Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moderacja to nawet własnego regulaminu ze zrozumieniem przeczytać nie umie...

A żydzi?

Pojebany naród...

Adam M.

Adamie jakiś nałukowiec swierdził, że wyrażenie żyd jest obraźliwe. Widać tutejsza moderacja była na jego wykładzie. Proponuję byś wyważenie żyd zastąpił zwrotem np. w Izraelu

Nie wiem komu się ubzdurało że słowo "Żyd" jest obraźliwe, przecież to nazwa człowieka danego narodu.

Masz rację.

Cecha charakterystyczna to napisanie "żyd" mała literą a pozostałe narody dużą literą.

No cóż . Wiem o co Adam pytał i rozumiem też dlaczego dostał takie, a nie inne odpowiedzi, .

Nawet sam znalazł odpowiedź !

Wprawdzie nie mająca związku z pytaniem, ale tak już bywa, jak ktoś zadaje pytanie mając z góry nakreśloną tezę, że "nikt mnie nie przekona, że białe jest białe, a..."

:)

Masz już te dane poronień ?

Tylko nie ze stycznia 2021 :lol:

Znalazłem, że będą w IV kwartale 2021, bo w kilku państwach prowadzone są właśnie badania.

Jedne kobitki szczypią a innym dają placebo i sobie porównują wyniki.

Poza tym jest dużo zapewnień, że szczepionka jest nieszkodliwa i dobrze zbadana.

No i są dementi o poronieniach w Izraelu i GB rzędu 350 do 400%, że niby o tyle poronienia wzrosły tam.

Generalnie na ten temat - każdy co innego gada a wszyscy rzetelną prawdę.

https://legaartis.pl/blog/2021/04/21/liczba-poronien-w-wielkiej-brytanii-wzrasta-o-366-po-przyjeciu-szczepionki-covid-19/

https://www.hellozdrowie.pl/pandemia-covid-19-ma-tragiczny-wplyw-na-kobiety-w-ciazy-wskazuja-badania/

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

No właśnie, czyli dopiero będą, póki co:

Napływ chorych na COVID-19 spowodował przeciążenie szpitali i innych placówek medycznych, w związku z czym kobiety w ciąży nie były przyjmowane przez specjalistów na czas. Z opracowania wynika też, że wiele przyszłych matek obawiało się wizyt u lekarzy w związku z ryzykiem zakażenia się koronawirusem i możliwymi powikłaniami.

Przedstawiona analiza wskazuje, że w trakcie pandemii SARS-CoV-2 liczba poronień oraz zgonów kobiet w ciąży wzrosła o ok. 30 proc. w stosunku do czasu przed pandemią. Między styczniem 2020 a styczniem 2021 roku sześciokrotnie wzrosła też liczba kobiet, które potrzebowały operacji w związku z ciążą pozamaciczną.

Oczywiście, że nie chroni. Tylko przedłuża życie. Umrzesz tak czy inaczej.

Gdzie usłyszałeś narrację, że szczepionka daje nieśmiertelność?

Przedłuża życie? chyba wieczne, a na tym jeszcze mi nie zależy.

Skoro napisałem, że "coraz bliżej do narracji", to jak i gdzie miałem ją usłyszeć? Wyjaśnisz mi to?

Ewidentnie natomiast przechodzimy do kolejnego etapu, bo już nawet CDC nie kryguje się przed publikacją takich raportów https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/pdfs/mm7031e2-H.pdf , z których dowiadujemy się, iż:

"W lipcu 2021, wśród mieszkańców Barnstable County w stanie Massachusetts zidentyfikowano 469 przypadki COVID-19 wiążące się z organizacją wielu letnich imprez i dużych zgromadzeń publicznych. Zakres szczepień wśród kwalifikujących się mieszkańców Massachusetts wyniósł 69%. Około trzy czwarte (346; 74%) przypadków wystąpiło u osób w pełni zaszczepionych (tych, które przyjęły obydwie dawki szczepionki mRNA [Pfizer-BioNTech lub Moderna] lub otrzymały pojedynczą dawkę szczepionki Janssena [Johnson & Johnson ] ≥14 dni przed ekspozycją."

Nawet pomimo manipulacji z zaliczaniem pojedynczo "jabbniętych" i <14 dni od po drugiej dawce jako niezaszczepionych, dane są bezwzględne i pokazują, że szczepienie nic nie daje.

Uprzedzając twierdzenia o "łagodniejszym przechodzeniu" kolejny cytat z artykułu:

"Pięć osób było hospitalizowanych. Na dzień 27 lipca nie zgłoszono żadnych zgonów. Jeden hospitalizowany pacjent (przedział wiekowy = 50–59 lat) nie był szczepiony i miał wiele schorzeń dodatkowych. Czterech w pełni zaszczepionych pacjentów w wieku 20–70 lat było również hospitalizowanych, z których dwóch miało współistniejące schorzenia."

A co konkretnie mówia dane z VAERS w kwestii urodzeń ?

urodzeń nie wiem, ale jest coś o poronieniach.

teraz dopiero doczytałem wątek....

Coś mi gdzieniegdzie mignęło w jakichś wypowiedziach - rzecz wymaga sprawdzenia, bo w tym zalewie faków trudno wierzyć komukolwiek na słowo...

Edytowane przez JTKirk

Przedłuża życie? chyba wieczne, a na tym jeszcze mi nie zależy.

Skoro napisałem, że "coraz bliżej do narracji", to jak i gdzie miałem ją usłyszeć? Wyjaśnisz mi to?

Napisałeś Coraz bliżej narracji, że co prawda szczepienie nie chroni od zgonu. Zrozumiałem, że obecna narracja jest, że chroni od zgonu. Więc jaką obecnie narrację słyszałeś?

Uprzedzając twierdzenia o "łagodniejszym przechodzeniu" kolejny cytat z artykułu:

Third, demographics of cases likely reflect those of attendees at the public gatherings, as events were marketed to adult male participants; further study is underway to identify other population characteristics among cases, such as additional demographic characteristics and underlying health conditions including immunocompromising conditions.***

*** A preliminary analysis matching cluster-associated COVID-19 cases with the state HIV case surveillance data identified 30 (6%) cases with verified HIV infection; all were virally suppressed, and none were hospitalized as a result of infection with SARS-CoV-2.

Czyli ta sama sytuacja co tutaj:

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami&p=8073728&viewfull=1#post8073728

“The problem is we are only looking at those who got infected, not at everyone in the area who was at risk of being infected,”

Gejowskie imprezki z przytulaniem i wymianą mikroorganizmów. Przypomnę - szczepionka nie daje nieśmiertelności. Nie ma 100% skuteczności. A ci imprezowicze widocznie tak ją rozumieli.

Jak niezaszczepieni będą siedzieć w domach a jak już się nie uda to zastosują DDM to będzie wśród nich mniej przypadków, niż wśród jadących po bandzie zaszczepionych, imprezujących, przytulających się itd.

Żeby ustalić skuteczność szczepionki trzeba porównać podobne pod każdym względem grupy różniące się tylko zaszczepieniem. Podobny wiek, zachowanie, zawody, lokalizacja, czas, płeć itd.

Edytowane przez Kaizen

Napisałeś Coraz bliżej narracji, że co prawda szczepienie nie chroni od zgonu. Zrozumiałem, że obecna narracja jest, że chroni od zgonu. Więc jaką obecnie narrację słyszałeś?

Napisałem: "Coraz bliżej narracji, że co prawda szczepienie nie chroni od zgonu, ale jabbnięcie zapewni przyjemne zejście bez cierpienia ", a ponieważ "narracja" to coś bardziej globalnego niż zdanie, to ciężko dyskutować z kimś, kto swoje "rozumowanie" opiera o zdanie doczytane do przecinka..., ale co mi tam:

"W Polsce mamy identyczny poziom zgonów, co w Stanach Zjednoczonych. Ten parametr wynosi 98,8 proc., co pokazuje, że szczepienie chroni przed zgonem, hospitalizacją, ale również przed zakażeniem - wskazał Adam Niedzielski" żródło: https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-jaki-procent-zgonow-covidowych-stanowia-zaszczepieni-lepiej-dac-sobie-spokoj-6658009852709408a .

Żeby ustalić skuteczność szczepionki trzeba porównać podobne pod każdym względem grupy różniące się tylko zaszczepieniem. Podobny wiek, zachowanie, zawody, lokalizacja, czas, płeć itd.

przeczytaj dokumenty rejestracyjne szczepionek i natychmiast napisz do organów je rejestrujących, jak wielki błąd popełnili... no rozbawiłeś mnie... dzieki :D

Napisałem: "Coraz bliżej narracji, że co prawda szczepienie nie chroni od zgonu

Dla mnie od początku szczepienie (nie tylko od covid) nie było gwarancją ochrony przed zgonem. Więc nie wiem, czemu ta narracja ma być dopiero pieśnią przyszłości skoro dotąd w historii ludzkości podobno tylko jeden człowiek nie umarł (jak ktoś uważa, że to nie człowiek do doprecyzuję, że kobieta). Oczywiście poza tymi, co urodzili się <130 lat temu - ale dla nich to tylko kwestia czasu i żadna szczepionka obecnie istniejąca tego nie zmieni (ale w przyszłości być może - Shin’ya Yamanaka i Jeff Bezos nad tym pracują).

"W Polsce mamy identyczny poziom zgonów, co w Stanach Zjednoczonych. Ten parametr wynosi 98,8 proc

No, jak ktoś nie umie myśleć, to pisze bzdury. Na całym świecie mamy poziom zgonów = 100%

przeczytaj dokumenty rejestracyjne szczepionek i natychmiast napisz do organów je rejestrujących, jak wielki błąd popełnili... no rozbawiłeś mnie... dzieki :D

Czytałem raporty z badań IV fazy. Błędu nie widzę. Tam badania zostały przeprowadzone tak, jak opisałem. To wyciąganie wniosków na podstawie specyficznej sytuacji jest wielkim błędem.

Edytowane przez Kaizen

"Może.... odstajesz od ogólności?i" - to ty uporczywie piszesz, że większość to "DEBILE" więc to chyba jest komplement :D

Kolejny raz pisząc "JEBNIĘTY" to "odstajesz" od grona ludzi używających normalnego słownictwa..

Pisząc kolejne wulgaryzmy nie zyskujesz ani na mądrości ani uznania.

PS Ty "odstajesz od ogólności" czy jesteś w gronie "ogólności" ? :)[/quote]

Czemu negujesz prawa ludzi LGBT do uprawiania swoich upodobań seksualnych:mad:

Jak i określeń uwypuklających ich pozycję

Edytowane przez gnago

[QUOTE=Kaizen;8081041]Dla mnie od początku szczepienie (nie tylko od covid) nie było gwarancją ochrony przed zgonem. Więc nie wiem, czemu ta narracja ma być dopiero pieśnią przyszłości skoro dotąd w historii ludzkości podobno tylko jeden człowiek nie umarł (jak ktoś uważa, że to nie człowiek do doprecyzuję, że kobieta).

No, jak ktoś nie umie myśleć, to pisze bzdury. Na całym świecie mamy poziom zgonów = 100%

Czytałem raporty z badań IV fazy. Błędu nie widzę. Tam badania zostały przeprowadzone tak, jak opisałem. To wyciąganie wniosków na podstawie specyficznej sytuacji jest wielkim błędem. I te przeświadczenie o zdobyciu poziomu eksperckiego, skarbie masz odnośne papiery epidemiologa, wirusologa? Prawdziwym nie zostaniesz, nie kierujesz się obiektywnymi faktami. :mad:

Ale tu nie piszemy o upodobaniach i mniemaniach p. Kaizena ale o propagandzie cowidowej . A tak przez x miesięcy kłucie przedstawiano . Daj się ukłuć , a będziesz żyć normalnie wolny od zarazy

I dalej te zaufanie w magię słowa pisanego . Jak wypiszę Kaizenowi certyfikat ubóstwienia zacznie nazywać się Boskim Kaizenem

zastosują DDM to będzie wśród nich mniej przypadków, niż wśród jadących po bandzie zaszczepionych, imprezujących, przytulających się itd.

Przeczytaj ponownie artykuł bo świadomości przyjmuje jedynie to co ci pasuje, reszta jest odrzucana

Około trzy czwarte (346; 74%) przypadków wystąpiło u osób w pełni zaszczepionych (tych, które przyjęły obydwie dawki szczepionki mRNA [Pfizer-BioNTech lub Moderna] lub otrzymały pojedynczą dawkę szczepionki Janssena [Johnson & Johnson ] ≥14 dni przed ekspozycją."