Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

https://dziendobry.tvn.pl/a/niepokojace-wiesci-z-izraela-czy-szczepionka-pfizera-chroni-przed-wariantem-delta

tylko ja zauważam pewna prawidłowość? Na początek hurra optymizm, a wraz z upływem czasu, dane są coraz mniej optymistyczne (a bardziej realistyczne)

39% i 40% wygląda naprawdę słabo w zestawieniu z obiecywanym wcześniej 94% i 97%

Edytowane przez JTKirk

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U tego, który nie miał sekcji też wpisali "zakrzepica" ?

A jak niby to stwierdzili ?

Poza tym, o ile wiem, w akcie zgonu nie wpisuje się ogólnych jednostek chorobowych, typu "cukrzyca", "nadciśnienie", czy "zakrzepica" - tylko konkretne zdarzenie, które zgon spowodowało - śpiączkę cukrzycową, zawał mięśnia sercowego, udar mózgowy, czy niezwykle popularną ostrą niewydolność sercowo-naczyniową.

Obaj mieli robiona sekcje zwłok, pisałem o tym ale wystarczy tylko ze zrozumieniem to co napisałem.

Widzę że w swoim życiu wypisałeś setki aktów zgonu, zresztą Ty jak d7d czy kulibot to drugi fakultet macie chyba z medycyny:D

Edytowane przez henrykow

Widzieliście te tłumy wczasowiczów w Egipcie? Teraz czekamy na czwartą falę przywleczoną przez naszych zaszczepionych rodaków. No bo niby skąd ta czwarta fala miałaby nadejść?

Jakbyśmy mieli jedyne przypadki pozytywnych wyników testów wyłapane na granicy, to musielibyśmy przepuścić z zewnątrz. Ale tak nie jest - wirus i chorzy juz są wokół nas.

Obaj mieli robiona sekcje zwłok, pisałem o tym ale wystarczy tylko ze zrozumieniem to co napisałem.

Widzę że w swoim życiu wypisałeś setki aktów zgonu, zresztą Ty jak d7d czy kulibot to drugi fakultet macie chyba z medycyny:D

To dziwne, jeden przecież zmarl w domu...

Też "prokurator zlecał sekcję.

Co do aktów zgonu, to nie ja je wypisuję, ale znam i wypytałem osobę, która to robi, stąd moje zainteresowanie

A właściwie to moment, w poście #8982 piszesz:

Pytam bo dzisiaj dowidziałem się od kolegi z pracy że jego sąsiad (59 lat) po II dawce szczepionki AftaZeneki po powrocie do domu źle się poczuł i pomimo przybycia karetki, zmarł a w akcie zgonu napisali że przyczyną śmierci zakrzepica. I rodzina nic nie może zrobić bo właśnie sam wyraził zgodę na swoją odpowiedzialność.

Nie wiadomo oczywiście czy gdyby się nie zaszczepił żył by dalej czy nie, ale fakt jest faktem.

Drugi przykład, też daleko nie szukając to kolega z pracy (55 lat) po II dawce tejże samej szczepionki wrócił do domu i z domu zabrało go pogotowie. Już trzecie tydzień lezy w szpitalu i nie wiadomo co będzie.

To jeszcze jest trzeci ?

W zeszłym tygodniu niespecjalnie śledziłem Forum i może mi umknęło ?

Pisałeś, że sekcje zlecił "prokurator na miejscu zdarzenia".

Jakiego zdarzenia ? Z tego, co napisałeś, nikt nie zmarł w pracy...

Edytowane przez fotohobby

Tak, ostatnio pisałem o dwóch wypadkach w pracy jeden w im zakładzie macierzystym, drugi w oddziale zakładu.

A tak w ogóle to przedtem d7d teraz ty drążysz temat jakby to im pomogło i zmartwychwstali.

Na marginesie, nawet gdy w domu ktoś umrze to prokurator zleca sekcje zwłok znam tez takie przypadki.

Edytowane przez henrykow

A możesz podać linka do tego ?

Czyli chcesz powiedzieć, że znasz trzy przypadki NOP zakończonego śmiercią i jednego (conajmniej) trzytygodniową hospitalizacją ?

Nie rozkręciłeś się za bardzo?

:lol:

Tak, oczywiście dam linki wkleję ksero aktu zgonu i wrzucę kilka fotek ze sekcji zwłok bo przecież brałem w niej czynny udział. Może jeszcze podać tel do zmarłego rodziny abyś się więcej dowiedział.

No właśnie, chorzy i wirus są wokół nas. Czy widzisz zatem sens paszportów kowidowych??

Tak. Oczywiście z solidnym pilnowaniem kwarantanny, gdy ktoś może przywlec nowy wariant. Dużym błędem były luźne zasady jak przed świętami sprowadzano Polaków z UK. Każde ognisko też powinno być izolowane.

Tak, oczywiście dam linki wkleję ksero aktu zgonu i wrzucę kilka fotek ze sekcji zwłok bo przecież brałem w niej czynny udział. Może jeszcze podać tel do zmarłego rodziny abyś się więcej dowiedział.

Widzisz, nie powiem może, że kłamiesz, ale tworzysz właśnie city legend, dość mało sprawnie zresztą.

Już w poście 8982 pisałeś o "zakrzepicy" w akcie zgonu, mimo, iż domniemany zgon nastąpił w domu.

Teraz dołożyłeś do tego jeszcze dwóch kolegów z pracy...

Spauzuj trochę, bo zaraz będziesz musiał sam tam robić...

Przeczytaj sobie jakie NOPy występują przy jakichkolwiek szczepionkach.

Udokumentowane, udowodnione NOPy.

Zakrzepica jest wśród najpopularniejszych.

Baza NOPów dla szczepionek covidowych jest właśnie tworzona. Bo skąd miała by się nagle pojawić? Tworzenie trwa latami.

Poczytaj sobie o szkodliwych działaniach ubocznych powszechnie dostępnych i masowo używanych lekarstwach.

Zakrzepica po szczepieniu jest bardzo rzadko występującym NOP-em.

Australijskie Biuro Statystyczne (ASB) podało w piątek, że zgodnie z badaniami ryzyko zgonu po szczepionce AstraZeneca z powodu zespołu zakrzepicy z małopłytkowością (TTS) jest prawie takie samo jak ryzyko zgonu od uderzenia pioruna.

Ryzyko zgonu z powodu TTS wynosi 0,5 na milion, co jest tylko nieznacznie wyższe od ryzyka zgonu od uderzenia pioruna, wynoszącego 0,4 na milion

I masz tu odpowiedź na skuteczność szczepionki w która wierzysz tak ślepo że powiedziałbym zakrawa to na fanatyzm a nie propagowanie normalne szczepień.

Pytam bo dzisiaj dowidziałem się od kolegi z pracy że jego sąsiad (59 lat) po II dawce szczepionki AftaZeneki po powrocie do domu źle się poczuł i pomimo przybycia karetki, zmarł a w akcie zgonu napisali że przyczyną śmierci zakrzepica. I rodzina nic nie może zrobić bo właśnie sam wyraził zgodę na swoją odpowiedzialność.

Nie wiadomo oczywiście czy gdyby się nie zaszczepił żył by dalej czy nie, ale fakt jest faktem.

Drugi przykład, też daleko nie szukając to kolega z pracy (55 lat) po II dawce tejże samej szczepionki wrócił do domu i z domu zabrało go pogotowie. Już trzecie tydzień lezy w szpitalu i nie wiadomo co będzie.

Ty cały czas z uporem maniaka chrzanisz o tej szczepionce jakby to był lek na wieczną młodość.

Nie jestem za ani przeciw ale trzeba rozsądnie i obiektywnie podchodzić do sprawy a nie jak maniak który nic poza czubkiem swojego nosa nie widzi. Sądzisz że Twoje maniakalne pisanie przyniesie wymierna korzyść, otóż nie, tym pisaniem powodujesz że efekt jest odwrotny.

Tak, ostatnio pisałem o dwóch wypadkach w pracy jeden w im zakładzie macierzystym, drugi w oddziale zakładu.

A tak w ogóle to przedtem d7d teraz ty drążysz temat jakby to im pomogło i zmartwychwstali.

Na marginesie, nawet gdy w domu ktoś umrze to prokurator zleca sekcje zwłok znam tez takie przypadki.

Podaj która zakrzepica została wpisana w akcie zgonu lub w sekcji zwłok.

Ile tych przypadków zgonów po szczepienie masz w najbliższym otoczeniu - dwa, trzy czy może cztery przypadki - i wszystkie w wyniku bliżej nie określonej zakrzepicy.

Drążę temat bo wymyślasz kolejne przypadki zgonów po szczepieniu.

Zmarłym prawda nie pomoże ale innym zostaną uświadomione twoje konfabulacje.

Edytowane przez d7d

Jesteście tak naiwni jak kulibob co wyczytacie a wyczytujecie tylko to co Wam pasuje i w to ślepo wierzycie. Te teksty piszą ludzie po to aby ogłupić całe społeczeństwo i jak widać udaje im się. Jest takie powiedzenie że ktoś na płocie ze sztachet napisał ......(słowo niecenzuralne) i gościu w to uwierzył a potem przez tydzień wyciągał drzazgi z przyrodzenia.

Co to za szczepionka jak po niej bardzo rzadko ale jedna występuje zakrzepica, ale nie jarajcie się tym tak bardzo bo to dopiero początek a i tak media nie przekazują całej prawdy.

Żeby było dziwniej - teraz sobie uświadomiłem, że osobiście znam około 200osób zaszczepionych, a jedyny znany mi przypadek zgonu z powodu zakrzepu dotyczył 31-letniego, niezaszczepiomego chłopaka, który w towarzystwie swojego znajomego, piłkarza jakieś III-, czy IV-ligowej drużyny piłkarskiej zmarł wchodząc na schody budynku z siłownią. Zresztą kilkaset metrów od szpitala

Dołączył do 45tys ludzi w Polsce, którzy co roku umierają na skutek "zatoru tętnicy płucnej"

I to właśnie, @henrykow, wpisywane jest do aktu zgonu.