Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

Recommended Posts

Rozumiesz to zdanie:

I rozumiem, że badanie nad szczepionką przeprowadzano w Indiach, bo tam został wykryty najwcześniej ?

Ja rozumiem, ale ty najwyraźniej nie rozumiesz co może spowodować mutację.

Oczywiście jesteś świetnie poinformowany że badań na szczepionkami w Indiach nie prowadzono.

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oczywiście jesteś świetnie poinformowany że badań na szczepionkami w Indiach nie prowadzono.

Te szczepionki są tak doskonałe, ze nie trzeba prowadzić badań :D

Jeśli rozumiesz, to chyba wiesz, co to znaczy "masowa akcja szczepień" ?

Bo wydaje mi się, że podważasz słowa z przytoczonego przez JTKirk video

Oczywiście, jak w wielu innych krajach.

Podaj, kiedy zaczęto i na jakiej grupie.

Edytowane przez fotohobby

A wystarczyło uważnie przejrzeć materiał poniżej. Wtedy wiedzieli byście, że badania nad koronawirusami zaczęły się w 2003r, wtedy pojawiły się pierwsze zgłoszenia patentowe, a już na pewno w 2008r pojawiły się zgłoszenia dot SARS i antidotum na niego.

Mutacje no cóż tej chwili jest ich przynajmniej kilkadziesiąt tysięcy i nie są one na tyle istotne by wyróżniać jakieś konkretne wariant. Co choćby potwierdzają szczepionki, bo czym rożni się szczepionka przeciw wariantowi delta od pozostałych , czy w ogóle taka istnieje?

https://odysee.com/@EfektSetnejMaply:4/DavidMartin_PL:f

Po przebytym covidzie jest to okres co najmniej trzy miesiące a najlepiej po pól roku.

Lekarz jak lekarz, tez człowiek i nikt nie jest nieomylny tak więc w takim chaosie w jakim się znaleźliśmy już nie wiadomo kogo się słuchać i komu wierzyć.

Chaos to tworzą właśnie ci którzy się nie znają.

Nie podpiszesz się pod swoimi wpisami. Nie ponosisz żadnej odpowiedzialności za swoje "porady".

Wiadomo kogo się słuchać i komu wierzyć- ludzi mądrych, wykształconych, z doświadczeniem i z uprawnieniami do udzielania porad i do leczenia.

Zaszczep się, ostatnia prosta do normalności.

Czy to już jest ta normalność? nowa normalność ?

9NLhZnh.png

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/koronawirus-na-swiecie-tygodniowy-rekord-zakazen-covid-19-na-swiecie/qzmte66,79cfc278

A zaszczepiłeś się?..... To czego oczekujesz :)

Ok, nie chce podważać i buntować Cię wobec twojego lekarza ale czy jak nie daj Boże umrzesz to czy ten lekarz też weźmie na siebie odpowiedzialność??

Koleżanki ciotka jest po trzech dawkach i po trzeciej dawce załapała covida, leży w szpitalu a jej godziny czy może nawet minuty są policzone, bardzo ciężko przechodzi wirusa. Mój brat wraz zona po dwóch dawkach na początku grudnia załapali civoda, byli na 10-cio dniowej kwarantannie przechodząc chorobę łagodnie. Nie mówię że to wina szczepionki tylko tym przykładem chce zaznaczyć że nie ma reguły.

A ty weźmiesz odpowiedzialność za swoje porady?

Co proponujesz przytaczając przykład ciotki?

Co przebieg choroby ciotki ma do choroby którą przebył @gaweł i do jego decyzji?

Nic się nie znasz na chorobie i na szczepionkach.

Siejesz chaos i ferment.

A ty weźmiesz odpowiedzialność za swoje porady?

Co proponujesz przytaczając przykład ciotki?

Co przebieg choroby ciotki ma do choroby którą przebył @gaweł i do jego decyzji?

Nic się nie znasz na chorobie i na szczepionkach.

Siejesz chaos i ferment.

Ty nawet nie pamiętasz co on @gaweł (gawłowi) poradził.

Tylko siejesz chaos i ferment

Edytowane przez stos
Ty nawet nie pamiętasz co on @gaweł poradził.

Tylko siejesz chaos i ferment

Komentuję ten konkretny wpis @henrykow a nie wcześniejsze wpis @gaweł.

Ty też siejesz, podobnie jak pozostali antyszczepionkowcy i antycovidowcy, chaos i ferment.

Anonimowy forumowicz @henrykow sugeruje

Ok, nie chce podważać i buntować Cię wobec twojego lekarza ale czy jak nie daj Boże umrzesz to czy ten lekarz też weźmie na siebie odpowiedzialność??

Komentuję ten konkretny wpis @henrykow a nie wcześniejsze wpis @gaweł.

Ty też siejesz, podobnie jak pozostali antyszczepionkowcy i antycovidowcy, chaos i ferment.

Anonimowy forumowicz @henrykow sugeruje

Jak zwykle nie zrozumiałeś.

Komentujesz wpis @henrykow ale nie wiesz, albo nie pamiętasz, co on radził gawłowi (@gaweł).

Wiesz chociaż za co @henrykow miałby brać odpowiedzialność?

Komentuję bieżące rady @henrykow i odpowiedzialność za udzielane rady.

Poczytaj wpisy @henrykow na temat odpowiedzialności za rady udzielane przez innych.

Może wtedy zrozumiesz.

I oczywiście ty się pod tym podpiszesz i dasz gwarancje autorowi tematu że to jest ok?

...

Rozumiem że oprócz wykształcenia medycznego w dziedzinie wirusologi jesteś też doświadczonym projektantem z doświadczeniem i wykształceniem.

To nie uszczypliwości tylko ostrzeżenie dla Ciebie abyś się nie słuchał kogoś kto bazuje tylko na necie. przecież te śmieszne obliczenia gdyby Ci się chciało sam byś sobie wyliczył, tylko poszperać i poczytać w necie ale nie tędy droga bo @d7d nie podpisze Ci się pod projektem a mało tego tu chodzi o twój dom i bezpieczeństwo twoje i twoje rodziny.

:D

Podaj proszę informację co @henrykow radził gawłowi / @gaweł

Edytowane przez d7d
Komentuję bieżące rady @henrykow i odpowiedzialność za udzielane rady.

Poczytaj wpisy @henrykow na temat odpowiedzialności za rady udzielane przez innych.

Może wtedy zrozumiesz.

:D

Podaj proszę informację co @henrykow radził gawłowi / @gaweł

Skoro pytasz czy @henrykow weźmie na siebie odpowiedzialność za udzielane rady, zakładam że wiesz jakich udzielał. Oczywiście chodzi o rady na temat procedur medycznych.

Rada żeby ciebie nie słuchać jest bardzo dobrą radą ale nie jest to rada z dziedziny medycyny więc nie wiem jaka odpowiedzialność może za nią być.

Skoro pytasz czy @henrykow weźmie na siebie odpowiedzialność za udzielane rady, zakładam że wiesz jakich udzielał. Oczywiście chodzi o rady na temat procedur medycznych.

Rada żeby ciebie nie słuchać jest bardzo dobrą radą ale nie jest to rada z dziedziny medycyny więc nie wiem jaka odpowiedzialność może za nią być.

Zakładasz, że @henrykow zna się na procedurach medycznych i dlatego może udzielać swoich rad.

I też wiesz, @ henrykow może odpowiadać za udzielone rady dotyczące procedur medycznych bo ma stosowne uprawnienia. :)

SUPER !!

Edytowane przez d7d
Ponoć miało wystarczyć abyś ty grzecznie wypinał się do podania substancji :stirthepot:

Trzeba zaszczepić cały świat. Ja trzecią dawkę przejmę w optymalnym terminie wiec nie jestem fanatykiem kłuć się ile wlezie

Dokładnie przeszedłem, przeżyłem i wiem jak się czułem i co się ze mną działo, gdyby ktoś na przykład chciał potwierdzenia objawów i ciężkiego w moim przypadku przebiegu to mage mu wszystko opowiedzieć owszem to mój przypadek ale nie był nietypowy z tego co zauważyłem w szpitalu raczej standardowy.

Jeśli to nie problem to podziel się z wszystkimi

Zakładasz, że @henrykow zna się na procedurach medycznych i dlatego może udzielać swoich rad.

I też wiesz, @ henrykow może odpowiadać za udzielone rady dotyczące procedur medycznych bo ma stosowne uprawnienia. :)

SUPER !!

Widzę że nadal nie wiesz jakiej rady @henrykow udzielił, ale nie przeszkadza ci to komentować jego radę.

Super.

Podaj linka do tego brytyjskiego raportu

"COVID-19-Impfstoff-Überwachungsbericht"

aby można było zapoznać się z nim a nie z jednym wyciętym fragmentem

"die N-Antikörperspiegel bei Personen, die sich nach zwei Impfdosen infizieren, niedriger zu sein scheinen"

Ciekawa teoria.

https://faktencheck.afp.com/http%253A%252F%252Fdoc.afp.com%252F9Q83WH-1