Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

Recommended Posts

No ale nawet w pesymistycznym scenariuszu zakładają obłożenie miejsc w szpitalach na 75% i piszą, że raczej recesji czy lockdownu nie będzie. Więc czego się obawiasz?

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ale nawet w pesymistycznym scenariuszu zakładają obłożenie miejsc w szpitalach na 75% i piszą, że raczej recesji czy lockdownu nie będzie. Więc czego się obawiasz?

No właśnie tego się obawia.

Ty się martw o zaszczepionych, bo sześciokrotnie częściej padaja na kowida.

Adam M.

A ten dalej głupoty plecie.

To rozczarowujące bo jednak choć po Tobie spodziewałem się, że potrafisz dokonać analizy danych liczbowych.

No cóż, może kiedyś potrafiłeś...

A ten dalej głupoty plecie.

To rozczarowujące bo jednak choć po Tobie spodziewałem się, że potrafisz dokonać analizy danych liczbowych.

No cóż, może kiedyś potrafiłeś...

A muszę analizować?

Lubię tu poczytać złote myśli kuliboba.

Czasem, tak jak inni, wstawię coś z sieci.

Takie o chwytliwym tytule.

Tu są sami przekonani do własnych osądów i choćbyś nie wiem jakich argumentów uzył - nie zmienią ich!

Ja się nie zaszczepię, choćby na złość kulibobowi.

:lol:

Ale...

Każda próba wprowadzenia przymusowych szczepień na kowida (ten eksperyment genetyczny) grozi kalectwem lub smiercią!

Adam M.

Nie wszyscy muszą być tacy jak ty.

W powtarzaniu bzdur jesteś specjalistą.

Powyższe powielane teksty to są bzdury.

Nie wszyscy muszą być tacy jak ty.

W powtarzaniu bzdur jesteś specjalistą.

Przykłady ?

Fajnie, że się odezwałeś, może porozmawiamy na temat danych, jakie nam ostatnio zaserwowałeś ?

"Adam Kszczot rezygnuje z udziału w igrzyskach w Tokio m.in. przez złe samopoczucie po szczepieniu"

"Lekkoatleta wymienia trzy powody swojej rezygnacji:

-obóz w Kenii, gdzie chciał się przygotowywać się w najlepszych warunkach, mimo fantastycznego treningu, organizm po powrocie do Polski odmówił mu posłuszeństwa

-sprawy rodzinne,

- złe samopoczucie po szczepieniu, które wyłączyło go na moment z treningów."

"Genua: Lekarz, który operował Camillę Canepę: “Mózg pełen zakrzepów; zjawisko dalekie od normalności

Powoli pojawiają się nowe szczegóły na temat historii, która wydarzyła się niedawno w Genui, gdzie 18-letnia dziewczyna z Sestri Levante, Camilla Canepa, zmarła w wyniku podania szczepionki anty Covid firmy AstraZeneca.

Według relacji lekarza z kliniki San Martino, który ją operował, w ciągu wielu lat pracy zawodowej nigdy nie widział czegoś porównywalnego, jako że mózg Camilli był pełen zakrzepów.

Gianluigi Zona, dyrektor kliniki neurochirurgicznej i neurotraumatologicznej Policlinico, rozmawiając z dziennikarzami z turyńskiej gazety La Stampa, powiedział, że nigdy nie widział tak dużego zjawiska zakrzepowego.

Dziewczyna trafiła do szpitala w Lavagna już 3 czerwca, z objawami takimi jak światłowstręt i ból głowy. Dwa dni później, 5 czerwca, po wypisaniu ze szpitala w Lavagna, z trudnościami w poruszaniu kończynami udała się bezpośrednio do kliniki San Martino w Genui. Tam została poddana badaniu tomograficznemu, a następnie dwóm, pilnym operacjom chirurgicznym.

W rozmowie z dziennikarzami, Gianluigi Zona jest głęboko zasmucony. Opowiadając o stanie, w jakim znajdowała się Camilla, lekarz powiedział, że “wszystkie zatoki żylne były zablokowane przez zakrzepy, co było sytuacją, której nigdy nie widziałem na przestrzeni tak wielu lat pracy w tym zawodzie. Trzeba sobie wyobrazić zatokę żylną jako rzekę w środku doliny, w której zbiegają się różne strumienie. Jeśli zbudujesz zaporę na środku rzeki, rzeka puchnie, dopływy nie mogą spływać, w wyniku czego wzrasta ciśnienie w górę rzeki” – powiedział specjalista.

Na koniec wywiadu, Zona stwierdził, że nie jest ani wirusologiem, ani epidemiologiem, ani lekarzem sądowym, ale jego zdaniem mamy do czynienia z czymś, co absolutnie nie wydaje się być standardowym."

Tak, pisałeś, że przeźroczysta ciecz w ampułce to ściema, bo inne szczepionki są mętne.

No, ale to i tak pomniejsza ze bzdur, jakie tu wypisywałeś, więc w sumie można nad nią przejść do porządku dziennego

koronowy-oboz-koncentracyjny-1-1.jpg

Masz oczywista rację jak ten gość z dymkiem w rysunku

Przykłady ?

Fajnie, że się odezwałeś, może porozmawiamy na temat danych, jakie nam ostatnio zaserwowałeś ?

Myślisz że ja nie mam nic lepszego do roboty i będą z tobą dyskutował.

Jeszcze na głowę nie upadłem.

jedno i drugie mi na ręke

Myślisz że ja nie mam nic lepszego do roboty i będą z tobą dyskutował.

Jeszcze na głowę nie upadłem.

Wiem, argumentów brak to "zarobiony jestem" :)

Wolisz wpaść, obrzucić g.wnem i uciec

Wiem, argumentów brak to "zarobiony jestem" :)

Wolisz wpaść, obrzucić g.wnem i uciec

G,,nem bez argumentów to ty obrzucasz innych,

No ale to twoja metoda, oskarżać innych o to co sam robisz.

kulibob do pierdla domowego!!!

:lol:

No i moze se pisać co zechce... cierpiąc...

Moze jaka plakietke na czółko? - ZASZCZEPIONY!

Znaczy - niebezpieczny....

Adam M.

No troll się odezwał w swoim stylu.

Wymyśl coś oryginalnego, bo nawet pyskówka z tobą polega na tym, że powtarzasz słowa oponenta.