Chef Paul 14.01.2022 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Odpowiem pytaniem. Czy zatrudnił byś ekipę budowlaną pracującą po około 450 godzin w miesiącu, czyli na 4 etatach? Te "4 etaty" to w jakim wymiarze godzin za 1 etat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryni 14.01.2022 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Wiem, że będziecie próbować w choćby najbardziej karkołomny sposób próbować udowodnić, że można w ciągu miesiąca przepracować więcej godzin niż w rzeczywistości ich w nim jest i że wszystko jest z tym OK. A gdy to się nie uda, będziecie próbowali mnie zdyskredytować, obrazić, czy wyśmiać. Tylko ja o tym wiem i życzę udanej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 14.01.2022 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 rzad wałkoni nie słucha specjalistów to ich stracił https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wiekszosc-czlonkow-rady-medycznej-zlozyla-rezygancje/wr39ym8,79cfc278 Niech sobie wezma tego od ezoteryki czy jaki tam on miął kurs i Wietnamczyka to będzie pasował "Specjalistów" od doradzania rządowi w sprawach pandemii i brania pieniędzy od firm produkujących szczepionki. Woleli zrezygnować zanim wyjdzie na jaw ich konflikt interesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.01.2022 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Wiem, że będziecie próbować w choćby najbardziej karkołomny sposób próbować udowodnić, że można w ciągu miesiąca przepracować więcej godzin niż w rzeczywistości ich w nim jest i że wszystko jest z tym OK. A gdy to się nie uda, będziecie próbowali mnie zdyskredytować, obrazić, czy wyśmiać. Tylko ja o tym wiem i życzę udanej zabawy. Taką mamy sytuację w PL. Przez lata był to zawód marnie opłacany, marnie wyposażony. Więc wielu wybrało Szwecję, Niemcy, czy Francję. Tych, co zostali jest zbyt mało, więc są rozchwytywani/podkupywani. Trzeba liczyć na młodzież, lub Ukraińców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.01.2022 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Wiem, że będziecie próbować w choćby najbardziej karkołomny sposób próbować udowodnić, że można w ciągu miesiąca przepracować więcej godzin niż w rzeczywistości ich w nim jest i że wszystko jest z tym OK. A gdy to się nie uda, będziecie próbowali mnie zdyskredytować, obrazić, czy wyśmiać. Tylko ja o tym wiem i życzę udanej zabawy. Nie wiem dlaczego odpowiadasz na moje pytanie w liczbie mnogiej. Gdzie widzisz w mej wypowiedzi "wyśmiewanie"? Z ciekawości pytam jak wyliczyłeś te "4 etaty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 14.01.2022 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 rzad wałkoni nie słucha specjalistów to ich stracił https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wiekszosc-czlonkow-rady-medycznej-zlozyla-rezygancje/wr39ym8,79cfc278 Niech sobie wezma tego od ezoteryki czy jaki tam on miął kurs i Wietnamczyka to będzie pasował Żeby było jasne oni sami nie zrezygnowali ich po prostu wywalono na tzw zbity ryj a wiesz za co ? nie wiesz no to ci podpowiem , za tzw konflikt interesów , ale czy wiesz co to konflikt interesów ? pewnie też nie wiesz , otóż kilkunastu z nich pobierało kasę od firm farmaceutycznych o czym była mowa od dawna , o tej dymisji od jakiegoś czasu gadano ,w końcu to zrobiono teraz jeszcze poleci Niedzielski i spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 14.01.2022 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Taką mamy sytuację w PL. Przez lata był to zawód marnie opłacany, marnie wyposażony. Więc wielu wybrało Szwecję, Niemcy, czy Francję. Tych, co zostali jest zbyt mało, więc są rozchwytywani/podkupywani. Trzeba liczyć na młodzież, lub Ukraińców... Może marnie, czy nie... adekwatnie do innych prac opłacanych w naszym kraju. Aktualnie budowlanka i medycyna ma ze sobą coś wspólnego. W obu przypadkach jedni i drudzy chcą zarabiać tyle co na zachodzie. Tylko, że problem w tym, że wraz ze wzrostem ich wynagrodzeń jakość pracy jest nie współmierna do tej z zachodu. Tylko, że w medycynie są jednostki tak dobrze ustawione, że przy dobrym zakombinowaniu mogą sobie pracować na 2~3 etaty. A wtedy już prawie jak na zachodzie jest. Albo i lepiej, bo koszty życia wciąż nieco lepsze są u nas. W budowlance ciężko ogarnąć to fizycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryni 14.01.2022 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Nie wiem dlaczego odpowiadasz na moje pytanie w liczbie mnogiej. Gdzie widzisz w mej wypowiedzi "wyśmiewanie"? Z ciekawości pytam jak wyliczyłeś te "4 etaty". Odpowiedziałem z wyprzedzeniem, na to co może się wydarzyć po takiej wypowiedzi z mojej strony, w tym wątku, być może powinienem zaznaczyć, że jest to odpowiedź ogólna, mój błąd. Nie chciałem byś odczuł personalnie, przepraszam. O 4 etatach wspomniałem chcąc maksymalnie streścić próbę uzasadnienia wysokich zarobków lekarzy przez Krzysztofa Bukiela, którego wypowiedź jest przytaczana w artykule który linkowałem. Mogłeś tego nie doczytać i to rozumiem, bo ja też nie wszytko czytam. I dlatego doszło do nieporozumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.01.2022 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Może marnie, czy nie... adekwatnie do innych prac opłacanych w naszym kraju. Teraz są adekwatne - przekraczają kilka, kilkanaście razy pensję np górnika. Jak na Zachodzie. Tylko w latach 90 ubiegłego wieku były bardziej zbliżone do średniej, co powodowalo źe praca na zachodzie była tym bardziej atrakcyjna. To właśnie tamten okres jest powodem pewnej dziury pokoleniowej w kadrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.01.2022 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Żeby było jasne oni sami nie zrezygnowali ich po prostu wywalono na tzw zbity ryj a wiesz za co ? nie wiesz no to ci podpowiem , za tzw konflikt interesów , ale czy wiesz co to konflikt interesów ? pewnie też nie wiesz , otóż kilkunastu z nich pobierało kasę od firm farmaceutycznych o czym była mowa od dawna , o tej dymisji od jakiegoś czasu gadano ,w końcu to zrobiono teraz jeszcze poleci Niedzielski i spoko. Horban nie pobierał? Niesamowite... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 14.01.2022 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 epizod 4https://vsecretscc.com/episodes-4-live/?mpweb=1603-504-144681 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 14.01.2022 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Moj kolega z pracy (45lat) złapał covida w szczycie fali. Nie był szczepiony bo uważał się za młodego. Po tygodniu objawów zrobił test. Po kolejnych dwóch dniach żona zawiozla go do szpitala bo zaczął mieć problemy z oddychaniem. Na izbie przyjęć (namiot) odmówili przyjęcia bo szpital pełny a on saturacje miał jeszcze powyzej 90%. Kazali zadzonić na pogotowie jak zacznie mu się kręcić w głowie lub zacznie mdleć! Wrocili do domu, żona nie spała całą noc obserwujac czy mąż nie traci przytomności chociaż w nocy to trudno zgadnać czy ktoś spi czy zemdlał... Nastepnego dnia udało im się bo zwolnilo sie miejsce w szpitalu. Dostał tlen i po tygodniu wyszedł. Do dziś ma problem z wysilkiem, używa windy żeby dostać sie na 1 piętro. Generalnie życie na pol gwizdka. Drugi kumplet dużo młodszy też trafił na tlen (37 albo 38 lat) tyle że szpitale były jeszcze pustawe i go przyjeli z lżejszymi objawami. Skonczylo sie tylko na zapaleniu płuc. OD tego czasu próbuje wrócić do sportu - jeżdził dość ostro na rowerze. Tyle w kwestii nieszczepionych. Nie znam nikogo szczepionego przed 60tym rokiem życia ktory przeszedł ciezko. Za to całą masę ludzi z pracy i z dalszej rodziny bez szczepionki którzy wylądowali w szpitalu albo sie o niego otarli. Ja znam całą masę którzy po szczepieniu mają NOPy i 2 osoby które zmarły po szczepionce, ale znam też pełno osób które zmarły bo nie dostały podstawowej opieki medycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 14.01.2022 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Horban nie pobierał? Niesamowite... Jak nie jak tak , więc polecieli won.no i w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryni 14.01.2022 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Żeby było jasne oni sami nie zrezygnowali ich po prostu wywalono na tzw zbity ryj a wiesz za co ? nie wiesz no to ci podpowiem , za tzw konflikt interesów , ale czy wiesz co to konflikt interesów ? pewnie też nie wiesz , otóż kilkunastu z nich pobierało kasę od firm farmaceutycznych o czym była mowa od dawna , o tej dymisji od jakiegoś czasu gadano ,w końcu to zrobiono teraz jeszcze poleci Niedzielski i spoko. Tylko z teraz trzeba postawić sobie pytania: Kto ich zastąpi? A może Rada Medyczna zostanie zlikwidowana? A może było to zagranie pod publikę? Mnie nie musisz odpowiadać, ja nie spodziewam się niczego dobrego, znając politykę rządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 14.01.2022 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Żeby było jasne oni sami nie zrezygnowali ich po prostu wywalono na tzw zbity ryj a wiesz za co ? nie wiesz no to ci podpowiem , za tzw konflikt interesów , ale czy wiesz co to konflikt interesów ? pewnie też nie wiesz , otóż kilkunastu z nich pobierało kasę od firm farmaceutycznych o czym była mowa od dawna , o tej dymisji od jakiegoś czasu gadano ,w końcu to zrobiono teraz jeszcze poleci Niedzielski i spoko. Skąd ta informacja, że ich wywalono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 14.01.2022 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 rzad wałkoni nie słucha specjalistów to ich stracił https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wiekszosc-czlonkow-rady-medycznej-zlozyla-rezygancje/wr39ym8,79cfc278 Niech sobie wezma tego od ezoteryki czy jaki tam on miął kurs i Wietnamczyka to będzie pasował Zamknąć lasy, szkoły, miejsca pracy, najlepiej zamknąć wszystkich w domach - takie porady rządowi może dać każdy, nie trzeba do tego specjalistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.01.2022 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Jak nie jak tak , więc polecieli won.no i w końcu Przecież Horban nie złożył dymisji. Trochę słaba ta twoja teoria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 14.01.2022 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 14.01.2022 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Świeży zbook z testowego świata pod rządami kowidian. Jest szansa, że już niedługo będziemy tak wszyscy rzyć! Polski Związek Narciarski poinformował, iż nasza reprezentacja skoczków przeszła kolejne szczepienia przeciw COVID-19 (odpowiednio drugą i trzecią dawka), a to po to aby w okresie startowym móc bez problemów podróżować i rywalizować w zawodach. Wąsek po kilku testach nie ma plusa. Ujawniono, że Wolny został skutecznie odtestowany. Współczuję Kubackiemu , ten musiał mieć gmerania po dziurki w nosie. Ahooj ze skakaniem , wiatr wieje https://sport.interia.pl/skoki-narciarskie/news-co-za-zwrot-akcji-pawel-wasek-jednak-wystartuje-w-zakopanem,nId,5769242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 14.01.2022 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Zamknąć lasy, szkoły, miejsca pracy, najlepiej zamknąć wszystkich w domach - takie porady rządowi może dać każdy, nie trzeba do tego specjalistów Ja dam inną radę zakłuć wszystkich starych co 6mc młodych co 9-12mc maska na ryj i żyjmy normalnie. Kto się nie stosuje surowe represje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts