Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

Recommended Posts

Chroni, od warunkiem, że to ten sam wariant. Kiedy zmutuje...

Od początku epidemii tych mutacji są już setki tysięcy(był na ten temat linkowany artykuł), samo tylko białko S składa się z 4 prostszych białek, a to już daje możliwość 24 mutacji. Więc tak, szczepionka chroni, ale tylko przed jedną z mutacji białka S.

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

@Kaizen "Skąd wziąłem liczby nie będę Ci tłumaczył - to tak samo trudne, jak domyślenie się, skąd Ty wziąłeś "2.8" - to "trudne" było sarkazmem. Moje liczby są wynikiem takiego samego działania, czyli dzielenia i również na pierwszy rzut oka widać, czego przez co. Ne rozumiejąc tego, ubliżasz sobie, a nie mi.

Poczytaj nieco o ironii i co jest niezbędne, żeby ją wychwycić. Osiągniesz kolejny level w filozofi kaizen

Od początku epidemii tych mutacji są już setki tysięcy(był na ten temat linkowany artykuł), samo tylko białko S składa się z 4 prostszych białek, a to już daje możliwość 24 mutacji. Więc tak, szczepionka chroni, ale tylko przed jedną z mutacji białka S.

Przed jedną w stopniu takim, w jakim deklaruje jej producent.

Przed innymi w mniejszym stopniu.

Jak już pisałem w zakładzie w którym pracuje 7000ludzi nikt nie zmarł na COViDa a wg. Was i mediów jest to tak straszny virus że co najmniej połowa powinna wykitować

A nie ma nawet jakiś grupowych zakażeń ect....

Jedna wielka ściema ten covid

We wrześniu 2021 umierało 50 osób dziennie..

220 osób dziennie umierało w listopadzie 2021.

Było kilka dni gdy umierało ok. 500 osób dziennie.

Szczepionki są skuteczne.

Wg danych MZ wśród zmarłych 61% to osoby niezaszczepione, 37% to osoby zaszczepione a 2% to osoby zaszczepione jedną dawką.

Antyszczepionkowe ludzie to nie mają nic do roboty i piszą pisma do MZ.

A ile w tym lewych wpisów ?

Kto to sprawdzi ?

Jedna wielka ściema wpisywali wszystkim starym ludziom covid !!

Ale.virus może zmutować w organizmie zaszczepionego i być groźniejszy więc nie powinniśmy się szczepić

Doprawdy ? ;)

A w organizmie nieszczepiomego nie ?

Czytałeś mojego linka ? Chyba sobie trudu nie zadałeś...

Czytałem. Jeżeli ten "wariant" jest tak bardzo zakaźny to nie jest już tak zjadliwy/śmiertelny/niebezpieczny ( co potwierdzają dotychczasowe doniesienia o chorujących na niego), więc tym bardziej nie ma co się na niego szczepić dziurawymi szczepionkami.

Sądziłem, że pani Sowa i przyjaciele zbudowali dostatecznie wyrazisty obraz "antyszczepionkowca", ale jest ciąg dalszy autorstwa pani Irminy Brachacz i nieco mniej utytułowanego gremium covidonauki.

Antyszczepionkowiec jest:

podpalaczem grożącym śmiercią samorządowcom, hejtuje każdego, chce uj..ć łeb kataną, z zachowania przypomina terrorystę, jest przykładem najciemniejszego oblicza ludzkiej natury, chce wpakować nóż pod żebra, jako mniejszośc poszedł za daleko, wynosi internetowe mądrości z sieci i implementuje je do życia rzeczywistego, czuje wiatr w żaglach, szczuje jednych na drugich, rozmnaża się, zastrasza samorządowców, coś ma wspólnego z zabiciem Adamowicza, w klubie PIS jest go najwięcej...

:rolleyes:

Żródło:

https://wydarzenia.interia.pl/autor/irmina-brachacz/news-podpale-ci-dom-antyszczepionkowcy-groza-smiercia-samorzadowc,nId,5690762

Wystarczająco, żeby odpuścić sobie to "szczepienie"

Ale możesz podać jakiegoś linka do badań ?

Czytałem. Jeżeli ten "wariant" jest tak bardzo zakaźny to nie jest już tak zjadliwy/śmiertelny/niebezpieczny ( co potwierdzają dotychczasowe doniesienia o chorujących na niego), więc tym bardziej nie ma co się na niego szczepić dziurawymi szczepionkami.

Oczywiście.

A dlaczego jest mniej niebezpieczny ? Bo zmutował.

Więc te mutacje są pożądane, czy niepożądane ?

Edytowane przez fotohobby

dzięki, pierwszy wynik:

Czy szczepionki powodują mutacje wirusa?

– Za powstawanie nowych mutacji koronawirusa odpowiadają nie już zaszczepieni, tylko ci, którzy do tej pory się nie zaszczepili – mówi w rozmowie z DW wirusolog Friedemann Weber z Uniwersytetu Justusa Liebiga w Gießen. – Dowodzi tego przykład Indii, Brazylii i Republiki Południowej Afryki, w których powstały nowe mutacje koronawirusa i w których odsetek zaszczepionych osób jest wciąż bardzo niski – podkreśla.

kolejny:

https://konkret24.tvn24.pl/zdrowie,110/szczepionki-nie-powinny-byc-uzywane-podczas-epidemii-wywiad-z-belgijskim-doktorem-pelen-nieprawdziwych-tez,1054848.html

I to o czym czytałem już wcześniej:

https://fakehunter.pap.pl/en/raport/f29105e8-3ea4-4836-a488-ee54474d6b8e

Edytowane przez fotohobby
Nie warto bić pine od 18 list mam co covid . Zasad przestrzegałem. Ale się bałem zaszczpic. Po tym co przeszedlem to napewno się zaszczepie. A z czego jest ta szczepionka? Odpowiem cyt z filmu p vegi jako Grażyna Szapołowska : huj wie z cukru pudru. Aby łagodziła objawy i nie zabiła. Tak to się zmienia punkt widzenia od punktu leżenia pod tlenem z połową saturacji. Pozdrawiam niezdecydowanych.

Zdrowia życzę, ale nie zadręczaj się że się nie zaszczepiłeś, na niewiele by Ci się to zdało, niestety:

https://pbs.twimg.com/media/FF_yNiMWQAYj7Nd?format=jpg&name=small

Zdrowia życzę, ale nie zadręczaj się że się nie zaszczepiłeś, na niewiele by Ci się to zdało, niestety:

https://pbs.twimg.com/media/FF_yNiMWQAYj7Nd?format=jpg&name=small

W tej statystyce brakuje mi trochę liczby zmarłych zaszczepionych i niezaszczepionych - tak dla uczciwości.

Bo wiesz co może oznaczać też owa zerowa liczba zaszczepionych na OIOM ?

Że wczoraj, przedwczoraj "zwolnili miejsce"

Ale możesz podać jakiegoś linka do badań ?

Oczywiście.

A dlaczego jest mniej niebezpieczny ? Bo zmutował.

Więc te mutacje są pożądane, czy niepożądane ?

Naturalne tak, sprowokowane "szczepionką" mniej