Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spójrz kur... na trupy anie zachorowania

Decyzje które dotykają bezpośrednio mnie - obostrzenia, lockdowny zamykanie szkół, stoków, hoteli itp. podejmowane są na podstawie danych o zakażeniach, a nie zgonach więc ta pierwsza statystyka ma większy wpływ na to co postanowi rząd.

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/skandal-poslowie-chca-szprycowac-polakow-pod-przymusem-ale-sami-zalatwili-sobie-brak

Teraz już wiemy, ile są warte szumne hasła parlamentarzystów o solidarności w walce z pandemią COVID-19. Krzykacze nawołujący do tego, aby nakazać Polakom szczepienia na koronawirusa pod różnymi groźbami, sami okazali się tchórzami, którzy chcą sobie załatwić święty spokój.

Późnym wieczorem 11 stycznia, odbyło się posiedzenie sejmowej Komisji Zdrowia, na którym głosowano nad przyjęciem poprawki o obowiązku covidowych szczepień dla posłów i senatorów. Okazało się, że projekt został odrzucony!

12 stycznia wielu z tych zdrajców zaczęło asekuracyjnie mówić o pomyłce!

Wśród tych, którzy zagłosowali przeciwko, jest Bolesław Piecha - wielki zwolennik szprycowania - który uznał, że nie musiał głosować za, bo „minister może na drodze rozporządzenia wprowadzić taki obowiązek.”

Była wicepremier - Jadwiga Emilewicz - tłumaczyła się tym, że „banalnie przeoczyła” fakt, że zagłosowała przeciwko, choć zamierzała być „za”.

Na "nie" był także jeden z pomysłodawców projektu ustawy o weryfikacji przez pracodawców szczepień pracowników - Czesław Hoc. On także zagłosował przeciwko przymusowemu szczepieniu ludzi z Sejmu i Senatu!

tak, tak jak na dłoni cele depopulacyjne dla bydła dla wybranych jest to zbędne

Decyzje które dotykają bezpośrednio mnie - obostrzenia, lockdowny zamykanie szkół, stoków, hoteli itp. podejmowane są na podstawie danych o zakażeniach, a nie zgonach więc ta pierwsza statystyka ma większy wpływ na to co postanowi rząd.

Chyba od hoteli, stoków.... ważniejsze powinny być potencjalne konsekwencje zachorowania i przytkanie szpitali.

Zresztą o jakich obostrzeniach mówisz jak wzasadzia żadnych niema.

Pewnie ma te z Włoch na myśli co rok temu pokazywali jak to trup gęsto się ściele tylko zapomnieli że te zdjęcia były z 2013 roku po trzęsieniu ziemi , ale tak TV pokazywały to pewnie prowda to na pewno prowda .

To było wtedy, kiedy ty przybiegłaś tutaj z szokującym newsem, że w rejonie Wuhan "wyrejestrowano miliony kart SIM"

:lol: :lol:

I tu się mylisz.

Na podstawie zgonów podejmowane są/były dodatkowe restrykcje.

Domyśl się dlaczego tak.

Eee , odnieś to chłopie do siebie , nic cię w propagandzie kovidowej w funkcji czasu nie zastanawia ?

Czy zastanawia? A i owszem. Kiedy i gdzie zagubiona została merytoryki i zaufanie do wiedzy. Nie mniej nadziei, ja nie chcę ciebie, czy tobie podobnych przekonać do zmiany poglądów. Obserwuję i się zastanawiam jak długo ty i tobie podobni będą aktywnie propagować coraz to nowe teorie i jakie to te nowe teorie będą, gdzie jest granica absurdu.

Mi jedno dziecko od poniedziałku ląduje na nauczaniu zdalnym bo w klasie covid. Qrcze, mam nadzieję, że chociaż na kwarantannę nie trafi, bo będę miał problem logistyczny jak ogarnąć drugie.

A tak przy okazji, to ostatnio oglądałem Nie patrz w górę... Podobieństwo pomiędzy kontestującymi fakty naukowe dotyczące astronomii z podobnymi postawami co do covida rzuca się w oczy. A skutki takich postaw zarówno w filmie jak i rzeczywistości ponoszą wszyscy.