Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

ps. Przy dzisiejszej niechlubnej statystyce zgonów - abstrahując od tego czy szczepionka działa na tyle na ile powinna, kondycji służby zdrowia, ilości lekarzy na 1000 os.- należało by się pochylić nad kondycją naszego społeczeństwa, co My robimy dla siebie, czy w ogóle coś robimy?!.

Niby wiemy że wszystko powyżej wymienione działa w stopniu słabym lub iluzorycznym(zależy kto w co wierzy), a mimo to w dużej części społeczeństwa nie ma jakiejś refleksyjności w podejściu do zdrowia, do tego czy w ogóle będzie miał nas ktoś uratować w przypadku zagrożenia życia... za to dużo pychy i roszczeń, bo przecież płacę te składki zdrowotne, to mi się należy(niby tak, ale nie do końca).

I dupska nie chce się ruszyć, bo się człowiek spoci, zmęczy, "a na co to komu potrzebne"... umyć się po tym wszystkim trzeba będzie, a woda droga.

https://sportowefakty.wp.pl/inne/918619/co-trzeci-polak-nie-rusza-sie-z-kanapy-fatalne-wyniki-naszej-aktywnosci-fizyczne

Czy przeznaczasz chociaż raz w tygodniu godzinę na rekreację, trening, albo po prostu spacer? Co trzeci Polak - nie.

Jemy tłusto i byle jak.

Smacznie może jest, ale czerwonego mięsa za wiele. Do tego cukry w stopniu nadprogramowych(dzieci w czołówce krajów UE, tyjemy na potęgę).

https://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,niezdrowie-odzywianie-polakow--za-duzo-miesa-i-slodyczy--za-malo-warzyw,artykul,81884612.html

Nadwagę lub otyłość ma już 65 proc. Polaków i 46 proc. Polek

Do tego alkohol, papierosy i super czyste powietrze...no i mamy co mamy; 72.6 lat srednia długość życia mężczyzn w tym kraju(Hiszpanie i Włosi ponad 80lat).

I co nam pozostaje. Albo się pożalić że lekarze leczą przez telefon, albo zmienić parę nawyków aby było lepiej... a przy świątecznym stole, bo to już za rogiem, może lepiej wypić to "gówno", niech będzie flaszka na 5.

Mimo wszystko z tych 775 os. pare os. mogło pożyć dłużej, a tak w piątek będzie wigilia połączona ze stypą.

Edytowane przez Pitrekkk

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie, nie nieguję tego, że zmniejsza śmiertleność, zapewne zmniejsza.

Co dla mnie istotne, że nie jest środkiem, metodą do powrotu do normalności wbrew zapewnieniom producentów. Gdyby była i miałbym przykład jakiegoś kraju, który przy wysokim poziomie wyszczepienia powrócił w życiu społecznym, gospodarczym do stanu sprzed pandemii (no może opórcz pracy zdalnej, ten benefit pandemii mógłby pozostać już na zawsze), zero ograniczeń, maski do kosza itp. byłbym skłonny się zaszczepić.

Każdy mówi ze swojego punktu widzenia. Mnie obostrzeni nie dotykają maska mi nie przeszkadza a przytkanie gówno pracy uważam za pozytywne podwarunkim że nie będzie im udzielone wsparcie. Szczepionka odniosła połowiczny sukces. Może nie chroni tak przed zakażeniem ale ryzyko zgonu zmnijszyyła ogromnie.

W mojej grupie wiekowej ryko zgonu po szczepiniu jest pomijalne.

Argument wolności też jest bez zasadny ponieważ spora cześć społeczeństwa nie za bardzo intelektualnie umie to ocenić. Podejmuje decyzje na zasadzie TV lub jakis szur go nastraszył.

Moja żona szczepiła się dość szybko przeczytała że było wtedy 6 przypadków zakrzepicy to wystarczył argument ile było dziabnięć i ile tych przypadków zakrzepicy i powiedziałem idź zagraj w lotka i dodałem zgonu na covid się nie boisz a zerowego ryzyka zakrzepicy tak?

Dla każdego normalnego człowieka te argumenty wystarczą.

Do kogo trafjają argumenty o:

-czipach

-biorobotach

-zaszczepini będa masowo umierać na covid

- czy grafen tnący tentnice

Trzeba być skrajnym debilem aby to łykąć

A to nie wiedziałeś że Gibraltar jest zaszczepiony w 110%?

Serio nie rozumiesz dlaczego jest podawane (było) 110%.

Dokładniej to obecnie jest 118,80%.

Jeżeli nie potrafisz tak prostej sprawy zrozumieć to nie wypowiadaj się na tematy szczepień, liczby przyjętych szczepień i najlepiej na temat COVID-19.

Informacja z dzisiaj HIT xD znajomy ma 2 x covida mimo zaszczepienia xD hahaha

A kolejny hit wujkowi wyszedł test ujemny i dostał kwarantanne i teraz ZUS płaci na niego XD

Możesz podać co oznaczają te znaki HIT, xD, XD ?

ZUS płaci XD ?? :D

Domys się masz chyba IQ większe od małpy

Domyślam się że masz IQ na poziomie radosnego gimnazjalisty (bez obrazy mądrych gimnazjalistów).

Z ortografią też masz problemy ale za to "znasz się" na covidzie, wirusologi, statystyce i na szczepieniach.

Domyślam się że masz IQ na poziomie radosnego gimnazjalisty (bez obrazy mądrych gimnazjalistów).

Z ortografią też masz problemy ale za to "znasz się" na covidzie, wirusologi, statystyce i na szczepieniach.

Mam wyjechane na ortografię a mam mgr z informatyki a co do statystyki to wszystko by się zgadzało jakby była prawdziwa

Serio nie rozumiesz dlaczego jest podawane (było) 110%.

Dokładniej to obecnie jest 118,80%.

Jeżeli nie potrafisz tak prostej sprawy zrozumieć to nie wypowiadaj się na tematy szczepień, liczby przyjętych szczepień i najlepiej na temat COVID-19.

Zabawny jesteś.

Śmiejesz się z tego że ktoś napisał o 110% wyszczepienia, a następnie piszesz o tym serio jak o czymś oczywistym.

To się chyba nazywa rozdwojenie jaźni.

Twoje porady mam tam "gdzie słonce nie zachodzi".

Mam wyjechane na ortografię a mam mgr z informatyki a co do statystyki to wszystko by się zgadzało jakby była prawdziwa

Masz wyjechane to może pasuje do ciebie

https://www.wykop.pl/wpis/24133969/lublin-xd-oskarek-bmw-tablice-kopjujo-xdxd/

To że "masz mgr z informatyki" o niczym nie świadczy co widać w twoich postach.

Statystyka - może ten "mgr z informatyki" pozwoli tobie wytłumaczyć antyszczepionkowcom magiczne "118,80%" w Gibraltarze ?