oficjalnych badań (59,5% vs 95%) https://www.pfizerpro.com.pl/sites/default/files/comirnaty_lld_approved_23.02.2021.pdfhttps://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2021/20210129150842/anx_150842_pl.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 07.04.2021 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Znowu dla odmiany trochę na temat - tym razem o naszym systemie szczepień. Jak ktoś zgłosił chęć zaszczepienia na covid, to w odpowiednim czasie dzwoni do niego automat i umawia w konkretnym punkcie na konkretny dzień i godzinę. Jak to przez telefon - nie ma za bardzo opcji do wyboru. Można kilka razy odrzucić propozycję i podobno zgłasza się wtedy konsultant. Nie wiem, jak przebiega taka rozmowa. Ale jest inna droga. Wchodzimy na https://pacjent.erejestracja.ezdrowie.gov.pl/ Tam wybieramy miejscowość i... I na tym się zatrzymajmy. Można wybrać punkt szczepień, zawęzić daty, godziny i rodzaj szczepionki. I to ostatnie jest tu najciekawsze. Jak ktoś chce konkretną szczepionkę, to proponuję wybrać tylko miejscowość i rodzaj szczepionki. W przypadku Pfizera dla nie-seniorów lista wyników będzie krótka albo i pusta - zazwyczaj dostają Astrę. Ale bez problemu da się wybrać termin wcześniejszy, niż zaproponowany przez telefon, bliższy punkt szczepień a być może i inną szczepionkę. A dlaczego nie Astra? Dla mnie nie dlatego, że ma mocny czarny PR. Przede wszystkim dlatego, ze ma skuteczność znacznie mniejszą od Pfizera wg oficjalnych badań (59,5% vs 95%) https://www.pfizerpro.com.pl/sites/default/files/comirnaty_lld_approved_23.02.2021.pdf https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2021/20210129150842/anx_150842_pl.pdf Tyle żeby mieć skierowanie to trzeba mieć ponad 40 lat z tego co kojarzę umnie pustka a zapisany jestem od dawna. Znajomy jest zapisany i punkty szczepień które może wybrać sa daleko od domu. Żaden niedostępny w Bydgoszczy same na zadupiach. Dlamnie ie ważne czym mnie zkłują ważny ewentualny przebieg choroby a to Astra niby załatwia Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 07.04.2021 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 A propos szczepionek. Brat ma 42 lata, dostał termin na 22 maja Astra. Wczoraj mu zmienili na 6 maja na Pfizera... Także nie ma tu żadnej logiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 07.04.2021 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 A propos szczepionek. Brat ma 42 lata, dostał termin na 22 maja Astra. Wczoraj mu zmienili na 6 maja na Pfizera... Także nie ma tu żadnej logiki. Szukać dziury w zmianie na 'lepszą' szczepionkę i szybszy termin - typowo polskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 07.04.2021 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Szukać dziury w zmianie na 'lepszą' szczepionkę i szybszy termin - typowo polskie... Kto szuka dziury? Chyba Ty tym wpisem. Miały być szczepione osoby starsze wpierw. Została pula młodszych dopuszczona, teraz zmieniane są terminy na krótsze i niby lepsze szczepionki... Widzisz gdzieś tu logikę w działaniu? Czy tylko tak jak zwykle bezsensu się w dyskusje wciąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts