Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słuchałem dziś Niedielskiego . i niby 99% chorych to nieszczepieni a 98% trupów to też nieszczepieni.

Powino sie tych neszczepionych na Madagaskar wypier... zakały intelektualne świata.Najgorsze to że szmaciarze odpowiadają za te 2% zgonów wartościowych ludzi.

Zostaje kwestia czy ten pan mówi prawdę...

O to właśnie chodzi. Chcesz stworzyć nowe prawo (dopisanie na listę). Jazda po pijaku już jest (i nie od dziś). Szczepionka na COVID-19 nie.

Coraz mniej rozumiem, jakiego stanowiska bronisz. Że obowiązkowe szczepienia to pogwałcenie praw do samostanowienia jednostki? Tak w ogóle? Czy jednej/kilku konkretnych? Dziwne, żeby w rozporządzeniu była wpisana szczepionka na chorobę, której jeszcze nie było gdy rozporządzenie było opracowywane.

Zmuszanie do szczepienia nie zadziała - kary finansowe? Jak to sobie wyobrażasz?

Nie potrzebuję wyobraźni. Wystarczy skopiować rozwiązanie z '63. Było już o tym w tym wątku.

Zostaje kwestia czy ten pan mówi prawdę...

Udział osób, które były zaszczepione od końca stycznia i zostały zakażone to 0,9 procenta. 99,1 procenta to osoby niezaszczepione.

[...]

98 procent zgonów od stycznia z powodu COVID-19 to osoby niezaszczepione.

To cytaty z konferencji. Nawet, jak się trochę pomylił - to proporcje nie będą odwrotne a trzeba pamiętać o kilku faktach. Bo takie suche liczby za tak długi okres w którym wiele się działo (szczepienia, wakacje, fala i dolina).

- wśród zaszczepionych nie ma dzieci <12 r.ż.

- % zaszczepionych jest największy w grupach ryzyka - i te grupy ryzyka były zaszczepione najwcześniej.

- w ciągu pierwszych 5 miesięcy 2021 r. zmarło ok. 44 000 osób. Przez resztę z 2 500.

- poziom zaszczepienia bardzo się zmienił w tym czasie. I struktura wiekowa też się bardzo zmieniała, bo taka była ustalona kolejność.

Stąd te wyniki nie mogą świadczyć o procencie skuteczności szczepionek - te dane są zbyt ogólne i zbyt zmienna była struktura zaszczepionych. Z innych danych i badań wiadomo, że szczepionki nie są aż tak skuteczne, jakby to można wnioskować z tych danych. Jak weźmiemy dane z 2020 r. to się okaże, że 100% zgonów to niezaszczepieni, za pierwsze półrocze 2021 pewnie tak, jak podał minister (bo później było za mało zachorowań i zgonów żeby wpłynąć na tę masakrę z pierwszego półrocza), a za drugie półrocze pewnie będzie w okolicach 95% zachorowań, nieco więcej hospitalizacji i z 98% zgonów wśród niezaszczepionych.

Ale jakbyśmy mieli 100% zaszczepionych to 100% zgonów byłoby wśród zaszczepionych - co o niczym by nie świadczyło.

Za to wymowne by było, jakbyśmy zestawili 45K zgonów w pół roku gdy średnio 1/3 była zaszczepiona z 10 zgonami w pół roku w czasie którego 100% było zaszczepionych.

Edytowane przez Kaizen

Nie było takich przypadków zgonów z powodu zakrzepicy powstałej po podaniu drugiej szczepionki AstraZeneka które to podawałeś.

Potrafisz jakoś udowodnić swoje te dwa przypadki?

Co do "poczekam aż kogoś" ... to chyba nie jest z tobą całkiem dobrze.

Nie odwzajemniam twoich głupich oczekiwań.

Nie jestem taki...

Poglądy antyszczepionkowe są szkodliwe i antyspołeczne.

Tak samo jak nie odwzajemniam Twojej głupiej, monotonnej pisaniny że kłamię w tej sprawie.

Przykro mi, ale na każdym kroku udowadniasz że masz ogromne braki w czytaniu że zrozumieniem. Kajzen Cię kasuje raz po raz, a Ty dalej swoje...a do tego imputujesz rzeczy których nie napisał. Ciężko się dyskutuje z kimś takim.

Przykro mi że wypisujesz bzdury nie znając tematu. wróć do postu gdzie SAVAGE wkleił linka i sobie poczytaj a potem zabieraj głos, bo widzę że jesteś adwokatem ale bez przygotowania merytorycznego.

Jakie rzeczy nie napisał Kazien które ja wymieniłem???

Masz rację że ciężko się dyskutuje ale z kimś kto nie jest w temacie a chce zabłysnąć tak jak to czynisz od jakiegoś czasu.

Słuchałem dziś Niedielskiego . i niby 99% chorych to nieszczepieni a 98% trupów to też nieszczepieni.

Powino sie tych neszczepionych na Madagaskar wypier... zakały intelektualne świata.Najgorsze to że szmaciarze odpowiadają za te 2% zgonów wartościowych ludzi.

Szmaciarz sam jesteś. Przestań w końcu po chamsku wypowiadać się o innych ludziach. Namawiasz innych świadomie do nienawiści rasowej i społecznej. Takie rzeczy są karalne.

Szmaciarz sam jesteś. Przestań w końcu po chamsku wypowiadać się o innych ludziach. Namawiasz innych świadomie do nienawiści rasowej i społecznej. Takie rzeczy są karalne.

A co z moim prawem do obrony jeśli uważam że cżłowiek bez maseczki w sklepie chce mnie zabić tak samo niezaszczepiony?

Człowieku chory jesteś w tej swojej utopi. Od tego siedzenia w domu całkiem Ci odbiło.

Obracam i obracałem się wśród ludzi w całej Polsce od początku pandemii i jakoś nikt mnie nie zabił a sądzisz że na twoje marne życie ktoś czyha?:)

Jakoś ludzie umierają na COVID ktoś ich śmiercią poczęstował

Kochani, więcej luzu i wzajemnej sympatii!!!

W styczniu zeszłego roku miałem TAKĄ grypę, jak nigdy wcześniej.

Trzepało mną do marca a do lipca ledwie ciągałem nogi.

Potem ogłoszono jakiś kovid...

Problem mam z głowy bez szczepionek i całej tej nagonki. Zanim ktokolwiek cokolwiek nazwał...

Będzie co bedzie, ale nie poddam się dobrowolnie modyfikacji genetycznej, a zamachowcom na moją wolność w tym aspekcie wypruję flaki, urwę łeb a w dziurę masram!

Byłoby dobrze, aby posrani ze strachu taką okoliczność rozwazyli, jak zechcą MNIE do czegokolwiek przymuszać!

Pętam się po całym kraju spotykajac z wieloma ludźmi. Taka praca...

Mam się dobrze a oni też.

MOGĘ zostać zaszczepiony, bo przeciwwskazań nie ma, ale...

SPALĘ ŚWIAT jak ktoś na siłę się nademną za to zabierze!!!

Warto wiec to rozważyć.

I... Nie jestem w takim stanowisku odosobniony.

Życie jest śmiertelną chorobą roznoszoną drogą płciową.

Tak było, jest i będzie.

Adam M.

Wiesz kim jesteś? jesteś zerem i wrzodem społeczeństwa.

Nie masz poszanowania dla innych ludzi ani dla ich nieszczęścia jesteś porąbanym nazistą, powinni cienie odizolować od wszelakich mediów i wykluczyć ze społeczeństwa.

:D

ps - post #11386 (w tym temacie)

I co ? I nic "wstyd trochę" :)

... główka w piasek ;)

A co z moim prawem do obrony jeśli uważam że cżłowiek bez maseczki w sklepie chce mnie zabić tak samo niezaszczepiony?

Prawo twoje a wzywanie do nienawiści i nazywanie ludzi innych ras to dwie różne rzeczy.

I tak sobie poszperałem i co znalazłem? ano taki zapis regulujący zasady pisania na forum.

Nie jest dozwolone zamieszczanie wypowiedzi w blogach i na forum lub Materiałów, które:

- naruszają polskie lub międzynarodowe przepisy prawa, dobre obyczaje, normy moralne, obrażają godność lub naruszają dobra osobiste innych osób lub przedsiębiorstw, popierają radykalne postawy społeczne lub głoszą takie poglądy (dyskryminacja rasowa, etniczna, ze względu na płeć, wyznanie i inne),

Mówi Ci coś ten zapis?

Jakoś ludzie umierają na COVID ktoś ich śmiercią poczęstował

Bzdura na kółkach, przecież ktoś mądry powiedział oficjalnie że covid nie jest śmiertelnym wirusem. To w połączeniu z niewspółistniejącymi chorobami może spowodować śmierć.

Ja byłem zarażony i jakoś nie umarłem, tak samo jak setki tysięcy innych ludzi.

Prawo twoje a wzywanie do nienawiści i nazywanie ludzi innych ras to dwie różne rzeczy.

I tak sobie poszperałem i co znalazłem? ano taki zapis regulujący zasady pisania na forum.

Mówi Ci coś ten zapis?

Tylko nikogo nie wzywam do nienawiści .

Nie dskryminuje ras i poglądów tylko mowie ze mi nie odpowiadają.

Ni mówię "np Kaizen idziemy zabijać nieszczepionych"

Ja wskazuję na intelektualne braki pewnej grupy społecznej a tu trudno się z tym nie zgodzić.

Wpełni popieram najpierw "zachęte" do szczepień a później przymus .

Ato że uważam ich za morderców no tu raczej nie kłamię ktoś przyczynia się do rozprzestrzeniania syfa

To że są mniej inteligentni no cóż czipy....

To że jestem do nich pełen pogardy i nienawiści to moje wewnętrzne odczucia nikomu nie każę czuć tego samego

Bzdura na kółkach, przecież ktoś mądry powiedział oficjalnie że covid nie jest śmiertelnym wirusem. To w połączeniu z niewspółistniejącymi chorobami może spowodować śmierć.

Ja byłem zarażony i jakoś nie umarłem, tak samo jak setki tysięcy innych ludzi.

Szybko cię ten covid dopadł to nowość:) co teraz wymyślisz

Tylko nikogo nie wzywam do nienawiści .

Nie dskryminuje ras i poglądów tylko mowie ze mi nie odpowiadają.

Ni mówię "np Kaizen idziemy zabijać nieszczepionych"

Ja wskazuję na intelektualne braki pewnej grupy społecznej a tu trudno się z tym nie zgodzić.

Wpełni popieram najpierw "zachęte" do szczepień a później przymus .

Ato że uważam ich za morderców no tu raczej nie kłamię ktoś przyczynia się do rozprzestrzeniania syfa

To że są mniej inteligentni no cóż czipy....

To że jestem do nich pełen pogardy i nienawiści to moje wewnętrzne odczucia nikomu nie każę czuć tego samego

Masz w domu lustro? jak nie to se kup i popatrz w nie, hipokryto.