Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ech... Jest gorzej, niż mi się zdawało. Przed kwarantanną jesteśmy chronieni od 15 dnia od drugiej dawki. Ale ważny moment kontaktu. A jak w momencie kontaktu nie minęło 14 dni od drugiej dawki - mamy 10 dni kwarantanny.

Taki przykład...

2 stycznia dostajemy 2 dawkę. 16 stycznia mamy kontakt . Dostajemy kwarantannę do 26 stycznia.

Ale jak kontakt mamy 17 stycznia to kwarantanny zero.

Wygląda na to, że wszyscy przystępujący do programu szczepień przeciw Cowid19 sami zrzekli się wszelkich roszczeń składając podpis pod oświadczeniem.

https://centermed.pl/pdf/ankietapw.pdf

A zacytujesz to zrzeczenie roszczeń? Bo w linku nic takiego nie ma.

Nie, nie, ja pytałem o Polskę, nie o Europę.

Sprytna manipulacja. A ja zapytam o Pcim Dolny. Bo dopuszczenie w Polsce nie dopuszcza chyba w Pcimiu... Czy może dopuszczenie w zbiorze dopuszcza w podzbiorze.

Jakie są konsekwencje prawne podpisania takiego oświadczenia?

Niczego przecież się nie zrzekasz. Ryzyko kursowe znam - ale oszukańcze praktyki w sądach banki przegrywają.

Podobne oświadczenie musisz (czy raczej żona) podpisać błagając 0 znieczulenie w czasie porodu.

Edytowane przez Kaizen

Orientujecie się jak wygląda obecnie procedura uznania za ozdrowieńca? Jeśli dana osoba zrobi sobie dzisiaj test i wyjdzie on pozytywny to ile czasu (do kiedy) musi przebywać na izolacji? Czy po tym czasie jest uznawana za ozdrowieńca z automatu, czy potrzebny jest negatywny test?

Nie, nie, ja pytałem o Polskę, nie o Europę.

URLP.

Google jest u ciebie dostępne?

Na końcu ankiety jest oświadczenie.

I tu pojawia się kolejne pytanie.

Jakie są konsekwencje prawne podpisania takiego oświadczenia?

Trzeba naprawdę bardzo dużo złej woli, bo to nawet nie kwalifikuje się jako pokraczna interpretacja, aby uznać ten zapis za zrzeczenie.

Edytowane przez Emtebe

To jest ciekawe zadałem trzy pytania, które są w zasadzie bez większego znaczenia. Co ciekawe próbowaliście odpowiedzieć tylko na jedno i to chyba nie do końca zdając sobie sprawę o co w tym chodzi.

Do tego napisałem zdanie w którym coś przypuszczam. Użyłem w nim zwrotu, że coś mi się wydaje(być może miałem jakąś wizje) i tylko Kazein zwrócił uwagę, że to może być manipulacja.

I w istocie tak było, to była manipulacja by pokazać wam jak łatwo pozostawiając jakieś niedopowiedzenia, stawiając jakieś pytania itp można nami manipulować.

I być może takie technik stosują też media i co gorsze politycy. Dlatego czytając/słuchając cokolwiek zwracajcie uwagę właśnie na takie detale.

To jest ciekawe zadałem trzy pytania, które są w zasadzie bez większego znaczenia. Co ciekawe próbowaliście odpowiedzieć tylko na jedno i to chyba nie do końca zdając sobie sprawę o co w tym chodzi.

Do tego napisałem zdanie w którym coś przypuszczam. Użyłem w nim zwrotu, że coś mi się wydaje(być może miałem jakąś wizje) i tylko Kazein zwrócił uwagę, że to może być manipulacja.

I w istocie tak było, to była manipulacja by pokazać wam jak łatwo pozostawiając jakieś niedopowiedzenia, stawiając jakieś pytania itp można nami manipulować.

I być może takie technik stosują też media i co gorsze politycy. Dlatego czytając/słuchając cokolwiek zwracajcie uwagę właśnie na takie detale.

Ciekawe jest to, że zadane przez ciebie pytania potraktowałem jako bez większego znaczenia i odpowiedziałem w sposób minimalistyczny. Po kolejnych pytaniach już nawet nie siliłem się na nazwę, tylko użyłem skrótu. Twoja analiza deklaracji w karcie szczepień wskazywała na to, że tobie się nie wydaje, tyko masz wizje i dlatego bez wdawania się w tłumaczenie podzieliłem się werdyktem. Musisz zwracać uwagę na takie detale, bo możesz błędnie wnioskować, że wzbudziłeś zainteresowanie.

Po zakończeniu leczenia a pobrać możesz to z ministerstwa zdrowia poprzez profil zaufany tyle wyczytałem , miałem to żonie załatwić ale mi sie zapomniało w sumie po co ?

No właśnie o szczegóły mi chodzi - ile dni izolacji, ile potem trzeba mieć negatywnych testów, a może żadnego. Ile u Twojej żony trwała izolacja dokładnie co do dnia i od kiedy liczone :)? Czy na zakończenie musiała być testowana?

Edytowane przez kemot_p

W sumie 18 dni chorobowego miała z tym że sam covid trwał ok 5 dni ot taka lajtowa grypa jak by o zakończeniu decyduje lekarz oczywiście po poradzie telefonicznej no bo jakże by inaczej , wpisała że żona zdrowa i za dwie godziny przyszedł SMS że kwarantanna zakończona dla niej bo ja musiałem dalej kiblować mimo że nie chorowałem w tym SMS było coś o pobraniu statusu ozdrowieńca z strony ministerstwa zdrowia , dokładni ci aż tak tego nie powiem bo ja do takich rzeczy nie przykładam wagi .

Nie, nie śmieszy mnie niczyja śmierć.

Śmieszą mnie Twoje konfabulacje jako przyczyna śmierci (zakrzepica poszczepienna).

Czyżbyś zapomniał co napisałeś?

Nic nie zapomniałem, tak było i to jest prawda. I ie mam zamiaru przez kolejne dwadzieścia lub pięćdziesiąt postów wyjaśniać bo już wszystko napisałem w tej sprawie.

Ależ emocje w kowidiańskim sporcie :popcorn: Po szczepieniach, (po to aby w okresie startowym móc bez problemów podróżować i rywalizować), doszedł nowy element taktyczny- kiedy się zarazić, żeby, jako ozdrowieńcy, móc skakać w najważniejszych zawodach. Jak się wydaje, jeszcze nie wszyscy skoczkowie to dopracowali:

https://sport.interia.pl/raporty/raport-pekin-2022/aktualnosci/news-daniel-andre-tande-i-fredrik-villumstad-z-pozytywnymi-wynika,nId,5777143

Ależ emocje w kowidiańskim sporcie :popcorn: Po szczepieniach, (po to aby w okresie startowym móc bez problemów podróżować i rywalizować), doszedł nowy element taktyczny- kiedy się zarazić, żeby, jako ozdrowieńcy, móc skakać w najważniejszych zawodach. Jak się wydaje, jeszcze nie wszyscy skoczkowie to dopracowali:

https://sport.interia.pl/raporty/raport-pekin-2022/aktualnosci/news-daniel-andre-tande-i-fredrik-villumstad-z-pozytywnymi-wynika,nId,5777143

Aż dziwne że Novak Djokovic na to nie wpadł przed Australian Open :-)

Aż dziwne że Novak Djokovic na to nie wpadł przed Australian Open :-)

Jak już mówimy o graniu w penisa, to oprócz wydymania Novaka, australijscy kowidianie są w czołówce kategorii C19,... a nasi forumowi Świadkowie Covida chcą żebyśmy szli w ich ślady :no:

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=desc&pickerMetric=new_cases_smoothed_per_million&Metric=Confirmed+cases&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Color+by+test+positivity=false&country=AUS~ISR~POL