kulibob 23.06.2021 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 @ henryś Śmiałeś się z mojej filozofii życiaAle jak masz tanie życie, rożne zródła dochodu, a twój kapitał rośnie to masz dużo więcej możliwości niż ktoś kto żyje podróżami i restauracjami.Im większa niezależność tym mniej problemu , im większa dywersyfikacja tym bezpieczniej ale zwrot gorszy coś za coś.Dla mnie lockdown mógł by być dłuższy i bardziej dotkliwy i miałoby to dla mnie małe znaczenie dla mnie nie stało się praktycznie nic a nawet stało się wiele dobrego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 23.06.2021 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 "Oświadczam, że dobrowolnie wyrażam zgodę na wykonanie szczepienia przeciw COVID-19. Potwierdzam, że zostały mi przekazane informacje dotyczące tego szczepienia i je zrozumiałam/zrozumiałem. Zostały mi udzielone również odpowiedzi na wszystkie zadane przeze mnie pytania i zrozumiałam/zrozumiałem udzielone mi odpowiedzi." I masz tu odpowiedź na skuteczność szczepionki w która wierzysz tak ślepo że powiedziałbym zakrawa to na fanatyzm a nie propagowanie normalne szczepień. Pytam bo dzisiaj dowidziałem się od kolegi z pracy że jego sąsiad (59 lat) po II dawce szczepionki AftaZeneki po powrocie do domu źle się poczuł i pomimo przybycia karetki, zmarł a w akcie zgonu napisali że przyczyną śmierci zakrzepica. I rodzina nic nie może zrobić bo właśnie sam wyraził zgodę na swoją odpowiedzialność. Nie wiadomo oczywiście czy gdyby się nie zaszczepił żył by dalej czy nie, ale fakt jest faktem. Drugi przykład, też daleko nie szukając to kolega z pracy (55 lat) po II dawce tejże samej szczepionki wrócił do domu i z domu zabrało go pogotowie. Już trzecie tydzień lezy w szpitalu i nie wiadomo co będzie. Ty cały czas z uporem maniaka chrzanisz o tej szczepionce jakby to był lek na wieczną młodość. Nie jestem za ani przeciw ale trzeba rozsądnie i obiektywnie podchodzić do sprawy a nie jak maniak który nic poza czubkiem swojego nosa nie widzi. Sądzisz że Twoje maniakalne pisanie przyniesie wymierna korzyść, otóż nie, tym pisaniem powodujesz że efekt jest odwrotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 23.06.2021 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 1,Jka kończą sie reezerwy podejmuje się dziłania zaradcze. Ktoś nie poszedł na "szparagi" ... to co poradze 2,Rodzina (małżeństwo) nie powinno pracować w jednym zakładzie dywersyfikacja tak samo jak ich konta powinny być w rożnych bankach których właściciele są w różnych krajach. Każdy człowiek powinien dążyć do posiadania więcej niż jednego źródła dochodu. 3. Ja nie propaguje rolnictwa i przemysłu tylko mówię że gdyby padał przemysł czy rolnictwo trzeba by panikować bo to gałęzie strategiczne . Gówno praca jest łatwo odtwarzalna i mało istotna. Jakby to powiedzieć w czasie kryzysu branże "podstawowe" nigdy nie były zagrożone upadkiem. Nie zjesz w rstauracji to zjesz w domu a paznokci nie zrobisz to nic sie nie stanie gorzej jak brzuch będzie pusty. Wiesz co kulibob, ktoś stojący z boku może napisać że Twoja praca to gówno a nie praca. Nie masz zielonego pojęcia o pracy i prowadzeniu biznesu. ot, taka fryzjerka z dnia na dzień przebranżowi się na krawcową bo wg Ciebie to żaden problem, niestety jesteś w błędzie. Każda praca a raczej branża jest ważna i potrzebna, gdyby tak nie było nie było by popytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 23.06.2021 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 @ henryś Śmiałeś się z mojej filozofii życia Ale jak masz tanie życie, rożne zródła dochodu, a twój kapitał rośnie to masz dużo więcej możliwości niż ktoś kto żyje podróżami i restauracjami. Im większa niezależność tym mniej problemu , im większa dywersyfikacja tym bezpieczniej ale zwrot gorszy coś za coś. Dla mnie lockdown mógł by być dłuższy i bardziej dotkliwy i miałoby to dla mnie małe znaczenie dla mnie nie stało się praktycznie nic a nawet stało się wiele dobrego:) Przecież wszyscy nie mogą być miliarderami, nigdy tak nie było i nie będzie, nawet w krajach bardzo rozwiniętych są slamsy i bieda. Ja żyję podróżami i restauracjami (oczywiście na tyle na ile uważam) i jakoś egzystuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.06.2021 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 I masz tu odpowiedź na skuteczność szczepionki w która wierzysz tak ślepo że powiedziałbym zakrawa to na fanatyzm a nie propagowanie normalne szczepień. Pytam bo dzisiaj dowidziałem się od kolegi z pracy że jego sąsiad (59 lat) po II dawce szczepionki AftaZeneki po powrocie do domu źle się poczuł i pomimo przybycia karetki, zmarł a w akcie zgonu napisali że przyczyną śmierci zakrzepica. I rodzina nic nie może zrobić bo właśnie sam wyraził zgodę na swoją odpowiedzialność. Nie wiadomo oczywiście czy gdyby się nie zaszczepił żył by dalej czy nie, ale fakt jest faktem. Drugi przykład, też daleko nie szukając to kolega z pracy (55 lat) po II dawce tejże samej szczepionki wrócił do domu i z domu zabrało go pogotowie. Już trzecie tydzień lezy w szpitalu i nie wiadomo co będzie. Ty cały czas z uporem maniaka chrzanisz o tej szczepionce jakby to był lek na wieczną młodość. Nie jestem za ani przeciw ale trzeba rozsądnie i obiektywnie podchodzić do sprawy a nie jak maniak który nic poza czubkiem swojego nosa nie widzi. Sądzisz że Twoje maniakalne pisanie przyniesie wymierna korzyść, otóż nie, tym pisaniem powodujesz że efekt jest odwrotny. Nie ma tu żadnje odpowiedzi? Umnie już cała poza bliższa i dalsza rodzina poza dziećmi zaczepiona w większości dwiema dawkami przeważnie Pfaizer . Ja Moderna żona Astra. Brak poważnych komplikacji jmax 1-2 dni osłabienia. Co do czubka nosa tak przynaje się inne nosy mam w d.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.06.2021 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Przecież wszyscy nie mogą być miliarderami, nigdy tak nie było i nie będzie, nawet w krajach bardzo rozwiniętych są slamsy i bieda. Ja żyję podróżami i restauracjami (oczywiście na tyle na ile uważam) i jakoś egzystuję. Oczywiście ale moożna żyć rozsądnie alejka ktoś ma g.. w głowie to jego problem i niech potem niebeczy. Ja jestm przeciwnikiem podróży marnowanie zasobów. Ale twój wybór i twoja strata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.06.2021 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Nie ma tu żadnje odpowiedzi? Umnie już cała poza bliższa i dalsza rodzina poza dziećmi zaczepiona w większości dwiema dawkami przeważnie Pfaizer . Ja Moderna żona Astra. Brak poważnych komplikacji jmax 1-2 dni osłabienia. Co do czubka nosa tak przynaje się inne nosy mam w d.. Samolub i na dodatek - PERWERS... Coraz to nowe oblicze nam pokazuje... :lol: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 23.06.2021 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Nie ma tu żadnje odpowiedzi? Umnie już cała poza bliższa i dalsza rodzina poza dziećmi zaczepiona w większości dwiema dawkami przeważnie Pfaizer . Ja Moderna żona Astra. Brak poważnych komplikacji jmax 1-2 dni osłabienia. Co do czubka nosa tak przynaje się inne nosy mam w d.. Nie masz objawów ujemnych i dobrze i oby nie było, ale nie zaprzeczysz że pojawiają się powikłania po szczepionce u innych ludzi. A odpowiedź masz taką że jest to produkt w fazie testów a nie gotowa, przebadana szczepionka. Zresztą gdzieś w mediach słyszałem że w pod koniec tego roku czy na początku przyszłego ma ukazać się raport na temat skuteczności szczepionek. A tak na marginesie to musisz mieć dużą dupę bo jak do tej pory to Ty wszystko masz dupie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.06.2021 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 (edytowane) Wiesz co kulibob, ktoś stojący z boku może napisać że Twoja praca to gówno a nie praca. Nie masz zielonego pojęcia o pracy i prowadzeniu biznesu. ot, taka fryzjerka z dnia na dzień przebranżowi się na krawcową bo wg Ciebie to żaden problem, niestety jesteś w błędzie. Każda praca a raczej branża jest ważna i potrzebna, gdyby tak nie było nie było by popytu. 1, Uważaj sobie o mnie co chcesz mi się zyje dobrze. Dzisaj sprzedałem jajka ,tuje podleje maszyna a za prę mc ktoś je kupi, byłem zapłacić rolnikowi za skoszenie laki pod dopłaty,pojutrze przyjdzie dywidenda z Leny Lightning i koleiny stały klient pod zakontraktowane jajak. Na przełomie miesiąca wypłaty z Etefów IEMB(co miesiac) i ITDL(półrocznie) Dla mnie to praca optymalizacja podatkowa legalne 0-19% 2, Widzisz nie rozumiesz miała rok na przemyślenie swojego życia i ewentualne podjęcie prac bez kwalifikacji 3,Tylko że popyt został zablokowany więc go niema Edytowane 23 Czerwca 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.06.2021 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Nie masz objawów ujemnych i dobrze i oby nie było, ale nie zaprzeczysz że pojawiają się powikłania po szczepionce u innych ludzi. A odpowiedź masz taką że jest to produkt w fazie testów a nie gotowa, przebadana szczepionka. Zresztą gdzieś w mediach słyszałem że w pod koniec tego roku czy na początku przyszłego ma ukazać się raport na temat skuteczności szczepionek. A tak na marginesie to musisz mieć dużą dupę bo jak do tej pory to Ty wszystko masz dupie:cool: Liczba zgonów po Covida po szczepionce to przepaść. Co do skutecznosci to im wiecej zaszczepionych tym mniejsze moje ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.06.2021 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Taka fajna wypowiedź.Oczywiście, dla wielu niezrozumiała, bo LOGICZNA.https://www.youtube.com/watch?v=tAk2WNH1q1E Zwróćcie uwagę na wypowiedź, ze znakomita większość LEKARZY nie szczepi się na grypę (i inne).Ciekawe czemu?Idioci, niedouczeni, niedorozwoje?No, przecież - LEKARZE!Podobno ZNAJĄ SIĘ NA ZDROWIU...- A i tak się nie szczepią!I to w około 90%. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.06.2021 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Samolub i na dodatek - PERWERS... Coraz to nowe oblicze nam pokazuje... :lol: Adam M. Adaś może jakieś mądrości ze słoika jeszcze zapodasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.06.2021 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Taka fajna wypowiedź. Oczywiście, dla wielu niezrozumiała, bo LOGICZNA. https://www.youtube.com/watch?v=tAk2WNH1q1E Zwróćcie uwagę na wypowiedź, ze znakomita większość LEKARZY nie szczepi się na grypę (i inne). Ciekawe czemu? Idioci, niedouczeni, niedorozwoje? No, przecież - LEKARZE! Podobno ZNAJĄ SIĘ NA ZDROWIU... - A i tak się nie szczepią! I to w około 90%. Adam M. Przy 2 minucie oidzuekowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.06.2021 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 No, ja rozumiem, ze przygłupie dziecię pary lekarskiej nie wybierze zawodu np. szewca, krawca czy cukiernika...Ale żeby aż 10% lekarzy było głupolami?Horror jakiś...Pójscie do lekarza to LOTERIA!Z 10% szansą na to, ze wizyta u wioskowej zielarki jest lepszym wyborem! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 23.06.2021 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Taka fajna wypowiedź. Oczywiście, dla wielu niezrozumiała, bo LOGICZNA. https://www.youtube.com/watch?v=tAk2WNH1q1E Zwróćcie uwagę na wypowiedź, ze znakomita większość LEKARZY nie szczepi się na grypę (i inne). Ciekawe czemu? Idioci, niedouczeni, niedorozwoje? No, przecież - LEKARZE! Podobno ZNAJĄ SIĘ NA ZDROWIU... - A i tak się nie szczepią! I to w około 90%. Adam M. Dla bardziej wnikliwych. Spore grono lekarzy MA szczepienie, ale na papierku i jest im z tym dobrze. Dla zwykłego obywatela zdobycie certyfikatu bez fizycznego szczepienia też nie jest jakimś wyczynem nadzwyczajnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.06.2021 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Przy 2 minucie oidzuekowałem No - pisałem!!! Niedostępne dla bardzo wielu! Bajeczkę sobie jakąś puść... łatwiej wątek akcji zrozumiesz!!! Nie przeciążaj zwojów bo zakrzepicy dostaniesz! Adsm M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.06.2021 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Adaś może jakieś mądrości ze słoika jeszcze zapodasz? Po co? Twoje teksty lepiej rozbawiają... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.06.2021 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 ...bo zakrzepicy dostaniesz! Adsm M. Polopirynę S łyknę bo tańsza od Aspiryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 23.06.2021 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 A w zasadzie to te szczepienia niby miały otworzyć "drogę" dla tych co wyjeżdżają na wczasy szczególnie te zagraniczne a tymczasem Chorwacja przyjmuje wszystkich czy szczepienie czy nie czy mają testy wykonane czy nie. Natomiast Holandia nie honoruje tych paszportów szczepionkowych, u niej musi być test, tak samo jak w Anglii. Więc o co tu chodzi?? O kasę chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszP66 23.06.2021 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 (edytowane) Dla bardziej wnikliwych. Spore grono lekarzy MA szczepienie, ale na papierku i jest im z tym dobrze. Dla zwykłego obywatela zdobycie certyfikatu bez fizycznego szczepienia też nie jest jakimś wyczynem nadzwyczajnym. No jak się przeznaczy 1500 złociszy to nie jest ,u nas takie stawki są ,nie wiem jak w innych rejonach ? Chętnych nie brakuje ,a z pośród tych których znam żaden nie jest głupkiem czy płasko ziemcem. Edytowane 23 Czerwca 2021 przez LukaszP66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts