Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Niektórzy, głównie kibole i kryminaliści czy tzw "narodowosciowcy prawicowi" m.in sympatyzujący z Konfederacja ale i z PIS także,mają skazę nabytą z odsiadki za kratkami ,czyli byli wykorzystani przez współwięźniów jako ...dziurki.

Stąd upatruje ta nienawiść.

Ale to też powinno się leczyć u lekarza specjalisty bo trauma została i szkodzi innym.

Teraz wiadomo, skąd u Niego ten gramatyczny prymitywizm funkcjonalny

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie, skoro nie śledzisz jego wpisów to jaki masz obraz tego jak ktoś inny go odbiera? Zasada jest taka aby brać udział w dyskusji trzeba być w temacie. Nie wiem czy gosia1966 odrobiła lekcje ale kuliboba wpisy ocierają się grubo o nazizm i rasę panów.

Chwilunia, ja nie użyłem tego nazewnictwa więc nie mów mi że coś mnie usprawiedliwia.

Ja stwierdziłem tylko fakt że po lekturze wpisów kuliboba gosia1966 tak go skojarzyła i porównała

Już mistrz patelni wciska mi słowa że pisałem o kradzieży a Ty chcesz wcisnąć że pisałem o KAPO?

Więc odpowiesz mi na zadane pytanie?

Nie śledzę wpisów @kulubob, Ty pewnie też nie śledzisz.

Czytam wpisy ale nie śledzę wpisów @kulibob.

Nie akceptuję stwierdzeń "komora gazowa" czy "obozy" dla zaszczepionych lub dla nie zaszczepionych.

Określenie KAPO użyła @gosia1966 a Ty nie oponowałeś. Odpowiesz na pytanie dlaczego takie określenie nie wzbudziło twojego wzburzenia?

TY napisałeś - cytat poniżej:

" kulibob to ma poglądy jak typowy nazista "

Sądzisz że to jest godne określenie? Godne w sensie Adresata i w sensie Autora??

Widzisz, każdy może mieć swoje zdanie i każdy będzie go bronił w jakiś sposób argumentując swoje racje ale kulibob to ma poglądy jak typowy nazista i to co tu wypisuje woła o pomstę do nieba. On nie rozumie że mamy demokracje i wolność wyboru, to gwarantuje nam Konstytucja. Jego trza by było wyeksportować do Korei Północnej, tam czułby się jak w niebie.

Teraz wiadomo, skąd u Niego ten gramatyczny prymitywizm funkcjonalny

To jest właśnie te zakłamanie świętojeb..ych tzw.prawicowców i konserwatystów.

Bo gdyby taki jeden z drugim mieliby propozycję i zaproszenie od dwóch Pan,kochających się, do wspólnego udziału w igraszkach, to raz dwa dla nich LGBT byłoby zajebiste.

Dlatego wnioskuje, że skaza powstała u nich za kratkami,jak facet faceta...docenił :D

Dlatego odsyłam takich niezbyt sprawnych umysłowo i mających problem z emocjami, do lekarza od głowy.

Trauma z więzienia wymaga tego.

Edytowane przez Arturo1972

Chociaż trauma z bycia ministrantem wykorzystanym przez księdza bywa podobna.

LGBT to zło bo ksiądz, czyli facet, korzystał również z mojej...dziurki.

To też powinno się leczyć u lekarza specjalisty od głowy.

Niektórzy oficjalnie to wyciągają na światło dzienne ale ile jest takich, którzy głoszą światło pokoju ?

Edytowane przez Arturo1972

Racjonalne ale tylko wg twojego nieracjonalnego myślenia.

Co złego widzisz w LGBT? Mi też pewne rzeczy się w tym ruchu nie podobają ale poza tym to są ludzie i nieważne że innej orientacji. Znam kilku (nawet jednego aktora, z młodości mój kolega był) i są to normalni ludzie. Nie podoba mi się że wyłażą na ulice i protestują swoje prześladowanie, kto ich prześladuje?? Niech sobie żyją jak inni i zachowują się jak inni normalni ludzie a będzie dobrze, mi nie przeszkadzają.

To myśleni może nie jest moralne ale jest bardzo racjonalne.

Co złego po piersze marsze dziwolągów,

Po drugie zły wpływ na dzieciaki Teraz jest marketing LGBT nawet trudno o serial bez dziwnych akcji. To długo falowo osłabi gospodarkę

nie ma siły

Z najnowszych doniesień szczepionka moderna dzięki cząsteczkom grafenu i sieci 5g daje moc telekinezy

A Pfaizera niewidzialność.

Taka sama wartość tekstu

O k... no takich debilizmów to ja już dawno nie czytałem! Autor wypocin nie rozumie znaczenia podstawowych pojęć chemicznych i fizycznych :))) Naprawde są jacyś głupcy, którzy w to wierzą????

Są, przyrasta ich w niesamowitym tempie.

Publikują się także na FM.

O k... no takich debilizmów to ja już dawno nie czytałem! Autor wypocin nie rozumie znaczenia podstawowych pojęć chemicznych i fizycznych :))) Naprawde są jacyś głupcy, którzy w to wierzą????
:) Internet jest tak przepastny, że ma mnóstwo przestrzeni również na wszelkie niewiarygodne historie. Liczba wierzących w nie głupców jest jeszcze większa i niestety wciąż rośnie.

To wrodzona pogarda dla nauki z niektórych czyni samozwańczymi teoretykami praw przyrody.

Brak wiedzy i niezrozumienie zjawisk przyciąga zawsze też ich wyznawców. Podnieceni kolorytem bajek i rzekomo naukową narracją zwykłych bredni, oczarowane barany znajdują tam zawsze wygodną odpowiedź.

Korzystanie przez niektórych z Netu nazywałbym "konsumpcjonizmem intelektualnym". Żrą co efektownie opakowane, bo wmówili im , że to smaczne, chociaż żaden nie wie i nie chce wiedzieć z jakiego g... zostało to zrobione.

Covidowo-szczepionkowym entuzjastom polecam tekst Warzechy, który postawił dość ciekawą tezę dot. ich postawy.

"... ja mogę postawić swoją publicystyczną tezę: mamy do czynienia ze zjawiskiem, które wielokrotnie w historii objawiało się w jej nieciekawych momentach, a skutki miało zawsze fatalne. Oto jakaś część ludzi w prosty sposób może poczuć się nie tylko lepszymi od innych, ale też realnie uprzywilejowanymi w codziennym życiu. Proszczepionkowi wojownicy mogą nabrać przekonania, że należą do kasty światlejszych niż ciemny, nieszczepiący się motłoch. Jako stały motyw ich wywodów pojawia się „wiara w naukę”, co zresztą jest oksymoronem, ale dodaje pewności siebie. Mogą też poczuć, że ich pogląd jednoczy ich z niemal całą klasą polityczną, a miło jest mieć świadomość, że idzie się w dużej grupie, z poparciem państwa, opozycji i władzy – nawet jeżeli w żadnej innej sprawie się tej władzy nie wspiera. To wrażenie ugruntowuje większość dużych mediów. Poczucie wspólnoty w dużej grupie to jeden z najlepiej znanych mechanizmów psychologicznych. Podobnie doskonale znany jest mechanizm ataku takiej grupy na tych, którzy się z nią nie zgadzają.

Wszystko to są mechanizmy doskonale znane, acz przydałoby się je dokładnie przebadać w tej konkretnej sytuacji. Nawet jednak bez tej analizy widać, jak bardzo są niebezpieczne. Tak jakbyśmy mieli zbyt mało podziałów i agresji, pozwalamy na powstanie kolejnego frontu wzajemnej niechęci, zahaczającej chwilami o ostentacyjną pogardę i nienawiść. Jednocześnie sanitarystyczna strona tego sporu posługuje się nieustannie argumentem działania na rzecz wspólnoty. Nie widząc w tym żadnej sprzeczności. Przypomnę zatem, że żadnej wspólnoty nigdy nie udało się zbudować poprzez przymus i pogardę."

https://wiadomosci.onet.pl/opinie/warzecha-o-przymusowym-szczepieniu-komentarz/pvphme7

Edytowane przez _Grisza_

Odnoszę wrażenie, że bardzo, bardzo trafnie to zostało ujęte w zalinkowanym artykule.

A nie odniosłeś wrażenia, że jest to tylko niczym nie poparta śmiała teza pewnego, ogólnikowo wypowiadającego się pana redaktora i dotyczy w równej mierze obu stron.

Zamień szczepionkowców na antyszczepionkowców a ta trafność nadal będzie trafnością.

Z ostatniej chwili

Foliarscy niby naukowcy odkryli że cżłowiek pochodzi od gadziny nie od małpy.

Grafen+mrna pod wpływem 6G aktywuje gadzie dnaa.

Dochodzi do de ewolucji i utworzenia silnego i głupiego niewolnika. który bedzie kopał surowce zasuwał na polu a jego celem będzie prokreacja i drapnie się po jajkach

Pasuje do waszych artykułów?

A nie odniosłeś wrażenia, że jest to tylko niczym nie poparta śmiała teza pewnego, ogólnikowo wypowiadającego się pana redaktora i dotyczy w równej mierze obu stron.

Zamień szczepionkowców na antyszczepionkowców a ta trafność nadal będzie trafnością.

Nie, nie odniosłem takiego wrażenia, Widzę za to coraz częściej potwierdzenia tej tezy w życiu codziennym. Ludzi których różni wszystko jeśli chodzi o poglądy polityczne - nagle potrafią się zjednoczyć, bo mają wspólnego wroga - kogoś, kto ma wątpliwości w temacie szczepień.

Najbardziej przygnębiający jest jednak wysyp osób, które prześcigają się w tworzeniu wizji brania niezaszczepionych – obojętnie, z jakiego powodu – za mordę. Nie ma dnia, gdy nie czytałbym o tym, że niezaszczepionych należałoby wyrzucać z pracy, nie wpuszczać do urzędów, na koncerty czy do teatru, odseparować w sklepach, a nawet w widoczny sposób oznakować. Co przywodzi na myśl skojarzenia tak drastyczne, że nie będę nawet o nich pisał.

nie brzmi znajomo? :bash:

Nie, nie odniosłem takiego wrażenia, Widzę za to coraz częściej potwierdzenia tej tezy w życiu codziennym. Ludzi których różni wszystko jeśli chodzi o poglądy polityczne - nagle potrafią się zjednoczyć, bo mają wspólnego wroga - kogoś, kto ma wątpliwości w temacie szczepień.

Najbardziej przygnębiający jest jednak wysyp osób, które prześcigają się w tworzeniu wizji brania niezaszczepionych – obojętnie, z jakiego powodu – za mordę. Nie ma dnia, gdy nie czytałbym o tym, że niezaszczepionych należałoby wyrzucać z pracy, nie wpuszczać do urzędów, na koncerty czy do teatru, odseparować w sklepach, a nawet w widoczny sposób oznakować. Co przywodzi na myśl skojarzenia tak drastyczne, że nie będę nawet o nich pisał.

nie brzmi znajomo? :bash:

Jak by ta choroba to był np. trąd - też byś miał takie samo zdanie??

Jak by ta choroba to był np. trąd - też byś miał takie samo zdanie??

To ciekawe, że pisze właśnie o trądzie...wczoraj czytałem artykuł

https://weekend.gazeta.pl/weekend/7,177340,27265095,przez-10-lat-byli-trzymani-na-wyspie-mimo-ze-nie-zarazali.html

polecam lekturę.....potem możemy wrócić do tematu :)