kemot_p 16.12.2021 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) Dla porównania Czechy mają 4 - czyli obostrzenia działają. Więc nie, zdecydowanie "model szwedzki" nie działa. Chyba, że w kategorii depopulacji. Ty się skupiasz tylko na jednej statystyce zgonów, nawet nie analizując wieku - w mojej ocenie jest to bardzo wybiórcze i nie daje pełnego obrazu. Zastanawiałeś sią nad konsekwencjami gospodarczymi, społecznymi tej sytuacji? Masz jakieś spostrzeżenia? Ciekawi mnie Twój punkt widzenia na te kwestie. Nie znam statystyk, rozmawiałem tylko z jedną osobą która żyje w Szwecji, ale podejrzewam, że statystyczy Szwed nie zgodził by się z Tobą, że ich model nie działa. Edytowane 16 Grudnia 2021 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 16.12.2021 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Stwierdzam fakty. Nie obrażam ludzi zarzucając im braku wykształcenia. Brak wykształcenie nie jest powodem do obrażania. Ktoś ma jakieś wykształcenie a ktoś wykształcenie jakiegoś nie ma. I co z tego? Ty, dla przykładu, nie odróżnisz cyfr od liczb. "Matematyką" się nie manipuluje. Można manipulować założeniami tak aby otrzymać określony wynik pasujący do określonej tezy. Ty tak właśnie robisz Ja też stwierdzam fakt. Jesteś nie wykształcony, bo nikt wykształcony takich bredni o innych by nie wypisywał. Piszesz brednie, bo nic nie wiesz o wykształceniu tych o których braku wykształcenia piszesz. Nie bredź więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 16.12.2021 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Jeszcze 12 godzin można to obejrzeć. https://vrevealed.com/c19/viewing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 16.12.2021 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) Właśnie takie kontrowersje/wątpliwości chciałem wywołać tym wpisem. Niestety w podobny sposób podawane są dane dotyczące pandemii. Wywołałeś, a jakże. Zwłaszcza , że Twój przykład jest typowym sofizmatem matematycznym. W ten sam sposób można niekumatym z matmy próbować "udowodnić", że np 2=5. czy też, że proste działanie arytmetyczne np 6:2(2+1) = równa się 9 albo 1. Problem bardziej w tym, że matematyką jednak nie można manipulować jak niektórzy tutaj sądzą. Można natomiast manipulować danymi, zwłaszcza jeśli odbiorca nie zna metod i nie rozumie pojęć, znaczenia oraz zależności otrzymywanych wielkości. Wina w tym stanie pandemicznej rzeczy leży nie tylko po stronie tzw. "pożytecznych ..." lecz również po stronie publikatorów, w których kompletni laicy tłumaczą zjawiska nie rozumiejąc metody, analizując wykresy (nie wiedząc choćby czy funkcje, którymi się tak zachłystują są aproksymowane , czy interpolowane) a wyciągają dowolne acz często nieuprawnione wnioski. Statystyka korzysta z obiektywnego aparatu matematycznego, który n.t.b. współcześnie daleko wybiega poza trywialną arytmetykę a którą demagodzy oraz domorośli "spece" nawet tutaj tak chętnie epatują. Rozumiem, że chcą błysnąć w dyskusji swą żelazną logiką albo powtarzają cudze głupoty licząc średnie i procenty. BTW statisicus to od status - państwo. Najpopularniejsza z blag to tak chętnie powtarzana przez marnych logików mantra Krowina, który na potrzeby erystyki nauczył ich , że " większość to idioci". To bzdura oparta na sofizmacie bazującym w matematyce statystycznej z rozkładu Gausa. Liczba idiotów w społeczeństwie jest bowiem niemal równa liczbie geniuszów. Łatwo to sprawdzić dla rozkładu IQ w różnych społeczeństwach. Edytowane 16 Grudnia 2021 przez 2112wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.12.2021 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 To już nie tylko "niezaszczepieni" umierają? 25% zmarłych to "zaszczepieni". Gdzie jest te 95% efektywności/skuteczności "szczepionki"? Ale i tak te cyfry są mało wiarygodne, bo jak powiedział jeden z dyrektor szpitala. Na covid umierają "niezaszczepieni", a "zaszczepieni" na grypę. Jak tego się nie da zmanipulować, to się wpisuje "niezaszczepionym" że zmarł na covid chociaż zmarł na przykład na zawał, tylko dlatego że test wykazał zakażenie. "Zaszczepiony" w takiej sytuacji oczywiście umrze na zawał. Szczepionki w odniesieniu do szczepu pierwotnego 14dni po podaniu mają skuteczność 95% Pojawiły się nowe szczepy ddatkowo z czasem skuteczność szczepionki spada po 6mc jesli dobrze pamiętam 55%pfaizeri 65% moderna lub coś koło tego czyli ciągle całkiem ładnie szczepionka na grypę ma 60% dlatego po 6mc warto rzyjąć bostera. Czego nie rozumiesz 75 d0 25% przcież to jest przepaść w zgonach gorzej niż deklarowali ale ciągle olbrzymia przewaga . Z tgo jednoznacznie wynika że warto się zaszczepić i przyjąć dawkę przypominająca zwłaszcza że NOPy to margines Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 16.12.2021 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Nadchodzą złe czasy drugi raz w historii nie udało mi się wydymać Chińczyka znak końca czasów. Może to od szczepionki? I czym się chwalisz? Tym że jesteś oszustem? Nie ważne czy to Chińczyk czy jakiś Afrykanin on tez chce żyć i robi to dla swojego zysku a nie po to aby taki jak ty go okradał. Normalnie żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.12.2021 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Właśnie takie kontrowersje/wątpliwości chciałem wywołać tym wpisem. Niestety w podobny sposób podawane są dane dotyczące pandemii. Tak piszesz kolejny raz w sytuacji w której okazało się że popełniłeś błąd w rozumowaniu lub podałeś fałszywe informacje. Dane w pandemii nie mają nic wspólnego z "manipulacją" matematyką. Stwierdzenie "1+1 może się równać zarówno 2 jak i 3." jest fałszywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 16.12.2021 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Widzę że bez obrażania innych pisać nie potrafisz. To też coś mówi o twoim wykształceniu. Ty się nic nie martw, bo to właśnie ci "anty" bardzo dobrze rozumieją te manipulacje procentami dzięki którym ludzie są utrzymywaniu w strachu. No ma bidak widzenia tak od nopów czy od alkocholu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 16.12.2021 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Tak piszesz kolejny raz w sytuacji w której okazało się że popełniłeś błąd w rozumowaniu lub podałeś fałszywe informacje. Dane w pandemii nie mają nic wspólnego z "manipulacją" matematyką. Stwierdzenie "1+1 może się równać zarówno 2 jak i 3." jest fałszywe. Tylko w g matematyki newtonowskiej z zakresu podstawówki i średniej. Dalej wiedzą i rozumem nie sięgałeś. To zostań przy dodawaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 16.12.2021 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 https://paradyzja.com/dziennikarka-dociera-do-tajnego-dokumentu-tylko-w-ciagu-pierwszych-trzech-miesiecy-pfizer-zarejestrowal-158-000-nopow-i-1223-zgony/ A tu coś dziedziny statystyki i arytmetyki , negujące statystyki ostatnich niecałych dwóch lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 16.12.2021 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 kuźwa 2 lata szczepień na całym świecie a statystyki wciąż wysokie. może któryś ze zwolenników strzykawek by podsumował ich skuteczność... tak ogólnie. ja od siebie mogę też bardzo ogólnie: w hiszpanii szósta fala, ostatnia prosta miała być. ludzie zaszczepieni mieli się niczego nie bać (dalej się boją). wieczna obostrzenia i lockdovny wszędzie. dupa i kamieni kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.12.2021 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 kuźwa 2 lata szczepień na całym świecie a statystyki wciąż wysokie. może któryś ze zwolenników strzykawek by podsumował ich skuteczność... tak ogólnie. ja od siebie mogę też bardzo ogólnie: w hiszpanii szósta fala, ostatnia prosta miała być. ludzie zaszczepieni mieli się niczego nie bać (dalej się boją). wieczna obostrzenia i lockdovny wszędzie. dupa i kamieni kupa. Tak ja podsumuje dwa latatemu nie było szczepień. Dopiero covid się zaczynał. Raczej ten kto jest zaszczepiony nie boji się specjalnie przechorowania. A lockdowny i obostrzenia raczej nie mają jakiegoś ogromnego znaczenia dla gospodarki i raczej działają pozytywnie dla obywateli ograniczają inflacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 16.12.2021 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/rekordowa-liczba-zgonow-wsrod-amerykanskich-pilotow Wśród ludzi o kilka poziomów wyżej przebadanych od przeciętnego Ziemianina gatunku ludzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.12.2021 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 No ma bidak widzenia tak od nopów czy od alkocholu. Tak stwierdzasz na podstawie swojego "widzenia" czy jesteś jakiś mag - wróżbita ? A może wrurzbita ? Może to wpływ alkocholu Tylko w g matematyki newtonowskiej z zakresu podstawówki i średniej. Dalej wiedzą i rozumem nie sięgałeś. To zostań przy dodawaniu Może to wpływ alkocholu Ten "alkochol" to twoja wiedza ze studiów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.12.2021 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/rekordowa-liczba-zgonow-wsrod-amerykanskich-pilotow Wśród ludzi o kilka poziomów wyżej przebadanych od przeciętnego Ziemianina gatunku ludzkiego Zastanowiło mnie, dlaczego w tej grupie tak dużo "Capt", a tak mało "F/O" I sprawdziłem losowo trzy nazwiska: Capt Leonard Jankowski - zmarł w wieku 85 lat Capt Paul J. Buck - zmarł w wieku 74 lat Capt.Dennis J. Franco - zmarł w wieku 81 lat poleciałem jeszcze dalej: http://pcnflightwest.blogspot.com/2021/07/nwa-capt-elmer-udd.html 97 lat ! Dlaczego tak mało F/O (drugich pilotów) ? Bo to lista emerytów Większość odeszła ze służby w randze kapitana. Daaawno, daaaawno temu..... Może faktycznie byli przebadani i kiedyś byli "o kilka poziomów wyżej" od przeciętnego, ale to dość dawno i "trochę" mogło się od tego czasu zmienić. Ale tego już naiwny @gnago nie sprawdził... Z przyjemnością ładuje sobie sieczkę do głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 16.12.2021 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 A tu o kłuciu dzieci i o nie istniejącym przypadku Nopu skutkującego kalectwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 16.12.2021 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) Zastanowiło mnie, dlaczego w tej grupie tak dużo "Capt", a tak mało "F/O" I sprawdziłem losowo trzy nazwiska: Capt Leonard Jankowski - zmarł w wieku 85 lat Capt Paul J. Buck - zmarł w wieku 74 lat Capt.Dennis J. Franco - zmarł w wieku 81 lat poleciałem jeszcze dalej: http://pcnflightwest.blogspot.com/2021/07/nwa-capt-elmer-udd.html 97 lat ! Dlaczego tak mało F/O (drugich pilotów) ? Bo to lista emerytów Większość odeszła ze służby w randze kapitana. Daaawno, daaaawno temu..... Może faktycznie byli przebadani i kiedyś byli "o kilka poziomów wyżej" od przeciętnego, ale to dość dawno i "trochę" mogło się od tego czasu zmienić. Ale tego już naiwny @gnago nie sprawdził... Z przyjemnością ładuje sobie sieczkę do głowy... JASNE LOSOWO sądzisz że wszyscy łykają jak pelikany propagandę podobnie do ciebie? Skarbusiu to lista zmarłych pilotów, fakt również emerytowanych. Ale inteligentny skupiłby się na czynnych zawodowo. Ale czego oczekiwać od nopniętego własną frajerską decyzję minimum dwukrotną! Bezowocnych kłuć na omikrona życzę. To będzie już gram grafenu w żyletkach A dla kształcenia mózgu w spazmach negacji- mimo wszystko ukrwienie i odżywienie obumierających nopami neuronów wzrasta https://babylonianempire.wordpress.com/2021/12/10/ Edytowane 16 Grudnia 2021 przez gnago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.12.2021 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Kolejny, po licznych na FM antyszczepionkowcach i antycovidowach, twórca sieczki i powielacz fake newsów https://fakenews.pl/zdrowie/wzrost-przypadkow-zawalu-serca-wsrod-sportowcow-placzek-podaje-falszywe-informacje/ JASNE LOSOWO sądzisz że wszyscy łykają jak pelikany propagandę podobnie do ciebie Tak właśnie "łykasz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 16.12.2021 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Tak stwierdzasz na podstawie swojego "widzenia" czy jesteś jakiś mag - wróżbita ? A może wrurzbita ? Może to wpływ alkocholu [ATTACH=CONFIG]458366[/ATTACH] Może to wpływ alkocholu Ten "alkochol" to twoja wiedza ze studiów? Zdumiewa mnie widok twych merytorycznych argumentów . Tak demencjo widzeń, po alkoholu można słoniki widzieć czy standardowe myszki . TY sam twierdzisz że masz widzenia, zatem pod wpływem ALKOCHOLU je masz? Ciekawe i zastanawiające jak kłucia niszczą człowieka ALE GRATULUJĘ ODWAGI tak publicznie i bez ogródek się przyznawać do alkocholizmu (dopalacz?) Chyba że nopy maskujesz przed sobą samym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.12.2021 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Kolejny, po licznych na FM antyszczepionkowcach i antycovidowach, twórca sieczki i powielacz fake newsów https://fakenews.pl/zdrowie/wzrost-przypadkow-zawalu-serca-wsrod-sportowcow-placzek-podaje-falszywe-informacje/ Tak właśnie "łykasz" Gadasz głupoty to od grafenu co tnie tobie mózg. Rozumiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts