fotohobby 30.06.2021 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Możesz podać źródło tej rewelacji, jakiej części populacji podawana jest szczepionka a jakiej placebo ? Zresztą trochę się to nie zgrywa z teorią depopulacji Notabene, jak przyglądam się rozmaitym foliarskim teoriom, to widzę, że one są sprzeczne nie tylko ze zdrowym rozsądkiem, ale wręcz jedne z drugimi. Czekam na dyskusję zwolennikòw "teooii placeba" vs "teorii depopulacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1966 30.06.2021 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Możesz podać źródło tej rewelacji, jakiej części populacji podawana jest szczepionka a jakiej placebo ? wszystko można znaleźć tu https://clinicaltrials.gov/ct2/home Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1966 30.06.2021 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Zresztą trochę się to nie zgrywa z teorią depopulacji Notabene, jak przyglądam się rozmaitym foliarskim teoriom, to widzę, że one są sprzeczne nie tylko ze zdrowym rozsądkiem, ale wręcz jedne z drugimi. Czekam na dyskusję zwolennikòw "teooii placeba" vs "teorii depopulacji" teraz jesteśmy w III fazie Faza III ostateczna ocena skuteczności i bezpieczeństwa pod kątem występowania niepożądanych odczynów poszczepiennych Jednym z celów III fazy testów jest ocena bezpieczeństwa szczepionek w dużej grupie osób. Testowana jest również skuteczność szczepionki, czyli czy szczepionka zapobiega zachorowaniu, czy prowadzi do wytwarzania przeciwciał. Bierze w niej udział 10 000 lub więcej ochotników. Badania fazy III mogą trwać do 4 lat. Wszystkie badania są przeprowadzane z użyciem randomizacji (ochotnicy są przydzielani losowo do grupy kontrolnej z placebo i do grupy eksperymentalnej), z grupą kontrolną (zwykle otrzymującą placebo) i podwójnym zaślepieniem (ani prowadzący badanie, ani uczestnicy nie wiedzą, co otrzymuje uczestnik badania – lek czy placebo). Po pozytywnym zakończeniu III fazy badań szczepionka może zostać zarejestrowana i wprowadzona do obrotu. Uzyskane wyniki badań jakości i bezpieczeństwa oraz wyniki skuteczności są poddane szczegółowej ocenie w procesie rejestracji szczepionki w EMA lub Urzędzie Rejestracji Produktów Leczniczych Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Po zarejestrowaniu szczepionki nadal prowadzone są badania porejestracyjne obejmujące uzupełniające badania kliniczne IV fazy. Faza IV Faza IV obejmuje badania, które firmy farmaceutyczne przeprowadzają po wyprodukowaniu szczepionki. Producent może kontynuować testowanie szczepionki pod kątem bezpieczeństwa (system zgłaszania zdarzeń niepożądanych), skuteczności i innych potencjalnych zastosowań. Szczepionka podlega stałemu nadzorowi także po tym, jak zostanie wprowadzona do obrotu rynkowego. Obecnie kilkanaście szczepionek jest w ostatniej fazie badań. Według różnych prognoz pierwsza szczepionka na COVID-19 będzie dostępna nie wcześniej niż w pierwszym kwartale 2021 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1966 30.06.2021 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Wiesz kim był KAPO i porównujesz kulibob do KAPO ?? Piszesz: - musisz @kuliboba dobrze znać lub usłyszałaś to z jego ust. Bardzo jasne i jednoznacznie negatywne określenie. Określenie KAPO - ze względu na szacunek dla ofiar KAPO nie powinnaś tego określenia używać w forumowej dyskusji. Może jesteś bardzo młoda i niedojrzała w uczuciach. Przybliż poniższy wywód bo nie jest napisany jasnym językiem. Nie wiem czy tekst odnosi się do mnie czy do kogoś innego - kuliboba? Ile lat ma @kulibob ? Ile masz lat skoro do kogoś piszesz "młody człowieku" ?? Jeszcze raz KAPO Kapo był nadzorcą komanda. Na kierownicze funkcje wybierano często pospolitych kryminalistów i sadystów. Uważam że nie obraziłam kuliboba porównując jego zachowanie do kapo , oni mieli też w tym swój interes nie patrząc na krzywdę innych. Kuliboba nie interesują uczucia i życie ludzi wokół niego to normalne nie jest i chłopak według mnie ma problem z sobą . Jak napisał nie ma empatii. Brak empatii jest wielką przeszkodą w utrzymaniu harmonijnych relacji z innymi, ale także z samym sobą. On i inni to różne rzeczywistości, które wzajemnie na siebie wpływają, uzupełniają się i determinują. To, że ma niską zdolność rozumienia innych, wskazuje, że najprawdopodobniej nie rozumie w pełni siebie." A nie uważasz że obraża forumowiczów którzy myślą inaczej niż on , nawet mocniej bym powiedziała gardzi nimi. Można dyskutować ale konstruktywnie .Pandemia poróżniła ludzi , nie wiem czy taki jest cel w tym wszystkim . Bojący się wirusa atakują nie zaszczepionych którzy mają wątpliwości co do szczepionek i snują teorie spiskowe. dezinformacje kreują media i rządy a my się dajemy w to wkręcać.I tu się kłania Inżynieria społeczna, inżynieria socjalna, socjotechnika . Wg definicji w politologii, socjologii i marketingu: zespół technik służących osiągnięciu określonych celów poprzez manipulację społeczeństwem. Innymi słowy jest to celowe, przemyślane przekształcanie społeczeństwa. Stanowi jedną z najważniejszych form oddziaływania aparatu państwowego, partii politycznych i elity władzy . Nie dajmy się w to wkręcać , bądźmy dla siebie mili i wspierajmy się bo wszyscy jedziemy na tym samym wózku szczepieni i nieszczepieni. Zapraszam do dyskusji Edytowane 30 Czerwca 2021 przez gosia1966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.06.2021 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 wszystko można znaleźć tu https://clinicaltrials.gov/ct2/home Coś się chyba jednak Tobie pomyliło w Twej wypowiedzi którą zacytowałem uprzednio. Skąd wiesz, że forumowicz kulibob był ochotnikiem w grupie testów klinicznych szczepionki ? Moje pytanie (jeżeli nie zrozumiałaś to powtórzę), Jakiej części populacji podawana jest szczepionka a jakiej placebo ? Podany przez Ciebie link, żadnych tego typu informacji na zadane pytanie nie zawiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.07.2021 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 teraz jesteśmy w III fazie Faza III ostateczna ocena skuteczności i bezpieczeństwa pod kątem występowania niepożądanych odczynów poszczepiennych ... Obecnie kilkanaście szczepionek jest w ostatniej fazie badań. Według różnych prognoz pierwsza szczepionka na COVID-19 będzie dostępna nie wcześniej niż w pierwszym kwartale 2021 roku. To Twój tekst ? https://www.medicover.pl/koronawirus/szczepionka/jak-powstaje/ ... cytat pochodzi z powyższego linku i dotyczy produkcji szczepionek. Jesteś autorką ? ... w politologii, socjologii i marketingu: zespół technik służących osiągnięciu określonych celów poprzez manipulację społeczeństwem. Innymi słowy jest to celowe, przemyślane przekształcanie społeczeństwa. ... Zapraszam do dyskusji Cytujesz w swych wypowiedziach całe akapity bez podawania ich źródeł (https://pl.m.wikipedia.org/wiki/In%C5%BCynieria_spo%C5%82eczna_(politologia) ) zapraszając do dyskusji ? Choć i być może również jesteś autorką wpisu w Wikipedia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 01.07.2021 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Zresztą trochę się to nie zgrywa z teorią depopulacji Notabene, jak przyglądam się rozmaitym foliarskim teoriom, to widzę, że one są sprzeczne nie tylko ze zdrowym rozsądkiem, ale wręcz jedne z drugimi. Czekam na dyskusję zwolennikòw "teooii placeba" vs "teorii depopulacji" Teorie są po to aby je wymyślać i wpasowywać do zaistniałej sytuacji. Czy do teori wymagane jest opracowanie naukowe? Raczej nie, bo od teorii dopiero powinno być to opracowywane i udowadniane. np. "teoria placeba" i "teoria depopulacji" pasują ze sobą . Co niektóre jednostki mogą dostawać placebo aby zabił ich śmiercionośny wirus. mówisz masz. Pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.07.2021 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 teraz jesteśmy w III fazie Faza III ostateczna ocena skuteczności i bezpieczeństwa pod kątem występowania niepożądanych odczynów poszczepiennych Jednym z celów III fazy testów jest ocena bezpieczeństwa szczepionek w dużej grupie osób. Testowana jest również skuteczność szczepionki, czyli czy szczepionka zapobiega zachorowaniu, czy prowadzi do wytwarzania przeciwciał. Bierze w niej udział 10 000 lub więcej ochotników. Badania fazy III mogą trwać do 4 lat. Wszystkie badania są przeprowadzane z użyciem randomizacji (ochotnicy są przydzielani losowo do grupy kontrolnej z placebo i do grupy eksperymentalnej), z grupą kontrolną (zwykle otrzymującą placebo) i podwójnym zaślepieniem (ani prowadzący badanie, ani uczestnicy nie wiedzą, co otrzymuje uczestnik badania – lek czy placebo). Po pozytywnym zakończeniu III fazy badań szczepionka może zostać zarejestrowana i wprowadzona do obrotu. Uzyskane wyniki badań jakości i bezpieczeństwa oraz wyniki skuteczności są poddane szczegółowej ocenie w procesie rejestracji szczepionki w EMA lub Urzędzie Rejestracji Produktów Leczniczych Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Po zarejestrowaniu szczepionki nadal prowadzone są badania porejestracyjne obejmujące uzupełniające badania kliniczne IV fazy. Faza IV Faza IV obejmuje badania, które firmy farmaceutyczne przeprowadzają po wyprodukowaniu szczepionki. Producent może kontynuować testowanie szczepionki pod kątem bezpieczeństwa (system zgłaszania zdarzeń niepożądanych), skuteczności i innych potencjalnych zastosowań. Szczepionka podlega stałemu nadzorowi także po tym, jak zostanie wprowadzona do obrotu rynkowego. Obecnie kilkanaście szczepionek jest w ostatniej fazie badań. Według różnych prognoz pierwsza szczepionka na COVID-19 będzie dostępna nie wcześniej niż w pierwszym kwartale 2021 roku. No świetnie, ale dlaczego piszesz nie na temat ? Poza tym, jak coś cytujesz, to powinnaś zaznaczyć źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.07.2021 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Teorie są po to aby je wymyślać i wpasowywać do zaistniałej sytuacji. Czy do teori wymagane jest opracowanie naukowe? Raczej nie, I stąd pełno youtubowych szurów, które moga powiedzieć kompletną bzdurę, a i tak znajdą się tacy, co podlinkują ją na np FM np. "teoria placeba" i "teoria depopulacji" pasują ze sobą . Co niektóre jednostki mogą dostawać placebo aby zabił ich śmiercionośny wirus. mówisz masz. Pasuje. Ooo, to już wyższa szkoła jazdy. To kto i na jakiej podstawie dokonuje się selekcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 01.07.2021 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Nie jest możliwe w życiu się przed wszystkim zabezpieczyć , znasz na pewno powiedzenie że są przypadki losowe. np chronisz się przed wirusem a niespodziewanie zapadniesz na nieuleczalną chorobę , albo jedziesz samochodem i nie ze swojej winy uczestniczysz w wypadku , wiele takich przykładów można przytaczać. I jeszcze jedno , czy jesteś pewny że dostałeś ten preparat a nie placebo?? I tu Cię zmartwię - nie wiesz tak naprawdę czy jesteś zabezpieczony Przeciez to oczywiste ale wiele zagrożeń można zmniejszyć. Nie mam podstaw twierdzić ze zostałem zaszczepiony woda morską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 01.07.2021 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Kowidraty już są... Policję kowidową w akcji na Youtube sobie mozna poogladać. Wkleić linki dla gamoni, co nie potrafią znaleźć? No i mamy kuliboba! Istny drugi Chaim Rumkowski... Taki - kowidowy! (Tylko o tym nie wie, bo nie chce wiedzieć...) Adam M. Niewiedzę powiazania żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 01.07.2021 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 teraz jesteśmy w III fazie Faza III ostateczna ocena skuteczności i bezpieczeństwa pod kątem występowania niepożądanych odczynów poszczepiennych Jednym z celów III fazy testów jest ocena bezpieczeństwa szczepionek w dużej grupie osób. Testowana jest również skuteczność szczepionki, czyli czy szczepionka zapobiega zachorowaniu, czy prowadzi do wytwarzania przeciwciał. Bierze w niej udział 10 000 lub więcej ochotników. Badania fazy III mogą trwać do 4 lat. Wszystkie badania są przeprowadzane z użyciem randomizacji (ochotnicy są przydzielani losowo do grupy kontrolnej z placebo i do grupy eksperymentalnej), z grupą kontrolną (zwykle otrzymującą placebo) i podwójnym zaślepieniem (ani prowadzący badanie, ani uczestnicy nie wiedzą, co otrzymuje uczestnik badania – lek czy placebo). Po pozytywnym zakończeniu III fazy badań szczepionka może zostać zarejestrowana i wprowadzona do obrotu. Uzyskane wyniki badań jakości i bezpieczeństwa oraz wyniki skuteczności są poddane szczegółowej ocenie w procesie rejestracji szczepionki w EMA lub Urzędzie Rejestracji Produktów Leczniczych Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Po zarejestrowaniu szczepionki nadal prowadzone są badania porejestracyjne obejmujące uzupełniające badania kliniczne IV fazy. Faza IV Faza IV obejmuje badania, które firmy farmaceutyczne przeprowadzają po wyprodukowaniu szczepionki. Producent może kontynuować testowanie szczepionki pod kątem bezpieczeństwa (system zgłaszania zdarzeń niepożądanych), skuteczności i innych potencjalnych zastosowań. Szczepionka podlega stałemu nadzorowi także po tym, jak zostanie wprowadzona do obrotu rynkowego. Obecnie kilkanaście szczepionek jest w ostatniej fazie badań. Według różnych prognoz pierwsza szczepionka na COVID-19 będzie dostępna nie wcześniej niż w pierwszym kwartale 2021 roku. Zanim zostałem zaszczepiony wiele milionów już było dziabnięte ryzyko poważnych NOPów znikoma.Znajomi nie umierają w męczarniach a szczepionki można uznać za skuteczne zaszczepieni po kontakcie z syfem nie byli chorzy. Mi wystarczy. Bezpieczeństwo potwierdzone i skutecznośc również. Potwierdzone przez producenta , przez "świat' i lokalnie w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 01.07.2021 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Uważam że nie obraziłam kuliboba porównując jego zachowanie do kapo , oni mieli też w tym swój interes nie patrząc na krzywdę innych. ...................... Nie widze związku z kapo prędzej działam w interesie tych mniej inteligentnych. Egoizm i brak lub znikoma empatia wobec obcy bo to prędzej pasuje uważam za normalne. Trzeba wartościować ludzi. Juz to pisałem kiedyś Kto jest ważniejszy rodzina czy sąsiad, sąsiad czy Polak z końca kraju, Polach na zadupiu czy inna nacja, inna nacja czy kosmita? Wybory sa proste. Teraz kto jjest ważniejszy sąsiad czy pies . Dla mnie pies bo jest bliżej mnie . Wiec jesli coś porawia bezpieczeństwo mojego otoczenia poprawia też moje . Ja podjełem swoje ryzyko szczepiąc się i było ok. Nie widze problemu i napewno nie poniosę straty na tym że inni się zaszczepią a zyskam. Pozatym pisałem również że większość populacji to kretyni i za takich trzeba myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 01.07.2021 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Wniosek po 300+ złożony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.07.2021 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Niewiedzę powiazania żadnego Nie dziwne... Nie patrzysz dalej jak do końca własnego nosa. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1966 01.07.2021 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Nie widze związku z kapo prędzej działam w interesie tych mniej inteligentnych. Egoizm i brak lub znikoma empatia wobec obcy bo to prędzej pasuje uważam za normalne. Trzeba wartościować ludzi. Juz to pisałem kiedyś Kto jest ważniejszy rodzina czy sąsiad, sąsiad czy Polak z końca kraju, Polach na zadupiu czy inna nacja, inna nacja czy kosmita? Wybory sa proste. Teraz kto jjest ważniejszy sąsiad czy pies . Dla mnie pies bo jest bliżej mnie . Wiec jesli coś porawia bezpieczeństwo mojego otoczenia poprawia też moje . Ja podjełem swoje ryzyko szczepiąc się i było ok. Nie widze problemu i napewno nie poniosę straty na tym że inni się zaszczepią a zyskam. Pozatym pisałem również że większość populacji to kretyni i za takich trzeba myśleć Oki to jest twój punkt widzenia i go szanuje ( ale nie powinneś go wyrażać takim językiem) masz do tego prawo , daj też prawo innym którzy mają wątpliwości i nie nazywaj ich mniej inteligentni tylko dlatego że zadają pytania szukają na nie odpowiedzi. Ja nie uważam że jesteś mniej inteligentny bo podjąłeś taką decyzje. Myślę że 100% pewności też nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1966 01.07.2021 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 To Twój tekst ? https://www.medicover.pl/koronawirus/szczepionka/jak-powstaje/ ... cytat pochodzi z powyższego linku i dotyczy produkcji szczepionek. Jesteś autorką ? Cytujesz w swych wypowiedziach całe akapity bez podawania ich źródeł (https://pl.m.wikipedia.org/wiki/In%C5%BCynieria_spo%C5%82eczna_(politologia) ) zapraszając do dyskusji ? Choć i być może również jesteś autorką wpisu w Wikipedia ? Oki przepraszam poprawie się oto żródło https://www.medicover.pl/koronawirus/szczepionka/jak-powstaje/ z tego samego źródła W Polsce za kontrolę i nadzór nad szczepionkami odpowiadają Główny Inspektorat Farmaceutyczny oraz Główny Inspektorat Sanitarny. Za kontrolę seryjną wstępną odpowiada Zakład Badań Surowic i Szczepionek PZH, natomiast Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych wydaje pozwolenie na dopuszczenie do obrotu szczepionki w Polsce. Nie znalazłam nigdzie że została sprawdzona w Polsce przed warunkowym dopuszczeniem na . Jeżeli znajdziesz to podaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1966 01.07.2021 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Przeciez to oczywiste ale wiele zagrożeń można zmniejszyć. Nie mam podstaw twierdzić ze zostałem zaszczepiony woda morską Tak zgadzam się podstaw nie masz , ale pewności też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 01.07.2021 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Nie dziwne... Nie patrzysz dalej jak do końca własnego nosa. Adam M. A dlaczego miałbym patrzeć na twój nos jednocześnie obcinając sobie swój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 01.07.2021 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Oki to jest twój punkt widzenia i go szanuje ( ale nie powinneś go wyrażać takim językiem) masz do tego prawo , daj też prawo innym którzy mają wątpliwości i nie nazywaj ich mniej inteligentni tylko dlatego że zadają pytania szukają na nie odpowiedzi. Ja nie uważam że jesteś mniej inteligentny bo podjąłeś taką decyzje. Myślę że 100% pewności też nie masz. Wszystkie dane , oraz obserwacje lokalne mówia że mam racje. Oczywiście nigdy nie można miec 100% pewności. Ale to jak zderzenie rzeczywsości z jazdami wieloletniego narkomana. Jak już mówiłem szczepinia powinny być obowiązkowe a nieszczepionych izolować jedyny wyjątek to ci którzy sczepieni być z jakichś powodów nie mogą. Dlaczego tak uważam ponieważ to zmniejsza moje ryzyko bez ponoszenia potencjalnego kosztu. Nie wiem czy rozumiesz mogę tylko zyskać tzn poprawię bezpieczeństwo swoje i najbliższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts