Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Czyli patologia płaca im za to co w czasie wojny powinni robić za darmo

Edit:

Wyborcza jest anty pis , a pismaki lubio wiele bzdur pisac.. Pamietaj gdzie żyjesz

Edytowane przez kulibob

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, jesteś doskonałym tego przykładem.

W uzupełnieniu dodam, że moja sąsiadka pielęgniarka pracująca w szpitalu covidowym w Tychach miła w szczycie ponad 8 tys. netto czyli ok. 12 brutto.

8000 to można machąć łapa ale w 60k to pierdolene kotka za pomocą młotka zapominasz gdzie żyjesz

Niewiem na ile aktualne

"Oznacza to, że personel medyczny przy pracy z COVID-19 może zarobić nawet 180% pensji (przy czym zgodnie z aktualnymi przepisami nie może być to więcej niż 10 tys. zł, a zgodnie z nowymi przepisami maksymalna kwota dodatku nie będzie mogła być wyższa niż 15 tys. zł). Wynagradza im się w ten sposób wielki trud i ryzyko zakażenia koronawirusem."

https://kadry.infor.pl/wynagrodzenie/dodatki/4724593,Ile-moze-zarobic-lekarz-przy-pracy-z-COVID19.html

@Grisza Rozumiem że lekarka waląc kupę nadgodzin normalnie ma 30k

Tu jest PL dodatkowo mowa o państwowym stołku

Edytowane przez kulibob

Chłopie nie rozumuj bo zwyczajnie ci nie wychodzi :cool: Jarzysz znaczenie słów pensja dodatek do pensji etc. Ewidentnie nie skoro na etacie w życiu nie byłeś

"Oznacza to, że personel medyczny przy pracy z COVID-19 może zarobić nawet 180% pensji (przy czym zgodnie z aktualnymi przepisami nie może być to więcej niż 10 tys. zł, a zgodnie z nowymi przepisami maksymalna kwota dodatku nie będzie mogła być wyższa niż 15 tys. zł). Wynagradza im się w ten sposób wielki trud i ryzyko zakażenia koronawirusem."

Ja tu widzę gołą pensje plus max 15k (łącznie max 180%) Brutto

https://kadry.infor.pl/wiadomosci/5259736,Minimalne-wynagrodzenie-lekarzy-od-lipca-2021-r.html

Podwyżki od teraz za kupe godzin nie ulepisz z tego z dodatkiem 60k

Niewiedze tu Griszowych srebrników

Zapodaj coś o grafenie lepiej to twój poziom

A na etacie zmarnowałem około dekady z małym hakiem

Edytowane przez kulibob

Niewiedze tu Griszowych srebrników

Nie masz zielonego pojęcia jak wyglądają formy zatrudniania lekarzy specjalistów przez szpitalem, a ja:

raz - nie mam czasu, ani ochoty ciebie uświadamiać,

dwa - nie zasługujesz na to by zbyt dużo czasu ci poświęcać.

Tylko na przykładzie tego co piszesz tutaj, twój przypadek można określić jako jeden z tych beznadziejnych, żyj sobie dalej pod kamieniem, w niczym nie zmąconym spokoju, bo rzeczywistość ewidentnie przerasta cię.

Nie masz zielonego pojęcia jak wyglądają formy zatrudniania lekarzy specjalistów przez szpitalem, a ja:

raz - nie mam czasu, ani ochoty ciebie uświadamiać,

dwa - nie zasługujesz na to by zbyt dużo czasu ci poświęcać.

Tylko na przykładzie tego co piszesz tutaj, twój przypadek można określić jako jeden z tych beznadziejnych, żyj sobie dalej pod kamieniem, w niczym nie zmąconym spokoju, bo rzeczywistość ewidentnie przerasta cię.

Popraw czapeczka foliowa bo źle odbiera i dalej przykładaj łapę do mordowania ludzi

Jesli to prawda to konowałuw trzeba za morde

Nie ma kogo brać za mordę. Na cztery ostatnie wizyty u lekarza tylko raz obsługiwała mnie Polka - dwie lekarki ze wschodnim zaśpiewem i raz Arab. Ten Arab już wyjechał na zachód.

Chyba w każdej specjalności lekarskiej brak rąk do pracy.

Nie ma kogo brać za mordę. Na cztery ostatnie wizyty u lekarza tylko raz obsługiwała mnie Polka - dwie lekarki ze wschodnim zaśpiewem i raz Arab. Ten Arab już wyjechał na zachód.

Chyba w każdej specjalności lekarskiej brak rąk do pracy.

SZkolony w Pl nakaz pracy 25 lat niech spłaca dług. A prywatna praca tylko po 8h w państwówce

Edytowane przez kulibob

Jest wojna został powołany i tyle w temacie

Ja tam wojny nie widzę. Mimo zwiększonej liczby zgonów wśrod kilku grup ryzyka kraj nie padł, żywności nie brakło, prądu, gazu podobnie, usługi nie pierwszej potrzeby również działały (mimo przeszkód lockdownowych) i miały klientów. Kto chciał mógł żyć prawie normalnie, tylko mały procent siedział zabunkrowany i przestraszony. Zdrowo przesadzasz w podejściu do covida, ale jak wolisz :)

Edytowane przez kemot_p