Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Akurat argument że szczepionki ochronią dzieci jest nieprawdziwy, bo dzieci albo nie chorują wcale, a jeśli już to bardzo skąpoobjawowo, natomiast perspektywa lockdownu jest akurat dobrym straszakiem na niezaszczepionych. Nie pomogły hulajnogi elektryczne, inne zachęty, to rząd szuka innych sposobów, tym razem straszaków. Segregacji nie wprowadzą, bo doszłoby to takiego buntu społecznego przy którym demonstracje w obronie sądów czy aborcji to pikuś. Na ulice wyszliby nawet ci, co nigdy nie wychodzili.

O jakiej "segregacji" Ty mówisz ?

Naprawdę tego nie pojmujesz ?

Pijany ma prawo siąść za kierownicę ?

Ma prawo wypić ale czy ma prawo kierować pojazdem ?

Nie ?

Segregacja wg Ciebie to jest na trzeźwych i pijanych i ograniczenie praw tych pijanych ??

To wyjdz na ulicę, że się z tym nie zgadzasz...

Niektórzy jak pierd...a głupotę to aż łapy opadają.

Już słyszałem że "lockdown" może dotyczyć tylko niezaszczepionych.

I prawidłowo.

Edytowane przez Arturo1972

Masz rację to co napisałeś właśnie do takich pierd... się zalicza.

Czy Ty rozróżniasz przestrzeganie prawa (nie picie i kierowanie), od łamania prawa (dyskryminacja pod jakimkolwiek pozorem)?

Dla Was takie prawo niedługo wprowadzą, podobnie jak "zakaz publicznych zgromadzen" jakiś czas temu.

Czy policja wtedy posłuży im, nawet ta w cywilu, do palowania pałkami teleskopowymi ?

Tak bym chciał, a ja wtedy stanę,jako patriota, nie przed kościołami tylko przed ośrodkami szczepień :D

Pijany naraża na śmierć innych, nie zaszczepiony podobnie.

Edytowane przez Arturo1972

Dla Was takie prawo niedługo wprowadzą, podobnie jak "zakaz publicznych zgromadzen" jakiś czas temu.

Czy policja wtedy posłuży im, nawet ta w cywilu, do palowania pałkami teleskopowymi ?

Tak bym chciał, a ja wtedy stanę,jako patriota, nie przed kościołami tylko przed ośrodkami szczepień :D

W jaki sposób niezaszczepiony zagraża zaczepionemu i gdzie jest prawo które pozwala karać niezaszczepionego?

Wyjaśnisz czy dalej będziesz opowiadał bajki.

A zaszczepieni to nie mogą zarażać? Może i to jeszcze gorzej bo tacy jak Ty czy kulibob chcą ludzi niezaszczepionych pozamykać w obozach i ograniczyć swobodny dostęp do różnych mediów a zaszczepieni mogą poruszać się wszędzie tym samym mogą rozsiewać wirusa.

Edytowane przez henrykow

A zaszczepieni to nie mogą zarażać? Może i to jeszcze gorzej bo tacy jak Ty czy kulibob chcą ludzi niezaszczepionych pozamykać w obozach i ograniczyć swobodny dostęp do różnych mediów a zaszczepieni mogą poruszać się wszędzie tym samym mogą rozsiewać wirusa.

A co wtym złego? świadomie niezaszczepiony to bioterorysta więc w czym problem?

Trzeba powiedzieć, że Polska "turystyczna" i "nieturystczna" to zupełnie inne kraje ;) Aktualnie bawię kilka dni w Kudowie Zdroju i maseczki są tu rekwizytem upchanym w kieszeniach. To, że w restauracjach, cukierniach to oczywiste, ale także w Żabkach, Lidlu, w podziemiach Twierdzy Srebrna Góra, czy w Labiryncie Błędnych Skał ( kto był, wie, jakie tam są ciasne przejścia, a idzie człowiek przy człowieku)

Myślę, że @kulibob zszedłby tam na atak serca :)

To samo w sklepach po czeskiej stronie.

He a tylko na Poczcie obsługa przypominała o konieczności założenia maseczki.

Za to z dezynfekcja dłoni na wejściu/wyjściu, w toaletach korzysta wciąż sporo osòb.

Trzeba powiedzieć, że Polska "turystyczna" i "nieturystczna" to zupełnie inne kraje ;) Aktualnie bawię kilka dni w Kudowie Zdroju i maseczki są tu rekwizytem upchanym w kieszeniach. To, że w restauracjach, cukierniach to oczywiste, ale także w Żabkach, Lidlu, w podziemiach Twierdzy Srebrna Góra, czy w Labiryncie Błędnych Skał ( kto był, wie, jakie tam są ciasne przejścia, a idzie człowiek przy człowieku)

To samo w sklepach po czeskiej stronie.

He a tylko na Poczcie obsługa przypominała o konieczności założenia maseczki.

Za to z dezynfekcja dłoni na wejściu/wyjściu, w toaletach korzysta wciąż sporo osòb.

Moje rejony. Góry stołowe są fajne i "ścieżka w chmurach"(Czechy), Międzylesie. Polecam

Jaskinia Niedzwiedzia i niezbyt znana Jaskinia Radochowka - nie będzie raczej tłoku. Ale ona dla ludzi bez klaustrofobii i dla żadnych przygody.

Poza tym już dawno o tym pisałem, tam nie ma co liczyć na jakąkolwiek segregację. Ludzie mają to gdzieś.

A po Czeskiej stronie jeszcze bardziej.

7

.

Gdy nie jesteś szambiarzem to do gnoju się nie pchaj :)

Spokojnie do restauracji nie chodzę nie jestem fajerem. Czesć rzeczy wezmę w lodówce turystycznej DIY a na zakupy do Biedy skocze na otwarcie damy rady natym wyjeździe, Grunt żeby upałów nie było. Kuchnia jest w domku nikt nie będzie mnie doił na żarciu. A z talonem na balon to prawie idzie to cenowo przeżyć

Chyba 100 razy to objasniałem

Ale te twoje wyjaśnienia się kupy nie trzymają bo MZ twierdzi że szczepionka jest 100% efektywna.

MZ podało dane. Pełne zaszczepienie daje blisko 100 proc. bezpieczeństwa

https://tvrepublika.pl/MZ-podalo-dane-Pelne-zaszczepienie-daje-blisko-100-proc-bezpieczenstwa,124827.html

Patrick King reprezentował się sam w sądzie po tym, jak został ukarany grzywną w wysokości 1200 dolarów za protest przeciwko oszustwom Covid, i zwyciężył.

Wysłał wezwanie do prowincjonalnego ministra zdrowia w celu udowodnienia istnienia tak zwanego wirusa sars-cov2, a oni zostali zmuszeni przyznać, że nie mieli żadnych dowodów. Wirus nigdy nie został wyizolowany, a tym samym rząd nie miał podstaw prawnych do nałożenia jakichkolwiek kar na społeczeństwo. Odkąd to szokujące wyznanie wyszło na jaw, Prowincja Alberta zniosła wszelkie ograniczenia związane z Covid i teraz oficjalnie traktuje Covid-19 jako zwykłą grypę!

https://www.bitchute.com/video/euMT6jUwXhym/

Patrick King reprezentował się sam w sądzie po tym, jak został ukarany grzywną w wysokości 1200 dolarów za protest przeciwko oszustwom Covid, i zwyciężył.

Wysłał wezwanie do prowincjonalnego ministra zdrowia w celu udowodnienia istnienia tak zwanego wirusa sars-cov2, a oni zostali zmuszeni przyznać, że nie mieli żadnych dowodów. Wirus nigdy nie został wyizolowany, a tym samym rząd nie miał podstaw prawnych do nałożenia jakichkolwiek kar na społeczeństwo. Odkąd to szokujące wyznanie wyszło na jaw, Prowincja Alberta zniosła wszelkie ograniczenia związane z Covid i teraz oficjalnie traktuje Covid-19 jako zwykłą grypę!

https://www.bitchute.com/video/euMT6jUwXhym/

Czy z tego wyroku wynika że nie ma wirusa SARS-COV2 a ludzie chorują i umierają na inne choroby a nie z powodu COVID-19 a głównie na zwykła sezonową grypę ?

Zaszczep się, bo moje dzieci (i wszystkie mlode dzieci) nie moga byc zaszczepione. Bo jesteś potencjalną wylęgarnią mutacji. Bo mozesz zarazic tych, co szczepionka nie zadzialała (a zadna nie działa w 100%). Bo przez niezaszczepionych będzie kolejna zapaść systemu opieki zdrowotnej i jak dostane zawału, udaru czy będe mial wypadek to mogę nie otrzymać na czas pomocy. I najwazniejsze - bo przez niezaszczapionych bedzie lockdown i znowu nie pojade na narty i dzieci zamiast chodzic do szkoly będą mi siedzialy na głowie w domu.

Ile mutacji ospy prawdziwej w tym wieku powstało? Im wiecej osób choruje, tym wiecej mutacji.

Nie zamierzam z Tobą wymieniać plynów ustrojowych. Więc żółtaczka mnie nie zarazisz. Wymiany powietrza jak znajdziesz się w pobliżu trudniej (maseczki nie daja 100% bezpieczeństwa). A dotkniecie tego, na czym osiadło to, co wydostaje Ci się z ust też przy covidzie jest ryzykowne.

Wiesz, jak działa prawdopodobieństwo? Jak ryzyko zakażenia dzięki maseczkom wynosi 5 %, dystansu 1%, szczepienia 0,6% to przy zastosowaniu tych środków mamy 0,05 x 0,01 x 0,006 = 0,000003 czyli 0,0003%

A wiesz, ilu mają zaszczepionych? 62%. Są już daleko, daleko za podium w kategorii liczby osób zaszczepionych.

Oczywiście, że chorują. Kwestia jak ciężko i ile przypadków i ile z tego niezaszczepionych. Eradykacja nie trwa jednego sezonu. Wiesz, ile trwało zniknięcie ospy ze świata? I jaka część populacji była zaszczepiona w tym czasie?

Ale jest też haczyk w statystykach - porównujemy liczbę zaszczepionych obywateli. A w zachorowaniach mamy też przyjezdnych (w tym wyłapanych na granicy i na lotniskach) a nie tylko obywateli danego kraju.

Widocznie nie wiesz, co się dzieje w Chinach. Od kwietnia 2020r. mieli 4 (słownie cztery) przypadki śmiertelne. Na 1,5mld ludzi. Tylko to zdyscyplinowany i zaszczepiony naród. Oczywiście, że szczepienia nie są jedynym czynnikiem. Patrz liczenie prawdopodobieństwa. Do tego to statystyki ogólne. Wystarczy jedna "msza" antyszczepionkowców i antymaseczkowcow ktorzy się poprzytulaja i mamy powtórke z tego choćby cała reszta populacji była zaszczepiona (a, niestety, nie może).

Ludzie żyli w nieświadomości tych, jakże słusznych teoretycznie, nałkowych mądrości.

Przyszedł Kaizen Time! Zalecenia, maseczki, pozostańcie w domu, teleopieka funkcjonariuszy służby zdrowia, no i SZCZEPIENIA!

W rezultacie mrą jak muchy :popcorn:

emeryci.jpg

Ludzie żyli w nieświadomości tych, jakże słusznych teoretycznie, nałkowych mądrości.

Przyszedł Kaizen Time! Zalecenia, maseczki, pozostańcie w domu, teleopieka funkcjonariuszy służby zdrowia, no i SZCZEPIENIA!

W rezultacie mrą jak muchy :popcorn:

[ATTACH=CONFIG]457583[/ATTACH]

Miej o to pretensje do swoich idoli z PIS lub do nazistów z Konfederacji, którzy wspierają PIS.

99% lekarzy jest zaszczepionych,tak, 99% tych, którzy o zdrowiu wiedzą najwięcej popełniło sepuku ;)

Chociaż nie, najwięcej o zdrowiu wiedzą "naukowcy" z Polski B czyli ze wschodniej strony Polski,co widać po głosowaniu i zaszczepieniu bo to idzie w parze :D

Miej o to pretensje do swoich idoli z PIS lub do nazistów z Konfederacji, którzy wspierają PIS.

99% lekarzy jest zaszczepionych,tak, 99% tych, którzy o zdrowiu wiedzą najwięcej popełniło sepuku ;)

Chociaż nie, najwięcej o zdrowiu wiedzą "naukowcy" z Polski B czyli ze wschodniej strony Polski,co widać po głosowaniu i zaszczepieniu bo to idzie w parze :D

99%...śmieszny to argument skoro zostali zmuszeni.

No i znowu poniżanie Polaków mieszkających we wschodniej części kraju.

99%...śmieszny to argument skoro zostali zmuszeni.

No i znowu poniżanie Polaków mieszkających we wschodniej części kraju.

Masz jakąś manie prześladowcza na temat "zmuszania" a to się leczy...

Nikt nikogo nie zmuszał, chyba, że w Twojej głowie.

A co do Polski B,mam rację stety,dlatego nie będzie tak wielką stratą jak wirus tam zawita, byleby odciąć ich od reszty Polski.

A dla foliarzy mam propozycję, udać się do szpitala zakaznego bez kombinezonów, pomóc tam w opiece.

Ale te twoje wyjaśnienia się kupy nie trzymają bo MZ twierdzi że szczepionka jest 100% efektywna.

MZ podało dane. Pełne zaszczepienie daje blisko 100 proc. bezpieczeństwa

https://tvrepublika.pl/MZ-podalo-dane-Pelne-zaszczepienie-daje-blisko-100-proc-bezpieczenstwa,124827.html

Całkowicie błędne twierdzenie które fałszuje dalsze rozważania.

Te twoje teorie które namiętnie publikujesz kupy się nie trzymają.

MZ nigdy nie podawało i nikt inny też nie podawał że szczepionki dają blisko 100% bezpieczeństwa.

Jeżeli tego się nie rozumie to niemożliwym staje się zrozumienie innych, trochę trudniejszych spraw.

Treść wpisu MZ na Twitterze jest tutaj

Zaledwie 0,66% w pełni zaszczepionych zostało zakażonych

i to nie znaczy że szczepionki dają 99,4 % ochrony przed zakażenie i nie znaczy że szczepionka jest w w 100 % "efektywna".

BTW - co to znaczy że szczepionka jest w "100% efektywna" ?

I która szczepionka? ta z chipem czy też ta z krystalicznym płynem lub placebo?