Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najciekawsze jest to, że od bardzo dawna kraje próbowały zmusić obywateli aby pozbyli się swoich pieniędzy leżących bezproduktywnie na kontach.

Słyszałeś kiedyś o kredytach? Pieniądze, poza rezerwą obowiązkową, nie leżą w banku.

Jaki interes mają banki w trzymaniu pieniędzy w sejfie i płacenie odsetek od lokat? Jak mają za dużo lokat - obniżają ich oprocentowanie i/lub obniżają oprocentowanie kredytów/robią akcję promocyjną. Po to wprowadzono rezerwy obowiązkowe, żeby plotka powodująca wycofywanie lokat nie tak łatwo doprowadzała do bankructwa banku, który chętnie wszystko by pożyczył kredytobiorcom, co dostaje od oszczędzających. Rezerwy powodują, że część pieniędzy "nie pracuje" i dla banku to czysta strata.

Edytowane przez Kaizen

Słyszałeś kiedyś o kredytach? Pieniądze, poza rezerwą obowiązkową, nie leżą w banku.

Wiesz co Kaizen.... ja wiem, że Ty w Kaizenowie mieszkasz. Ale ogarnij się nieco... bo tworzysz kolejny post na który mi się nie chce odpowiadać, bo jakieś pierdoły wypisujesz cytując moje posty.

Wiesz co Kaizen.... ja wiem, że Ty w Kaizenowie mieszkasz. Ale ogarnij się nieco... bo tworzysz kolejny post na który mi się nie chce odpowiadać, bo jakieś pierdoły wypisujesz cytując moje posty.

Bądź konsekwentny. A jak już odpowiadasz, to rób to merytorycznie.

Śmierć niemowlęcia jest jednym z 52 zgłoszonych zgonów spośród 30 550 zdarzeń niepożądanych zarejestrowanych przez amerykański system u dzieci poniżej 17 roku życia jedynie na dzień 3 grudnia.

Krwawienia po szczepieniu

Zaburzenia krwawienia opisano w tysiącach raportów, w tym 2177 zgonów wkrótce po szczepieniu Covid.

Wiele z tych doniesień zawiera opisy pacjentów z krwawieniami z nosa, krwią w kale z żołądka, krwawieniami w mózgu, siniakami i krwawieniem z ust.

Inny raport VAERS opisuje pięciomiesięczne dziecko karmione piersią, które zmarło z powodu rzadkiej autoimmunologicznej choroby krwotocznej zwanej zakrzepową plamicą małopłytkową (TTP) po wystąpieniu wysypki dzień po otrzymaniu przez matkę szczepionki przeciw Covid.

https://paradyzja.com/raport-vaers-kolejna-w-pelni-zaszcze3-14ona-matka-urodzila-dziecko-z-silnym-krwotokiem-zmarlo-dzien-pozniej/

Najciekawsze jest to, że od bardzo dawna kraje próbowały zmusić obywateli aby pozbyli się swoich pieniędzy leżących bezproduktywnie na kontach.

Od dawna państwa o to zabiegały.

A tu bach... mamy wskaźnik inflacji mocno rosnący i popyt na wiele towarów i fama z galopującą i zwiększają się inflacją. I wielu ludzi samemu wyczyściło swoje konta a nawet jeszcze się pozadłużali w obawie o inflację i tego, że gotówka nic nie będzie warta.

Fakt to na pewno zaowocuje bessą, ale to będzie stopniowe wchodzenie w nią.

Z tego co napisałeś nic się kupy nie klejeji.

Rządy od dawna chciały wywołać inflację aby zmnijszać swoje zadłużenie podatkiem inflacyjnym ale im się nie udawało dopiero covid był pretekstem do potężnego skupu aktywów. A ludzie wywalają kasę raczej nie na pierdoły tylko na aktywa. Nie wiem jakim osłem trzeba być aby się zadłużac bo jest inflacja no chyba że margin dept. No ale chyba kto ma rozum to wie że w końcu za inflacją pójdą stopy. Sam jestem przeciwnikiem kredytów a wziełem kredyt na samochód bo było taniej gotówką, Gotówka została w tym czasie w obligacjach. Dług spłacony zarobiłem .

Bessa lub chociaż mocniejsza korekta będzie dobra kto obrywa głównie w czasei bessy? przewartościowane spółki głównie ala NASDAQ anie fundamentalne spółki z regularną dywidenda na tych bedzie okazja do zakupów i na starcie zwiększenia stopy dywidendy. Zanim do tego dojdzie zabezpieczenie w postaci ETFów na złoto i obligacje USA powinny wzrosnąć dając gotówkę na tanie zakupy . Posiadane spółki i ETFy dywidendowe spadną ale to niema znaczenie liczy się cashflow który generują. No ale jak ktoś woli kawalerkę na kredyt :) kto bogatemu zabroni

No na przykład młode pary przypuszczam że woleliby ta kawalerkę byle sami , im nie potrzeba wielkiego biznesu bo do biznesu nadaje się tylko około 10 procent ludzi i łut szczęścia , daj młodym spokój niech się cieszą sobą a nie liczyć krupy i być zgorzkniałym szczepionkowcem .;)

No na przykład młode pary przypuszczam że woleliby ta kawalerkę byle sami , im nie potrzeba wielkiego biznesu bo do biznesu nadaje się tylko około 10 procent ludzi i łut szczęścia , daj młodym spokój niech się cieszą sobą a nie liczyć krupy i być zgorzkniałym szczepionkowcem .;)

Kupić i co? Iść przez życie tak bez pomysłu rąbiąc do emerytury i licząc na ZUS?

Śmierć niemowlęcia

Nie niemowlęcia, a noworodka. I to pierwszy zgon noworodka ever, że przypisujecie go szczepionce wziętej prawie dwa miesiące wcześniej?

The event occurred approximately 1 months and 23 days after the second dose of mRNA- 1273 vaccine, 1 day after birth.

A wiesz, co w ulitce Moderny stoi w tym temacie?

4.6 Ciąża Wpływ na płodność, ciążę i laktację Istnieją tylko ograniczone doświadczenia dotyczące stosowania COVID-19 Vaccine Moderna u kobiet w ciąży. Badania na zwierzętach nie wykazały bezpośredniego ani pośredniego szkodliwego wpływu na ciążę, rozwój zarodka lub płodu, poród ani rozwój pourodzeniowy (patrz punkt 5.3). Podanie COVID-19 Vaccine Moderna w okresie ciąży można rozważyć jedynie, jeśli potencjalne korzyści przewyższają jakiekolwiek potencjalne ryzyko dla matki i płodu.

A to oznacza, że matka musiala mieć poważne problemy zdrowotne, że wzięła szczepionkę. Ciekawe jaką? Może cukrzyca przy której często są problemy z nadkrzepliwością i podawane są na to leki?

Ty na serio???

Tak.

Jak jeszcze pracowałem to codziennie z roboty wynociłem ok 50-100g cyny

Latem zawsze wychodziłm z pełną butelką wody . Przychodziłem z pusta wychodziłem z pełną z dystrybutora. Jak jeszcze byłem na produkcji to notorycznie oszukiwałem na normach. Fikcyjne L4 to chleb powszedni. Jedyne czego nie rabie do Urząd skarbowy bo nie warto

Edytowane przez kulibob

Śmierć niemowlęcia jest jednym z 52 zgłoszonych zgonów spośród 30 550 zdarzeń niepożądanych zarejestrowanych przez amerykański system u dzieci poniżej 17 roku życia jedynie na dzień 3 grudnia.

Krwawienia po szczepieniu

Zaburzenia krwawienia opisano w tysiącach raportów, w tym 2177 zgonów wkrótce po szczepieniu Covid.

Wiele z tych doniesień zawiera opisy pacjentów z krwawieniami z nosa, krwią w kale z żołądka, krwawieniami w mózgu, siniakami i krwawieniem z ust.

Inny raport VAERS opisuje pięciomiesięczne dziecko karmione piersią, które zmarło z powodu rzadkiej autoimmunologicznej choroby krwotocznej zwanej zakrzepową plamicą małopłytkową (TTP) po wystąpieniu wysypki dzień po otrzymaniu przez matkę szczepionki przeciw Covid.

https://paradyzja.com/raport-vaers-kolejna-w-pelni-zaszcze3-14ona-matka-urodzila-dziecko-z-silnym-krwotokiem-zmarlo-dzien-pozniej/

Trzeba wiedzieć w jaki sposób powstają raporty VAERS.

Także czy te raporty VAERS ktoś weryfikuje.i kiedy.

Nagłówek z linkowanego artykułu

Raport VAERS: Kolejna W pełni zaszcze3.14ona matka urodziła dziecko z silnym krwotokiem. Zmarło dzień później

" zaszcze3.14ona matka " ?? :D

Nie niemowlęcia, a noworodka. I to pierwszy zgon noworodka ever, że przypisujecie go szczepionce wziętej prawie dwa miesiące wcześniej?

The event occurred approximately 1 months and 23 days after the second dose of mRNA- 1273 vaccine, 1 day after birth.

A wiesz, co w ulitce Moderny stoi w tym temacie?

4.6 Ciąża Wpływ na płodność, ciążę i laktację Istnieją tylko ograniczone doświadczenia dotyczące stosowania COVID-19 Vaccine Moderna u kobiet w ciąży. Badania na zwierzętach nie wykazały bezpośredniego ani pośredniego szkodliwego wpływu na ciążę, rozwój zarodka lub płodu, poród ani rozwój pourodzeniowy (patrz punkt 5.3). Podanie COVID-19 Vaccine Moderna w okresie ciąży można rozważyć jedynie, jeśli potencjalne korzyści przewyższają jakiekolwiek potencjalne ryzyko dla matki i płodu.

A to oznacza, że matka musiala mieć poważne problemy zdrowotne, że wzięła szczepionkę. Ciekawe jaką? Może cukrzyca przy której często są problemy z nadkrzepliwością i podawane są na to leki?

Genialne, publikuj się w prasie medycznej z tymi rewelacjami o chorobach matki przenoszonych na noworodka ze śmiercią włącznie . Z post cukrzycowymi krwotokami zewnętrznymi i wewnętrznymi. Niech i medycy mają ubaw z twego "odkrycia"

A zastanawiający jest twój brak stanowiska do umieszczonego wcześniej linków:

https://paradyzja.com/dziennikarka-dociera-do-tajnego-dokumentu-tylko-w-ciagu-pierwszych-trzech-miesiecy-pfizer-zarejestrowal-158-000-nopow-i-1223-zgony

A tu potwierdzenie tego co twierdziłem o "uniwersalizmie" tego wirusa i licznych gatunkach przenoszących i chorujących, a co spotkało się z postawą idiotycznej negacji

https://tylkomedycyna.pl/wiadomosc/nadciaga-muchokalipsa-muchy-domowe-moga-przenosic-koronawirusa-sars-cov-2

Edytowane przez gnago