Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Dlaczego ja mam szukać powodu? Ty znajdź powód, żeby było i dowód, że nie został zgłoszony. I czemu poszkodowany nie zgłosił?

To może jeszcze to https://szczepienia.pzh.gov.pl/faq/jak-w-polsce-mozna-zglaszac-nop/ , gdzie napisano: "Niepożądane odczyny poszczepienne (NOP) w Polsce można zgłaszać na dwa sposoby:

-w ramach obowiązkowego systemu zgłaszania NOP przez lekarzy za pośrednictwem Inspekcji Sanitarnej..."

i tu wypada mi się z Tobą zgodzić - to musi być straszna zapaść służby zdrowia, skoro w tym przypadku lekarz obowiązkowo nie zgłosił podejrzenia NOP.

Jeżeli pacjent umiera, to też jego wina, że nie zgłasza NOP. To też najnowsze wytyczne ministerstwa kowidowej prawdy? Pytanie retoryczne...każdy samodzielnie wyciągnie wniosek, ile warta jest ta rządowa statystyka NOP'owa

Odpadnięcie nogi nie może być spowodowane szczepionką. Może być spowodowane nie podjęciem leczenia.

masz jedyny opis NOP'a, gdzie doszło do amputacji:

"Zator tętnic kończyny dolnej prawej. Pacjentka po trzech próbach udrożnienia operacyjnego 4 tętnic kończyny dolnej prawej. Bez skutku. Następnie amputacja na podudziu i w związku z brakiem poprawy amputacja na udzie."

Też nie było podjęcia leczenia...

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"Niepożądane odczyny poszczepienne (NOP) w Polsce można zgłaszać na dwa sposoby:

-w ramach obowiązkowego systemu zgłaszania NOP przez lekarzy za pośrednictwem Inspekcji Sanitarnej..."

i tu wypada mi się z Tobą zgodzić - to musi być straszna zapaść służby zdrowia, skoro w tym przypadku lekarz obowiązkowo nie zgłosił podejrzenia NOP.

Zapisz się na kurs czytania ze zrozumieniem. To, ze system jest obowiązkowy nie znaczy, że lekarz ma obowiązek.

masz jedyny opis NOP'a, gdzie doszło do amputacji:

"Zator tętnic kończyny dolnej prawej. Pacjentka po trzech próbach udrożnienia operacyjnego 4 tętnic kończyny dolnej prawej. Bez skutku. Następnie amputacja na podudziu i w związku z brakiem poprawy amputacja na udzie."

Też nie było podjęcia leczenia...

To ten pan na filmie kłamał, że nikt się nim nie zajmował? Że dopiero jak tracił przytomność to od razu nogę ucięli? Czy to inny przypadek?

Zapisz się na kurs czytania ze zrozumieniem. To, ze system jest obowiązkowy nie znaczy, że lekarz ma obowiązek.

Obowiązkowego ubezpieczenia na pojazd też nie wykupujesz? Tu też działa zasada "To, ze system jest obowiązkowy nie znaczy, że właściciel ma obowiązek"? Wyjawisz nam jak to działa?

To ten pan na filmie kłamał, że nikt się nim nie zajmował? Że dopiero jak tracił przytomność to od razu nogę ucięli? Czy to inny przypadek?

Ktoś jeszcze oprócz Kaizen'a nie zrozumiał? Będę się bardiej starał...

Póki co, especially for You, Kaizen:

- inny przypadek - kobieta (pacjentka...), lat 66... czyli nie pan Mieczysław

- to jedyny przypadek amputacji w rejestrze... czyli, tu się skup, bo dowód nie wprost - przypadku pana Mieczysława nie ma w rejestrze

Taki dowód, że przypadku pana Mieczysława nie ma w rejestrze NOP'ów wystarczy?

Nie pisałem o żądaniach - co Ty wymyślasz!? Jesteś kolejnym który nie rozumie co zostało napisane?

Głupoty i fake newsy powielasz więc podaj konkretne informacje które mają potwierdzić twoje tezy.

Nie masz nic prawdziwego.

Zakrzepica to poważna choroba która zabijała i nadal zabija bez względu na COVID-19 na na szczepienia lub "szczepienia" lub dowolnie wymyślona przez antyszczepionkowców.

Życzenie - nie powielaj fake newsów.

Żądałeś i próbujesz zaprzeczyć? Zacytowałem twoje żądanie:

W dodatku kłamliwie mnie oskarżasz o rzekome "powielanie". Jestem oburzony :popcorn:.

To nie było żądanie.

Czy napisałem "żądam abyś przytoczył te dane..." .

Nie masz argumentów i nie masz prawdziwych danych to stosujesz starą metodę zmiany tematu na wymyślony lub nieistotny.

Tak, powielasz głupoty i fake news'y.

No dobrze, wydajesz się być świadomy czym To nie jest! Nie jest żądaniem, bo nie napisałeś "żądam". Zgoda!

Czym, zatem, może być ten jednozdaniowy post?

Przytocz dane ile osób zaszczepionych zmarło w wyniku zakrzepicy (w tysiącach na 1 milion zaszczepionych) oraz ile osób niezaszczepionych zmarło w wyniku zakrzepicy.(...)

Wnioskuję, że prośbą też nie. Może być modlitwą, chociaż mylisz instancje, powinieneś zanosić ją przed Covida, albo przedstawiciela Jego na ziemi. Podobnie życzenia- te wypowiada się do Złotej Rybki.

Wróćmy do Twoich, fałszywych, oskarżeń, które mnie oburzają :popcorn: Powinieneś rozłączyć głupoty i fake newsy. Te pierwsze, owszem, powielam :(, ale cytaty służą mi, przecież, jako ilustracje własnych tez.

Inaczej jest z fake newsami. Zacytuj, proszę, którą z moich wypowiedzi uważasz za takiego newsa. To dla mnie ważne, staram się poznać zdanie osób predysponowanych do objęcia ważnych funkcji w nadchodzącym, poszczepiennym, porządku świata.:stirthepot:

Zaraz, zaraz. Czy to znaczy, że mam iść zagrać w lotka? Bo mam obie nogi całe. Jezu, a tak blisko było...

Ubezpieczenie domu to taka forma szczepionki. W dodatku czasem są powikłania i ubezpieczyciel nie wypłaca odszkodowania mimo opłacania składek. Powszechnie wiadomo, że ubezpieczyciele to zło i rak, a jednak każdy rozsądny człowiek, zwłaszcza w grupie ryzyka - np. teren zalewowy - się ubezpiecza. Ale fakt, część się nie ubezpiecza, a później liczą na pomoc państwa.

No ale: "nie będziesz mi mówił, jak mam żyć". Każdy sobie sam wybiera jak chce żyć. Chcesz się szczepić, to się szczep, nie chcesz, to nie szczep się. Nikt nikogo nie zmusza przecież. To o co w ogóle ten raban? :wtf:

No ale: "nie będziesz mi mówił, jak mam żyć". Każdy sobie sam wybiera jak chce żyć. Chcesz się szczepić, to się szczep, nie chcesz, to nie szczep się. Nikt nikogo nie zmusza przecież. To o co w ogóle ten raban? :wtf:

Jaki tam raban, po prostu naturalna selekcja dla tych tepych ludzi ze wschodu Polski.

Padają jak muchy, no i bardzo dobrze..

Przynajmniej zdrajcy Polski już nie będą pewni wyboru na wschodzie wśród ciemnogrodu.

Zaraz, zaraz. Czy to znaczy, że mam iść zagrać w lotka? Bo mam obie nogi całe. Jezu, a tak blisko było...

Ubezpieczenie domu to taka forma szczepionki. W dodatku czasem są powikłania i ubezpieczyciel nie wypłaca odszkodowania mimo opłacania składek. Powszechnie wiadomo, że ubezpieczyciele to zło i rak, a jednak każdy rozsądny człowiek, zwłaszcza w grupie ryzyka - np. teren zalewowy - się ubezpiecza. Ale fakt, część się nie ubezpiecza, a później liczą na pomoc państwa.

To forum budowlane, porównajmy więc szczepionkę do Xylamitu, stosowanego na masową skalę w latach 70 i 80-tych. Nośnikiem reklamy w stylu "Ostatnia Prosta" były wtedy używane powszechnie pudełka zpałek. Xylamit był bardzo skutecznym środkiem konserwującymi drewno, więc "szczepiono" nim wszystko, co było drewnem lub wyrobem drewnopochodnym. Z początku zlekceważono fakt, że Xylamity wydzielają substancje o nieprzyjemnym zapachu powodujące bóle głowy. Sprawę "NOP'ów" lekceważono, licząc na przemijający charakter skutków ubocznych, jednak problemy zdrowotne ulegały nasileniu. U osób przez wiele lat było narażone na wdychanie oparów Xylamitu, stopniowo występowały: pogorszenie ogólnego stanu zdrowia i samopoczucia, duszności, omdlenia, zaburzenia snu, nudności, wymioty. Później stwierdzono właściwości rakotwórcze. W 1986 r. zaprzestano produkcji Xylamitów, a w roku 1987 Xylamity straciły atesty Państwowego Zakładu Higieny.

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?17410-ksylamit-pod-pod-og - wątek o Xylamicie z 2004r. (pierwszy z brzegu), wystarczy podmienić kilka słów i mamy opis sytuacji dot. obecnej pandemii...

Kulibob - chciałbyś dzisiaj mieszkać w domu z xylamitem? Czy może analogi nie dostrzegasz?

Na terenach zalewowych przeważnie nie chcą ubezpieczać ubezpieczalnie .

Zmień dilera.

Tfu, agenta :)

Jak będziesz miał raka do natychmiastowej operacji, a szpital powie, że masz termin za rok, to też potulnie kiwniesz głową i przymierzysz się do trumny?

Ech, ta dzisiejsza młodzież... Jak mamusia nie załatwi, to jak pijane dziecko w nocy we mgle w lesie :lol2: Dobra, przesadziłem.

Tak na serio, zmień agenta, jeśli nie chce Cię ubezpieczyć. Musisz mieć ch*jowego agenta.

Jaki tam raban, po prostu naturalna selekcja dla tych tepych ludzi ze wschodu Polski.

Przynajmniej zdrajcy Polski już nie będą pewni wyboru na wschodzie wśród ciemnogrodu.

Jesteś Arturo nie na czasie. Zajrzyj tutaj http://wwwold.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/grypa/2021/G_21_09D.pdf , a dowiesz się, że Was "mondrych i światłych" dziesiątkuje staroświecka i zabononna grypa, podczas gdy "tępi ludzie ze wschodu" są wybijani przez nowoczesnego wirusa celebrytę. I kto tu wychodzi na ciemnogród?

Cytując KMN - "Co ty tam młody wiesz, w nogach śpisz", a cytując bodajże Ciebie - "Głupich nie sieją..."

Mówisz leżą pod płotem pokotem ? jakoś tego nie pokazywali w tv tak jak tych trumien rzekomo pokowidowców a faktycznie po trzęsieniu ziemi kilka lat wcześniej we Włoszech , weź na luza z TV a zwłaszcza z twoją ulubioną stacją bo na dziwaka wyjdziesz .

To forum budowlane, porównajmy więc szczepionkę do Xylamitu, [...]

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?17410-ksylamit-pod-pod-og - wątek o Xylamicie z 2004r. (pierwszy z brzegu), wystarczy podmienić kilka słów i mamy opis sytuacji dot. obecnej pandemii...

Czy "kurację" Xylamitem trzeba było co jakiś czas (np. co rok) powtarzać, jak w przypadku szczepionek na covid-19 i ubezpieczeń, aby była skuteczna? Nie? To przykład całkowicie nietrafiony i za przeproszeniem - z dupy. A jak już się upierasz przy porównaniu szczepionki na covid do Xylamitu, to jest zasadnicza różnica między nimi - w pierwszym przypadku trup ściele się gęsto :D od razu po zaszczepieniu (czyli strzał i albo przeżyjesz albo nie, krótka piłka), a Xylamit rozkręca się powoli i z biegiem czasu rośnie jego złowroga moc. Czyli znowu porównanie nietrafione.

Ps. z tym "ściele się gęsto", to mam nadzieję, że wszyscy zrozumieli ironię.