Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Przeciez widzisz, że zawyżaja statystyki, żebys siadzial tam w głuszy i szczał ze strachu przed każdą wyprawą do Biedronki.

Jest czerwona strefa, bo przebadali tysiące górników i ich rodzin, a że górnicy zarażali się jeden, od drugiego, to liczba przypadków robi wrażenie.

Tylko sprawdź sobie teraz loczbę zacnorowań i zgonów w województwie śląskim i porównaj z mazowieckim.

Przemyśl to i wróć z wnioskami.

A co mam analizować ? Kiedyś ktoś od takiego górnika przywlecze mi syf pod dom i to o to chdzodzi.

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

@Adaś moje poglądy nie mają znaczenia jest syf i z wolnościowym podejściem szykujemy sobie Armagedon. Chińczycy chwycili za ryje i ogarneli problem a tu demokracja robi syf

A CO ja napisałem?

PARTIA (właściciel Chińczyków) pilnuje swojej hodowli!!!

DOBRY właściciel!

W czyjej hodowli Ty jesteś bydlątkiem?

No, wiem... wiem...

Pastuszkiem chciałbyś być...

Adam M.

Ja i bardzo wielu innych - nie zawsze jestem racjonalny, jeżeli chodzi o to co lubię, o hobby, zainteresowania.

Często robię rzeczy "nieopłacalne" bo daje mi to radaość i satysfakcję.

Ubieranie ludzi w szare mundurki i zapędzanie do jedynie słusznych działań w interesie społecznym też już było.

Czasy MAO, POLPOTA...

Tego chcesz?

Adam M.

Niech mod coś z tym zrobi. Ciebie to nawet Adaśku zrozumieć się nie da. Jeśli zapytasz o argumenty mojej oceny .Pytaj.

A co mam analizować ? Kiedyś ktoś od takiego górnika przywlecze mi syf pod dom i to o to chdzodzi.

No to przywlecze.

Górnicy po 2 tygodniach byli już w pracy .

Znikam na niedzielny obiad. Kilka km na rowerkach, zarezerwowany stolik w ogródku restauracji.

Rolada, kluski, modro kapusta, małe piwko i znów parę km na lepsze trawienie :)

Edytowane przez fotohobby

Fałszowaniem jest (lub pewnie jest) wpisywanie do karty informacji o kontakcie z osobą chorą.

Ale z tego powodu chyba nie są fałszowane wyniki badania na pozytywne i nie pojawia się "czerwona strefa".

A może zaznaczenie "miała styczność z osobą chorą" sprawia, że te badania mogą być wykonane.

Bo jak nie miała to nikt nie będzie robił badań bo "po co" ?

Badań mamy 58 tysięcy na 1 milion populacji i jesteśmy w tej statystyce na 36 miejscu w Europie (na 48 państw).

W liczbie chorych na 1 milion jesteśmy na 41 miejscu (1370 osób na jeden milion) czyli 0,137%.

Czy generalnie w Polsce COVID-19 obejmuje małą część ludności.

"fizyk akademicki" wrócił do swych uprzedniech wyników "badań nad problemami współczesnego świata" ("hobby, zainteresowania") :D ... "depopulacja", "rząd światowy zza kulis", "hodowle niewolników" :)

... zapewne będzie teraz "mył łapy" bardziej intensywnie by go nie "zdepopulowali" :) ;)

Na poniższym linku wywiad z bardzo dobrym ekonomistą którego słucham od dawna ,temat wprawdzie odmienny ale porusza covid

Jak znajdziecie chwilę to posłuchajcie ,jestem ciekaw twojej opinii na ten temat Adam.

Poruszaj ten temat w specjalnie założonym wątku.

Nie zaśmiecaj tematu o koronawirusie.

Chcesz opinii Adama na temat TRADERA 21 w temacie koronawirus??

Napisz PW do Adama.

PS To ma być reklama czterotomowego wydania o inwestowaniu?

Myślisz emocjami i wdrukowaną propagandą ! Skoro mamy tyle nowych przypadków zarażeń powyżej 800 dziennie. Przy tak potwornej pandemii to emocjonalnie można spodziewać się że intubacji powinno być co najmniej 50 dziennie z tej liczby. Skoro mamy ciężkich powikłań jedynie 60 . To ewidentnie nie jest to groźna epidemia i w żaden sposób pandemia. Tu zalecam dla otrzeźwienia umysłu konfrontację definicji pandemii dzisiejszej i tej jeszcze z papierowych wydań encyklopedycznych i przyczyną zaistnienia różnic.

A jesli myślisz że respirator to maszyna tortur specjalnie wymyślona dla covida to się mylisz! Stosowana rutynowo gdy człowiek nie potrafi samodzielnie oddychać. Tu przypominam doniesienia z Włoch i Stanów Zjednoczonych kiedy pacjentom wypalano płuca czystym tlenem i jego ciśnieniem. Oczywiście to błędy całkowicie zrozumiałe u medyków. W końcu urządzenia wcześniej nie istniały i nie było norm ich stosowania. A MOŻE JEDNAK BYŁY?

W dodatku objawiasz rzecz oczywistą u osób zmanipulowanych . Tj. czepiasz się szczegółu , tego co rażąco odstaje od wpojonej propagandy tu znikomej liczby osób z cowidem na oiomie, czy na respiratorze - zalecanego filmiku rzecz jasna nie oglądasz . W obawie utraty wiary do przyswojonej propagandy bo lekarka objawiła co czytała w prasie medycznej. Tylko to i tylko tyle

A to bezpośrednie źródełko o szkodliwości wytęsknionych szczepionek, których Polska w ciemno zamówiła.

https://childrenshealthdefense.org/child-health-topics/mandates/covid-19-vaccines-an-alarming-update-from-europe/

A na przykład GB z góry odpuściła sprawiedliwośc dla swojego producenta szczepionki na cowida firma zwie się Astrazeneca i obecna w Polsce. Zapewniła jej bezkarność wobec przypadków NOP.

A zza wschodniej granicy fachowcy wirusolodzy twierdzą:https://www.rt.com/russia/496944-covid19-practice-biological-war/?fbclid=IwAR3UYtCqEPT9l4aYVfthdpJ54PcUM6jWJ12FtbBoOOWafIxipWj2s3is6DQ

Edytowane przez gnago
link

Skoro mamy tyle nowych przypadków zarażeń powyżej 800 dziennie. Przy tak potwornej pandemii to emocjonalnie można spodziewać się że intubacji powinno być co najmniej 50 dziennie z tej liczby. Skoro mamy ciężkich powikłań jedynie 60 . To ewidentnie nie jest to groźna epidemia i w żaden sposób pandemia. Tu zalecam dla otrzeźwienia umysłu konfrontację definicji pandemii dzisiejszej i tej jeszcze z papierowych wydań encyklopedycznych i przyczyną zaistnienia różnic.

...

W dodatku objawiasz rzecz oczywistą u osób zmanipulowanych . Tj. czepiasz się szczegółu , tego co rażąco odstaje od wpojonej propagandy tu znikomej liczby osób z cowidem na oiomie, czy na respiratorze - zalecanego filmiku rzecz jasna nie oglądasz . W obawie utraty wiary do przyswojonej propagandy bo lekarka objawiła co czytała w prasie medycznej. Tylko to i tylko tyle

Swoje liczby 60 przypadków krytycznych i użycie 50 respiratorów powielasz z zasłyszanych informacji czy jednak masz rzetelne źródło?

Doszedłeś już do poprawnej liczby przypadków śmierci z powodu powikłań po grypie czy nadal bujasz w obłokach?

Który to filmik zalecasz?

Definicja pandemii się zmieniła. Czy słusznie tego nie oceniam. Możliwe że niesłusznie, bezpodstawnie lub miała ta zmiana komuś służyć.

Czy mamy zjawisko określone jako pandemia, epidemia czy inny twór nie ma znaczenia.

Choroba występuje i chorych trzeba leczyć i zapobiegać dalszemu szerzeniu się choroby.

W Polsce COVID-19 to mały pikuś w porównaniu do niektórych innych państw.

Oni to mają poważne problemy.

Looz - słówka za trzy osoby to niedrogo, biorąc pod uwagę zadowolenie Żony, że nie musi stać w weekend przy garach i to, że każdy zamówił sobie to, na co miał ochotę.

Ło Jezu aż 100.

W taką pogode to musieli by mi zapłacić abym polazł do restauracji . A w normalno pogodę wystarczyłoby mi za cenę koszty materiału bez robocizny.

A oco ochdzi? kolejny podatek od oleju? czy o co

Nie...

To tylko OPŁATA od kazdego litra.

NIE - PODATEK.

Ale - zapłacimy...

https://nczas.com/2020/08/04/10-zl-drozej-za-wymiane-kazdego-litra-oleju-silnikowego-na-szczescie-to-nie-podatek-tylko-nowa-oplata/

Adam M.