Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No, fakt.

To jest stwierdzenie...

Nikt się na niczym nie zna a Ty się znasz!

Ale nie obwiescisz swych przemyśleń...

To po co tu cokolwiek wypisujesz?

Adam M.

Nie napisałem że "nikt nie zna się" tylko że Ty nie znasz się.

Nie napisałem też, że się na wszystkim znam.

Wymyślasz i konfabulujesz.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Konfabulacja

Pytek, nie pytaj się ciągle o coś czego nie rozumiesz.... :D

Przeczytaj ze zrozumieniem to nie będziesz się pytał.

Masz już potwierdzone badania dotyczące skuteczności jej działania na COVID-19?

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-program-szczepien-przeciw-covid/swiat/news-smierc-18-latki-po-szczepieniu-preparatem-astrazeneca,nId,5290344#crp_state=1

oczywiście zjawią się fanatycy którzy stwierdzą, że pewnie i tak by zmarła gdyby covid złapała. Bo co to jest jeden przypadek.

Ale ja chcę tylko pokazać, że szczepionki mają wpływ na nasze zdrowie, a ludzie są różni. Niektórzy zareagują szybciej a inni później, może po kolejnych dawkach.

Tak jak z truciznami - dawka czyni jakąś substancję trucizną.

Ale liczy się suma zysków i strat tak jak tu napisali, ale... na świecie jest tylko naganianie, o "stratach" piszą jedynie foliarze"

ludzie, skoro się zaszczepiliście to szacun. innym dajcie spokój. jak żeś jest zaszczepiony to twoja szczepionka musi działać i się ode mnie nie zarazisz. koniec, kropka. żyj i daj żyć innym. tu dyskusja wciąż sprowadza się do jednego... do zmuszania innych. gdzie my kurna żyjemy!

chcesz se przyszyć ogon krowi? proszę bardzo!

maltretujecie się w łóżkach? wasza sprawa.

pijecie na umór? ok.

szczepicie się? wasz wybór.

ale innym dajcie święty spokój.

A wracając jeszcze do szczepień dzieci to poniżej cytat ze stanowiska niemieckiej komisji ds. szczepień, bo zgadzam się z nim w 100%:

"Przy podejmowaniu decyzji jedno musi być jasne: szczepienie jest ingerencją w organizm i może mieć skutki uboczne. Uzasadnienie dla szczepienia dzieci musi zatem pochodzić wyłącznie z bezpośredniej dla nich korzyści. Byłoby etycznie nieuzasadnione szczepienie dzieci przede wszystkim ze względu na pozytywne skutki dla osób trzecich."

Kto się identyfikuje z poglądem, że w 2025 będzie 99 milionów mieszkańców USA (resztę wybiją szczepionki)?

Ja uważam to za bzdurę zakłada się ktoś czy nie?

Przeżyje ok. 30% mieszkańców USA i to aż do 2025 roku? Niemożliwe.

Słabo "wybijają" te szczepionki.

Muszą poprawić skuteczność. ;)

ludzie, skoro się zaszczepiliście to szacun. innym dajcie spokój. jak żeś jest zaszczepiony to twoja szczepionka musi działać i się ode mnie nie zarazisz. koniec, kropka. żyj i daj żyć innym. tu dyskusja wciąż sprowadza się do jednego... do zmuszania innych. gdzie my kurna żyjemy!

chcesz se przyszyć ogon krowi? proszę bardzo!

maltretujecie się w łóżkach? wasza sprawa.

pijecie na umór? ok.

szczepicie się? wasz wybór.

ale innym dajcie święty spokój.

Nie mam żadnej korzyści z tego że "ty i podobni " się nie zaszczepią a generuje to ryzyko wies sorry w dubie z "Twoją" wolnością niemam w tym interesu. Wybór to możesz mieć w tym czy masz niebieskie czy czarne spodnie a nie w sprawie bezpieczeństwa narodowego.

Drogi pamiętniczku

48h po drugiej dawce. Tym razem doznania były mocniejsze jeden dzień czułem się grypowo , dzisiaj trochę zmęczony ale to raczej przez bezsenność bo za długo spałem jak miałem tego ciężkiego NOPa, ale już jest ok.

Foljarze czy to te ciężkie NOPy dostanę odszkodowanie?

Opublikowane dziś dane VAERS wykazały 329021 raportów o niepożądanych następujące szczepionek COVID, w tym 5888 zgonów i poważnych obrażeń 28441 między 14 grudnia 2020 a 4 czerwca 2021 r

Oczywiście elita szczepionkowa twierdzi dane Vaers są nic nie warte, choć są i tacy którzy twierdzą że przypadki tam zgłaszane to tylko niewielka część.

https://childrenshealthdefense.org/defender/vaers-data-injuries-deaths-vaccinating-5-year-olds/

Raport z UK w sprawie najnowszego mutanta.

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/993198/Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing.pdf

12 z 42 zmarłych była w pełni zaszczepiona. Zapewne wszyscy zaszczepieni poczuli się jeszcze bardziej bezpiecznie.

Bardzo dużo przypadków zakażeń w szkołach (w UK testują uczniów na potęgę) - powoli trzeba przygotowywać się na kolejny zdalny rok szkolny.

maOk2ro.png

Edytowane przez _Grisza_

Nie napisałem że "nikt nie zna się" tylko że Ty nie znasz się.

Nie napisałem też, że się na wszystkim znam.

Wymyślasz i konfabulujesz.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Konfabulacja

Pytek, nie pytaj się ciągle o coś czego nie rozumiesz.... :D

Przeczytaj ze zrozumieniem to nie będziesz się pytał.

Masz już potwierdzone badania dotyczące skuteczności jej działania na COVID-19?

No, sprowadzony do Twojego poziomu uznaje sie pokonanym Twoim doswiadczeniem...

Pozwole sobie zostac jedynie "czytaczem" Twych i innych "złotych mysli".

Oczywiscie, sytuacji to nie zmieni...

Kto się zaszczepi - to sie zaszczepi!

Kto bedzie miał NOP - to bedzie miał.

A kto sie nie zaszczepi i NOPa nie bedzie miał - to nie będzie miał!

Pożywiom - uwidim!

Szkoda mi tu "strzepić pyska" bo i tak nie ma po co.

Przekonanego raz już nic nie przekona.

Watek do zamkniecia.

NIKT tu zdania nie zmieni...

Adam M.

Raport z UK w sprawie najnowszego mutanta.

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/993198/Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing.pdf

12 z 42 zmarłych była w pełni zaszczepiona. Zapewne wszyscy zaszczepieni poczuli się jeszcze bardziej bezpiecznie.

Bardzo dużo przypadków zakażeń w szkołach (w UK testują uczniów na potęgę) - powoli trzeba przygotowywać się na kolejny zdalny rok szkolny.

maOk2ro.png

Ale co ty gadasz wrusa przecież niema to Plandemia.

Jak w folarzach hoduje się mutanty to co. Pyzatym astra słabo radzi sobie z Indyjską odmianą