Kaizen 27.08.2020 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) Nie będę tego oglądał Fizyk:bash::bash: Autorytet japier Fizyk? To byłoby krzywdzące dla fizyków. Nie wiem, czy faktycznie taki dziwny jest, czy chodzi mu tylko o to, żeby event był. Ciekawe jest też, że tutaj nie znają takiego doktora. Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.08.2020 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Fizyk? To byłoby krzywdzące dla fizyków ... Ciekawe jest też, że tutaj nie znają takiego doktora. Być może to "fizyk akademicki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.08.2020 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 doktor magazynier rehabilitowany podzwyczajny z Jotuba mówi że epidemii niema . A kulibob mówi że szkoła, smog, sezon grypowy w ciągu kilku miesięcy powde nam prawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 27.08.2020 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) Ciekawe jest też, że tutaj nie znają takiego doktora. Pewnie kupił tytuł doktora na tym samym targu co Pani dr Mariola Fotin-Mleczek pracująca nad szczepionką, bo też jej nie ma w spisie. A mówią, że płaskoziemcy są ograniczeni. Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 27.08.2020 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Podsyłam linki artykułów i publikacji naukowych - źle Link do wideo z chłopem, który mówi prostym jak cep językiem, nawet nie trzeba umieć czytać - też źle. Jak rozumiem, że można mieć trudności z wyobrażeniem sobie skali czasu, w którym to z organizmu jedno-komórkowego w drodze ewolucji powstaje coś takiego jak np. człowiek, ale żeby nie umieć sobie wyobrazić kilku prostych liczb, które ośmieszają tą pandemie, tego nie jestem w stanie zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.08.2020 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Nie będę tego oglądał Fizyk:bash::bash: Autorytet japier A poprzednie widziałeś? No wiem, ze boli... Chyba Twój idiotyzm liczb nie sięga bo SWOJE liczysz starannie, no to liczyć umiesz.... Wyliczyli Ci jak bardzo jesteś idiotą... My tu pisaliśmy - myśleć!. To nie boli! A Ty? Piekłeś w piekarniku banknoty... Tak - na wszelki wypadek... Zaszmatowałeś się (ze szkodą dla siebie i otoczenia). No.... można.... ZAWSZE można. Tylko po co? Oj kulibob...! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.08.2020 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Podsyłam linki artykułów i publikacji naukowych - źle Link do wideo z chłopem, który mówi prostym jak cep językiem, nawet nie trzeba umieć czytać - też źle. Jak rozumiem, że można mieć trudności z wyobrażeniem sobie skali czasu, w którym to z organizmu jedno-komórkowego w drodze ewolucji powstaje coś takiego jak np. człowiek, ale żeby nie umieć sobie wyobrazić kilku prostych liczb, które ośmieszają tą pandemie, tego nie jestem w stanie zrozumieć. Zostaw kuliboba! To przypadek tragicznie niewyleczalny. Są i inni. Czytają, a nawet czasem MYŚLĄ! Uszy do góry! Znaczy - depopulacja... Ciekawie prowadzona. Jakby nie liczył - już około 5-6% z głowy! |Do tego - SAMI sobie ją prowadzą czekając na szczepionkę... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.08.2020 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Pewnie kupił tytuł doktora na tym samym targu co Pani dr Mariola Fotin-Mleczek pracująca nad szczepionką, bo też jej nie ma w spisie. To gdzie wydawca Egzorcysty robił doktorat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.08.2020 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 A poprzednie widziałeś? No wiem, ze boli... Chyba Twój idiotyzm liczb nie sięga bo SWOJE liczysz starannie, no to liczyć umiesz.... Wyliczyli Ci jak bardzo jesteś idiotą... My tu pisaliśmy - myśleć!. To nie boli! A Ty? Piekłeś w piekarniku banknoty... Tak - na wszelki wypadek... Zaszmatowałeś się (ze szkodą dla siebie i otoczenia). No.... można.... ZAWSZE można. Tylko po co? Oj kulibob...! Adam M. Adaś zawsze na pierwszej lini frontu tam gdzie dyrdymały lecą Depopulacja - Adaś Szczepionki z autyzmem -Adaś Gruntówka+podłogówka+bufor - Adaś COVIDa niema - Adaś ZAraz będzie jad kiełbasiany w żelkach dal dzieci i wąglik w skarpetach -Adaś Jak pisałeś o GWC , kolektorach, akumulatorach i podobnych cudach to fajnie było ale teraz coraz gorzej z tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.08.2020 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Masz dowód na to twierdzenie? Nawet jeśli to prawda to darowizna jest przejawem wolnej woli. Mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.08.2020 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) Pewnie kupił tytuł doktora na tym samym targu co Pani dr Mariola Fotin-Mleczek pracująca nad szczepionką, bo też jej nie ma w spisie. Zanim napiszesz kolejną bzdurę to zastanów się czy nie warto poszukać coś więcej na temat na który się wypowiadasz. Widocznie lubisz sprowadzać tematy do dennego poziomu. Nie jest Tobie głupio opluwać ludzi którzy maja odmienne zdanie i do tego są znacznie mądrzejsi w danym temacie od Ciebie? Dr Mariola Fotin-Mleczek do Niemiec przeprowadziła się z Polski wraz z mężem w trakcie studiów. Na Uniwersytecie Gdańskim studiowała psychologię i chciała kontynuować kierunek, ale w Stuttgarcie okazało się, że na tamtejszym uniwerku psychologii nie ma. - Szukałam innego kierunku, który by mi przypasował. W Polsce byłam w klasie na profilu biologiczno-chemicznym i tu była biologia techniczna, to mi się bardzo spodobało. Zaczęłam studiować ten kierunek właściwie z rozsądku i szybko przeszło to w wielką namiętność - wspomina naukowczyni. Po studiach Fotin-Mleczek postanowiła zrobić doktorat, również na Uniwersytecie w Stuttgarcie. Po zdobyciu tytułu, rozpoczęła badania jako pracownik naukowy w Tübingen i tam poznała założycieli CureVac. żródło https://businessinsider.com.pl/technologie/nowe-technologie/polka-pracuje-nad-szczepionka-na-koronawirusa-historia-dr-fotin-mleczek-z-firmy/yrxc0rx Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez d7d źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.08.2020 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 A propos autora imieniem Grisza toprzypomniała mi się rajdowa piosenkaktóra bardzo się podobała radzieckim studentom w latach bardzo odległych.Oto słowa: Nad kołchozem czarne chmury wisząidzie Wania z pijaniutkim Griszą .............multum zwrotek.............A w niedzielę gdy nie ma zebrania do kościoła idzie z Griszą Wania,Wania jest tam organistąGrisza zaś służy do mszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 27.08.2020 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) Zanim napiszesz kolejną bzdurę to zastanów się czy nie warto poszukać coś więcej na temat na który się wypowiadasz. Gdybyś zrozumiał kontekst moich wpisów to zauważyłbyś, że zrobiłem coś zupełnie innego, no ale cóż ... Nie jest Tobie głupio opluwać ludzi którzy maja odmienne zdanie i do tego są znacznie mądrzejsi w danym temacie od Ciebie? Widocznie lubisz sprowadzać tematy do dennego poziomu. Nikogo głupio nie opluwam, odbijam jedynie durne komentarze. Tak jak już napisałem z Tobą nie dyskutuję póki co w temacie "pandemii" - wrócimy do tematu w przyszłym roku, będzie jeszcze więcej danych. Jeśli okaże się, że nie miałem racji - przyznam się do błędu i przeproszę. Liczę na to samo z Twojej strony. Pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 27.08.2020 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 A propos autora imieniem Grisza to przypomniała mi się rajdowa piosenka która bardzo się podobała radzieckim studentom w latach bardzo odległych. Oto słowa: Nad kołchozem czarne chmury wiszą idzie Wania z pijaniutkim Griszą ............. multum zwrotek ............. A w niedzielę gdy nie ma zebrania do kościoła idzie z Griszą Wania, Wania jest tam organistą Grisza zaś służy do mszy. Teraz powinni wszyscy wybuchnąć śmiechem czy jak ? Napisz, bo jest konsternacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.08.2020 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Gdybyś zrozumiał kontekst moich wpisów to zauważyłbyś, że zrobiłem coś zupełnie innego, no ale cóż ... Nikogo głupio nie opluwam, odbijam jedynie durne komentarze. Tak jak już napisałem z Tobą nie dyskutuję póki co w temacie "pandemii" - wrócimy do tematu w przyszłym roku, będzie jeszcze więcej danych. Jeśli okaże się, że nie miałem racji - przyznam się do błędu i przeproszę. Liczę na to samo z Twojej strony. Pozdrawiam To, że kogoś nie ma w linkowanym spisie, mimo że posiada stosowny tytuł doktora, to jeszcze o niczym nie świadczy. Sprawdziłem kilka znanych mi osób - kilka jest a kilku nie ma w tym spisie. Mogłeś jednak normalnie odpisać a nie wymyślać (w odpowiedzi) tezę o kupieniu doktoratu. Tak nie wypada. Choroba i wirus są. Nie wiadomo jak się "to" rozwinie. Czy "to" nazywa się pandemia, epideia czy zwykła choroba to nie ma większego znaczenia. Ważne jakie są efekty końcowe choroby. Porównywanie z grypą jest głupotą. Ty uważasz, że nie ma "pandemii" i czegoś więcej jeszcze nie ma? Choroby i / lub wirusa nie ma? Pytam aby wiedzieć kiedy będziesz miał za co przepraszać. Przypomnij za co ja mam przepraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 27.08.2020 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) To, że kogoś nie ma w linkowanym spisie, mimo że posiada stosowny tytuł doktora, to jeszcze o niczym nie świadczy. Sprawdziłem kilka znanych mi osób - kilka jest a kilku nie ma w tym spisie. Mogłeś jednak normalnie odpisać a nie wymyślać (w odpowiedzi) tezę o kupieniu doktoratu. Przecież ja to doskonale wiem, części moich doktorów z polibudy również tam nie ma, np. mojego promotora który zrobił potem profesora też tam nie ma, ktoś może zrobić tytuł poza Polską jak Pani Dr Mariola Fotin-Mleczek, ale nie każdy to rozumie. To nie ja napisałem Fizyk? To byłoby krzywdzące dla fizyków. Ciekawe jest też, że tutaj nie znają takiego doktora. ale mniejsza z tym Porównywanie z grypą jest głupotą. To co Ty uważasz głupotą nie mając dyplomu z medycyny, w opinii wielu lekarzy z DYPLOMEM głupotą nie jest. Ty uważasz, że nie ma "pandemii" i czegoś więcej jeszcze nie ma? Choroby i / lub wirusa nie ma? Napisałem to już wiele razy - zwyczajnie nie chce mi się powtarzać. Przypomnij za co ja mam przepraszać. Za nakręcanie epidemii strachu. Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 27.08.2020 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 To, że kogoś nie ma w linkowanym spisie, mimo że posiada stosowny tytuł doktora, to jeszcze o niczym nie świadczy. Sprawdziłem kilka znanych mi osób - kilka jest a kilku nie ma w tym spisie. Mogłeś jednak normalnie odpisać a nie wymyślać (w odpowiedzi) tezę o kupieniu doktoratu. Tak nie wypada. Choroba i wirus są. Nie wiadomo jak się "to" rozwinie. Czy "to" nazywa się pandemia, epideia czy zwykła choroba to nie ma większego znaczenia. Ważne jakie są efekty końcowe choroby. Porównywanie z grypą jest głupotą. Ty uważasz, że nie ma "pandemii" i czegoś więcej jeszcze nie ma? Choroby i / lub wirusa nie ma? Pytam aby wiedzieć kiedy będziesz miał za co przepraszać. Przypomnij za co ja mam przepraszać. Jeżeli się utrzymuje dyskusję na poziomie, to nikt za nic nikogo nie musi przepraszać. Po prostu ten co się mylił, przyznaje się do błędu. Albo do tego, że dał się przekonać. Sens dyskusji to wymiana poglądów, argumentów. Próba pokazania komuś swoich przekonań, wyrażenia swojego zdania. Próba wysłuchania argumentów "drugiej strony", zrozumienia innego punktu widzenia. Za co tu przepraszać? Na studiach z jednym kolegą uwielbialismy dyskutować. Do tego stopnia, że gdy oboje mieliśmy w gruncie rzeczy to samo zdanie na jakieś zagadnienie, to jedno z nas i tak stawało "po drugiej stronie", żeby móc podyskutować To bywało bardzo ciekawym doświadczeniem i pozwalało naprawdę spojrzeć na jakiś temat w inny sposób. No ale nam wtedy chodziło o prawdziwą dyskusję, wymianę argumentów i poglądów, a nie o to, że "moja racja jest najlepsza, bo jest moja, a jak się nie zgadzasz, to zmanipuluje Twoją wypowiedź albo Cię zwyzywam!". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 27.08.2020 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 To, że kogoś nie ma w linkowanym spisie, mimo że posiada stosowny tytuł doktora, to jeszcze o niczym nie świadczy. Sprawdziłem kilka znanych mi osób - kilka jest a kilku nie ma w tym spisie. Mogłeś jednak normalnie odpisać a nie wymyślać (w odpowiedzi) tezę o kupieniu doktoratu. Tak nie wypada. Choroba i wirus są. Nie wiadomo jak się "to" rozwinie. Czy "to" nazywa się pandemia, epideia czy zwykła choroba to nie ma większego znaczenia. Ważne jakie są efekty końcowe choroby. Porównywanie z grypą jest głupotą. Ty uważasz, że nie ma "pandemii" i czegoś więcej jeszcze nie ma? Choroby i / lub wirusa nie ma? Pytam aby wiedzieć kiedy będziesz miał za co przepraszać. Przypomnij za co ja mam przepraszać. Panie profesorze, to czym się różni wirus, koronawirus od zwykłego przeziębienia lub grypy? Nazwą. Wiesz dobrze kto to powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.08.2020 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 To co Ty uważasz głupotą nie mając dyplomu z medycyny, w opinii wielu lekarzy z DYPLOMEM głupotą nie jest. Napisałem to już wiele razy - zwyczajnie nie chce mi się powtarzać. Za nakręcanie epidemii strachu. Ile lekarzy z dyplomem uważa, że covid to taka odmiana grypy i różni się tylko nazwą? Jaka jest to tysięczna (a może sto tysięczna) część promila wszystkich lekarzy? Nie nakręcam epidemii strachu. To jest Twoje, Nayri i vvvv zdanie. Ja mam odmienne zdanie. Przytaczam fakty i suche liczby. COVID-19 jest chorobą nierozpoznaną i nie mającą lekarstwa. Porównanie z grypą jest głupotą i wg mnie świadczy o braku wiedzy. Lepiej jest zapobiegać niż stwierdzić głupotę po szkodzie. Na grupę choruje rocznie ok. 5 milionów ludzi, umiera poniżej 60-100 osób rocznie. Na COVID-19 do dzisiaj zachorował ok. 65 tysięcy osób umarło 2 tysiące. Dla grypy śmiertelność wynosi ok. 0,0016% a dla covid ok. 3% czyli 2000 razy więcej. Cytuję dane liczbowe ze sprawdzonych źródeł. Na grypę nie umiera rocznie 15 tysięcy ludzi w Polsce. Jesteśmy na 38 miejscu w Europie w liczbie testów na 1 milion mieszkańców. Dzięki temu mamy tez małą liczbą chorych na jeden milion mieszkańców. 41 miejsce w Europie. To niewątpliwie jest sukces rządu i ministra zdrowia. PS Żadne z dyskutantów (łącznie ze ze mną) nie ma wykształcenia medycznego a jednak mają swoje zdanie na temat covid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.08.2020 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 No ale nam wtedy chodziło o prawdziwą dyskusję, wymianę argumentów i poglądów, a nie o to, że "moja racja jest najlepsza, bo jest moja, a jak się nie zgadzasz, to zmanipuluje Twoją wypowiedź albo Cię zwyzywam!". Jeśli pojawia się coś co stanowi potencjalne zagrożenie i pewne rozkazy idą ogórnie to nie Twoim zadaniem jest je podważać. Tym bardziej że twoja ignorancja może stanowić potencjalne zagrożenie dla ogółu. Tak naprawdę nie za wiele macie argumentów na swoją korzyść. Jeśli spojrzysz na statystyki światowe to nie wygląda tak fajnie ja w polaczkowie. Zresztą w PL od połowy lipca coraz więcej zachorowań i śmirtelność spada do ok 4% pewnie będzie niższa ale można bazować tylko na tym co jest a nie na pierdoleniu szarlatanów z youtuba. Problem ludzi to jest taki że akceptują to co jest dla nich wygodniejsze obostrzenia są dla Was problemem to lepiej wyprzeć problem. Ja ludzi bez maseczek uważam za bioterrorystów i powinna być ich egzekucja na ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts