Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

info ze świata, gdzie nie wdrożyli jeszcze "kreatywnej księgowości" w liczeniu statystyk kowidowych: https://medicaltrend.org/2021/10/10/taiwan-death-from-covid-19-vaccination-exceeds-death-from-covid-19/

Fajnie podać linka do artykułu z robaczkami i to w formie obrazka, żeby nie dało się przetłumaczyć... Wiarygodność gwarantowana.

To zacytowany wynik badań. Nie wniosek - dana wejściowa. Znasz inne? Podaj.

(...)

https://www.medonet.pl/porozmawiajmyoszczepionce/szczepionka-na-covid-19,ekspert--przeciwnicy-szczepien-to-osoby-slabo-wyksztalcone--nie-maja-zaufania,artykul,03165821.html]Dr Wojciech Feleszko, pulmunolog, immunolog i pediatra: Myślę, że wynika przede wszystkim z braku wiedzy. Z badań wynika, że aż 41 proc. przeciwników szczepień ma wykształcenie podstawowe bądź zawodowe.

To wytłuszczone jest daną wejściową badań, powiadasz? To możliwe i prawdopodobne :yes:

ad. 2 - to ty pisałeś "Adlfik"

ad. 4 Mogą też być przytoczone oficjalne dane z MZ

https://www.gov.pl/web/koronawirus/wykaz-zarazen-koronawirusem-sars-cov-2

ad. 5 podatki - nie każdy płaci podatki ale należy płacić

KRUS jest legalny i zgodny z prawem, każdy kto spełnia warunki może płacić KRUS.

Chyba taki Ziemkiewicz płaci lub płacił KRUS i pewnie też jest rolnikiem ;)

Dotacje też są legalne.

Dotacje bierze ten co ma gospodarstwo. Można wydzierżawić ziemię i kwestią umowną jest ile wynosi czynsz za dzierżawę.

Nikt nikogo nie zmusza do dzierżawy..

ad. 6 Panie @henrykow - masz takie wykształcenie jakie masz ale nie masz dobrego wykształcenia.

Słabo piszesz po polsku jak na wykształconego Polaka.

Słownictwo też takie sobie i brak rozumienia użytego słownictwa - np. słynne kleptoman

Panie @henrykow - zazdrośnik jesteś (podatki, dochody itp.) ;)

I dlaczego znowu kłamiesz? Nie pisałem "Adlfik" tylko Adolfik i dlaczego tak pisałem to już ci chyba z cztery razy wyjaśniłem ale cóż nie dociera bo nie dotrze widzisz to co chcesz.

Co do KRUS-u to aż taki tępy nie jestem abym nie wiedział co to jest i jak to działa, chodzi mi o to że wiele osób nadużywa "dobroci" KRUS i po prostu oszukuje naciągając w świetle prawa oczywiście ta dobroć jaka daje KRUS więc uważam że powinni ta organizuję zlikwidować albo niech pozostanie ale z podatkami takimi jakimi płacą pozostali przedsiębiorcy.

I jeżeli chodzi o dzierżawę to mało wiesz, dotację bierze ten kto użytkuje ziemię czyli dotacje powinien dostawać dzierżawca a gospodarz wydzierżawiając ziemie dostawać dzierżawę od dzierżawcy.

Co do pisowni to panie wielki humanistko, popatrz na swoje literówki i byki jakie zdarza ci się zrobić a potem wytykaj to innym to raz a dwa już pisałem będę pisał jak będę chciał tak jak robi tu każdy, to nie forum polonistyczne.

Tak panie kleptomanie, tak będzie i rób tak dalej co umiesz robić najlepiej czyli mielić jeden wątek przez wiele miesięcy i trzepać pianę w oparciu o naukowe doświadczenia i linki

No właśnie, nie wiem, ale sie wypowiem :)

Ado do zjawiska chemtrail- już nawet nie chodzi o to, czy hipotetycznie ktoś załadował beczki, zainstalował urządzenia do rozpylania bo chciał się czegoś pozbycia, a "miał daleko do morza".

Zwolennicy tej religii (jak jeden przytaczany ostatnio przez @gnago) sadzą, ze nad naszymi głowami permanentnie rozpylane są substancję mające nas zniewolić, czy wywołać choroby (ku uciesze big pharmy).

Przeciez cytowany gość zbierał z szyb czarny nalot i twierdził, że to grafen

Bo zobaczył w niedzielę kilka smug kondensacyjnych nad domem

:lol:

Mam zacytować mój pierwszy post na ten temat?

Chodziło mi tylko i wyłącznie o wyśmiewanie chemistrail i to, że mogą mieć nutkę prawdy... Tak jak każda legenda później jest ubarwiana aby była bardziej efektowna. A da przykładu doleję jeszcze nieco oliwy do ognia z inną legendarną teorią spiskową. Która w sumie jest odpowiedzią na Twój post.

Płaskoziemcy! Są takie jednostki. Według mnie to takie prawdziwe kuliboby są. Nie dlatego, że są idiotami. Oni są na poziomie master. Inna liga w stosunku do naszego kuliboba lite :lol2:.

Bedą wierzyć tak długo w płaską ziemie dopóki inni nie fundną im wycieczki dookoła świata.

Zwykli ludzie uwielbiają ludzi którzy są niby od nich głupsi. Więc wchodzą na ich profile... klikają... linkują. Co wybitniejsi dorzucą nawet grosz z litości aby biedaka uświadomić. A potem grupka płaskoziemców wybiera się w podróż prywatnym jachtem do okola świata za free.

No nic, sam chyba zostanę płaskoziemcem. Poza tym media też uwbielbiają takie tematy. Chociaż wiedzą, że to pokazówka ale temat wybitnie klikalny.

A potem co niektórzy wyśmiewają tych płaskoziemców Nie zdając sobie sprawy kto tak naprawdę jest idiotą.

Współczuję że twojemu siostrzeńcowi ma takiego wujka a może nawet wójka :)

Wiedzę nam odpowiednią jednak nie pasującą do twojej wiedzy.

Nawet jak budujesz mosty i fundamenty pod mosty.

W dziedzinie covid bazujesz na ludzkich strachach które ciebie przytłaczają.

Cierpisz na nopa bełkotu. Czy jesteś w stanie logicznie uzasadnić dlaczego ustanowiono dystans 1,5 m .

Kogoś odmóżdżyło!! I pognał niesiony paniką i przerażeniem na kłucie zabezpieczające przed SARSII Covid 19.:mad: JA boję się covida i dlatego się nie kłułem cudowną szczepionką na tą potworną zarazę?

Chłopie, widzisz ścianę tą, najbliższą. Złóż jej uszanowanie .. stań tak około metra od niej i najmniej trzykrotnie ukłoń sie energicznie do pasa- no jak się uda . Ten ból co go czujesz, to ból istnienia i rzeczywistości.

W dziedzinie covid bazujesz na ludzkich strachach które ciebie przytłaczają

A może sądzisz że szczepienie kłujkami roznosi Covida . Ale to oznaczałoby zmianę frontu To zrób sobie badania d-dimerów i je tutaj upublicznij

No właśnie, nie wiem, ale sie wypowiem :)

Ado do zjawiska chemtrail- już nawet nie chodzi o to, czy hipotetycznie ktoś załadował beczki, zainstalował urządzenia do rozpylania bo chciał się czegoś pozbycia, a "miał daleko do morza".

Zwolennicy tej religii (jak jeden przytaczany ostatnio przez @gnago) sadzą, ze nad naszymi głowami permanentnie rozpylane są substancję mające nas zniewolić, czy wywołać choroby (ku uciesze big pharmy).

Przeciez cytowany gość zbierał z szyb czarny nalot i twierdził, że to grafen

Bo zobaczył w niedzielę kilka smug kondensacyjnych nad domem

:lol:

I znowu ślepcy nad kolorami dyskutują. Pierwsze to rozpylane substancje mające nas chronić przed ociepleniem - będącym faktem przez rozpylanie na granicy troposfery substancji podobnej tym które towarzyszą wybuchom wulkanów - obserwacje naukowe i populacyjne potwierdzają ich chłodzące działanie.

Drugie rozpylanie czegoś co osadza się na szybie.

Kogo bardziej sobie cenimy: gościa co zebrał to co go niepokoi i zbadał to coś w laboratorium czy bufona któremu to wszystko jest niepotrzebne, bo on zwyczajnie wie lepiej:lol2:

A dodam że cząstki grafenu, fulereny, sadzę , stwierdzimy w produktach spalania świecy, węgla benzyny ropy etc. tj przy niepełnym spalaniu. No, ale ja nie wiedziałem to i poczułem się zobligowany przez ciekawość......

I znów ci foliarze gębą swoich zwolenników: tu lekarza stwierdzają pewne nieprawidłowości

https://report24.news/renommierter-mediziner-warnt-pandemie-der-herzinfarkte-dank-impfungen-und-massnahmen/

Tak wiem to od maruchy https://marucha.wordpress.com/2021/10/13/wzrost-zawalow-serca-w-wyniku-szczepien-12-10-2021/#more-95793

Bo niektórych na forum zżera ciekawość i za nic nie potrafią wykoncypować "skund on to syćko wi"

Jeśli te brednie nazywasz "sensownymi rzeczami" to ci współczuję.

SZczepienia zmniesza liczbę chorych i liczbę zgonów na covid i to jest fakt

DDM

Jeśl uważasz że dystans nie zmniejsza ryzyka zakażenie

Jeśli uważasz że mocna wóda nie zzabije bakteri i wirusó na twojich łapach

Jeśli uważasz że poprawnie ubrana maska nie zmniejsza zasięgu oplucia i ryzyka wchłonięcia wirusa

Przeniesienie w czasie przy użyciu malucha do przemyślenia przez foljarzy

Edytowane przez Elfir
Obrażanie dyskutantów

Dla jasności, ja nie wychodzę pierwszy z tezą poniżająca innych ludzi tylko odnoszę się do wpisów kulibota i to że go nie szanuje nie oznacz ze jestem hipokrytą bo temu nie zaprzeczam tak jak to czyni kulibob - widzisz teraz różnicę?

To że okradał to sam już wielokrotnie o tym pisał więc nie jest to oskarżanie tylko stwierdzenie a raczej przypomnienie faktu.

Widzę że padło słowo "tolerancja" ale widzę że wg Ciebie oznacza to że muszę godzić się na to co wypisuje kulibob a to niestety nie jest tolerancja.

Trochę mnie rozśmieszyłeś o tej zazdrości i zawiści. Mi to ogólnie wisi i dynta kto ile zarabia i co robi aby to mieć ale kuriozalne chwalenie się wszem i wobec poprzez kulibota jaki on majętny i po po wielokrotność tu na forum powoduje że już trochę za dużo tego samochwalstwa.

Mam majątek taki jaki mam, nie brakuje mi ale tez nie mówię że opływam w dostatku i nie widzę powodu aby rozgłaszać po necie moje finanse i mój status społeczny.

Ja ma ból dupy na ignorancję finansową i tyle a że ktoś nierozumie co pisze to tylko mnie wtym utwierdza.

To że chodziłem na lewe L4 to fakt ale ja etatu nie widziałem od lat.

Ale gdzie jest wał w płaceniu Krusu i braniu dopłat spełniam wymogi

Gdzie jest wał w rolniczym handlu detalicznym ? Weterynarz co 6-24mc + pewne wymagania i sprzedaż na zeszyt bez podatku teraz cgyba do 100k

+Pit 36 nierejestrowana dizłąność gospodarcza przychód do 1400/mc bez JDG a przy nie przekroczeniu minimalnego dochodu bez podatku

Pit 38 podatek od zysków kapitałowych z PL czasami z zagranicy przeważnie 19% chyba że połączysz złe giełdy i złe jurysdykcje podatkowe ETFa

Część środków na IKE aby uniknąć podatku nawet jak zamknę przed emeryturą to procent składany optymalizuje odroczony podatek,

Metale szlachetne sprzedane po 6mc po zakupie bez podatku

Gdzie tu wał?

Na ch*j zapierdalać jak osioł

Mam też ból dupy na ciemnotę co nawet nie potrafi zrozumieć że nie szczepiąc się i latając miedzy ludźmi tylko szkodzi sobie a przy okazji może zaszkodzić mi Jeśli beton nie potrafi szanować siebie to dlaczego szanować terorystów?

SZczepienia zmniesza liczbę chorych i liczbę zgonów na covid i to jest fakt

DDM

Jeśl uważasz że dystans nie zmniejsza ryzyka zakażenie

Jeśli uważasz że mocna wóda nie zzabije bakteri i wirusó na twojich łapach

Jeśli uważasz że poprawnie ubrana maska nie zmniejsza zasięgu oplucia i ryzyka wchłonięcia wirusa

To sorry jesteś cepem

Przeniesienie w czasie przy użyciu malucha do przemyślenia przez foljarzy

Cóż za nietakt, w swoim dolewaniu oliwy zapomniałem o kulibob'ie - ostatnio dobrze poszło z procentami, to dla Ciebie również zagadka "procentowa": Rząd światowy, o którym ciągle wspominasz' planuje pozostawić 10% obecnej populacji, a jednocześnie 90% chce zaszczepić.

Pokomblinuj teraz, żeby wyszło Ci tak, że Ty jako wyszczepiony pozostaniesz w tych 10%.

A tu, żeby nieco utrudnić, masz "teorię spiskową" uknutą kilkanaście lat temu, która z malutkimi korektami "jakby" właśnie jest realizowna

https://www.cda.pl/video/8216399fa

ps. jakbyś miał problemy, to Szef Paweł pogromca aligatorów pewnie chetnie Ci pomoże liczyć procenty

:

A dodam że cząstki grafenu, fulereny, sadzę , stwierdzimy w produktach spalania świecy, węgla benzyny ropy etc. tj przy niepełnym spalaniu. No, ale ja nie wiedziałem to i poczułem się zobligowany przez ciekawość......

No wreszcie zrozumiałeś, że gość zebrał z szyby sadzę, która sprzedał mu sąsiad, a nie przelatujące samoloty........

Mam też ból dupy na ciemnotę co nawet nie potrafi zrozumieć że nie szczepiąc się i latając miedzy ludźmi tylko szkodzi sobie a przy okazji może zaszkodzić mi Jeśli beton nie potrafi szanować siebie to dlaczego szanować terorystów?

masz tu na dokładkę austriacką "prowakcynową" posłankę, która przymusza innych do dobrowolnego dziabnięcia. Sama trzy tygodnie temu pochwaliła się wzmacniającym zakeczupowaniem, ale widać boosterek był słabiutki i energi zabrakło https://www.youtube.com/watch?v=dYnNIyC5hEE&t

MP-fall.jpg

Cóż za nietakt, w swoim dolewaniu oliwy zapomniałem o kulibob'ie - ostatnio dobrze poszło z procentami, to dla Ciebie również zagadka "procentowa": Rząd światowy, o którym ciągle wspominasz' planuje pozostawić 10% obecnej populacji, a jednocześnie 90% chce zaszczepić.

Pokomblinuj teraz, żeby wyszło Ci tak, że Ty jako wyszczepiony pozostaniesz w tych 10%.

A tu, żeby nieco utrudnić, masz "teorię spiskową" uknutą kilkanaście lat temu, która z malutkimi korektami "jakby" właśnie jest realizowna

https://www.cda.pl/video/8216399fa

ps. jakbyś miał problemy, to Szef Paweł pogromca aligatorów pewnie chetnie Ci pomoże liczyć procenty

JA już pogodziel się ze śmiercią NWO pozostawi sobie tylko tych niepokornych i buntowniczych aby ich potem zjedli

masz tu na dokładkę austriacką "prowakcynową" posłankę, która przymusza innych do dobrowolnego dziabnięcia. Sama trzy tygodnie temu pochwaliła się wzmacniającym zakeczupowaniem, ale widać boosterek był słabiutki i energi zabrakło https://www.youtube.com/watch?v=dYnNIyC5hEE&t

MP-fall.jpg

Tyle miljardów ludzi i zasłabnąć co jakiś czas ktoś nie moze

JA już pogodziel się ze śmiercią NWO pozostawi sobie tylko tych niepokornych i buntowniczych aby ich potem zjedli

Eeee tam, zaraz zjedli, kto Ci powiedział, że jak ktoś jest buntowniczy i niepokorny, to nie może być podobnie jak Ty nieetyczny, Spokojnie się dogadają, będzie co dzielić. Ale Ty już odjechałeś innym pociągiem...

, Spokojnie się dogadają, będzie co dzielić.

W sumie to potwierdziłeś moje przypuszczenia - te wszystkie maruchy , bitchuty, "buntownicze", "oświecające", "demaskujące" portale i portaliki prowadzą całkiem pragmatyczni ludzie, którzy dostrzegli szanse w zarabianiu na naiwnością takich gnago, stosów i... czy Ty też stamtąd nie linkowałeś?

:)