Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piszesz brednie a potem się chcesz nieudolnie wybielić, sam trollujesz i wypisujesz brednie choćby o tych kilku zgonach na covid w Chinach. propagandziarz jesteś pierwszy sort.

Oczywiście ciężko przyznać się do błędu to tak jakby twoje życie od te]go zależało, lepiej dalej brnąc i kłamać i na dokładkę jeszcze oczerniać i wyśmiewać innego.

Kiedyś udowadniał że ciało o temperaturze ponad 300C nie emituje podczerwieni. :)

"Amerykańska agencja CDC nie zaleca już stosowania testów PCR do wykrywania COVIDa "

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/amerykanska-agencja-cdc-nie-zaleca-juz-stosowania-testow-pcr-do-wykrywania-covida

Testów PCR jest kilkadziesiąt, wycofali jeden na rzecz innych, dokładniejszych

Ale przecież tu nie chodzi o to że ktoś zarobi te 137 milionów na budowie fabryki testów na covid.

Pomyśl, wierzę że zrozumiesz.

Chodzi o skale

Nawet jeśli zarobi na tym rocznie 1000% to tylko 1,37 mijarda $ (biliona po amerykańsku) To ciągle grosze. Nie rozumiecie skali ?

Głupie PZU ma przychodu 5-6mld (bilonów $) a zysku netto ok 1 mld(bilona )?. PZU w skali spółek notowanych na SP500 to ledwie się łapie a unas to jedna z największych spółek. Mam nadzieję że zobrazowałem Ci czym jest 137ml $

Chodzi o skale

Nawet jeśli zarobi na tym rocznie 1000% to tylko 1,37 mijarda $ (biliona po amerykańsku) To ciągle grosze. Nie rozumiecie skali ?

Głupie PZU ma przychodu 5-6mld (bilonów $) a zysku netto ok 1 mld(bilona )?. PZU w skali spółek notowanych na SP500 to ledwie się łapie a unas to jedna z największych spółek. Mam nadzieję że zobrazowałem Ci czym jest 137ml $

Zupełnie nie rozumiesz sytuacji bo patrzysz tylko na jednorazowe dochody.

Tu chodzi o wykreowanie rynku na przymusową sprzedaż produktu który tylko "my" produkujemy.

"Zapewniamy" sobie w ten sposób dochody na długie lata nie ponosząc żadnej odpowiedzialności za śmierć jaką ten produkt przynosi.

Czysty dochód bez konsekwencji prawnych.

W myśl zasady łatwiej jest ukraść 1$ tysiącu ludziom niż $1000 jednemu.

Tu chodzi o wykreowanie rynku na przymusową sprzedaż produktu który tylko "my" produkujemy.

"Zapewniamy" sobie w ten sposób dochody na długie lata nie ponosząc żadnej odpowiedzialności za śmierć jaką ten produkt przynosi.

.

Testy paskowe przynoszą śmierć ?

Edytowane przez fotohobby

Biden podpisał umowę na budowę fabryki testów na covid.

Koszt $137 mln, budowa rozpocznie się w 2022 i potrwa 3 lata.

Ale przecież tu nie chodzi o to że ktoś zarobi te 137 milionów na budowie fabryki testów na covid.

Pomyśl, wierzę że zrozumiesz.

Pytanie formalne:

Kto może zarobić 137 mln $ na budowie fabryki testów na covid której budowa kosztuje 137 mln $ ?? :)

Testy paskowe przynoszą śmierć ?

Zabawne nie?

A można zrozumieć różnie.

Test który wyszedł negatywny albo pozytywny chociaż rzeczywistość jest odwrotna. Może utrudnić czyjś dostęp do służby zdrowia.

Co może wystarczyć aby nie doczekał się odpowiedniej pomocy.

Wszystko przy odpowiednich założeniach może stać się prawdą.

I każdy widzi to co chciał by widzieć.

Ty i Chef Troll widzicie same głupoty i spiski do wyśmiewania.

Ja widzę mało prawdopodobne scenariusze... co nie znaczy, że nie są one też głupie. Każdy tu ma swojego bzika.

Acha, czyli lepiej nie produkować testów, bo "niosą śmierć" ?

Widzisz, pasy samochodowe w pewnych okolicznościach tez mogą być "zabójcze", ale nikt zdrowy na umyśle nie polemizuje z tym, że w przytłaczającej większości przypadków chronią.

Sprowadzanie rozmowy do absurdu, aby obronić absurdalną tezę ?

* celowe przeinaczanie nicków bardzo źle świadczy o autorze i poziomie dyskusji, jaką proponuje. Ponieważ wcześniej zgłaszałem takie posty do moderacji, zgłaszam i Twój.

Edytowane przez fotohobby

Acha, czyli lepiej nie produkować testów, bo "niosą śmierć" ?

* celowe przeinaczanie nicków bardzo źle świadczy o autorze i poziomie dyskusji, jaką proponuje. Ponieważ wcześniej zgłaszałem takie posty do moderacji, zgłaszam i Twój.

Niczego więcej nie oczekiwałem po Tobie. Dobra robota. Przynajmniej zostaną usunięte wpisy trolowate.

Tutaj sedno sprawy nie jest typu czy produkować lub nie.

Chodzi o potrzeby rynkowe, jest zapotrzebowanie. Musi być na tyle pewne i trwałe, że warto im inwestować taką kwotę.

Ale nie wiemy też wszystkiego, może ta "fabryka" będzie też mieć inne funkcje.

Głupie takie wyrokowanie, że tylko do testów i że inwestorzy są pewni tego, że zapotrzebowanie na testy covidowe potrwa latami.

Chociaż... kto ich tam wie... bo wirus nie zniknie już nigdy.

Może być medialnie zapomniany co najwyżej.

https://nczas.com/2021/12/29/szczepionka-moze-byc-przyczyna-30-40-proc-zgonow-ludzi-po-szczepieniu-uwaza-glowny-patolog-uniwersytetu-w-heidelbergu/

Duże wydatki na u kłutych na środki przeciw emocjonalnej awarii zwieracza w tym roku widzę. I to nie ja , a patolog z Niemiec stwierdził, fakt roboty sobie dodał. Ale w końcu roboty mu nie brakuje. A mógłby siedzieć nic nie robiąc, w końcu musi być patolog.

Niczego więcej nie oczekiwałem po Tobie

Za to ja trochę więcej, ale się pomyliłem...

Głupie takie wyrokowanie, że tylko do testów i że inwestorzy są pewni tego, że zapotrzebowanie na testy covidowe potrwa latami.

To testy paskowe, więc drobna modyfikacje i nie tylko do covida się nadają

To testy paskowe, więc drobna modyfikacje i nie tylko do covida się nadają

Co nie zmienia faktu, że covid jest globalny i zapotrzebowanie na inne testy paskowe raczej było by niszowe.

Więc to jest ciekawa informacja dla oby grup zainteresowanych szczepionkami.

Nie uwzględniając kuliboba, bo dla niego gra nie warta świeczki. On tam w piwnicy lepsze dochody ogarnie.

https://nczas.com/2021/12/29/szczepionka-moze-byc-przyczyna-30-40-proc-zgonow-ludzi-po-szczepieniu-uwaza-glowny-patolog-uniwersytetu-w-heidelbergu/

Duże wydatki na u kłutych na środki przeciw emocjonalnej awarii zwieracza w tym roku widzę. I to nie ja , a patolog z Niemiec stwierdził, fakt roboty sobie dodał. Ale w końcu roboty mu nie brakuje. A mógłby siedzieć nic nie robiąc, w końcu musi być patolog.

Tak, takie sekcje zwłok powinny być wykonywane zawsze.

Warto przeczytać cały artykuł z 2 sierpnia 2021

https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/126061/Heidelberger-Pathologe-pocht-auf-mehr-Obduktionen-von-Geimpften

Trochę późno się nczas.com obudziło... :)