gnago 28.05.2021 03:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Możesz podać jakieś wiarygodne źródła naukowe? To jest o przechodzeniu szczepienia przez kontakt czy o bezpłodności? cytat "Moderna zawiera śmiertelną truciznę" - ile osób zostało zaszczepionych a ile osób umarło na skutek szczepienia Moderną która zwiera " śmiertelną truciznę" ? Ile można jeszcze głupich i bezrozumnych postów publikować? labo w Wuhan własnością jest / było Pfizera ? Czy nie jest to wina B Gatesa? czy B. Gates jest właścicielem Pfizera? Ile jeszcze durnych i wzajemnie sprzecznych teorii spiskowych będziesz publikować? Ty i tobie podobni? Mozę "tropiciele spisków" ustalicie jedną "wiarygodną" teorrię? Jedna wiarygodna teoria i sposób na życie to rzecz lemingów i funkcjonalnych kretynów. Sprawdź doświadczalnie... Nakaż znajomym ci kobietom aby przestały się wygłupiać z tym kucaniem , tylko zwyczajnie, wygodnie i szybko szczały na ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 28.05.2021 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 A tu aby dać powód dla wzrostu poziomu jazgotu posiadaczy jedynej słusznej ..... https://anthony.neon24.pl/post/162011,zgony-po-szczepieniach-w-polsce Ciekawych uczulam na zamieszone linki o złowrogim hydrożelu Darpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.05.2021 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 No, jak ktoś tak liczy: Wg oficjalnych danych do 17.5.21 na covid zmarło w Europie 1’096’834 osób, a w USA – 590’000. Łącznie ok. 1,7 miliona ludzi. Wiadomo, żesą to liczby sztucznie zawyżone, gdyż niezależne audyty dowiodły, że tylko ok. 5% z tych osób zmarło z powodu covid,a pozostałe na inne choroby towarzyszące. Czyli na covid zmarło w Europie i USA prawdopodobnie ok. 85 000 osób. To nie ma sensu czytać dalej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 28.05.2021 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 No, jak ktoś tak liczy: To nie ma sensu czytać dalej;) Słusznie, jeśli ktoś ma blokadę myślową, to lepiej aby skończył czytać zanim zacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.05.2021 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 (edytowane) To nie blokada - po prostu, jak czytam jakiś artykuł z powiedzmy kontrowersyjną (żeby nie użyć słowa foliarską) tezą, to daję mu szanse do pierwszej, naciąganej danej.Później to już strata czasu.Ale oczywiście nie zabraniam nikomu wierzyć w to, że z powodu szczepionek umarło 8x wiecej osób, niż powodu koronawirusa. Edytowane 28 Maja 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 28.05.2021 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Poziom absurdu przekroczył już wszelakie granice:- wirus jest tak groźny i zabija tylu ludzi, że trzeba wynajmować akordów/celebrytów do reklamowania szczepionki- rządy z naszych pieniędzy prowadzą akcje reklamowe koncernów farmaceutycznych- osoby które nie chcą się zaszczepić są prześladowane i straszone konsekwencjami- media społecznościowe cenzurują treści sceptyczne oraz ludzi ze środowiska medycznego, którzy zadają pytania dot. warunkowo dopuszczonej do stosowania szczepionki. - szczepionki są tak wspaniałe, że firmy farmaceutyczne i jak się okazuje rządy nie chcą brać odpowiedzialności za przyszłe skutki uboczne szczepionek. dlatego trzeba przekonywać ludzi do szczepień hulajnogami. Normlanie Monty Python 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.05.2021 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Dla znających angielski. Uszkodzenia neurologiczne wywołane przez szczepionki na COVID. https://www.brighteon.com/0ef627ae-27eb-4c1d-8e40-2de6ec156e4b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 28.05.2021 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 https://demagog.org.pl/fake_news/dezinformujacy-wywiad-z-prof-majewska-szczepionki-nie-sa-zagrozeniem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 28.05.2021 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Jasne powszechne znane fakty naukowe: to zasięg wirusów max 1,5 m, potem padają zemdlone? Magiczna skuteczność maseczek jednorazowych wirusy pewnie mają fobię przed siatką z potwornie grubych nitek tkaniny? Z tymi wielkimi dla nich dziuramiCałkowite bezpieczeństwo preparatów przed zakończeniem badań klinicznych, tak wielkie że producenci nie ważą się dawać gwarancji poprawności działania, a odpowiednie urzędy dopuściły je warunkowo. A propos badań fotek to macie gapcie strawę dla strachu i negacji szaleńczej i nieopanowanej https://www.nutritruth.org/single-post/analysis-of-test-sticks-from-surface-testing-in-the-slovak-republic-confirmation-of-genocide Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 28.05.2021 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Poziom absurdu przekroczył już wszelakie granice: - wirus jest tak groźny i zabija tylu ludzi, że trzeba wynajmować akordów/celebrytów do reklamowania szczepionki - rządy z naszych pieniędzy prowadzą akcje reklamowe koncernów farmaceutycznych - osoby które nie chcą się zaszczepić są prześladowane i straszone konsekwencjami - media społecznościowe cenzurują treści sceptyczne oraz ludzi ze środowiska medycznego, którzy zadają pytania dot. warunkowo dopuszczonej do stosowania szczepionki. - szczepionki są tak wspaniałe, że firmy farmaceutyczne i jak się okazuje rządy nie chcą brać odpowiedzialności za przyszłe skutki uboczne szczepionek. dlatego trzeba przekonywać ludzi do szczepień hulajnogami. Normlanie Monty Python 2.0 I nikomu z promujących tu szczepionki nie zapaliła się nawet 1 kontrolka? Że skoro to taakie dobre to powinno obronić się samo, a "foliowcy" niech giną sami od powikłań covidowych. Następni by szybko pobiegli po szczepionkę. Ale fakt najważniejszy to ten, że nigdy nie może się wydać, że szczepionki są potrzebne ludziom jak rybom drzewa. Póki hype trwa i pieniądz się robi to niech zabawa trwa. Za jakiś czas temat z powszednieje i wszystkie paszporty i inne duperele znikną samoistnie. Nie trzeba dorabiać do tego głupkowatych teorii spiskowych. Które też są żałosne tak jak te szczepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.05.2021 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Jasne powszechne znane fakty naukowe: to zasięg wirusów max 1,5 m, potem padają zemdlone? Magiczna skuteczność maseczek jednorazowych wirusy pewnie mają fobię przed siatką z potwornie grubych nitek tkaniny? Konkretnie w tych tematach ok. 4:20. Ale to już było. Nie raz. Pół roku temu zebrałem co ciekawsze filmiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.05.2021 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 I nikomu z promujących tu szczepionki nie zapaliła się nawet 1 kontrolka? Że skoro to taakie dobre to powinno obronić się samo, a "foliowcy" niech giną sami od powikłań covidowych. Mi jakoś nie przyszło do głowy, że wprowadzenie ograniczeń prędkości jest zbędne, bo ludzie sami by dostosowali prędkość do sytuacji. I, niestety, jak w przypadku szczepionek, idioci zabijają, okaleczają nie tylko siebie. Niszczą majątki nie tylko swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 28.05.2021 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 (edytowane) Mi jakoś nie przyszło do głowy, że wprowadzenie ograniczeń prędkości jest zbędne, bo ludzie sami by dostosowali prędkość do sytuacji. I, niestety, jak w przypadku szczepionek, idioci zabijają, okaleczają nie tylko siebie. Niszczą majątki nie tylko swoje. I ograniczenia zapobiegają takim sytuacją? Czy jednak idioci robią swoje? W tym przypadku sytuacja jest bardzo klarowna. Czego nie można powiedzieć o konkretnych szczepionkach na covid. Oczywiście oficjalna narracja chce używać takich porównań.Ale... naprawdę aż tak bezgranicznie ufasz TYM szczepionkom? UE pozwoliła szczepić dzieci 12+ ale nadal to bada. Skoro to takie pewne, to po co jeszcze bada? Na pewno nigdy nie stwiedzą, że to był błąd. Taka informacja gdyby gdziekolwiek w oficjalnym medium padła to była by katastrofa dla milionów ludzi znacznie poważniejsza niż sam covid. Stąd to wszystko gna już w tą stronę i musi. Zaszczepisz SWOJE dzieci? Edytowane 28 Maja 2021 przez Gik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 28.05.2021 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 https://duckduckgo.com/?q=skuteczno%C5%9Bc+masek+chirurgicznych&t=brave&ia=web i dla odmiany z słówkiem badaniahttps://duckduckgo.com/?q=badania+skuteczno%C5%9Bci+masek+chirurgicznych&t=brave&ia=webporównaj z rządowymi i medycznymi zapewnieniami. A porównaj z skutecznością wentylacji z jałowieniem powietrza dowolną metodą sięgającą skromnie 99,9% czemu to nie jest wymagane, zalecane? Co do ostatniego pełna racja idioci zabijają , kaleczą przyjmując specyfiki warunkowo dopuszczone do użycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 28.05.2021 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Poniżej wyniki metaanalizy skutków ubocznych noszenia masek zakrywających twarz opublikowana przez niemieckich lekarzy https://www.mdpi.com/1660-4601/18/8/4344/htm Poniżej tłumaczenie na PL https://46e912cb-4151-4362-a039-055bbb35e1fd.filesusr.com/ugd/d48835_b3273d8308b14d22a219362d0fd07cad.pdf Oczywiście do większość bardziej przemawiają wysrywy maseczkowe opublikowane w formie filmu na YT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.05.2021 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 I ograniczenia zapobiegają takim sytuacją? Czy jednak idioci robią swoje? Bywają idioci co robią swoje. Jak widać w tym wątku jest to promil albo jeszcze mniej. Jednak zaryzykowałbym, że jak jest ograniczenie np. do 50 to jadący tam 90 bez ograniczenia jechali by 150km/h. Liczby możesz podstawić inne i podyskutować, która powinna być niższa, a która wyższa. Ale odkąd za 50+ zabierają prawko z miejsca mało ludzi przekracza więcej. Jak pojawia się sankcja, to: Ale... naprawdę aż tak bezgranicznie ufasz TYM szczepionkom? Nie wiem. Zdarza mi się wypić - ale żadna do mnie jeszcze nie zagadała. Więc nie wiem, czy mówi wiarygodne rzeczy. Skoro to takie pewne, to po co jeszcze bada? Czytałeś ulotkę polopiryny? Połknąłbyś? Ja tak. Zdarza mi się. Zaszczepisz SWOJE dzieci? Jak tylko będę mógł najlepszą dostępną szczepionką. Ja miałem umówioną Astrę - wolałem przełożyć na kilka dni później i przyjąć Comirnaty ze względu na znacznie wyższą skuteczność. Jak podobnie będzie trzeba poczekać, to z dziećmi też się wstrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 28.05.2021 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 https://duckduckgo.com/?q=skuteczno%C5%9Bc+masek+chirurgicznych&t=brave&ia=web i dla odmiany z słówkiem badania https://duckduckgo.com/?q=badania+skuteczno%C5%9Bci+masek+chirurgicznych&t=brave&ia=web porównaj z rządowymi i medycznymi zapewnieniami. A porównaj z skutecznością wentylacji z jałowieniem powietrza dowolną metodą sięgającą skromnie 99,9% czemu to nie jest wymagane, zalecane? Co do ostatniego pełna racja idioci zabijają , kaleczą przyjmując specyfiki warunkowo dopuszczone do użycia Odnośnie maseczek - są 2 fakty 1 - Ty masz rację 2 - Kaizen ma rację Spójrz szerzej, maseczka nie chroni przed przenikaniem wirusów. Ale głównym skupiskiem wirusa wydalanym przez człowieka jest ślina, na niej wirus wylatuje od nosiciela i łatwo może trafic drugą osobę. To ma większy zasięg i większe natężenie. Teoretycznie przed tym maseczki mają chronić. Ja jednak wolał bym zdrowy rozsądek zamiast bezmyślne ustalanie reguł - wszedzie maski lub całkowity brak maseczek. Powinny być zdroworozsądkowo wytłumaczone ludziom zasadność noszenia maseczki podczas rozmów w skupiskach ludzi i sklepach. Wiem wiem, większość to idioci i nie zrozumieją, ale... jak będziemy tak traktować wszystkich to będzie jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 28.05.2021 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 (edytowane) 44-letnia prezenterka BBC umiera po szczepionce AstraZeneca. https://www.standard.co.uk/news/uk/bbc-radio-presenter-lisa-shaw-dies-family-astrazeneca-vaccine-b937638.html Wszelakie metody przymuszające do szczepienia w szczególności osób z poza podwyższona ryzyka ciężkiego przebiegu Covid-19 powinny być karane, a są niestety promowane. Edytowane 28 Maja 2021 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 28.05.2021 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Czytałeś ulotkę polopiryny? Połknąłbyś? Ja tak. Zdarza mi się. Jak tylko będę mógł najlepszą dostępną szczepionką. Ja miałem umówioną Astrę - wolałem przełożyć na kilka dni później i przyjąć Comirnaty ze względu na znacznie wyższą skuteczność. Jak podobnie będzie trzeba poczekać, to z dziećmi też się wstrzymam. A czytałeś ulotki jakiś innych szczepionek? Są tam nie mniej groźne choroby które może ale nie muszą sie zdarzyć po niej. Prosta symulacja zysków i strat.(Ty to lubisz) Co może stracić dziecko na przejsciu covid. A co może "zyskać" po szczepieniu które nie jest wcale przebadane długoterminowo. A KAŻDA szczepionka ma tworzoną listę rzadkich/bardzo rzadkich powikłań tworzoną latami. Znajdz taką która ich nie ma. I znów wchodzi korporacjonizm, nie każde powikłanie jest przypisane na pewniaka, tylko jako możliwość - kompromis ugodowy w sądach przy przegranych sprawach z pacjentami zaszczepionymi. Mój brat miał zapalenie opon mózgowych po szczepieniu. Fakt to jak polopiryna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.05.2021 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 A czytałeś ulotki jakiś innych szczepionek? Oczywiście. Wszystkich, które miały wstrzykiwane moje dzieci i ja za dorosłego życia. Prosta symulacja zysków i strat.(Ty to lubisz) Co może stracić dziecko na przejsciu covid. A co może "zyskać" po szczepieniu które nie jest wcale przebadane długoterminowo. Podobnie nie są długoterminowo przebadane skutki covid. A jak pogooglasz, to już trochę takowych zauważono. A KAŻDA szczepionka ma tworzoną listę rzadkich/bardzo rzadkich powikłań tworzoną latami. I co to zmienia, jak już znane powikłania i skutki covid występują kilka rzędów wielkości częściej a tych rzadszych i długoterminowych też nie znamy? Weźmy taką szczepionkę Sabina od Polio. W Polsce od 2001 r. spowodowała 3 przypadki Polio (przypomnę, jest to szczepionka obowiązkowa). Statystycznie choruje 3,8 przypadków na 10 milionów dawek. Zawiera żywe, atenuowane wirusy. Pewnie, że każdy z tych trze przypadków to indywidualna tragedia. Ale W ciągu 30 lat działań na rzecz eradykacji polio liczba zachorowań na świecie zmniejszyła się o 99% – w 1988 roku potwierdzono 350 000 zachorowań, a w 2017 roku odnotowano ich jedynie 37. Wymiernym wynikiem programu na świecie jest też uniknięcie 16 milionów przypadków trwałego kalectwa! Więc gdyby nie szczepionka, to indywidualnych tragedii byłyby nie pojedyncze przypadki w skali kraju w ciągu dekady, a grube tysiące co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts