Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystko zgodnie z planem - zapotrzebowanie społeczne wytworzone. Niektórzy cieszą się ze szczepienia niczym dziecko z wizyty w Disneylandzie.

Trzeba mieć coś nie halo aby nie cieszyć się z usunięcia największego krótkoterminowego zagrożenia.

Zapotrzebowanie na co? przecież to śmieszne pieniądze w skali świata,

Trzeba mieć coś nie halo aby nie cieszyć się z usunięcia największego krótkoterminowego zagrożenia.

Zapotrzebowanie na co? przecież to śmieszne pieniądze w skali świata,

Odjechałeś.

Zapotrzebowanie na chęć zaszczepienie się, mówił o tym Pinkas jak jeszcze był GIS.

Edytowane przez _Grisza_

Mam to samo...

Adam M.

To ma związek z pewną chorobą, która was (każdego, a u was przyśpiesza) toczy.

Ta chorobą to "peseloza" a kiedy zaczyna przyśpieszać daje objaw typu "dawniej to było życie".

Dla wszystkich cierpiących na peselozę:

Edytowane przez fotohobby

A możesz napisać, skąd wziąłeś te kwoty ?

Idź do lasu, przewietrz się, bo te gówno-portaliki cię oczadziały...

Sam się dowiesz i to niedługo . nie po to chyba zamienili okrągły stół aby teraz nas gnębić na wszelkie sposoby zabierać resztki wolności i robić z nas bydło szczepienne , już teraz zapowiadają że na 2 dawce się nie skończy i trzeba będzie dawać trzecią i tak bez końca , nijak to nie pasuje bo jak wytłumaczyć że w kraju sąsiednim nie ma lokdałnów szmat na ryje a śmiertelność 10 razy mniejsza ? czyżby nasi lekarze nas mordowali ? a jak chcesz uniknąć morderstwa to kara pieniężna :confused: to już nie jest tzw demokracja to zamordyzm który przejawiają wszystkie partie ciut mniej konfederacja ale nawet ona dostając władzę pewnie to samo by robiła wszak u nas zawsze ktoś zza PL stoi , za PIS -Żydzi za PO -Żydzi i Niemcy za Chołownią dawne Kiejkuty , dziwny ten kraj zlepek przypadkowych ludków nieświadomych manipulacji i gry wielkich zza wielkiej wody wschodu i zachodu jak zawsze zreszta ,rozbiory są dobrym przykładem i coś się zmieniło teraz ? nic się nie zmieniło , miast brać przykład 1-1 z Izraela to każdy ciągnie w inną stronę .

Jeśli Ty wierzysz w dane z Białorusi to naprawdę zatraciłeś resztki logicznego myślenia.

Oczywiście, na Białorusi jest mała szansa, że umrzesz na Covid, ca to dziwnie większa, że na zapalenie płuc...

;)

miast brać przykład 1-1 z Izraela

No to bierz i się szczep jak oni ;)

Kto się każe szczepić ? na ten czas nie ale w kuluarach knesejmu juz są dosyć zaawansowane prace nad tym i to przejdzie jak w masło bo w konstytucji już to jest w sprawie innych szczepień obowiązkowych a to na covid wystarczy dopisać tylko , 10 tys zł za pierwszą odmowę za drugą 50 tys , ci Kalksteiny mają nas za bydło ? trzeba spierdalać z tego padoła bo za stary jestem na to aby siekierą łby rozwalać . całe zło w knesejmie siedzi .

Za odmowę

Szczepienia konfiskata majątku , zabranie dzieci i oddanie do wychowania normalnym ludziom a tych co odmówili do gułagu i niech spierdalaj jak darmowa siła robocza no prawie darmowa.

Mamy fajne czasy pieniędzy kupa , postęp technologiczny załatwił szczepionkę w około rok. Mam wiele ale do systemu , widzę wiele zagrożeń jednak póki co jest dobrze tylko z foljarzami nikt nie walczy

Wzrusza mnie dziecięca prostolinijność, ufność w rzetelność i prawdziwość. Nieskażona podejrzeniem, że sprzedawcy i politycy kłamią. Promocje so w porzo, a za darmo to i ocet słodki. Maseczki nie są rakotwórcze, szczepionki nie szkodzą- bo tak Naukowcy zbadali. Bezdomny kot nie chce żreć promocyjnegogo, bio eco, mięsa z biedronki, bo jest foliarzem.

@kulibob- pozostań sobą jak najdłużej, przynajmniej do jesieni. Też bym chciał, ale mnie się ostał jeno smętny cynizm. :cry:

P.S. Zacapiło wiosennie optymizmem. Amerykanie prowadzą prace nad szczepionką dopaszową. Można dać kurom i będą jaja antycowidowe. :popcorn:

Kto się każe szczepić ? na ten czas nie ale w kuluarach knesejmu juz są dosyć zaawansowane prace nad tym i to przejdzie jak w masło bo w konstytucji już to jest w sprawie innych szczepień obowiązkowych a to na covid wystarczy dopisać tylko , 10 tys zł za pierwszą odmowę za drugą 50 tys , ci Kalksteiny mają nas za bydło ? trzeba spierdalać z tego padoła bo za stary jestem na to aby siekierą łby rozwalać . całe zło w knesejmie siedzi .

Na chwilę obecną plus szczepionki jest taki, że jak domownik zachoruje, a Ty jesteś zaszczepiony to nie obowiązuje Cię kwarantanna (mam taki przypadek w rodzinie), planują zmienić przepisy, żeby osoba zaszczepiona nie miała obowiązkowej kwarantanny po powrocie z zagranicy - obecnie jest to w gestii danego oddziału sanepidu. Znajomi, mimo zaszczepienia i negatywnego wyniku testu, zostali ostatnio skierowani na kwarantannę po powrocie z wakacji, ale to ma się właśnie zmienić.

postęp technologiczny załatwił szczepionkę w około rok. Mam wiele ale do systemu , widzę wiele zagrożeń jednak póki co jest dobrze tylko z foljarzami nikt nie walczy

Jaki postęp technologiczny???!!!!!! Na adidasa i raka szczepionki do dziś nie wynaleźli a próby trwają już kilkanaście/kilkadziesiąt lat. Ta szczepionka na covida to jest test na ludziach, do prawdziwej nazwy "SZCZEPIONKA" aby nosiła taka nazwę jeszcze trochę musimy poczekać.

Na chwilę obecną plus szczepionki jest taki, że jak domownik zachoruje, a Ty jesteś zaszczepiony to nie obowiązuje Cię kwarantanna (mam taki przypadek w rodzinie), planują zmienić przepisy, żeby osoba zaszczepiona nie miała obowiązkowej kwarantanny po powrocie z zagranicy - obecnie jest to w gestii danego oddziału sanepidu. Znajomi, mimo zaszczepienia i negatywnego wyniku testu, zostali ostatnio skierowani na kwarantannę po powrocie z wakacji, ale to ma się właśnie zmienić.

poprzedni tekst był pomyłką

Edytowane przez henrykow

Ale co Cię obchodzi kwarantanna powracających z wakacji jak Ty nigdzie nie jeździsz a już na pewno nie zagranice bo przecież to zbyt dużo kosztuje dla Ciebie.

Z kulibobem mnie pomyliłeś. Akurat ja w pandemii jeżdżę z podobną częstotliwością jak przed, tylko zamiast do hotelu to do "cioci" która prowadzi agroturystykę na Mazurach czy w górach, albo służbowo bo prowadzę gd. Trzeba sobie radzić.