Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

No widać cały twój fanatyzm.

Nie widzisz argumentów drugiej strony a jedynie swoje.

Czy wiesz że w ostatnim tygodniu zanotowano 2000 zgonów (tylko w USA) z powodu wstrzyknięcia tego eksperymentalnego specyfiku całkowicie zdrowym ludziom?

Nie jestm fanatykiem wszstkielogiczne dowody są za szczpiniami.

ok 2000zgonów. Na ile szczepień?

Ile było zgonów na covid jak nie było szczepień a ile jest teraz? Ile zakażeń?

Powiesz coś mądrego czy tylko liczby z czapy bez analizy? wystarczy rzucić okiem i wszystko jasne.

Gdyby szczepionka dawała 100% skuteczności i nie miałbym dzieci to w d.. miałbym szczepinia innych a tak mam wtym interes.

Jak to jest ze zgonami? Chyba 99 % zgonów na covid to ludzi niezaszczepiani.

Ptaki to drony?

Edytowane przez kulibob

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy wiesz że w ostatnim tygodniu zanotowano 2000 zgonów (tylko w USA) z powodu wstrzyknięcia tego eksperymentalnego specyfiku całkowicie zdrowym ludziom?

2000/tydzień to chyba sporo (chyba, bo jednak nie interesuję się tematem, ale jakoś tak mi się w oczy rzuciło i wydało bardzo dużo). Serio tyle? To jakieś statystyki CDC czy innego ich urzędu.

W moim otoczeni sytuacja jest bardzo zróżnicowana. Dwie osoby 60+ i 70+ zmarły na Covid, dwie 70+ wyleczone z pomocą amantadyny i jedno dziecko 5+ z pozytywnym wynikiem, bez objawów. W śród zaszczepionych jedna osoba z problemami po szczepieniu na cztery które znam.

@kulibob Przestań przywoływać argumenty które się rodzą w głowach takich fanatyków jak ty.

Zadam ci tylko jedno pytanie.

Kiedy wprowadzano lockdowny i obostrzenia to mówiono że nie pozwolimy umrzeć od tej pandemii nawet jednej osobie.

W efekcie zmarło, tylko w Polsce, dodatkowo ponad 100 tysięcy ludzi na choroby nie związane z covid.

Umierają osoby zdrowe ale "zaszczepione".

Co się stało z tym sloganem "nie pozwolimy umrzeć nawet jednej osobie"?

W moim otoczeni sytuacja jest bardzo zróżnicowana. Dwie osoby 60+ i 70+ zmarły na Covid, dwie 70+ wyleczone z pomocą amantadyny i jedno dziecko 5+ z pozytywnym wynikiem, bez objawów. W śród zaszczepionych jedna osoba z problemami po szczepieniu na cztery które znam.

W moim otoczeniu:

1 osoba rocznik 52 zmarł w szpitalu Narodowym "na serce" (po podłączeniu do respiratora). Sekcja zwłok nie wykazała zarażenia koronawirusem. Zawieźli go na Narodowy bo test PCR wykazał zarażenie.

1 osoba rocznik 25 (test negatywny) zmarła w szpitalu "na serce" po tym jak przez 2 tygodnie nie podawano jej płynów. Została zwyczajnie zamordowana.

Kilkanaście osób na kwarantannach po teście i bez żadnych objawów.

No widać cały twój fanatyzm.

Nie widzisz argumentów drugiej strony a jedynie swoje.

Rocznie w USA umiera ok. 2.500.000 mieszkańców co daje 50 tysięcy zgonów tygodniowo.

2000 zgonów w jednym tygodniu "z powodu wstrzyknięcia tego eksperymentalnego specyfiku całkowicie zdrowym ludziom" przy normalnej liczbie 50 tysięcy zgonów.tygodniowo.

75 milionów zaszczepionych w USA.

WNIOSEK: Szczepionka chroni przed śmiercią.

@kulibob Przestań przywoływać argumenty które się rodzą w głowach takich fanatyków jak ty.

Zadam ci tylko jedno pytanie.

Kiedy wprowadzano lockdowny i obostrzenia to mówiono że nie pozwolimy umrzeć od tej pandemii nawet jednej osobie.

W efekcie zmarło, tylko w Polsce, dodatkowo ponad 100 tysięcy ludzi na choroby nie związane z covid.

Umierają osoby zdrowe ale "zaszczepione".

Co się stało z tym sloganem "nie pozwolimy umrzeć nawet jednej osobie"?

Zadałem konkretne pytania napisz sobie te liczby i wyciągnij wnioski.

Analizuję sytuację pod kontem swoich zysków i strat.

Ale jeśli chcesz to nie wiem ile tych nadmiarowych zgonów to covid ile brak dostępu do służb medycznych ile to wina rzadu a ile wina smaych ludzi.

Ale na pewno wiem że to wina foljarzy naganiających na to że wirsa niema, to wian culi nie umiejących maski ubrać nieporanie, chodzących w jednej dwa miesiące. Nieodpowiedzialności ludzi łażacych codziennie po zakupy sami ludzie sa temu wnni. Teraz przypominam sobie protesty na ulicach o nic.

Stos wypisujesz bzdury a sam przykładałeś łapy do stanu jaki był, jest i będzie. Dlatego jest tylko jedno wyjście za mordę i pod igłe lub surowa segregacja sanitarna i tatułowanie na czole tych niebezpiecznych aby zdaleka było widać kto jest niebezpieczny dzieci nieszczepionych również powinny być wyłączone z życia społecznego. Dla takich tylko szpitale polowe drugiej kategorii pełne obciążenie za leczenie covidowe.

@stos, dzięki za link. Poczytam ten artykuł w parze z artykułami drugiej strony. Warto czytać oba.

Ale widzę, ze nie jestem na bieżąco. Ale jak to ująłeś nie warto być zestresowanym - dlatego starm się nie czytać niusów, statystyk, nie analizować. Czas mi upływa w pracy, ogrodzie i na wycieczkach rowerowych (i trzeba to przyznać ostatnio trochę wiecęj na forum). Nie stresuje mnie tez covid ani szczepionka którą przyjąłem.

Brednie wypisujesz wasz pan i to takie że na odruchy wymiotne się mi zbiera. Nie mogą zwolnić, tak? to pogadaj sobie choćby z pielęgniarkami co nie chciały się szczepić.

Natomiast co do szczepień to jakie to jest bezpieczne jak szczepiący podpisuje cyrograf na siebie że szczepi się na swoją odpowiedzialność. Kolegi sąsiad po zaszczepieniu zmarł a w akcie zgonu napisali powód zakrzepica i o żadnym niezaskarżeniu nie ma mowy bo zrobił to na własną odpowiedzialność. Więc nie chrzań że szczepionki są bezpieczne bo nie są.

I daruj se te twoje nazistowskie hasła, zostaw je sobie dla swoich bliskich o ile oni tobie pozwolą na ich wygłaszanie.

A gidze ten cyrograf jest? w papierze który podpisuję tego niema. niema z walniam z odpowiedzialności... jest tylko udzielono mi odpowiedzi na moje pytania czy coś w tym stylu.

Nie znam pielęgniarek. Pozarym może się nie szczepić zwolnią ją przejdzie na oszczędności czy konsumpcję aktywów przecież tyle lat robiła to ma. Później będzie doić pracodawce pozatym nie ta praca to inna.

Jednak osobiście uważam że nieszczepiony lekarz itp... to do pierdla za usiłowanie zabójstwa powinien iśc.

"Doktorek" w "jakimś wywiadzie" - folią zalatuje na kilometr, poszukaj źródła i podaj, wtedy oczekuj żródeł ode mnie.

Ja nie zyje tym nawet nie wiem jak te główne doktory się nazywają nie kolekcjonuję linków dla twojego widzi mi sie. Mam ważniejsze sprawy na głowie niż covid w obecnym momencie

Te twoje chore wywody są spowodowane siedzeniem w piwnicy, wychodzeniem na zewnątrz wieczorami i unikaniem kontaktu z ludźmi, jak tak będziesz dalej robił zdziczejesz do końca.

?? Ja od dawna nie siedzę w bunkrze ale fakt pozostały elementy optymalizujące czas i pieniądze jak rzadkie zakupy w nocy.

https://www.youtube.com/watch?v=SVmZXeS9kZI :rotfl:

Jakby sie popłakął to nawet 2 zł bym mu przelał.

Po paru minutach nie idzie go słuchać

Nie dostrzegasz podobieństw? On podobnie nawiedzony tak jak ty.

Nie masz racji. ZERO podobieństwa między facetem z NEOS a @kulibob.

Widzę podobieństwa do niektórych innych bajkopisarzy...

Współczuję facetowi który "stracił" bliskich. :D