gnago 26.09.2021 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Ale aktywacja przelwy od ruskich przyszły nowe twarze nawet . Mam nadzieję że to nie ty , trochę przesada za brak maseczki https://wiadomosci.onet.pl/rzeszow/lezajsk-podjechal-do-rowerzysty-i-odcial-mu-dlon-maczeta-nowe-fakty/k2pbnj2 Dobrze że przyszyli. Ale alibi masz? Bo dochodzeniowcy będą szukać tego mściciela krzyw urojonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.09.2021 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 wygooglaj sobie przeprosiny medyków z północy Włoch za źle napisane procedury tam było o "wypaleniu " płuc ustawieniami respiratora i śmierci pacjentów na OIOM-ie. Wiem, reset pamięci wymazał . Dlatego pisze wygooglaj, O ile NOP ci pozwala? Sugerujesz, że medycy całego świata celowo podłączają aby w ten sposób uśmiercić pacjentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryni 26.09.2021 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 wygooglaj sobie przeprosiny medyków z północy Włoch za źle napisane procedury tam było o "wypaleniu " płuc ustawieniami respiratora i śmierci pacjentów na OIOM-ie. Wiem, reset pamięci wymazał.... Nie trzeba szukać we Włoszech wystarczy spojrzeć na to jakie u nas są procedury, a jakie mogły by być. https://www.slaskibiznes.pl/wiadomosci,przelom-w-walce-z-covid-19-pilot-naukowiec-odkryl-jak-hamowac-objawy-lekarze-potwierdzaja,wia5-4-5047.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 26.09.2021 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Sugerujesz, że medycy całego świata celowo podłączają aby w ten sposób uśmiercić pacjentów? Gdyby tak było, to musieli by się znać na tym co robią. Jednak gorszy jest ten profesjonalizm o którym pisał Mitch. A raczej jego brak u bardzo wielu medyków. Zawód dawno się wypalił i jest po prostu źródłem utrzymania. A do tego trzeba szczypty empatii i powołania. Oczywiście mocno uogólniam, na szczęście są wyjątki. Ale trafić na wyjątek kiedy ma dobry humor... to loteria. Nie każdy ma szczęscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.09.2021 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 (edytowane) Nie trzeba szukać we Włoszech wystarczy spojrzeć na to jakie u nas są procedury, a jakie mogły by być. https://www.slaskibiznes.pl/wiadomosci,przelom-w-walce-z-covid-19-pilot-naukowiec-odkryl-jak-hamowac-objawy-lekarze-potwierdzaja,wia5-4-5047.html Było już o tym w tym dziale ale dobrze że przypominasz. Ciekawe jaki będzie ciąg dalszy tego odkrycia. Edytowane 26 Września 2021 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.09.2021 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Pisałem...W KAZDYM zawodzie są geniusze i partacze.Z tym - ze partaczy jest więcej.Lekarz to u nas fach KLANOWY. Rodzinny.Dzieci lekarzy nie zawsze zostają lekarzami, bo są do tego stworzone, tylko dlatego, ze zwykle mają "fory"I nawet tuman z koneksjami zdobywa zawód w którym dobrze płacą!90% chorych ma bardzo typowe schorzenia, dobrze poznane i o bardzo dobrze poznanych sposobach leczenia.Tych mógłby po przeszkoleniu wyleczyć nawet piekarz czy wulkanizator.(Dowód wprost - NASZE BABCIE leczyły nas z przeziębień i znanych chorób prostymi i bardzo skutecznymi metodami)Zasada prosta - masz takie i takie objawy - należy Ci podat TO a wyzdrowiejesz.Gorzej jest z leczeniem przypadków bardziej skomplikowanych lub słabo poznanych.Tu fuszerka lekarzy wychodzi dośc szybko. Piepszę? Bredzę? Kłamię?A KTO SIĘ POZAMYKAŁ NA 4 SPUSTY W PRZYCHODNIACH udzielajac leczenia potrzebujacym TELEFONICZNIE ?!!!!!!I co?Tylko W JEDNEJ przychodni tak było?!!!No, nie...Posrani byli wszyscy (prawie) lekarze!Dużo bardziej jak kasjerki w hipermarketach!!! Nie opowiadajcie mi tu, prosze, o wielkiej empatji, poświęceniu, odwadze czy wiedzy zawodowej PRZECIĘTNEGO lekarza. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.09.2021 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Lekarzy i leczenie można ogólnie podzielić na dwie grupy.- Naprawianie tego co się "popsuło" nagle - urazy, kontuzje, generalnie - hirurgia.Tu postęp jest bardzo duży i osiągnięcia czasem spektakularne.- Leczenie ze stanów przewlekłych, geriatria, infekcje itp.Tu partacz moze latami stosować "PROCEDURY" nie zastanawiajac się JAK WYLECZYĆ CHOREGO.Zresztą... wyleczony pacjent to stracony zarobek.No to jest jak jest! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 26.09.2021 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 (edytowane) OK. a lekarze nigdy się nie mylą. Tylko pacjenci o tym nie wiedzą i umierają na coś innego. Sami zawodowcy tam pracują i wiedzą do czego służy respirator. Pogadamy, jak jeszcze kogoś wyślesz do szpitala i poleży tam sobie. Obawiam się, że możemy się nie dogadać. Miałem nieprzyjemność odwiedzać parę szpitali (włącznie z onkologicznym). Jeśli uważasz, że respirator obsługują osoby, które nie mają o tym pojęcia, to muszę Cię zmartwić, ale chyba bardzo źle trafiłeś (być może na moment, gdzie ochrona zdrowia się załamała w zeszłym roku?). Ja już niestety widziałem przykłady ich profesjonalizmu. Mam nadzieję, że to ja mam takie przykre doświadczenia. Sugerujesz, że w szpitalach powinni pracować wyłącznie osoby o najwyższych standardach zawodowych i moralnych? Wiesz, w świętego mikołaja już dawno przestałem wierzyć. Może Ty też powinieneś dorosnąć? Skoro jako nacja jesteśmy zakompleksionymi, zazdroszczącymi jakiegokolwiek sukcesu bliźniemu, podłymi egocentrykami, to jakim cudem akurat w szpitalach ma pracować wyłącznie najlepszy "sort" ludzi? Nie rozśmieszaj mnie. W każdym zawodzie są czarne owce. Szpital (lekarze) nie są wyjątkiem. Poza tym ciekawe skąd się powszechna opinia bierze. Sporo przed covidem słyszałem jak pacjenci krzyczeli "pić, wody, proszę" a pielęgniarki w swoim pokoju hihy i hahy. Wody nie przyniosły. To odwiedzający przynieśli im wody bo jak długo można czekać. A lekarze? Taa materace przeciwodleżynowe prosiłem kilka dni. Chciałem im kupić, ale mówili że nie, bo mają.... W ogóle skąd się wzięły odleżyny. Tacy to profesjonaliści. Lekarze jak i pielęgniarki. Oni nie zauważyli. Ale nie, brak zrozumienia... teraz jest covid i leczą profesjonalnie. Wiedzą nawet co to respirator. W końcu rząd im kupił na ich prośbę. Ale chyba nie taki jak trzeba. A kto doradzał, lekarz jakiś. Ty tak serio? Naprawdę nie wiesz, jak ten świat działa? Polityka to bagno. Żenada, Mitch. Z tym się zgadzam. Żenada, że tak mało płacimy w ochronie zdrowia. Żenada, że nie przeszła ta składka zdrowotna 9%. Żenada, że wymagamy żeby pracownicy ochrony zdrowia (nie tylko lekarze, ale także ratownicy, pielęgniarki i parę innych zawodów) wypruwali sobie flaki pracując po 300-400 h miesięcznie, jednocześnie mając do nich pretensje, że za mało uwagi poświęcają pacjentowi, a oni muszą walczyć z systemem, brakami wyposażenia, dyrektorami szpitali. Przy czym trzeba pamiętać, że część z nich pracuje tyle, bo musi (żeby godnie żyć), a część z nich pracuje tyle, bo inaczej system się posypie. Zgadza się, żenada, że tak ich traktujemy jak niewolników, opluwając i wymagając najwyższej jakości. Żenada, Gik, żenada. Edytowane 26 Września 2021 przez mitch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.09.2021 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Zadanko dla oponentów tego co piszę...ZNAJDŹCIE, proszę, jaką uczelnię medyczną w naszym kraju kształcącą przyszłych lekarze w dziedzinie ZIOŁOLECZNICTWA!Bodaj jedną! Bo o kursach PODYPLOMOWYCH to jest tu:https://www.google.pl/search?q=studia+medyczne%2C+zio%C5%82olecznictwo&source=hp&ei=pc5QYfTqI5_B3LUPmI6syAs&iflsig=ALs-wAMAAAAAYVDctWgFP3JGei_Z2uGWYioX5u8J7Fuj&oq=studia+medyczne%2C+zio%C5%82olecznictwo&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBQghEKABOggIABCABBCxAzoLCAAQgAQQsQMQgwE6CAguELEDEIMBOgsILhCABBDHARCjAjoOCC4QgAQQsQMQxwEQowI6EQguEIAEELEDEMcBEKMCEJMCOhEILhCABBCxAxCDARDHARCjAjoFCAAQgAQ6CwguEIAEELEDEIMBOgsILhCABBDHARCvAToICC4QgAQQsQM6DgguEIAEELEDEMcBENEDOggIABCxAxCDAToFCC4QgAQ6CAguEIAEEJMCOgYIABAWEB46BwghEAoQoAFQhwxYh2FgkHNoAHAAeACAAfYBiAH9HJIBBjE5LjkuNJgBAKABAQ&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwi00biptJ3zAhWfILcAHRgHC7kQ4dUDCAY&uact=5 No, kursach dla chętnych...Kiedyś KAŻDY lekarz zdawał z tego egzaminy... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.09.2021 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Lekarzy i leczenie można ogólnie podzielić na dwie grupy. - Naprawianie tego co się "popsuło" nagle - urazy, kontuzje, generalnie - hirurgia. Tu postęp jest bardzo duży i osiągnięcia czasem spektakularne. - Leczenie ze stanów przewlekłych, geriatria, infekcje itp. Tu partacz moze latami stosować "PROCEDURY" nie zastanawiajac się JAK WYLECZYĆ CHOREGO. Zresztą... wyleczony pacjent to stracony zarobek. No to jest jak jest! Adam M. Powiadasz "hirurgia" ? I ty piszesz o tumanach i partaczach. Populista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.09.2021 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 (edytowane) "Z tym się zgadzam. Żenada, że tak mało płacimy w ochronie zdrowia. Żenada, że nie przeszła ta składka zdrowotna 9%. Żenada, że wymagamy żeby pracownicy ochrony zdrowia (nie tylko lekarze, ale także ratownicy, pielęgniarki i parę innych zawodów) wypruwali sobie flaki pracując po 300-400 h miesięcznie, jednocześnie mając do nich pretensje, że za mało uwagi poświęcają pacjentowi, a oni muszą walczyć z systemem, brakami wyposażenia, dyrektorami szpitali. Przy czym trzeba pamiętać, że część z nich pracuje tyle, bo musi (żeby godnie żyć), a część z nich pracuje tyle, bo inaczej system się posypie. Zgadza się, żenada, że tak ich traktujemy jak niewolników, opluwając i wymagając najwyższej jakości. Żenada, Gik, żenada. " No, żenada - tak myśleć...Źwieżę jakieś masz?Bywałeś z nim u nieludzkiego doktora? No, u weta?ILE czeka na USG?Godzinę?- BO NIE MA MINISTERSTWA ZDROWIA PSÓW, KOTÓW, KRÓW , KONI itp.No i usługa specjalisty ceną Cię nie zabiła! A my (ludzie) MAMY takie ministerstwo!!!Mamy GWARANTOWANĄ i ciągle podnoszoną SKŁADKĘ na ochronę naszego zdrowia i...Terminy wizyt za rok, dwa, trzy....A przecież nie jesteśmy gorsi od naszych zwierzaków! Trzeba tych pasożytów bytujących na TAKIM systemie ochrony zdrowia wytępić! Jest internet...Masz srajfona.Googlasz - który lekarz w okolicy jest DOBRY (w sensie - WYLECZA szybko i za normalną kasę)Idziesz DO NIEGO.Płacisz jak za psa - a on się cieszy, bo to sporo wiecej niż TERAZ dostaje.Partacze nie zarabiają i pomimo dyplomu mogą np. sprzatac ulice...Kazdemu wolno. Dyplom przeszkodą nie jest (jak się człowiek do zawodu nie nadaje...)Nie musisz 10% swojej wypłaty na to COMIESIĘCZNIE wydawać!Ale MOZESZ wpłacać te kilka % u jakiegoś WYBRANEGO PRZEZ CIEBIE ubezpieczyciela, który jakby co - sfinansuje Ci coś "większego". Operację czy skomplikowane leczenie... ŻENADĄ jest myśleć tak jak myślisz - WIĘCEJ SZMALU DO CHOREGO SYSTEMU!!! Będą wybory...ZNOWU wybierzemy tych samych aby robili to samo bo np 500+ zamienią przed wyborami na 600+ czy nawet wiecej? Adam M. Edytowane 26 Września 2021 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.09.2021 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Powiadasz "hirurgia" ? I ty piszesz o tumanach i partaczach. Populista. Załóż ze jestem dysortografikiem i sie od... Klawiaturę mam wyklepaną.. Poprawiam jak co zauważę, a pisze szybko. BAAARDZO odkrywcze myśli tu ujawniasz... PADAMY NA PYSK przed TAKIM zaangażowaniem w problematykę!. TWORZY WIELKIE RZECZY!!!! Weź się ogarnij... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryni 26.09.2021 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Pozostaje jeszcze dodać, że lekarz, tak jak każdy usługodawca powinien mieć płacone za wykonanie usługi, a nie za jej wykonywanie tak ja ma to miejsce teraz.Dla tych co nie rozumieją lekarz powinien mieć zapłacone dopiero za wyleczenie chorego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.09.2021 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 (edytowane) d7dJesteś partaczem!Wyrobnikiem forumowym zdolnym do wypominania literówek, co stale czynisz!Nic ciekawego nie piszesz...NIE MASZ własnego zdania...Wklejasz jakies linki w opozycji do tego, co jak ci (celowo!!!) się wydaje jest niesłuszne.PO CO?Przestań!Nie mieszaj w wątku...Albo....Wypisz coś ciekawego!Np. coś co o czymś MYŚLISZ! Adam M. Edytowane 26 Września 2021 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.09.2021 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Pozostaje jeszcze dodać, że lekarz, tak jak każdy usługodawca powinien mieć płacone za wykonanie usługi, a nie za jej wykonywanie tak ja ma to miejsce teraz. Dla tych co nie rozumieją lekarz powinien mieć zapłacone dopiero za wyleczenie chorego. Do Rusofilów Cię zaliczą a to CHIŃSKIE standarty! (Chyba jeszcze gorzej...) Praktykowane od wieków i skutecznie! (Podobno tych co WYLECZAĆ nie umieli to ścinano!) Ale to ploty z sieci.... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.09.2021 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 (edytowane) d7d Jesteś partaczem! Wyrobnikiem forumowym zdolnym do wypominania literówek, co stale czynisz! Nic ciekawego nie piszesz... NIE MASZ własnego zdania... Wklejasz jakies linki w opozycji do tego, co jak ci (celowo!!!) się wydaje jest niesłuszne. PO CO? Przestań! Nie mieszaj w wątku... Albo.... Wypisz coś ciekawego! Np. coś co o czymś MYŚLISZ! Adam M. Myślę, że nie szanujesz ludzi którzy maja inne zdanie niż ty. Napisze dosadniej i trafniej - gardzisz nimi. To widać i czuć w każdym wpisie. Popełniasz coraz więcej błędów ortograficznych. Nie jesteś dysortografikiem. Ty wypisujesz żałosne głupoty o przygotowaniu maczety czy innej broni na wypadek zmuszenia ciebie do szczepienia. Megaloman czy co? PS Jak mogłeś zachorować na covid-19 skoro nie widziałeś wirusa powodującego covid? A może to była jednak lekka sezonowa grypa? Pisz wolniej i mądrzej. PS źwierzę Edytowane 26 Września 2021 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryni 26.09.2021 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Do Rusofilów Cię zaliczą a to CHIŃSKIE standarty! (Chyba jeszcze gorzej...) Praktykowane od wieków i skutecznie! (Podobno tych co WYLECZAĆ nie umieli to ścinano!) Ale to ploty z sieci.... Adam M. Trudno ktoś to musi powiedzieć. Mnie też nikt nie zapłaci za usługę gdy coś spartaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.09.2021 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Mam nadzieję że to nie ty , trochę przesada za brak maseczki https://wiadomosci.onet.pl/rzeszow/lezajsk-podjechal-do-rowerzysty-i-odcial-mu-dlon-maczeta-nowe-fakty/k2pbnj2 Dobrze że przyszyli. Ale alibi masz? Bo dochodzeniowcy będą szukać tego mściciela krzyw urojonych ?? Co to ma do ułomnych antyszczepów? Za pieniądze mogę być anyszczepem bo raczej niema tak debilnych ludzi aby robić to za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.09.2021 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Dobra...Kopnę w to gówno.... Idziesz do kościoła a tam Ci obiecują .....No i kasę na ofiarę zostawiasz... SPRAWDZIŁ KTOŚ CZY TE OBIETNICE SĄ SPEŁNIANE? Nie proście, abym pisał co, komu, kiedy jest obiecywane...Biblię jaką se poczytajcie, jak lubicie bajki...(Jest kilka do wyboru. Podobne ale nie takie same, za to WSZSTKIE JEDYNE I PRAWDZIWE!!!)Kasę daje się TERAZ i CO NIEDZIELA a obietnice spełnione będa...(lub nie) ... potem... System działa od 2000 lat (z tym, ze nie napewno, bo kombinowali z kalendarzami od koptyjskiego przez gregoriański do innych, a jes tez kalendarz nacji WYBRANEJ!)No, długo działa i ma osiagniecia... To tyle na offtopie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.09.2021 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Myślę, że nie szanujesz ludzi którzy maja inne zdanie niż ty. Masz TO SAMO!!!!!!!!!!!!!!!!! Od DAWNA!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts