Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Znowu kłamstwo. Szczepionka BNT162b2 jest dopuszczona dla dzieci od 5 roku życia.

Znowu to raczej ty kłamiesz.

Zacytuj dowód na to co piszesz, bo podejrzewam że nie zrozumiałeś tak jak poprzednio.

https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-covid-19-vaccine

FDA Evaluation of Safety and Effectiveness Data for Approval for 16 Years of Age and Older

Edytowane przez stos

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zanim komuś zarzucisz kłamstwo zajrzyj do źródła jakim jest strona FDA.

FDA takie tymczasowe dopuszczenie zatwierdza.

https://www.fda.gov/vaccines-blood-biologics/vaccines/emergency-use-authorization-vaccines-explained

What is an Emergency Use Authorization (EUA)?

An Emergency Use Authorization (EUA) is a mechanism to facilitate the availability and use of medical countermeasures, including vaccines, during public health emergencies, such as the current COVID-19 pandemic. Under an EUA, FDA may allow the use of unapproved medical products, or unapproved uses of approved medical products in an emergency to diagnose, treat, or prevent serious or life-threatening diseases or conditions when certain statutory criteria have been met, including that there are no adequate, approved, and available alternatives. Taking into consideration input from the FDA, manufacturers decide whether and when to submit an EUA request to FDA.

Once submitted, FDA will evaluate an EUA request and determine whether the relevant statutory criteria are met, taking into account the totality of the scientific evidence about the vaccine that is available to FDA.

Wszystkie próby zastosowania istniejących leków zostały potępione przez usłużnych "naukowców" i takież media.

Nie jest przypadkiem że "szpryce" Pfizera, Moderny i J&J zostały teraz dopuszczone, bo już nie dało się ukryć że są metody leczenia a sam Pfizer wypuścił na rynek swój lek na covid.

Mnie interesuje EMA, gdzie istnieje conditional marketing authorisation, czyli dopuszczenie waruknowe, o którym pisałeś. Wymagania kiedy jest możliwe też ci wkleiłem. Pisałem, że przeinaczasz lub kłamiesz, a tu ewidentnie widać, że przeinaczasz.

Jeśli wymagasz aby leki i metody były dostępne po spełnieniu wymagań legislacyjnych to musisz być konsekwentny. Podeślij próbę testów klinicznych dla tej twojej metody z #16160 i informację o jej potępieniu. Bo chyba nie polecasz niesprawdzonej, niepotwierdzonej ani nie certyfikowanej metody.

Znowu to raczej ty kłamiesz.

Zacytuj dowód na to co piszesz, bo podejrzewam że nie zrozumiałeś tak jak poprzednio.

https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-covid-19-vaccine

FDA Evaluation of Safety and Effectiveness Data for Approval for 16 Years of Age and Older

Od kiedy FDA dopuszcza leki w Europie?

Mnie interesuje EMA, gdzie istnieje conditional marketing authorisation, czyli dopuszczenie waruknowe, o którym pisałeś. Wymagania kiedy jest możliwe też ci wkleiłem. Pisałem, że przeinaczasz lub kłamiesz, a tu ewidentnie widać, że przeinaczasz.

Jeśli wymagasz aby leki i metody były dostępne po spełnieniu wymagań legislacyjnych to musisz być konsekwentny. Podeślij próbę testów klinicznych dla tej twojej metody z #16160 i informację o jej potępieniu. Bo chyba nie polecasz niesprawdzonej, niepotwierdzonej ani nie certyfikowanej metody.

Przecież ty nie rozumiesz tego co sam cytujesz.

Ta twoja EMA też wymaga żeby nie było innych metod leczenia żeby zatwierdzić tymczasowo to kłucie.

Przecież ty nie rozumiesz tego co sam cytujesz.

Ta twoja EMA też wymaga żeby nie było innych metod leczenia żeby zatwierdzić tymczasowo to kłucie.

Robisz się agresywny. To nie moja EMA, tylko regulacje EMA mnie obowiązują. Tu masz wymagania i warunki dla conditional marketing authorisation. Możesz wskazać gdzie jest to twoje wymyślone wymaganie o innych metodach leczenia?

Criteria and conditions

EMA's CHMP may grant a conditional marketing authorisation for a medicine if it finds that all of the following criteria are met:

• the benefit-risk balance of the medicine is positive;
  • it is likely that the applicant will be able to provide comprehensive data post-authorisation;
  • the medicine fulfils an unmet medical need;
  • the benefit of the medicine's immediate availability to patients is greater than the risk inherent in the fact that additional data are still required.

Conditional marketing authorisations are valid for one year and can be renewed annually.

Once a conditional marketing authorisation has been granted, the marketing authorisation holder must fulfil specific obligations within defined timelines.

These obligations could include completing ongoing or new studies or collecting additional data to confirm the medicine's benefit-risk balance remains positive.

EMA publishes the conditions of the marketing authorisation in the medicine's European public assessment report.

The marketing authorisation can be converted into a standard marketing authorisation (no longer subject to specific obligations) once the marketing authorisation holder fulfils the obligations imposed and the complete data confirm that the medicine's benefits continue to outweigh its risks. Initially, this is valid for 5 years. It can then be renewed for unlimited validity.

As for any medicine, if new data show that the medicine’s benefits no longer outweigh its risks, EMA can take regulatory action, such as suspending or revoking the marketing authorisation.

EMA can also take regulatory action if the company does not comply with the imposed obligations.

Od kiedy ty rozumiesz co czytasz?

Znajdziesz tu wszystko i w rodzimym języku:

https://www.ema.europa.eu/en/documents/overview/comirnaty-epar-medicine-overview_pl.pdf

Comirnaty jest szczepionką stosowaną w zapobieganiu chorobie koronawirusowej z 2019 r. (COVID-

19) u osób od 5 lat.

Szczepionka Comirnaty otrzymała warunkowe dopuszczenie do obrotu. Oznacza to, że będą

gromadzone dodatkowe informacje na temat tej szczepionki (zob. poniżej), które firma ma obowiązek

dostarczyć. Agencja dokona przeglądu wszelkich nowych informacji i w razie potrzeby uaktualni

niniejsze ogólne informacje

Nadal czekam na wskazanie dokumentów z proceduty autoryzacyjnej metody leczenia z #16160. Taki legalista nie może proponować czegoś co nie jest zgodne z procedurami FDA czy EMA

Robisz się agresywny. To nie moja EMA, tylko regulacje EMA mnie obowiązują. Tu masz wymagania i warunki dla conditional marketing authorisation. Możesz wskazać gdzie jest to twoje wymyślone wymaganie o innych metodach leczenia?

a tu

the medicine fulfils an unmet medical need;

Dalej z tobą nie dyskutuję bo to nie ma sensu.

a tu

the medicine fulfils an unmet medical need;

Dalej z tobą nie dyskutuję bo to nie ma sensu.

Tak jak pisałem już wcześniej, przeinaczasz lub kłamiesz. Niezaspokojenie potrzeb, to nie brak innych metod.

Swoją drogą innych metod nie ma, bo nadal nie odniosłeś się do prośby o dokumentację proceduty autoryzacyjnej metody leczenia polecanej przez ciebie w #16160. Gdzie i kto przeprowadzał badania kliniczne z pozytywnym efektem? Bo badania, które efektu nie wskazały to rzeczywiście były.

Taa , jak kupujemy od jedzenia, odzież sprzęt domowy auta wszystko posiada gwarancję producenta . Czemu kupujecie takowe, skoro daliście sobie wstrzyknąć preparaty dużych firm bez gwarancji, ba ustawowo producenci są zwolnieni od jakiejkolwiek odpowiedzialności za swoje strzyki jak i służba zdrowia w danym kraju. Dla zmydlenia oczu zarząd naszego kraju stworzył fundusz dla nopów upłynęły dwa lata i nie ma przepisów wykonawczych.

Tak wyśmiewany szamanizm/mądrość ludowa słusznie orzeka: Jak Bóg chce kogoś ukarać odbiera mu rozum.

Wielu kłutych już o tym się przekonało, a wielokrotnie więcej przekona się w następnych latach

I co w tym śmiesznego widzisz? Śmieszy cie śmierć kogoś z mojego otoczenia??

Nie, nie śmieszy mnie niczyja śmierć.

Śmieszą mnie Twoje konfabulacje jako przyczyna śmierci (zakrzepica poszczepienna).

Czyżbyś zapomniał co napisałeś?

Taa , jak kupujemy od jedzenia, odzież sprzęt domowy auta wszystko posiada gwarancję producenta . Czemu kupujecie takowe, skoro daliście sobie wstrzyknąć preparaty dużych firm bez gwarancji, ba ustawowo producenci są zwolnieni od jakiejkolwiek odpowiedzialności za swoje strzyki jak i służba zdrowia w danym kraju. Dla zmydlenia oczu zarząd naszego kraju stworzył fundusz dla nopów upłynęły dwa lata i nie ma przepisów wykonawczych.

Tak wyśmiewany szamanizm/mądrość ludowa słusznie orzeka: Jak Bóg chce kogoś ukarać odbiera mu rozum.

Wielu kłutych już o tym się przekonało, a wielokrotnie więcej przekona się w następnych latach

Możesz się podzielić tą ustawą, która wprowadziła zwolnienie producentów od jakiejkolwiek odpowiedzialności?

Co do odszkodowania za NOPy, to szczepionka jest od roku, a co do ustawy to wchodzi od lutego https://dziennikustaw.gov.pl/D2022000006401.pdf

Dla zmydlenia oczu zarząd naszego kraju stworzył fundusz dla nopów upłynęły dwa lata i nie ma przepisów wykonawczych.

Tak, fundusz został utworzony wtedy, kiedy w Polsce (a nawet w Europie) nie odnotowano jeszcze żadnego przypadku Covid-19...

Ty się plączesz w najprostszych sprawach...

A ja mam pytania.

Który/jaki organ w Polsce dopuszcza do użytkowania środki medyczne?

Jakie badania przeprowadza przed ich dopuszczeniem?

Ile takich środków dopuszczonych jest warunkowo, a ile nie?

Możesz się podzielić tą ustawą, która wprowadziła zwolnienie producentów od jakiejkolwiek odpowiedzialności?

Wydaje mi się, że nie trzeba szukać żadnej ustawy. Wygląda na to, że wszyscy przystępujący do programu szczepień przeciw Cowid19 sami zrzekli się wszelkich roszczeń składając podpis pod oświadczeniem.

https://centermed.pl/pdf/ankietapw.pdf

A ja mam pytania.

Który/jaki organ w Polsce dopuszcza do użytkowania środki medyczne?

Jakie badania przeprowadza przed ich dopuszczeniem?

Ile takich środków dopuszczonych jest warunkowo, a ile nie?

European Medicines Agency. O resztę pytaj u źródła.

Wydaje mi się, że nie trzeba szukać żadnej ustawy. Wygląda na to, że wszyscy przystępujący do programu szczepień przeciw Cowid19 sami zrzekli się wszelkich roszczeń składając podpis pod oświadczeniem.

https://centermed.pl/pdf/ankietapw.pdf

Możesz jaśniej wskazać gdzie jest to zrzeczenie na ankiecie?

Nie, nie, ja pytałem o Polskę, nie o Europę.

Na końcu ankiety jest oświadczenie.

Oświadczam, że dobrowolnie wyrażam zgodę na wykonanie szczepienia przeciw COVID-19. Potwierdzam, że zostały

mi przekazane informacje dotyczące tego szczepienia i je zrozumiałam/zrozumiałem. Zostały mi udzielone również

odpowiedzi na wszystkie zadane przeze mnie pytania i zrozumiałam/zrozumiałem udzielone mi odpowiedzi.

I tu pojawia się kolejne pytanie.

Jakie są konsekwencje prawne podpisania takiego oświadczenia?