Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Trzeba powiedzieć, że Polska "turystyczna" i "nieturystczna" to zupełnie inne kraje ;) Aktualnie bawię kilka dni w Kudowie Zdroju i maseczki są tu rekwizytem upchanym w kieszeniach. To, że w restauracjach, cukierniach to oczywiste, ale także w Żabkach, Lidlu, w podziemiach Twierdzy Srebrna Góra, czy w Labiryncie Błędnych Skał ( kto był, wie, jakie tam są ciasne przejścia, a idzie człowiek przy człowieku)

Myślę, że @kulibob zszedłby tam na atak serca :)

To samo w sklepach po czeskiej stronie.

He a tylko na Poczcie obsługa przypominała o konieczności założenia maseczki.

Za to z dezynfekcja dłoni na wejściu/wyjściu, w toaletach korzysta wciąż sporo osòb.

He he, no to tak bardzo podobnie jak na Pomorzu.

Zachowanie adekwatne do tego, jak groźna jest to choroba ;)

Miłego urlopu.

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mamy je również teraz, w grupie wiekowej objętej pierszeństwem szczepień. Dlaczego więc używasz czasu przeszłego mówiąc o niewłaściwych działaniach?

Teraz to ja widzę +20 -20% w zależności od grupy wiekowej - żadna różnica. Bardzo podobnie do stycznia 2020 na tym wykresie (czyli przed jakimikolwiek obostrzeniami i przed pandemią).

2018 wyglądałby znacznie straszniej

A powiedz mi, czemu te śmiercionośne szczepionki i zaniedbania innych chorób nie spowodowały, ze więcej osób umiera teraz niż przed pandemią?

Edytowane przez Kaizen

Chociaż nie, najwięcej o zdrowiu wiedzą "naukowcy" z Polski B czyli ze wschodniej strony Polski,co widać po głosowaniu i zaszczepieniu bo to idzie w parze :D

Najwięcej o zdrowiu to wiesz TY, kulibob i kilku jeszcze zagorzałych zwolenników szczepień, przecież ogrom wiedzy posiadają z netu z kopalni wiedzy:D

I dzięki takim jak Ty i tobie podobnym antyszczepjonkowcom puszczają hamulce i podpalają szczepionbusy.

Najwięcej o zdrowiu to wiesz TY, kulibob i kilku jeszcze zagorzałych zwolenników szczepień, przecież ogrom wiedzy posiadają z netu z kopalni wiedzy:D

I dzięki takim jak Ty i tobie podobnym antyszczepjonkowcom puszczają hamulce i podpalają szczepionbusy.

Ja tylko szacuje swój interes , ryzyko i tyle. A w moim interesie jest sczepinie reszty a ryzyka w tym żadnego. Anty szczepionkowcy to dla mnie bioterroryści a w takiej stacji powinna być przywrócona kara śmierci.

Da takich co chcieli wedrzeć się do punktu szczepień , do jakiegoś domu dziecka czy podpalili punkt szczepień to wyroki powinny być wykonywane na miejscu bez procesu

Wspomniana wyżej żona pracowała w tymże Instytucie na radiobiologii, gdzie na szczurkach przeprowadzała badania wstrzykujac czy to komórki rakowe czy różne antidota.

Siedząc w tym temacie nie miała oporów żeby przyjąć szczepionkę.

Ktoś kto kwestionuje szczepienia jest zacofanym człowiekiem, co widać zresztą po regionach gdzie szczepionych jest najmniej, tam bliżej im do Białorusi I znachorów ze Średniowiecza a nie do cywilizacji...

Co pokazuje niżej film gdzie widać tych naukowców i skąd czerpią wiedzę:

https://youtu.be/wTnPa4qrP1Y

Edytowane przez Arturo1972

Wspomniana wyżej żona pracowała w tymże Instytucie na radiobiologii, gdzie na szczurkach przeprowadzała badania wszczykujac czy to komórki rakowe czy różne antidota.

Siedząc w tym temacie nie miała oporów żeby przyjąć szczepionkę.

Ktoś kto kwestionuje szczepienia jest zacofanym człowiekiem, co widać zresztą po regionach gdzie szczepionych jest najmniej, tam bliżej im do Białorusi I znachorów ze Średniowiecza a nie do cywilizacji...

Co pokazuje niżej film gdzie widać tych naukowców i skąd czerpią wiedzę:

https://youtu.be/wTnPa4qrP1Y

Skoro Twoja zona siedzi w takiej branży to zapewne by wiedziała gdyby była kumata że wynalezienie szczepionki skutecznej trwa kilka lat a nie kilka miesięcy więc o jakiej szczepionce tu mowa. Kwestionują doświadczenia laboratoryjne a nie szczepionkę. I do zacofanych ludzi niestety należy Twoja małżonka bo siedzi w tym instytucie jako tylko figurant a nie jako osoba która mogla by coś wnieś nowego do rozwiązania problemu więc nie dziwię się ze nie miała oporów wobec zaszczepieniu się bo nie ma wiedzy o której tak bardzo się chełpisz że posiada.

Skoro Twoja zona siedzi w takiej branży to zapewne by wiedziała gdyby była kumata że wynalezienie szczepionki skutecznej trwa kilka lat a nie kilka miesięcy więc o jakiej szczepionce tu mowa. Kwestionują doświadczenia laboratoryjne a nie szczepionkę. I do zacofanych ludzi niestety należy Twoja małżonka bo siedzi w tym instytucie jako tylko figurant a nie jako osoba która mogla by coś wnieś nowego do rozwiązania problemu więc nie dziwię się ze nie miała oporów wobec zaszczepieniu się bo nie ma wiedzy o której tak bardzo się chełpisz że posiada.

Małpami nie zostaliśmy, fale sterowania naszymi czipami jeszcze nie dotarły do nas ze Wschodu.

Za to na wschodzie Polski to już sterowanie pełną gębą się odbywa ;)

Właśnie dlatego, że miała przez lata styczność z doświadczeniami i wiedząc, że to jedyny sposób na ochronę przed tą chorobą i śmiercią dała sobie wbić pod skórę czipa,jak zresztą 100% załogi Instytutu jak zresztą i ja :)

A tak w tajemnicy Ci powiem, że w onkologii na porządku dziennym jest leczenie raka roznymi nowatorskimi metodami, które nigdy nie były sprawdzone na człowieku...

Edytowane przez Arturo1972

Najwyraźniej miała taką styczność że robiła co jej kazano nie mając pojęcia co robi. Takimi ludźmi łatwo się manipuluje bo łykają wszystko jak pelikan.

Zapewne nie doczytałeś bo edytowałem to powtórzę ;)

A tak w tajemnicy Ci powiem, że w onkologii na porządku dziennym jest leczenie raka roznymi nowatorskimi metodami, które nigdy nie były sprawdzone na człowieku...

Kopara opadła ?

To jest właśnie brak świadomości o cywilizowanym świecie ;)

Zapewne nie doczytałeś bo edytowałem to powtórzę ;)

Kopara opadła ?

To jest właśnie brak świadomości o cywilizowanym świecie ;)

Chłopie sądzisz że twoja małżonka pracowała tu czy tam to uważasz się za wszechwiedzącego. Ja mam kolegów profesorów doktorów i wyższych stopniami naukowymi pracującymi w różnych dziedzinach i się nie chwalę a swoje wiem. I wiem że dużo leków w tym na raka jest w fazie testów.

A twoje słowa których chyba nawet nie przeczytałeś

Więc wytłumacz mi jak to jest możliwe że jak napisałeś na porządku dziennym jest leczenie raka metodami nowatorskimi które nigdy nie były stosowane na człowieku???!!!! To na kim były stosowane? na myszach?

A twoje słowa których chyba nawet nie przeczytałeś

Więc wytłumacz mi jak to jest możliwe że jak napisałeś na porządku dziennym jest leczenie raka metodami nowatorskimi które nigdy nie były stosowane na człowieku???!!!! To na kim były stosowane? na myszach?

Kiedyś na szczurach, teraz bezpośrednio na pacjencie.

Na zasadzie, pomoże lub nie...

Ponownie kopara opadła ?

Poczytaj sobie na temat chemioterapii w leczeniu raka i jak dobiera się związki, które są podawane do organizmu.

Kiedyś na szczurach, teraz bezpośrednio na pacjencie.

Na zasadzie, pomoże lub nie...

Ponownie kopara opadła ?

Poczytaj sobie na temat chemioterapii w leczeniu raka i jak dobiera się związki, które są podawane do organizmu.

Wiesz wypisujesz już brednie. Skoro napisałeś że nowatorskie metody leczenia raka nie stosowane na człowieku a teraz piszesz że bezpośrednio na pacjencie to masz już chyba NOP-a zaawansowanego.

Dodam tylko aby pokazać Ci jak masz zniekształcone rozumowanie świata. Nad lekiem na raka na całym świecie masa ludzi pracuje od kilkudziesięciu lat i nie wynaleźli leku, a na covida w ciągu kilku miesięcy. I Ty i tobie podobni wierzą że to jest szczepionka w znaczeniu tego słowa a to jest nic innego jak kolejny eksperyment nowatorski stosowany bezpośrednio na ludziach dodam że na naiwnych ludziach na zasadzie jak sam napisałeś pomoże lub nie a w niektórych wypadkach nawet zabije.