Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pasja z jaką atakujesz innych oraz sposób poniżania stawia cię na równi z rasistami. jednych niby bronisz a drugich wgniótłbyś w ziemię. bardzo nie lubię tego typu obłudy.

kiedyś jeden taki (twojego pokroju) wypisywał tu przeróżne rzeczy na innych. używał przy tym najprzeróżniejszych porównań. no świnia pierwszej wody. ale jak tematy zeszły na poglądy wyznaniowe to stwierdził, że to bardzo delikatna sprawa. hipokryta.

Widzę, że moja "pasja" bardzo cię boli (ma boleć odpowiednio do sytuacji) nie ma to jednak w dalszym ciągu nic wspólnego z rasizmem.

Kto to jest "jeden taki" ?

nic mnie nie boli. raczej denerwuje. ale różne kreatury się tu spotyka przecież :cool:

co do kolegi hipokryty to ma skasowane konto więc się nie pouzewnętrznia :lol2:

Więc się tak nie denerwuj, zanim będziesz czytał jakieś moje wypowiedzi (a tym bardziej gdy zechcesz na nie odpowiadać), bierz coś na uspokojenie :)

To "skasowane konto" nie miało żadnej nazwy użytkownika ?

Widzę że jesteś świadkiem Jehowy bo zabolało ale ja tez nie popieram rozpisywania się na temat religii i wyznania bo to każdego indywidualne życie. Ale w jednym się nie mylę, lubisz roztrząsacz temat o niczym.

Gdzie bronisz wolnego wyboru? w durnym pisaninie o szczepionkach i tych antyszczepionkowcach, tak jak kulibob więc nie dziwię się że z nim nie masz zamiaru dyskutować.

Masz coś ze wzrokiem ? Skąd wiesz, że jestem czyimś "świadkiem" ? Jeżeli nie lubisz "rozpisywania się na temat religii i wyznania" to z jakiego powodu to robisz ?

Moje opinie na temat misjonarzy-foliarzy i ich bełkot mają jakiś wpływ na Twój "wolny wybór" ?

ps - poszukaj zbieżności zachowań i wypowiedzi w piramidzie Gordona Allporta.

Edytowane przez Chef Paul
ps

pasja z jaką atakujesz innych oraz sposób poniżania stawia cię na równi z rasistami. jednych niby bronisz a drugich wgniótłbyś w ziemię. bardzo nie lubię tego typu obłudy.

kiedyś jeden taki (twojego pokroju) wypisywał tu przeróżne rzeczy na innych. używał przy tym najprzeróżniejszych porównań. no świnia pierwszej wody. ale jak tematy zeszły na poglądy wyznaniowe to stwierdził, że to bardzo delikatna sprawa. hipokryta.

A jaki to związek z hipokryzją mają czyjeś poglądy wyznaniowe i użyte analogie porównawcze ?

Ale masz rację. Przy takiej logice i niewątpliwej wrażliwości to musiała być trauma.

A po takiej uwadze, tej "świni pierwszej wody", Twoje życie już nigdy nie będzie takie samo i stało się nieludzko nieznośne.

Ale rasistowska pisanina kuliboba mu nie przeszkadza. Nie ma jak to być hipokrytą:lol2:

Czy ja wiem czy to rasizm.

Nieszczepieni sa niebezpieczni w swojej ignorancji tego nie pojmują więc to rozsądek .

Tak samo religia głównie jedno wyznanie lubi wysadzać się w powietrze.

Więc to wszystko jest uzasadnione to nie jest niechęć do kogoś bo jest zielony czy ma jakieś przekonania tylko dlatego że jest niebezpieczny.

ja uważam że liderzy foliarstwa to mordercy a wyznawcy no cóż IQi trzeba ich uświadomić ze są w błędzie

Chłopie, bez urazy ale jesteś ograniczony w czytaniu ze zrozumieniem?? Wspomniałem tylko dla porównania wiesz co to jest porównanie i co oznacza słowo "gorzej"? a ty z uporem maniaka walisz głupa dalej. Widzisz w tych powyższych moich słowach że napisałem o tych fanatykach pewnej wiary że nawołują do nienawiści i podjudzania ludzi??!!

Wyjaśnieniem o jaką wiarę chodzi ale to tylko i wyłącznie na twoją prośbę, więc sam przestań robić dalej ten medialny bełkot

Odnośnie "ograniczeń w czytaniu ze zrozumieniem" taki drobny przykład z ostatnich dni:

199 zł za wniesienie i montaż. Uzyskałem zapewnienie sklepu, że zapłacę tylko 49 zł za wniesienie gdyby montaż nie udał się. Wybrałem płatność kartą na miejscu by później ewentualnie nie dopytywać się o rozliczenia finansowe.

Ok, ale nie łapię napisałeś że montaż został wykonany a teraz że się nie udał, czy to jakiś trick?

"trick" tkwi w słowie "gdyby" :D

:D

Przestań już się miotać na temat tych "świadków Jehowy" i Twoich kłamliwych "wyjaśnień", iż "nawołują do nienawiści i podjudzania ludzi" gdyż nic takiego nie ma i nie miało miejsca.

Temat ksenofobii został już w miarę dokładnie opisany.

i na koniec ...

pozwól, że to ja będę wybierał komu odpisywać :)

Nazywanie innych ludzi świniami czy złodziejami a przeciwnych szczepieniu wieloma obraźliwymi epitetami to nie, to wcale nie jest rasizm. Czym ci ludzie są gorsi od Ciebie i od twojej rodziny? To że ktoś kto sprzedaje gofry i chce zarobić na utrzymanie siebie i swojej rodziny to ty go nazywasz świnią i złodziejem?? Weź ogarnij swój rasistowski język wobec innych ludzi bo jak do tej pory to tylko ty tu wywyższasz siebie i swoją rodzinę a inni to gorszy sort wg twojego rasistowskiego, durnego myślenia.

Nieszczepieni z wybrou są niebezpieczni wiec niam zmiłuj.

A ci od gofra mają złodziejskie marże to jak to nazywać?P imieniu..

Gofr za 2-2,5 to uczciwa cena.Albo żarci w restauracji materiał wart 7-10 zł a za żarcie wołają powiedzmy 50

Jesteś żałosny, z braku argumentów w tym temacie uciekasz się do cytowania postów z innego tematu a to tylko po to aby wywołać kolejną wojenkę i odwrócić od siebie uwagę. Sądziłem ze co niektórzy emeryci się zgryźliwi, teraz już wiem że to przypadłość wszystkich emerytów.

Pozwalam odpisywać komu chcesz tylko abyś nie odpisywał na moje posty.

Zabraniasz mi odpisywać w odpowiedzi na Twoje bełkotliwe i kłamliwe "wyjaśnienia" ? :)

Zapętliłeś się już tak, że sam nie potrafisz tego rozwiązać, więc resztę Twej wypowiedzi pozostawię bez komentarza byś nie musiał już dalej prowadzić "kolejnej wojenki" :D

ps - "uciekam się" do przykładów Twoich postów z tego forum, na temat zarzutów braku "czytania ze zrozumieniem" :)

Dla kogo są niebezpieczni? Dla mnie nie są. Dla niebezpieczny jest każdy twojego pokroju.

2 - 2,5 zł za gofra to cena uczciwa? dla kogo chyba dla twojej chytrej natury bo założę się gdybyś Ty te gofry sprzedawał to byś wołał z 8 zł.

Dla przykładu wyprodukowanie litra spirytusu to koszt około 4zł a ile płaci się za niego w sklepie? prawie 100 zł i tak jest z każdym produktem ale nie pojmiesz tego choćbym niewiem jak starał tłumaczyć.

Jest różnica płacić za coś co sam nie wyprodukujesz, czego nauczenie się nima sennsu (na jeden raz)....

Tu chodzi o gówno prace i gówno usługę. Ten gofr, kotlet, zupa..... ma marną użyteczność bo byle cep zrobi to sam bez specjalistycznego sprzętu i specjalistycznej wiedzy.

Wczasy nic nie dają w życiu pojedziesz przehulasz i zapomnisz. Lepiej te pieniądze wydać na inwestycje a jeśli nie to na coś co w sposób długotrwały poprawi twoją jakość życia.

Przyganiał kocioł garnkowi. twoje "poezje" już podziwiałem w temacie kulinarnym, tam dobitnie widać jakie miałeś problemy z czytaniem ze zrozumieniem. i uprzedzę Cię, nie, nie będę cytował z innych tematów twoje czytanie ze zrozumieniem bo mnie to nie rajcuje, ale miło mi że ty moje poczynania tu na forum śledzisz, nie wiedziałem że mam takiego fana.

Nie masz co zacytować w aspekcie "czytania ze zrozumieniem" więc "rzucasz gównem w nadziei, że coś się przyklei" :D

... "poezje" swojego fana możesz dalej podziwiać :)

ps "rajcują" Cię "świadkowie Jehowy" ? Często Cię odwiedzają "podjudzając do nienawiści" ? :D

ps