Kaizen 23.09.2021 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 (edytowane) 2% z 100 osób to 2 osoby. Mało. 2,6% chorych umiera. To nie jest mało przy tak zakaźnej chorobie. Ale skupianie się na ofiarach śmiertelnych to błąd. W takim dokumencie GUSu mamy informację o łóżkach w szpitalach zakaźnych. W 2018 r było ich 3000 - o 200 mniej, niż rok wcześniej: A tutaj mamy, ile łóżek zajmowali pacjenci z covidem (pomimo obostrzeń): Sam Covid. To tragedia i zapaść systemu ochrony zdrowia. Dla przypomnienia z pierwszej strony tego wątku: I właśnie dlatego, że służba zdrowia nie udźwignie epidemii tak krytycznie ważne jest, żeby ją jak najbardziej spowolnić. I apele o siedzenie na rzyci, zamykanie szkół, przedszkoli, odwoływanie imprez, pedantyczne dbanie o higienę i temu podobne zalecenia są tak ważne. Ładnie to wyjaśnia (IMO bardzo optymistyczny co do spłaszczenia niebieskiego wykresu i poziomej przerywanej linii) taki obrazek: I to jest tragedia - bo te trzydzieści tysięcy łóżek wraz z obsługą trzeba było "zabrać" innym pacjentom. Obostrzenia to koszty ekonomiczne i społeczne. I przez kontestatorów i antyszczepionkowców zaczyna się powtórka z tego. Nie dlatego, że nie mamy wiedzy czy narzędzi. A przez czystą głupotę. Tu o tej zapaści służby zdrowia w praktyce (między innymi o tym): Edytowane 23 Września 2021 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 24.09.2021 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 @Kaizen To była taka ironia przepleciona z rezygnacją. Przecież te złe rzeczy nigdy nie trafiają się nam, tylko innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.09.2021 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 (edytowane) Nie no trochę przesadzasz, jest groźny nie dla 0,2%, raczej dla 2-2,5% - dziesięć razy więcej ale nadal to bardzo mały procent. Mnie też irytuje to, że choroba groźna dla tak niewielu spowodowała uciążliwości i ograniczenia dla tak wielu (chociażby niepotrzebny lockdown służby zdrowia). Ale nic na to nie poradzisz, większość rządów przyjęła taką taktykę, trzeba się odnaleźć w tej rzeczywistości, przystosować się i próbować odnajdować plusy. Od kiedy uważasz że te choroba jest tak niegroźna i dotyczy tylko 2-2,5% populacji? Od momentu zaszczepienia? PS Ostatecznie i nieodwracalnie groźna okazała się dla 0,2% populacji Polski. Edytowane 24 Września 2021 przez d7d PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 24.09.2021 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Druga strona medalu taki mały dualizm poznawczy komu wierzyć ? czyje prawdziwe OD tych wstretnych psycholi co to wkurzeni sa na NOPy swoich dzieci najczęściej :https://stopnop.com.pl/smierc-covid/ gdzie wyraźnie piszą "Zgony zgłoszone STOP NOP oraz do rządowej statystyki" A tu "Po to, by przełamać mylne stereotypy - przedstawiciele resortu zdrowia przedstawili dane dot. osób zakażonych wirusem SARS-CoV-2 i tych, którzy zmarli z powodu COVID-19, mimo podania szczepionki. Jasno z nich wynika, że do 18 maja w Polsce nie odnotowano żadnego zgonu po przyjęciu szczepionki. Więcej: https://www.planeta.pl/Wiadomosci/Polska/Liczba-smierci-po-szczepieniu.-Ministerstwo-Zdrowia-UJAWNIA-dane-01-06-2021" Precyzując - łącznie po szczepieniu zgon nastąpił u 0,011 proc. osób bez chorób współistniejących i u 0,036 proc. pacjentów, którzy mieli takie choroby. KOMU WIERZYĆ KOMU...................................... A NIE LEPIEJ WIEDZIEĆ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 24.09.2021 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Ja też 75 000/38 000 000=0,2% populacji zmarło. 2 600 000 / 38 000 000 = 6,8% czyli < 10% przechorowało 75 000 / 2 600 000 = 2,9% śmiertelności. Co się nie zgadza? Ile osób wymagało po szczepionce rehabilitacji? Ile osób po szczepionce potrzebowało z jej powodu jakiegokolwiek przeszczepu? https://www.google.com/amp/s/www.rmf24.pl/newsamp-6-przeszczepow-pluc-z-powodu-covid-19-tylko-w-jednym-szpital,nId,5131267 Zaraza. Tak nie zgadza się. Chyba, że jaśnie wszechwiedzący Kaizen wie ile osób naprawdę przechorowało. Adama_mk uwzgledniłeś? I rany... 2,9% Ci wyszło... no ładnie ładnie. Wszystko tak liczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 24.09.2021 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Żadnj reakcji nic nie iskrzy między uszami ? Precyzując - łącznie po szczepieniu zgon nastąpił u 0,011 proc. osób bez chorób współistniejących i u 0,036 proc. pacjentów, którzy mieli takie choroby. 0,011 + 0,036 daje nam 0,047 wg. oficjalnych danych Ale spoko to dotyczy w końcu tylko kłutych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 24.09.2021 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 A tu znowu jakiś foliarz z tytułem profesorskim https://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news%2C89311%2Cprof-koltan-jest-prawdopodobne-ze-szczepionki-przeciw-covid-19-bedziemy-brac A tu o wykłuciu naszych"elit" parlamentarnych https://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news%2C89311%2Cprof-koltan-jest-prawdopodobne-ze-szczepionki-przeciw-covid-19-bedziemy-brac I komentarz z linkami z stronki: http://memron.neon24.pl/post/163553,falszerwstwo-na-naszych-oczach P. Kula Lis DORADCY MORAWIECKIEGO BIORĄ PIENIADZE ( ŁAPÓWKI) od Producentów SzczepionekSponsorowani eksperci doradzają premierowi? Kto im płaci i za co? M. Pawlicki w MN! https://youtu.be/cFHESnB5VLA Na facebookowej stronie Nasza PolskaMinisterstwa Zdrowia o liczbie zaszczepionych posłów i senatorów:1 - "Zjednoczona Prawica - 29 wzięło zastrzyk na 232 posłów.2 - Koalicja Obywatelska - 37 wzięło zastrzyk na 127 posłów3 - Lewica - 32 wzięło zastrzyk na 47 posłów4 -Koalicja Polska - 4 wzięło zastrzyk na 24 posłów5 - Konfederacja - tylko 1 wziął na 11 posłów6 - Kukiz'15 - nikt nie wziął SENAT:1 -PiS – 5 wzięło zastrzyk na 48 senatorów.2 – Platforma Obywatelska, Nowoczesna, Inicjatywa Polska, Zieloni – 16 wzięło na 41 senatorów. 3 - Koło Parlamentarne Polska 2050 – nikt nie wziął zastrzyku https://konkret24.tvn24.pl/polityka,112/ilu-parlamentarzystow-jest-zaszczepionych-na-covid-19-trzy-kluby-nie-podaja-liczb,1071033.html https://www.eswinoujscie.pl/2021/07/22/dlaczego-poslowie-nie-chca-sie-szczepic-nie-chca-brac-udzialu-w-eksperymencie-medycznym/?amp Ale spoko sami głupi foliarze bez wykształcenia medycznego i bez zakulisowych informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 24.09.2021 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 (edytowane) A tu znowu jakiś foliarz z tytułem profesorskim https://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news%2C89311%2Cprof-koltan-jest-prawdopodobne-ze-szczepionki-przeciw-covid-19-bedziemy-brac A tu o wykłuciu naszych"elit" parlamentarnych https://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news%2C89311%2Cprof-koltan-jest-prawdopodobne-ze-szczepionki-przeciw-covid-19-bedziemy-brac I komentarz z linkami z stronki: http://memron.neon24.pl/post/163553,falszerwstwo-na-naszych-oczach P. Kula Lis DORADCY MORAWIECKIEGO BIORĄ PIENIADZE ( ŁAPÓWKI) od Producentów Szczepionek Sponsorowani eksperci doradzają premierowi? Kto im płaci i za co? M. Pawlicki w MN! https://youtu.be/cFHESnB5VLA Na facebookowej stronie Nasza Polska Ministerstwa Zdrowia o liczbie zaszczepionych posłów i senatorów: 1 - "Zjednoczona Prawica - 29 wzięło zastrzyk na 232 posłów. 2 - Koalicja Obywatelska - 37 wzięło zastrzyk na 127 posłów 3 - Lewica - 32 wzięło zastrzyk na 47 posłów 4 -Koalicja Polska - 4 wzięło zastrzyk na 24 posłów 5 - Konfederacja - tylko 1 wziął na 11 posłów 6 - Kukiz'15 - nikt nie wziął SENAT: 1 -PiS – 5 wzięło zastrzyk na 48 senatorów. 2 – Platforma Obywatelska, Nowoczesna, Inicjatywa Polska, Zieloni – 16 wzięło na 41 senatorów. 3 - Koło Parlamentarne Polska 2050 – nikt nie wziął zastrzyku https://konkret24.tvn24.pl/polityka,112/ilu-parlamentarzystow-jest-zaszczepionych-na-covid-19-trzy-kluby-nie-podaja-liczb,1071033.html https://www.eswinoujscie.pl/2021/07/22/dlaczego-poslowie-nie-chca-sie-szczepic-nie-chca-brac-udzialu-w-eksperymencie-medycznym/?amp Ale spoko sami głupi foliarze bez wykształcenia medycznego i bez zakulisowych informacji A ja słyszałem, że ktoś mówił, że Ziemia jest płaska. Prawda czy fałsz ? Raczej prawda bo jak tak mówili . Głupich nie sieją, sami się rodzą... I jak widać, czipy w szczepionkach już nadają, przekazują dane z imieniem i nazwiskiem szepionego... Nieźle Wam mózgi oraja, pustki zapewne tam były i dlatego Edytowane 24 Września 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.09.2021 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Ale spoko to dotyczy w końcu tylko kłutych . Dokładnie. Wielokrotnie powtarzano, że szczepienienia wielokrotnie zmniejszają ryzyko nie tylko zachorowania, ale też hospitalizacji i zgonów. I zgonów zaszczepionych jest tak mało, że nie wpływają zauważalnie na te ponad 75 000 wszystkich ofiar. Udział osób, które były zaszczepione od końca stycznia i zostały zakażone to 0,9 procenta. 99,1 procenta to osoby niezaszczepione. [...] 98 procent zgonów od stycznia z powodu COVID-19 to osoby niezaszczepione. [...] - w ciągu pierwszych 5 miesięcy 2021 r. zmarło ok. 44 000 osób. Przez resztę z 2 500. - poziom zaszczepienia bardzo się zmienił w tym czasie. I struktura wiekowa też się bardzo zmieniała, bo taka była ustalona kolejność. Stąd te wyniki nie mogą świadczyć o procencie skuteczności szczepionek - te dane są zbyt ogólne i zbyt zmienna była struktura zaszczepionych. Z innych danych i badań wiadomo, że szczepionki nie są aż tak skuteczne, jakby to można wnioskować z tych danych. Jak weźmiemy dane z 2020 r. to się okaże, że 100% zgonów to niezaszczepieni, za pierwsze półrocze 2021 pewnie tak, jak podał minister (bo później było za mało zachorowań i zgonów żeby wpłynąć na tę masakrę z pierwszego półrocza), a za drugie półrocze pewnie będzie w okolicach 95% zachorowań, nieco więcej hospitalizacji i z 98% zgonów wśród niezaszczepionych. Ale jakbyśmy mieli 100% zaszczepionych to 100% zgonów byłoby wśród zaszczepionych - co o niczym by nie świadczyło. Za to wymowne by było, jakbyśmy zestawili 45K zgonów w pół roku gdy średnio 1/3 była zaszczepiona z 10 zgonami w pół roku w czasie którego 100% było zaszczepionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 24.09.2021 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 No patrzcie negujecie OFICJALNE RZĄDOWE DANE Cały świat przeciwko wam:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.09.2021 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 No patrzcie negujecie OFICJALNE RZĄDOWE DANE Cały świat przeciwko wam:p Kto neguje? Jak najbardziej dowodzą skuteczności i niskiej śmiertelności zaszczepionych. Tyle, że z ponad 75 500 (39K od początku szczepień, co jest poniżej) ofiar covida od początku pandemii zaledwie 644 było zaszczepionych. Więc wnioskowanie o groźności choroby, zwłaszcza przez przeciwników szczepień. Oni powinni ze statystyk wyrzucać dane zaszczepionych jak chcą udowadniać, że szczepienia nie mają sensu czy szkodzą. Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryni 24.09.2021 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 (edytowane) @Kaizen Muszę dopytać, bo nie widzę tego w statystyce. Ile z pośród tych zmarłych 39 229 osób było zaszczepionych pierwszą dawką, a ile było zaszczepione dwoma dawkami, lecz nie upłynęło jeszcze 14 dni od jej podania? Edytowane 24 Września 2021 przez Ryni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 24.09.2021 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 KOMU WIERZYĆ KOMU...................................... A NIE LEPIEJ WIEDZIEĆ? Jak t komu wierzyć?? przecież mamy tu czterech wybitnie szkolonych co wszystko wiedzą na temat szczepionek, im trzeba WIERZYĆ!!!!:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.09.2021 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 @Kaizen Muszę dopytać, bo nie widzę tego w statystyce. Ile z pośród tych zmarłych 39 229 osób było zaszczepionych pierwszą dawką, a ile było zaszczepione dwoma dawkami, lecz nie upłynęło jeszcze 14 dni od jej podania? Nie ja jestem źródłem danych, to czemu mnie pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.09.2021 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Pytanko mam...ILE było po pierwszym, drugim i trzecim "szczepieniu" poronień.ILE było ciąż?JAKIEGO poszczepiennego bumu urodzinowego mamy się spodziewać? Wy tylko NOPy i zgony...Ja o URODZENIA pytam!Są jakieś?MA ktoś statystyki?Jak to wyglada w zestawieniu wieloletnim?TERAZ jak wygląda?!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.09.2021 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 No, bo...Chyba NIKT się nie kłuci z ilością zgonów NADPROGRAMOWYCH - idą w dziesiatki i setki tysiecy.CO Z URODZENIAMI?Też idą w setki tysiecy? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.09.2021 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Dobra...Tylko wokół własnwj dupy te dyskusje....- Zaszczep sie to nie umrzesz!Albo...- Ni szczep się to moze nie umrzesz... A co z urodzeniami?To Was, stare pierdziele, nie interesuje? No, kuliboba - oczywiście - nie!A WAS? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryni 24.09.2021 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Nie ja jestem źródłem danych, to czemu mnie pytasz? Ok rozumiem, to tylko moja ciekawośc. Zauważyłem po prostu, że dość często korzystasz z danych statystycznych i myślałem, że znasz również zasady zbierania danych do tych statystyk. Ale rozumiem, że nie, więc nie było tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.09.2021 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 myślałem, że znasz również zasady zbierania danych do tych statystyk. Ale rozumiem, że nie, więc nie było tematu. Nie pytałeś o zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.09.2021 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Piepszyć zasady!CO z urodzeniami?! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts