fotohobby 27.07.2021 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Jesteście tak naiwni jak kulibob co wyczytacie a wyczytujecie tylko to co Wam pasuje i w to ślepo wierzycie. Te teksty piszą ludzie po to aby ogłupić całe społeczeństwo i jak widać udaje im się. Jest takie powiedzenie że ktoś na płocie ze sztachet napisał ......(słowo niecenzuralne) i gościu w to uwierzył a potem przez tydzień wyciągał drzazgi z przyrodzenia. Ja jestem obojętny względem szczepionki. Kto uważa że warto, niech się szczepi, kto nie, to nie. Po prostu, jak widzę, jak ktoś zaczyna fantazjować i tworzyć (lub powtarzać) miejskie legendy, to lubię dopytać i doprecyzować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.07.2021 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 No właśnie, chorzy i wirus są wokół nas. Czy widzisz zatem sens paszportów kowidowych?? Tak przymuszenie ******* do szczepień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 27.07.2021 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 @henrykowJeden się pojawia a drugi znika i tak w koło Macieju.Zabawne że ci dwaj specjaliści od sekcji zwłok nie wiedzą że nie tylko prokurator może ją zarządzić ale rodzina też.Po sekcji zwłok można się dowiedzieć więcej co do przyczyny zgonu. Na przykład wykryć zakrzepicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryni 27.07.2021 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Tak przymuszenie ******* do szczepień Ale sobie strzeliłeś w kolano, bo podróżować mogą tylko osoby posiadające certyfikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 27.07.2021 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Tak przymuszenie ******* do szczepień No ciebie ******* nie musieli przymuszać więc brawo ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.07.2021 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Żeby było dziwniej - teraz sobie uświadomiłem, że osobiście znam około 200osób zaszczepionych, a jedyny znany mi przypadek zgonu z powodu zakrzepu dotyczył 31-letniego, niezaszczepiomego chłopaka, który w towarzystwie swojego znajomego, piłkarza jakieś III-, czy IV-ligowej drużyny piłkarskiej zmarł wchodząc na schody budynku z siłownią. Zresztą kilkaset metrów od szpitala Dołączył do 45tys ludzi w Polsce, którzy co roku umierają na skutek "zatoru tętnicy płucnej" I to właśnie, @henrykow, wpisywane jest do aktu zgonu. Jednak się nie pomyliłem, wy drugi fakultet macie z medycyny a wiedze niewątpliwe pozyskaliście z netu i wszelakich linków Nie ma sensu dyskutować bo z fanatykami nie da się merytorycznie prowadzić dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.07.2021 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 @henrykow Jeden się pojawia a drugi znika i tak w koło Macieju. Zabawne że ci dwaj specjaliści od sekcji zwłok nie wiedzą że nie tylko prokurator może ją zarządzić ale rodzina też. Po sekcji zwłok można się dowiedzieć więcej co do przyczyny zgonu. Na przykład wykryć zakrzepicę. Mylisz pojęcia. Jest podstawowa różnica między "zarządzić" a "żądać". Rodzina zmarłego również może żądać sekcji w przypadku wyjaśnionych wątpliwości. Czytaj więcej na Prawo.pl: https://www.prawo.pl/zdrowie/sekcja-zwlok-a-przepisy-prawne,236017.htm lub https://polskie-cmentarze.pl/Poradnik-specjalisty/Porady-prawnika/Kto-i-na-jakiej-podstawie-decyduje-o-wykonaniu-sekcji-zwlok-badz-jej-zaniechaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.07.2021 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 @henrykow Jeden się pojawia a drugi znika i tak w koło Macieju. Zabawne że ci dwaj specjaliści od sekcji zwłok nie wiedzą że nie tylko prokurator może ją zarządzić ale rodzina też. Po sekcji zwłok można się dowiedzieć więcej co do przyczyny zgonu. Na przykład wykryć zakrzepicę. I "zakrzepica" jest wpisywana do aktu zgonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.07.2021 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 (edytowane) Jednak się nie pomyliłem, wy drugi fakultet macie z medycyny a wiedze niewątpliwe pozyskaliście z netu i wszelakich linków Nie ma sensu dyskutować bo z fanatykami nie da się merytorycznie prowadzić dyskusję. Na razie, to Ty prowadzisz ją mało merytorycznie. Ja tylko chciałem uwagę, że z 45tysięcy umierających rocznie z powodu zakrzepów Polaków, ponad 22 ysiące zostało teraz zaszczepionych- można na tej kanwie zbudować teorię spiskową. I nie wiem, dlaczego używasz epitetów, typu "fanatycy". Chcesz, to się zaszczep nie chcesz - to nie. Nie zapomnij tylko, że ciężkie przebycie COVID też może indukować zakrzepicę i również po przechorowaniu można zejść na zator. Edytowane 27 Lipca 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 27.07.2021 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Pierwsza bajka to o tym kłuciu u grubasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 27.07.2021 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Tak. Oczywiście z solidnym pilnowaniem kwarantanny, gdy ktoś może przywlec nowy wariant. Dużym błędem były luźne zasady jak przed świętami sprowadzano Polaków z UK. Każde ognisko też powinno być izolowane. No dobra, a co z Polakami, którzy mogą teraz przywlec nowy wariant z Egiptu? I tu już chyba nie ma znaczenia czy są zaszczepieni czy też nie bo jedni i drudzy mogą się zarazić i mogą także zakazić. Jeśli dostrzegasz jakąś różnicę to chętnie się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 27.07.2021 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Na marginesie, nawet gdy w domu ktoś umrze to prokurator zleca sekcje zwłok znam tez takie przypadki. To się sporo pozmieniało, bo do tej pory prokurator zlecał sekcję w wypadku podejrzenia przestępstwa. Trzeba przyznać, że mają rozmach, sekcje każdego kto umrze w domu to tysiące przypadków rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 27.07.2021 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 No dobra, a co z Polakami, którzy mogą teraz przywlec nowy wariant z Egiptu? I tu już chyba nie ma znaczenia czy są zaszczepieni czy też nie bo jedni i drudzy mogą się zarazić i mogą także zakazić. Jeśli dostrzegasz jakąś różnicę to chętnie się dowiem. Delta już jest w Polsce, wiec nie trzeba nic przywlekać. Różnica między zaszczepionym a niezaszczepionym jest taka, że ten pierwszy ma znacznie mniejsze szanse na zakażenie, a przy zakażeniu jest niższy poziom transmisji wirusa dzięki łagodniejszemu przebiegowi choroby. Dlatego tak mocno akcentowane jest zaszczepienie jak największej populacji, aby ograniczyć i z czasem wyeliminować transmisję wirusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.07.2021 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Delta już jest w Polsce, wiec nie trzeba nic przywlekać. Różnica między zaszczepionym a niezaszczepionym jest taka, że ten pierwszy ma znacznie mniejsze szanse na zakażenie, a przy zakażeniu jest niższy poziom transmisji wirusa dzięki łagodniejszemu przebiegowi choroby. Dlatego tak mocno akcentowane jest zaszczepienie jak największej populacji, aby ograniczyć i z czasem wyeliminować transmisję wirusa. Kilku forumowych misjonarzy antyszczepionkowych twierdzi, że to tylko "plandemia", covid to rodzaj zwykłej grypy a prawdziwe szkody łącznie z depopulacją przynoszą antycovidowe szczepionki. Niektórzy mitomani twierdzą nawet, że NOP-y poszczepienne (głównie pod postacią "zakrzepicy") sieją spustoszenie w ich najbliższym otoczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 27.07.2021 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Kilku forumowych misjonarzy antyszczepionkowych twierdzi, że to tylko "plandemia", covid to rodzaj zwykłej grypy a prawdziwe szkody łącznie z depopulacją przynoszą antycovidowe szczepionki. Niektórzy mitomani twierdzą nawet, że NOP-y poszczepienne (głównie pod postacią "zakrzepicy") sieją spustoszenie w ich najbliższym otoczeniu Niestety dobrze to nie wygląda. Dziś przeczytałem taki news i obawiam się tych teorii antyszczepionkowców, którzy przechorują covid https://www.medonet.pl/koronawirus/to-musisz-wiedziec,covid-19-moze-wywolac-spadek-inteligencji--nowe-badanie,artykul,30391355.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 27.07.2021 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Niestety dobrze to nie wygląda. Dziś przeczytałem taki news i obawiam się tych teorii antyszczepionkowców, którzy przechorują covid https://www.medonet.pl/koronawirus/to-musisz-wiedziec,covid-19-moze-wywolac-spadek-inteligencji--nowe-badanie,artykul,30391355.html Trochę optymizmu wg doniesień kłucie nie chroni przed chorobą zakażeniem tylko przed intubacją i uśmierceniem tlenem. Zatem IQ spadnie. Ale za to poziom frajerstwa w populacji zmaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.07.2021 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Niestety dobrze to nie wygląda. Dziś przeczytałem taki news i obawiam się tych teorii antyszczepionkowców, którzy przechorują covid https://www.medonet.pl/koronawirus/to-musisz-wiedziec,covid-19-moze-wywolac-spadek-inteligencji--nowe-badanie,artykul,30391355.html Całkiem możliwe, że już niebawem Lancet opublikuje rozszerzone wyniki badań, o osoby które tylko przebywały w towarzystwie osób zaszczepionych ? No i co z osobami które cierpią na pewne niedobory od czasów jeszcze przed wybuchem "plandemii" ? Przykładów na to znajdziesz nawet na tym forum dość sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.07.2021 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 To się sporo pozmieniało, bo do tej pory prokurator zlecał sekcję w wypadku podejrzenia przestępstwa. Trzeba przyznać, że mają rozmach, sekcje każdego kto umrze w domu to tysiące przypadków rocznie. Ludzie, nie macie nic lepszego do roboty tylko roztrząsać kiedy i jak prokurator zleca sekcje zwłok?? Napisałem że w przypadku śmierci i w domu prokurator może zlecić a że nie napisałem w jakim przypadku to już ja @##@#$%%$#@@@ jest powód aby ciągnąc temat. Potrzebne to komuś? MI wcale. I tak jak napisał @stos sekcję zwłok może nawet zlecić rodzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.07.2021 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Niestety dobrze to nie wygląda. Dziś przeczytałem taki news i obawiam się tych teorii antyszczepionkowców, którzy przechorują covid https://www.medonet.pl/koronawirus/to-musisz-wiedziec,covid-19-moze-wywolac-spadek-inteligencji--nowe-badanie,artykul,30391355.html Widzisz, to nie tylko do Ciebie się odnosi ale do wszystkich którzy wierzą ślepo w to co wyczytają w necie a przecież te teksty piszą ludzie mniej lub bardziej nawiedzeni i nakręceni i to zarówno jedni i drudzy (mam na myśli zwolennik jak i przeciwników szczepień)) i tak jeden drugiemu wciska linki aby podważyć jego argumenty. A najlepsze jest to że już nie wiedzą co mają wypisywać aby zabłysnąć więc wypisują brednie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.07.2021 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Trochę optymizmu wg doniesień kłucie nie chroni przed chorobą zakażeniem tylko przed intubacją i uśmierceniem tlenem. Zatem IQ spadnie. Ale za to poziom frajerstwa w populacji zmaleje Po co trochę optymizmu jak można być pełnym optymizmu. A ja wyczytałem ostatnio takie niusa że w USA podniesiono skuteczność szczepionek w ten sposób że przed zaszczepieniem przez około 10 min smaży się jest na patelni, podobno wysoka temperatura zabija wszelakie skutki uboczne potwierdzone podobno skuteczność na 99%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts