Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W kraju przeciwników broni palnej...

Kraju braku odpowiedzialności za własne czyny...

Kraju wyborców PISu...

Ty szukasz kumatych?

Adam M.

Nie jest ważne czy zachoruje 1% czy 5%. Można być nosicielem bezobjawowym - niestety. Gnojom, tak gnojom chodzącym bez masek, należy ordynować miesiac pracy w szpitalu zakaźnym bez środków ochrony osobistej najlepiej jako konserwator powierzchni płąskich i porcelanowych telefonów = klozetów. Jak doznają łaski Corony i tydzień oddychać będą jak karp wyjęty z wody, to jeśli przeżyją możemy pogadać. Może coś zajarzą?

Że co? Że jestem chamem? Oczywiście, bo chamstwem jest lekceważenie własnego zdrowia (kij im w oko), ale szczytem chamstwa jest lekceważenie zdrowia bliźnich.

Niestety głupota w Posce trzymi sięe mocno.

Statystycznie na powikłania grypy przez ostatnie lata w rozliczeniu na dni umierało 41 osób dziennie w Polsce. Coronawirus licząc od marca do końca lipca miał dziennie jedynie 11 ofiar.

41 przypadków śmiertelnych dziennie z powodu powikłań pogrypowych x 365 dni = 14.965 osób.

Możesz podać źródło tych danych?

Czy ewentualnie pomyliłeś się przy odczytywaniu tabelek i wykresów?

Co do linkowanych tekstów.

W pierwszym tekście Pani dr Anna Martynowska stwierdziła

Stwierdziła, że koronawirus nie jest takim zagrożeniem, jak się nam wmawia i nie ma czegoś takiego jak choroba bezobjawowa.

Powiedziała też, że testy nie są wiarygodne, co wynika z ujawnionego przez nią pisma Sanepidu rozesłanego do lekarzy.

W trzecim tekście Pan dr. n. med. Zbigniew Martyka mówi

Na pytanie , czy potencjalnie każdy z nas może być zakażony koronawirusem i przejść taką infekcję bez objawów, padła jednoznaczna odpowiedź:

„Zdecydowanie tak, powołując się na wyniki badań, można powiedzieć, że cztery piąte osób przechoruje w sposób bezobjawowy, więc na sto procent spotykamy się codziennie z osobami, które są zakażone koronawirusem i nie wykazują żadnych objawów chorobowych. Zatem my też mogliśmy to przejść bezobjaowowo. Jak najbardziej jest to realne.”

Kto ma rację? :)

Co do Pani dr Anny Martynowskiej to pomija się informację o tym, że zamknęła swojej przychodni,której była kierownikiem i przyjmowała stacjonarnie wszystkich chorych potrzebujących pomocy!

Większość lekarzy zamknęła i nadal nie otwiera.

Może Pani dr Anna Martynowska uzyska ułaskaiwienie i uniewinnienie od PAD?

PAD i Premier też mówią że nie ma pandemii.

Ciekawe.

Artykuł "Zakażenie koronawirusem jak lekka grypa?" został opublikowany 19 kwietnia 2020 r.

Ciekawe wypowiedzi Pana doktora Zbigniewa Martyka - warto przeczytać w całości.

https://naszkrakow.com.pl/2020/04/19/dr-n-med-zbigniew-martyka-patomorfolodzy-wypowiadaja-sie-ze-na-swoim-stole-nie-spotkali-ani-jednej-osoby-ktora-zmarlaby-z-powodu-koronawirusa/

https://naszkrakow.com.pl/2020/06/18/dr-n-med-zbigniew-martyka-kieruje-sie-prawda-z-medycznego-punktu-widzenia-nie-ma-pandemii/

https://naszkrakow.com.pl/2020/06/30/dr-n-med-zbigniew-martyka-wczesniej-czy-pozniej-prawie-kazdy-z-nas-spotka-sie-z-tym-wirusem-tylko-wiekszosc-tego-nawet-nie-zauwazy/

PS

Portal bibuła .... Nie o koronawirusie ale pokazuje specyfikę niektórych autorów i ich tekstów

http://www.bibula.com/?p=115727

Edytowane przez d7d
literówka

To nie jest oficjalna strona WHO ani oficjalne stanowisko WHO. To jest prywatna stronka o naturalnym leczeniu, prawdopodobnie coś w typie znachora który dziecko leczył kozim mlekiem z wodą, oczywiście ze skutkiem śmiertelnym. Autor bloga podpiera się literami WHO aby zyskać na wiarygodności. Stare prymitywne chwyty.

Tu bardziej wiarygodna strona polska

https://www.medonet.pl/koronawirus/poradnik,rekomendacje-who-w-sprawie-noszenia-maseczek,artykul,71099649.html

Cytat:

Noszenie maseczki może ograniczyć rozprzestrzenianie się niektórych chorób wirusowych układu oddechowego, w tym COVID-19.Jednocześnie WHO przypomina, że samo noszenie maseczki nie zapewnia wystarczającego poziomu ochrony. Należy pamiętać również o odpowiedniej higienie (szczególnie rąk) i zachowaniu dystansu społecznego.

RnIk9kpTURBXy85NzRhODZjM2E3MzUzNzg5MzQ1YzQxMzZjYzYwZjhhOS5qcGeRlQLNAtAAwsOBoTAF

Nie jest ważne czy zachoruje 1% czy 5%. Można być nosicielem bezobjawowym - niestety. Gnojom, tak gnojom chodzącym bez masek, należy ordynować miesiac pracy w szpitalu zakaźnym bez środków ochrony osobistej najlepiej jako konserwator powierzchni płąskich i porcelanowych telefonów = klozetów. Jak doznają łaski Corony i tydzień oddychać będą jak karp wyjęty z wody, to jeśli przeżyją możemy pogadać. Może coś zajarzą?

Że co? Że jestem chamem? Oczywiście, bo chamstwem jest lekceważenie własnego zdrowia (kij im w oko), ale szczytem chamstwa jest lekceważenie zdrowia bliźnich.

Niestety głupota w Posce trzymi sięe mocno.

Nie należysz do tych w mojej grupie ulubieńców FM których kocham ale bardzo podoba mi się co napisałeś P.Ada........Siostra będąc obecnie w Antwerpii w godzinie policyjnej odnaleźć się nie może. Twierdzi ,że gdyby młodzież alkoholowa potraktowała covida poważnie

Gnojom, tak gnojom chodzącym bez masek, należy ordynować miesiac pracy w szpitalu zakaźnym................
i nie jechała do Holandii bo zamknęli puby w Antwerpii byłoby lepiej.Teraz mają syf.Tego w mediach nie mówią.Mandat za nieprzestrzeganie wytycznych 250-500 ojro.

Możesz wyjaśnić w jaki sposób i przed czym maseczka chroni noszącego ją?

https://www.medonet.pl/koronawirus-pytania-i-odpowiedzi/jak-sie-chronic,rodzaje-maseczek-ochronnych--jaka-maseczke-na-koronawirusa-zaleca-cdc-,artykul,19635775.html

Generalnie chronią przed mniejszym lub większym areozolem.

Wczoraj opryskiwałem zielsko kurewsko daleko lecą te mikro kropelki

Teraz w mniej zagrożonych miejscach używam chirurgicznych w bardziej kn95. Jak sie rozkręc wrócę do LORDA VADERa

Własnie wróciłem ze sklepu.Taki mnie niecodzienny widok zastał.Pani stoi przy wejściu i nakazuje mycie rąk w automacie, 2.50 zł za maseczkę,zachowanie odległości 2 m i co dziwne od wczoraj może na terenie sklepu być tyle osób ile jest koszyków. Zapytałem po co taka nagła nagonka.? Usłyszałem ,że nie będą płaciły mandatów bo jakiś "ktoś" nie czyta co napisano w obostrzeniach na szybach sklepu przed wejściem.:sick:

Cyrk się dopiero zacznie jak bachorland otworzą w wrześniu i to całe stado zacznie pluć na siebie i kichać a później przywlecze to do domu.

Nic się nie zacznie.

Był lockdown - kilkunasu zmarłych dziennie, znieśli obostrzenia - kilkunastu zmarłych dziennie, kampania wyborcza, wiece, selfie, bez masek, bez dystansu - kilkunastu zmarłych, od 6 tygodni spęd w miejscowościach turystycznych, bez masek, bez zachowania dystansu i nadal kilkunastu zmarłych dziennie.

Sam na początku panikowalem tak samo jak Ty, chciałem nawet odwoływać wakacyjną rezerwację, ale mnie brat lekarz przekonał, żeby nie ulegać panice, bo wirus owszem jest, ale jest o wiele mniej groźny niż sugerują w mediach.

Nic się nie zacznie.

Był lockdown - kilkunasu zmarłych dziennie, znieśli obostrzenia - kilkunastu zmarłych dziennie, kampania wyborcza, wiece, selfie, bez masek, bez dystansu - kilkunastu zmarłych, od 6 tygodni spęd w miejscowościach turystycznych, bez masek, bez zachowania dystansu i nadal kilkunastu zmarłych dziennie.

Sam na początku panikowalem tak samo jak Ty, chciałem nawet odwoływać wakacyjną rezerwację, ale mnie brat lekarz przekonał, żeby nie ulegać panice, bo wirus owszem jest, ale jest o wiele mniej groźny niż sugerują w mediach.

Ja nie panikuję podchodze racjonalnie do tematu niema pełnego zabunkrowania. Pierwsza fala pokazała mi braki w moim domowym systemie przetrwania niedoróby zostały poprawione.

I jak spojrzysz na wykresy zaczęły się wakacje i pomału gówno się rozkręca. Widzę to tak im więcej ludzi ma to w d tym bardziej sie rozkręca.

Na wykresach widzę śmiertelność ok 5% więc jest źle.

Wykresy uwzględniają tylko zdiagnozowane przypadki, chorujących bezobjawowo jest zapewne kilka razy więcej i współczynnik śmiertelności poniżej procenta (poczytaj o tym wycieczkowcu, gdzie zbadano wszystkich- można powiedzieć całą populację, jaki tam był współczynnik - 1,3%, a biorąc pod uwagę, że średnia wieku populacji wycieczkowca była wyższa od średniej wieku populacji miasta czy państwa, to rzeczywisty współczynnik jest jeszcze niższy) Edytowane przez kemot_p

A jeszcze niedawno pisałeś o 10%...

BO tak wnikało z wykresów. teraz stosunek chorych do trupów to prawie 5%. Dopiero jak skończy się pandemia to będzei można pwoiedziec jaka była śmiertelność. Ale grubo grubsza od grypy.

Najpierw się sieje

1. Znosi się obostrzenia których nie powinno się znosić i pozawal debilom robić co chcą

Pielęgnuje sie uprawe

2.Debile miotają się po świecie zachorowania rosną brak obostrzeń

Żniwa

3Lawinowy wzrost zachowań i liczby trupów.

Popatrz na wykresy może zrozumiesz chyba ze ogródek piwny ważniejszy

Edytowane przez kulibob

BO tak wnikało z wykresów. teraz stosunek chorych do trupów to prawie 5%. Dopiero jak skończy się pandemia to będzei można pwoiedziec jaka była śmiertelność. Ale grubo grubsza od grypy.

Najpierw się sieje

1. Znosi się obostrzenia których nie powinno się znosić i pozawal debilom robić co chcą

Pielęgnuje sie uprawe

2.Debile miotają się po świecie zachorowania rosną brak obostrzeń

Żniwa

3Lawinowy wzrost zachowań i liczby trupów.

Popatrz na wykresy może zrozumiesz chyba ze ogródek piwny ważniejszy

Doskonale interpretuje wykresy, za to Ty dość bezmyślnie.

Wg Ciebie ta sama choroba miała trzy miesiące temu 10% śmiertelności, teraz 5%

Ani jedna, ani druga liczba nie odpowiada rzeczywistości. Ale niektórym działa na psychę...

BO tak wnikało z wykresów. teraz stosunek chorych do trupów to prawie 5%.

Serio ?? Policz może jeszcze raz...