Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo wygodna ucieczka - no, ale nie będę cię gonił.

(a o chamstwie pisze ten, co był tu po wielokroć banowany :lol:)

Ty też byłeś banowany.

Zaraz tu się pojawi @d7d i stanie w swojej obronie.

Zapomniałes o gaśnicach przecież one 99 proc pożarów aut gaszą :no::no::no: oj lewaki .

Nikt Ci nie broni wozić dużej gaśnicy ale obowiązkowa jest taka jaka jest,wystarczy na nie dopuszczenie do większego pożaru przy spięciu przewodów prawaku bez rozumku...

Oj widzę, że TVPis się czyta :D

Również tam jestem i prostuje ciemnogród pisowski i konfederacyjny :D

16a1ebee9b824c34med.jpg

Edytowane przez Arturo1972
A teraz?

259536699_4905385449485949_2034542370865436476_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=QCMgqV9OGykAX-aRdIQ&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=7c3a1f2c739828407b53f1efcb7c768d&oe=619CE71D

Która grupa w tym eksperymencie poświęciła swoje życie dla dobra nauki, dowiemy się po jakimś czasie.

Aby nie można było tego eksperymentu doprowadzić do naukwej konkluzji, naciska się na to aby wszyscy zostali zaszczepieni.

To nie ma znaczenia.

Dla @kulibob foliowe g. powinno zostać zbanowane i to właśnie w ramach lewackiej wolności słowa.

Jestem skrajnym prawicowcem jednak poglądy nie mogą stać ponad interesem. Więc wolnorynkowy liberalizm nie może stać ponad lockdownami i szczepiniami ponieważ szkodzi to mojej osobie. Jest wojna z wirusem i głupą!!

Tu brak silnego przywódcy co dawno rozwiązałby problem , przymusowe szczepienia plus twarde , jasne i egzekwowane bez litości zasady pandemiczne i życie było by normalne.

jeszcze ad vocem mojego porzedniego posta - największy skok śmiertelności rok do roku w PL zaobserwowano w 2020roku, kiedy jeszcze nie szczepiono

stat.gov.pl

A co mamy w tym roku:

https://biqdata.wyborcza.pl/biqdata/7,159116,27767769,czwarta-fala-koronawirusa-znow-rosnie-liczba-zgonow-nie-tylko.html

Jak widać ilość nadmiarowych zgonów była w tym roku znacząco wyższa jedynie w kwietniu, co było związane z 3 falą vs niski poziom zaszczepienia.

Masz nieco krótką pamięć.

Po pojawieniu się wirusa i masowym wzroscie infekcji oraz hospitalizacji o zgrozo zgonów było mniej.

One pojawiły się z czasem. Nawet gdy infekcji ubyło.

Po prostu ubytek zgonów w początkowej fazie pandemii i pozniejszy jej wzrost tłumaczy w prosty sposób służba zdrowia która zamkneła się na pacjętów w 2020. Przez to mamy bardzo wiele nadmiarowych zgonów aż do teraz.

Poza tym korzysci finansowe z pandemii w służbie zdrowia też nie zostają bez efektu w statystykach. Jaka skala. Kto wie? :D Kreatywne wykresy i straszenie robią oglądalność i kasę. Prawdziwej walki z prawdziwą pandemii NIE MA. a już na pewno nie w krajach które odwiedzałem.