Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

I znów zawężasz swoje spojrzenie do siebie.

Dla większości nie ma problemu pojechać na wakacje, wydać trochę więcej, odpocząć od pracy.

Ty nie pracujesz w potocznym tego słowa znaczeniu, tu sprzedasz trochę jajek, tam weźmiesz dopłatę do stojącego odłogiem pola, nie płacisz ZUS, tylko grosze do KRUS.

Nie lubisz się ruszać poza swój grajdołek, masz permanentne wrażenie, że Ciebie okradają: (byli) pracodawcy, hotelarze, restauratorzy...

Nie oczekuj, żecwszyacy zaczną tak żyć (swoją drogą to nierealne)

Z powrotu dzieci do szkoły powinieneś się cieszyć - znów załatwią swe potrzeby fizjologiczne przed wyjściem do domu i dzięki temu Ty zaoszczędzisz...

Teraz mam też tuje chcesz:)

Zaraz na krusie otworzę działalność za część ZUSu każdy orze jak może.Ale większość jebie jeździ nad morze i gówno ma

Ale ty nie rozumiesz e ci wyjeżdżający i mieszający ludzie stanowią zarożenie dla siebie i gospodarki?

Ci ludzie nawet nie przestrzegają maseczek. Widziałeś kiedyś żeby człowiek przed minięciem Ciebie na ulicy ubrał maseczka? a powinien jak podejdzie bliżej niż 1,5m

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miałam się nie odzywać, bo dyskusja zrobiła się zbyt agresywna, ale......

Chciałabym uzmysłowić innym, szczególnie tym młodym, czującym się zbyt pewnie, że dane jakie my znamy mogą być lekko naciągane i nieprawdziwe.

Dopiero co pożegnałam moja pracownicę, która wg. dokumentów umarła na nowotwór.....z tym, że miała też dodatkowo koronawirusa, który nota bene bardzo i szybko ja osłabił;(

No i wpisali w karcie zgonu U07. +1 do statystyk.

A jakieś 1,5 roku temu, umarł mój 37 letni sąsiad, który był leczony na zwykłą grypę.

Od jego żony wiem, że się strasznie dusił i ostatnio nie chciał jeść, bo mu nie smakowało jedzenie. Nigdy na nic się nie leczył.

Skąd wiadomo, że to nie był covid ? Bo nie miał testu? a kto wtedy robił jakiekolwiek testy na grypę?

No może i był. może nie. Kto to wie. Może to była grypa. Tylko czy zamknęli przez to wszystkich w domach, pozamykali szkoły itp itd. i nawet do lasu wyjść nie można było?

Problem z koronawirusem jest

.

Nikt nie twierdz, że go nie ma. Problem jest taki jak przy innych chorobach. Tylko tutaj zrobiono "z igły widły".

Powinniśmy uważać na siebie i swoich bliskich oraz na innych ludzi, bo jak nie troska to chociaż kultura nas do tego zobowiązuje.

Dlatego trzymajmy się jak to możliwe od siebie na dystans i nośmy te nieszczęsne maseczki, by innym nie przysparzać cierpienia. Czy to taki wysiłek?

Maseczki? Te szmatki? I przed czym mają chronić? Gacie ludzie na dupie zmieniają częściej niż te maseczki.

Sama mam anemię

Spróbuj soku z pokrzyw. Najlepiej takich swoich.

Jeszcze filmik.

Hobbysto psychologu z dysortografią ;) napisałem powyżej, is Twe uwagi i sugestie na temat czym mam się zajmować lub co powinienem należą do decyzji które to ja podejmuję.

Nie wysilaj się więc proszę :)

Dalszą więc z Tobą dyskusję odbiegającą of tematu, uważam ze swej strony za zamkniętą, życząc powodzenia w wykrywaniu kolejnych spisków :)

Zamiast chronić znajomych przed zarazą , klepiesz do jakiegoś "plaskoziemca" z za oceanu lubującego się w teoriach spiskowych, to podważa Twoja wiarygodność.

Życzę Ci, by mimo Twojej bierności, już więcej nic złego nie spotkało ludzi których znasz.

Zadałem niedawno pytanie i nikt nie odpowiedział.

Jeśli chwycisz syfa w pracy bo będzie tam ognisko to cco z odszkodowaniem od pracodawcy?

ślidziecko przywlecze ze szkoły i cię obrzuci to kto płaci odszkodowanie?

Pan Szumowski zapłaci Ci z własnej kieszeni, ma wypchane po brzegi.

Sorry, wiem ponoć nie ma głupich pytań, ale ...

Teraz mam też tuje chcesz:)

Zaraz na krusie otworzę działalność za część ZUSu każdy orze jak może.Ale większość jebie jeździ nad morze i gówno ma

Ale ty nie rozumiesz e ci wyjeżdżający i mieszający ludzie stanowią zarożenie dla siebie i gospodarki?

Ci ludzie nawet nie przestrzegają maseczek. Widziałeś kiedyś żeby człowiek przed minięciem Ciebie na ulicy ubrał maseczka? a powinien jak podejdzie bliżej niż 1,5m

Dla gospodarki największym zagrożeniem są tacy, jak Ty, którzy chcą z systemu jak najwięcej (nawet nie do końca legalnie) wyciągnąć, a jak najmniej wkładać.

Dla gospodarki największym zagrożeniem są tacy, jak Ty, którzy chcą z systemu jak najwięcej (nawet nie do końca legalnie) wyciągnąć, a jak najmniej wkładać.

Ja uważam że mam dobre życie spokojne. Może z tej sytuacji wyjdzie coś dobrego czekać aż inflacja zacznie spadać gospodarka sie podłamie i będzie można iść na zakupy. Gorzej jak to nie nastąpi.

Pan Szumowski zapłaci Ci z własnej kieszeni, ma wypchane po brzegi.

Sorry, wiem ponoć nie ma głupich pytań, ale ...

Dlaczego uważasz te pytania za głupie ? Jeśłi dyrektor np szkoły nie uchroni dziecka przed syfem. Dziecku prawdopodobnie nic nie będzie. dziecko przywlecze do szkoły do domu . Babcia wykituje a ojciec skończy z POCHP toco wtedy? Jeśli ogniskiem będzie szkoła a dziecko o którym mowa nie będzie pacjentem zero w tej szkole?

Im te pieniądze się należą (cytat z klasyka) , a nas ex definitione należy odciąć od szans na jakakolwiek kasę. Państwo miga się od szczegółowych wytycznych i od kasy dla samorządów na dostosowanie do istniejących warunków, lecz odpowiedzialność za prowadzenie szkół w 100% spada na samorządy. Pomijam wysokość tzw. dotacji ze strony państwa na działania zlecone. Oto Polandia w pigułce.

Słuchałem ortograficznego ministra edukacji, bredził jak potłuczony. Znanym mi nauczycielom, to nóż w kieszeni się otwierał na takie p.........nie.

W kierunku zdalnego nauczania (oprogramowanie, sprzęt, szkolenia hahaha!) nie zrobiono nic przez wakacje a teraz jakies bzdurne wymagania lecz od dyrektorów szkół i pedagogów.

Edytowane przez Bertha

Im te pieniądze się należą (cytat z klasyka) , ..........

W kierunku zdalnego nauczania (oprogramowanie, sprzęt, szkolenia hahaha!) nie zrobiono nic przez wakacje a teraz jakies bzdurne wymagania lecz od dyrektorów szkół i pedagogów.

Ale czasem można też popracować dla idei - też klasyk:)

Być może wkrótce nasz minister od zdrowotności.

Raczej spieprzy na San Escobar.

Dzisiaj rozmawiałem ze znajomym z Niemiec - niestety nie zanosi się na to. Dostali wytyczne dotyczący nauki dzieci w nowym roku szkolnym, min.:

- obowiązkowe maseczki dla wszystkich dzieciaków, nawet na zajęciach z WF,

- mierzenie temp. na wejściu, z powyższą temp. nie wpuszczają, podobnie jak z katarem itp.,

- spiryt do dezynfekcji rąk na każdym rogu,

- w razie wykrycia zakażenia obowiązkowa izolacja całej klasy albo szkoły,

- zakaz wstępu rodziców do szkoły,

- itd. itp.

Widać agenda Covidowa została rozpisana dość szczegółowo na dłuższy okres, rządom poszczególnych państw nie będzie łatwo się temu sprzeciwić.