Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mi chodziło o tzw coronapanikę i coronafobię . W kieszeni masz testy PCR? A ta kobiecina miała , i sprawdziła przy pierwszych objawach mimo że kilka godzin temu miałą robione testy z negatywnym wynikiem.

No i drugie ignorowanie ukrywanie przez media tandetności testów na covida- nieświadomośc społeczeńśtwa iluzji ich wyników

https://www.rmf24.pl/ciekawostki/news-chile-szczepi-lwy-tygrysy-pumy-i-orangutany-przeciwko-covid-,nId,5748960#crp_state=1

Linkuje, bo jakiś czas temu ktoś chciał by szczepić swoje zwierzaki gdyby mógł.

Więc prędzej czy później będzie mógł.

A może nawet pójdą dalej, obowiązkowe szczepienia saren w lasach?

https://www.rmf24.pl/ciekawostki/news-chile-szczepi-lwy-tygrysy-pumy-i-orangutany-przeciwko-covid-,nId,5748960#crp_state=1

Linkuje, bo jakiś czas temu ktoś chciał by szczepić swoje zwierzaki gdyby mógł.

Więc prędzej czy później będzie mógł.

A może nawet pójdą dalej, obowiązkowe szczepienia saren w lasach?

i może prawdziwa szczepionka w końcu zwierzęta w zoo mają określoną wartość finansową, zatem pozbawiona domieszek depopulacyjnych

https://bialczynski.pl/2021/12/30/1-skutecznosc-naturalnego-ukladu-immunologicznego-na-covid-wynosi-w-okresie-obserwacji-

A tu o zbędności kłucia na tą plandemię i cytacik

Znakomita publikacja z Kataru nt. ryzyka reinfekcji u ok. 353.326 osób zakażonych. Reinfekcja wystąpiła u 1304 osób, nikt nie zmarł. Ryzyko ciężkiego zachorowania wynosiło 0.12 w stosunku do pierwszej infekcji. Skuteczność naturalnego układu immunologicznego wynosi w okresie obserwacji 99.7%.

Całą grupa badawcza była niezaszczepiona.

Zaledwie 4 osoby ponownie się poważnie rozchorowały i trafiły do szpitala.

Skuteczność naturalnego układu immunologicznego wynosi w okresie obserwacji (14 miesięcy) 99.7%.

Żadna szczepionka nie osiąga w przybliżeniu tego rezultatu.

Oczywiście, że nie pasuje - bo jak ktoś pójdzie do lekarza z objawami, to dostanie skierowanie na test. I dlatego nie chodzili przed i w czasie świąt. Więc wrzucanie linka w którym stoi Skontaktuj się z lekarzem pierwszego kontaktu i stwierdzenie, że media popierają podejście o którym pisałem Do lekarza poszli ci, co musieli jest głębokim nadużyciem.

Media zaczynają sugerować, sugerują, nie opierają. To jest właśnie przykład takiej dowolnej interpretacji danego słowa czy zdania o którym wcześniej pisałem.

Sam artykuł mówi też o zakażeniu Omnikonem, co jak się wydaje można w miarę jednoznacznie wiązać z postawieniem diagnozy na podstawie testu.

I dalej, oczywiście z zastrzeżeniem, że nie znaleziono dowodów, że przyjmowanie suplementów witaminy C,D czy cynku ma jakikolwiek wpływ na przebieg Covid.

Sugeruje się by w przypadku wystąpienia łagodnych objawów pić dużo płynów i w razie potrzeby skorzystać z leków przeciwgorączkowych, czy leków na kaszel. leków dostępnych bez recepty

Cóż, w tej sytuacji chyba trzeba postawić pytanie co można uznać za domowe sposoby leczenia, a co nie?

Natomiast zupełnie nie rozumiem co ma do tego powiązanie tego artykułu z twierdzeniem, że do lekarza poszli ci co musieli.

Edytowane przez Ryni

Mi chodziło o tzw coronapanikę i coronafobię . W kieszeni masz testy PCR? A ta kobiecina miała , i sprawdziła przy pierwszych objawach mimo że kilka godzin temu miałą robione testy z negatywnym wynikiem.

No i drugie ignorowanie ukrywanie przez media tandetności testów na covida- nieświadomośc społeczeńśtwa iluzji ich wyników

Sory ale logika nakazuje myśleć że medykom ani mediom nie na rękę koniec tzw pandemi wszak dobrze z tego żyją , medycy wiadomo a media dostają potężne granty na szerzenie grozy .

Tylko covid w 99% przypadkach,także,jest zwykłym przeziębieniem

Podasz źródło tej informacji? Żaden znany mi przypadek nie skończył się w trzy dni jak zwykłe przeziębienie. A większość to gorączka 40* i zapalenie płuc.

to ofiary spotworniałego systemu medycznego z mutagennym NFZ, śmiercionośnych i kosztownych procedur np: zwlekających typu: zaszyją tętnicę jak dostana negatywny wynik testu na covida

Jasne. I siłą zamykają kogoś, kto ma saturację 99% tylko z gorączką?

A tu o celowości trzeciej dawki , no ale Lancet jest niewiarygodnym foliarskim pisemkiem medycznym :p

https://prawy.pl/117626-trzecia-dawka-szczepionki-jest-bez-sensu-szokujace-badania-naukowcow/

Gdzie ten link do Lanceta? Bo pismaki często nie rozumieją co tłumaczą. Zwłaszcza w tak "szanowanych" źródłach. A sam przywołuje źródła inne, niż Lancet - czyli zabawa w głuchy telefon.

Autor: Paweł Zdziarski

Źródło: DoRzeczy.pl, rmf24.pl

Naprawdę nie masz nic z szanowanych źródeł? Same ścieki linkujesz...

Edyta. Lancet:

Our findings suggest that a third dose of the BNT162b2 mRNA vaccine is effective in protecting individuals against severe COVID-19-related outcomes, compared with receiving only two doses at least 5 months ago.

I drugie badanie:

Among participants primed with ChAd/ChAd, all COVID-19 vaccines given as the third dose induced significantly higher anti-spike IgG at 28 days post boost, compared with their corresponding controls

Edytowane przez Kaizen

Natomiast zupełnie nie rozumiem co ma do tego powiązanie tego artykułu z twierdzeniem, że do lekarza poszli ci co musieli.

Dokładnie. Więc czemu go przywołałeś nawiązując do mojej wypowiedzi, że statystyki są zaniżone, bo ludzie w okresie świątecznym nie chodzili do lekarzy tylko sami się leczyli?

Nie twój, chłopie , a wpojonej propagandy:

"Do lekarza poszli ci, co musieli - stąd tak mało zakażeń mamy" znaczy, reszta zdrowa?

Znaczy reszta chorych się leczy herbatką z miodem i lekami bez recepty. Do czasu gdy wydaje im się, że to zwykłe przeziębienie...

Problem w tym, że właśnie takie rozwiązanie zaczynają sugerować media głównego nurtu.

https://www.medonet.pl/koronawirus/poradnik,jak-leczyc-zakazenie-omikronem-w-domu--praktyczne-rady--kiedy-potrzebny-lekarz,artykul,49664402.html

https://bialczynski.pl/2021/12/30/1-skutecznosc-naturalnego-ukladu-immunologicznego-na-covid-wynosi-w-okresie-obserwacji-

A tu o zbędności kłucia na tą plandemię i cytacik

Znakomita publikacja z Kataru nt. ryzyka reinfekcji u ok. 353.326 osób zakażonych. Reinfekcja wystąpiła u 1304 osób, nikt nie zmarł. Ryzyko ciężkiego zachorowania wynosiło 0.12 w stosunku do pierwszej infekcji. Skuteczność naturalnego układu immunologicznego wynosi w okresie obserwacji 99.7%.

Całą grupa badawcza była niezaszczepiona.

Zaledwie 4 osoby ponownie się poważnie rozchorowały i trafiły do szpitala.

Skuteczność naturalnego układu immunologicznego wynosi w okresie obserwacji (14 miesięcy) 99.7%.

Żadna szczepionka nie osiąga w przybliżeniu tego rezultatu.

Bo bez szczepionki mamy około 99% na nie zejście a ze Szczepionką teoretycznie i z zapasem 99,6%

Na takich wartościach działa ta pandemia... więc cholera jak to po udowadniać?

Dokładnie. Więc czemu go przywołałeś nawiązując do mojej wypowiedzi, że statystyki są zaniżone, bo ludzie w okresie świątecznym nie chodzili do lekarzy tylko sami się leczyli?

Odpowiedź jest banalna. Bo mogłem. Odniosłem się tylko do jednego zdania, co zaznaczyłem wielokropkiem. A to może zupełnie zmienić kontekst wypowiedzi i tak też się stało. Wiec mając w tym momencie możliwość dowolnej interpretacji tego zdania zestawiłem je z artykułem o leczeniu Omnikona w domu, jak się wydaje domowymi metodami.

Tu nie wydarzyło się nic nadzwyczajnego, po prostu zrobiłem to co Ty czy ja czy inni biorący udział w tej dyskusji robią co jakiś czas.