Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

To nie jest postawiona teza a pytanie jest proste: nie pytam o to czy to prawda, tylko co byś powiedział, gdyby okazało się, że to jest prawda?

Potrafisz choć raz odpowiedzieć na proste pytanie?

Nie okaże się prawdę więc nie siej kolejnej głupoty.

A co powiesz jeżeli okaże się że kula ziemska jest płaska :D

A co powiesz jeżeli okaże się że jesteś ruskim botem?

Trochę w stylu botów odpowiadasz . :)

PS Możliwe że nie rozumiesz poniższych stwierdzeń:

"Mordercy, faszyści, ludobójcy, którzy zabijają dla pieniędzy"

i dlatego nawijasz jak bot.

Edytowane przez d7d

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tom, co byś powiedział gdyby ktoś twierdził, że jesteś idiotą?

Nie pytam czy to prawda. Pytam tylko co byś powiedział gdyby okazało się to prawdą.

Odpowiedz proszę na tak proste pytanie.

To akurat jest proste, zaczął bym zastanawiać się jak doszło do tego, że zostałem idiota i jak to zmienić.

Widzisz, to jest tak: powiesz głupiemu, że jest głupi to się obrazi, powiesz mądremu to zacznie się zastanawiać o co chodzi.

Nie okaże się prawdę więc nie siej kolejnej głupoty.

A co powiesz jeżeli okaże się że kula ziemska jest płaska :D

A co powiesz jeżeli okaże się że jesteś ruskim botem?

Trochę w stylu botów odpowiadasz . :)

PS Możliwe że nie rozumiesz poniższych stwierdzeń:

"Mordercy, faszyści, ludobójcy, którzy zabijają dla pieniędzy"

i dlatego nawijasz jak bot.

Czyli nie dopuszczasz myśli, że ktoś zabija dla pieniędzy? Nie było w historii takich przypadków? I sądzisz, że nie ma takich ludzi na świecie?

Czyli nie dopuszczasz myśli, że ktoś zabija dla pieniędzy? Nie było w historii takich przypadków? I sądzisz, że nie ma takich ludzi na świecie?

Prawdopodobieństwo znikome.

Natomiast jakie by nie było, to wysuwanie takich oskarżeń pod adresem osób, które nie zostały osądzone podlega pod KK, jest penalizowane, więc powinno być scigane i karane

Tak, są takie przypadki.

Nawet udowodnione, później były procesy i kara.

Są tez przypadki nieudowodnione i nie było procesu i kary.

Przypadki znane nawet we współczesnej historii.

Wyjaśnij jeszcze czy to jest oddzielny zbiór

"Morderców którzy zabijają dla pieniędzy"

"faszystów którzy zabijają dla pieniędzy"

"ludobójców którzy zabijają dla pieniędzy"

czy muszą być jednocześnie mordercami i ludobójcami i do tego faszystami?

To akurat jest proste, zaczął bym zastanawiać się jak doszło do tego, że zostałem idiota i jak to zmienić.

Widzisz, to jest tak: powiesz głupiemu, że jest głupi to się obrazi, powiesz mądremu to zacznie się zastanawiać o co chodzi.

Optymistyczne dla siebie przyjąłeś założenie... "zaczął bym się zastanawiać..."

Sądzę, że może byś się nie obraził ale byś się nie zgodził :)

A było takich od liku , byli Austriacy w szeregach SS wykształceni z tytułami szlacheckimi byli też lekarze , ale chyba zapomnieli o tym , Tom1000k widać niektórym propaganda zamkła logikę i dociekliwość oraz wykształciła bezgraniczne zaufanie a to prosta droga do tragedi niestety.

Prawdopodobieństwo znikome.

Natomiast jakie by nie było, to wysuwanie takich oskarżeń pod adresem osób, które nie zostały osądzone podlega pod KK, jest penalizowane, więc powinno być scigane i karane

Tak samo powinno być karane dopuszczenie do szczepień preparatem bez zakończonych badań nie prawdaż ? w tą stronę też to powinno działać chyba się zgodzisz ?

Tak samo powinno być karane dopuszczenie do szczepień preparatem bez zakończonych badań nie prawdaż ? w tą stronę też to powinno działać chyba się zgodzisz ?

Ja wiem, że masz słabą pamięć (zakład), ale nie raz podawany były tutaj harmonogram badań (np Pfizera) jakie przeprowadzono przed wprowadzeń szepionek na rynek.

Ja wiem, że masz słabą pamięć (zakład), ale nie raz podawany były tutaj harmonogram badań (np Pfizera) jakie przeprowadzono przed wprowadzeń szepionek na rynek.

Mnie nie interesuje harmonogram ja pytam czy został zakończony etap wszystkich badać ? nie nie został więc o tym mowa

Zostały przeprowadzone wszystkie etapy,, aby mozna było wprowadzić wyrób medyczny na rynek.

https://szczepienia.pzh.gov.pl/faq/obalamy-najczestsze-mity-na-temat-szczepionek-i-szczepien-przeciw-covid-19/

Kolejni przedstawiciele dziczy:

My te listy śmierci tworzymy! Jak zagłosują na tak, to ja Wojciech O., chce ich zabić! A dlaczego nie? - powiedział wprost. - Jestem przepełniony radosną nienawiścią i chcę ich śmierci - krzyczał O., po czym tłum zaczął skandować: "Śmierć, śmierć!"

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28056934,bydgoszcz-grozby-smierci-na-wiecu-antyszczepionkowcow-my.html#s=BoxOpImg6

Hmm, to ciekawe. Teraz wypadało by ustalić dlaczego szczepionki w myśl obowiązujących przepisów nie są dopuszczone do użytkowania bezwarunkowo, a tylko warunkowo do czasu wynalezienia/odkrycia leku. I dlaczego dopuszczone są jako preparaty medyczne, a nie szczepionki jak są nazywane.

Warto tez dodać, że dopuszczenie preparatów Pfizer straciło swoją ważność jakoś w połowie stycznia.

Chyba że czego nie wiem i to dopuszczenie zostało przedłużone.

Hmm, to ciekawe. Teraz wypadało by ustalić dlaczego szczepionki w myśl obowiązujących przepisów nie są dopuszczone do użytkowania bezwarunkowo, a tylko warunkowo do czasu wynalezienia/odkrycia leku. I dlaczego dopuszczone są jako preparaty medyczne, a nie szczepionki jak są nazywane.

Warto tez dodać, że dopuszczenie preparatów Pfizer straciło swoją ważność jakoś w połowie stycznia.

Chyba że czego nie wiem i to dopuszczenie zostało przedłużone.

No sam widzisz że są różne prawdy , są prawdy prawdziwe i prawdy niewygodne za które ludzi banują wszędzie gdzie tylko się da , wg mnie prawda zawsze jest jedna .

Mnie nie interesuje harmonogram ja pytam czy został zakończony etap wszystkich badać ? nie nie został więc o tym mowa

Pewnie że jest to dalej eksperyment, bo jak nazwać to co w tamtym roku wyrabiali choćby ze szczepieniem dzieci. Były robione doświadczenia na dzieciach tą ala szczepionką. Na początku gdy te ala szczepionki weszły do użytku była mowa między innymi że kobiety w ciąży nie mogą się szczepić a teraz, proszę już mogą. Wypuścili preparat którego działania do końca nie znali i jak widać jeszcze nie znają.

Pisaliśmy już o tym

W Stanach zatwierdzone są już bezwarunkowo.

W ChPL Corminaty jak najbardziej używane jest słowo szczepionka

Tutaj też:

http://www.urpl.gov.pl/pl/urz%C4%85d/szczepionki-covid-19

Stany nie specjalnie mnie interesują w tym kontekście. Tamtejsze prawodawstwo ma niewiele wspólnego z europejski, można je raczej traktować jako wskazówkę.

A ze szczepionkami widzę, że jest jeszcze gorzej niż przypuszczałem: EU/1/20/1528.

...

Artykuł 4

Okres ważności pozwolenia wynosi jeden rok od daty notyfikacji niniejszej decyzji.

Artykuł 5

Niniejsza decyzja skierowana jest do Przedsiębiorstwa BioNTech Manufacturing GmbH, An

der Goldgrube 12, 55131 Mainz, Deutschland.

Sporządzono w Brukseli dnia 21.12.2020 r.

No sam widzisz że są różne prawdy , są prawdy prawdziwe i prawdy niewygodne za które ludzi banują wszędzie gdzie tylko się da , wg mnie prawda zawsze jest jedna .

Już wcześnie pisałem, że w pewnym momencie przyjdzie komuś "posypać głowę popiołem" i przeprosić. To nie nastąpi pewnie zbyt szybko, bo wiele rzeczy musi się jeszcze wyjawić, choć już teraz w mediach widać pewną zmianę narracji i co jakiś czas pojawiają się na razie mało znaczące informacje choćby o tym jak leczyć się w domu, czy o tym, że spadła skuteczność szczepionek.

To też przekład się na ten wątek, który powoli przygasa, bo okazuje się, że Ci który podnieśli na początku pandemii alarm, że coś jest nie tak, choć nie do końca wiedzieli o co chodzi i zostali okrzyknięci szurami, czy podobne, to jednak się nie mylili i ich obawy okazują się coraz bardziej uzasadnione.