Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Robiłeś samodzielne autorskie badania zawartości fiolki czy dajesz wyraz swemu frajerstwu/ naiwności i wiary w uczciwość i kompetencję Big Farmy.

Fiolki? To już nie rozmawiamy o pochodzeniu wirusa?

Laboratoryjne pochodzenie SARS-CoV-2 staje się oczywiste po tym, jak naukowcy odkryli nić DNA na białku kolca

Skąd Ci się tu wzięła fiolka? I fiolka czego?

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NOP-y po szczepionkach mRNA na COVID-19. Ogromne badanie z USA i jasny wniosek

Obawa przed skutkami ubocznymi to jeden z najczęstszych powodów rezygnacji ze szczepienia przeciw COVID-19.

Eksperci przypominali, że efekty uboczne są rzadkie i zwykle mało dolegliwe oraz że bezpieczeństwo szczepionek jest wciąż monitorowane.

Właśnie ukazały się wyniki ogromnego badania nad preparatami mRNA. Dane zebrano po podaniu prawie 300 mln dawek.

Pracę opublikowano w "The Lancet Infectious Diseases".

https://www.medonet.pl/porozmawiajmyoszczepionce/szczepionka-na-covid-19,nop-y-po-szczepionkach-mrna-na-covid-19--ogromne-badanie-z-usa-i-jasny-wniosek,artykul,07487426.html

NOP-y po szczepionkach mRNA na COVID-19. Ogromne badanie z USA i jasny wniosek

Obawa przed skutkami ubocznymi to jeden z najczęstszych powodów rezygnacji ze szczepienia przeciw COVID-19.

Eksperci przypominali, że efekty uboczne są rzadkie i zwykle mało dolegliwe oraz że bezpieczeństwo szczepionek jest wciąż monitorowane.

Właśnie ukazały się wyniki ogromnego badania nad preparatami mRNA. Dane zebrano po podaniu prawie 300 mln dawek.

Pracę opublikowano w "The Lancet Infectious Diseases".

https://www.medonet.pl/porozmawiajmyoszczepionce/szczepionka-na-covid-19,nop-y-po-szczepionkach-mrna-na-covid-19--ogromne-badanie-z-usa-i-jasny-wniosek,artykul,07487426.html

Przeczytałeś to ?:

"Trzeba pamiętać, że, ponieważ szczepionki przeciw COVID-19 zostały dopuszczone do użytku w nagłych wypadkach, pracownicy służby zdrowia są zobowiązani do zgłaszania wszystkich zgonów po szczepieniu, niezależnie od potencjalnego bezpośredniego związku ze szczepieniem"

Jak to się ma, do Twoich, @fotohobby i @Kaizen wpisów sprzed kilku miesięcy?

Żeby łatwiej było Ci znaleźć głupoty, które wtedy pisałeś - służe pomocą: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami&p=8099735&viewfull=1#post8099735

na granicy tłum widzę w tv, ludzie przeszli dużą liczbę km , nie ma dystansu, brak magicznych maseczek, nie wiem czy szczepieni czy nie bo póki co na czole jeszcze nie stemplują. I widzę,że żyją i mają się hmmm jakby dobrze w kwestii zdrowotnej, psychika nie wiem jak. Tak więc koronka to ściema była w dwa dni zniknęła. Kto chce to niech dalej myśli o szczepieniu czy to mrna czy inny wynalazek. Ja ewidentnie widzę,że ktoś kogoś w ciula robił i robi

na granicy tłum widzę w tv, ludzie przeszli dużą liczbę km , nie ma dystansu, brak magicznych maseczek, nie wiem czy szczepieni czy nie bo póki co na czole jeszcze nie stemplują. I widzę,że żyją i mają się hmmm jakby dobrze w kwestii zdrowotnej, psychika nie wiem jak. Tak więc koronka to ściema była w dwa dni zniknęła. Kto chce to niech dalej myśli o szczepieniu czy to mrna czy inny wynalazek. Ja ewidentnie widzę,że ktoś kogoś w ciula robił i robi

Też bym tak uważał gdybym nie chorował przez miesiąc.

Też bym tak uważał gdybym nie chorował przez miesiąc.

Ja też chorowałem i też dochodzenie do siebie trwało prawie miesiąc,ale ja to nazwałem grypą bo jestem starodawny, a powinienem nazwać to c19. Mało kto chorował z nas na grypę,a grypa z tego co mawiają ,,starsi" to nie przelewki.

Poczekaj. Na razie to nawet przetestować się nie mogą. A drugi czynnik to okres wylęgania - możesz pocałować kogoś z Covidem i jest spora szansa, że za tydzień zacznie Cię dopiero coś drapać. Będąc w obcym kraju, mając ważniejsze problemy na głowie zignorujesz. Dopiero po kolejnym tygodniu jak Cię kompletnie rozłoży będziesz szukał szpitala... Albo i nie - bo kto się zajmie dziećmi? I będziesz dalej zarażał.

Niebezpiecznik o dezinformacji - akurat przykład ze szczepieniami. Warto posłuchać całości, ale ten kawałek akurat dotyczy tych nieszczęsnych NOPów. I warto mieć na uwadze, że nie są to jakieś "randomy" z internetu - wypowiadają się specjaliści w zakresie OSINT.

Jak to powiedzieli wcześniej w materiale - każda dezinformacja jest zła. Traktowanie covida jako "grypki" też jest złem. A z tymi od "wyłącz TV, włącz myślenie" dawno skończyłem dyskusję, szkoda czasu. Lepiej sobie w ogródku pogrzebać, podłubać przy domu czy innym hobby się zająć. Ja właśnie kończę grzebać przy rozdzielni. O, właśnie sobie uświadomiłem, że jeszcze miesiąc i trzeba będzie basen przygotować do sezonu. A potem może w końcu wezmę się za zrobienie tarasu? Jezu, tak wiele zajęć, a tak mało czasu :)

Niebezpiecznik o dezinformacji - akurat przykład ze szczepieniami. Warto posłuchać całości, ale ten kawałek akurat dotyczy tych nieszczęsnych NOPów. I warto mieć na uwadze, że nie są to jakieś "randomy" z internetu - wypowiadają się specjaliści w zakresie OSINT.

Dzięki za ciekawy materiał.

Szkoda, że ten Pan nie jest bywalcem Forum Muratora, bo też mógłby zadzwonić do niektórych użytkowników i podpytać te "przypadki"

:lol:

Edytowane przez fotohobby

Nie oglądałem bo nie mam czasu na kolejne wysłuchiwanie kogoś kto z góry wie najlepiej.

Wiesz, ktoś kiedyś powiedział że powielając 100 razy kłamstwo to owe kłamstwo stanie się prawdą.

Mamy przykład informacji a raczej dezinformacji w Rosji, to samo tłuka ludziom o tym covidzie, tłuką to w co chcą aby ludzie uwierzyli tak jak wierzą Putinowi Rosjanie.

Nie oglądałem bo nie mam czasu na kolejne wysłuchiwanie kogoś kto z góry wie najlepiej.

[...]

Mamy przykład informacji a raczej dezinformacji w Rosji, to samo tłuka ludziom o tym covidzie, tłuką to w co chcą aby ludzie uwierzyli tak jak wierzą Putinowi Rosjanie.

Akurat w tej kwestii to Ty jesteś tym, "kto z góry wie najlepiej". Ci ktosie, to osoby, które zajmują się OSINTem od dawna i potrafią weryfikować fakty. A fakty są takie, że często gęsto nie można dotrzeć do wiarygodnego źródła informacji (w tym wypadku o osobach, które zmarły w wyniku szczepienia). A nie można dotrzeć do źródła, bo go najzwyczajniej w świecie nie ma, ponieważ była to dezinformacja, tzw. fake news.

Wiesz, ktoś kiedyś powiedział że powielając 100 razy kłamstwo to owe kłamstwo stanie się prawdą.

Tu masz 100% racji. Tak długo były powtarzane kłamstwa o szczepionkach i NOPach, że dużo osób uwierzyło w to, że COVID to grypka, a szczepienia zabijają. Ale czego oczekiwać po ludziach, z których wg badania UCE Research i Syno Poland prawie 20% nie ma żadnych oszczędności, następne 13% ma mniej niż 1kpln, a kolejne 20% ma od 1 do 5 kpln odłożone. Czyli ludzi, którzy defacto nie mają żadnych oszczędności (5 kpln to żadne oszczędności) jest ponad 50%! A ja nie wierzę ludziom, którzy nie dbają o własne rodziny. Tak samo nie wierzę nietechnicznym ludziom, którzy protestują przeciwko 5G i tak samo nie wierzę tzw. badaczom sedesowym w sprawie Covida. Fakty są jakie są. Zmarło nam od cholery ludzi, teraz nam się populacja nieco odbuduje kosztem Ukrainy. Ale Covida nie ma, jasne. :lol2:

@henrykow Stosujesz znaną metodą: jeśli fakty przeczą tezie, tym gorzej dla faktów. Warto korzystać z dobrych i sprawdzonych źródeł informacji. Niebezpiecznik jest właśnie takim źródłem i nawet czasem zdarza im się przyznać do błędu, jeśli jakiś popełnią - a ciężko przy obecnym nasileniu dezinformacji czasem nie popełnić błędu.

To akurat twoja strata.

Racja i dlatego tym większy szacunek dla kogoś, komu chce się weryfikować powtarzane 100x (a właściwie tysiące razy) kłamstwo o rzekomych znajomych co padli po szczepionce

1,5 - 2 mln w większości nieszczepionych lub szczepionych jakimś wschodnim wynalazkiem - powinno to już być widoczne w statystykach. Zobaczymy czy rzeczywiście coś się wydarzy, czy będzie jak w przypadku ostatnich dwóch fal fałszywy alarm.

Ja też chorowałem i też dochodzenie do siebie trwało prawie miesiąc,ale ja to nazwałem grypą bo jestem starodawny, a powinienem nazwać to c19. Mało kto chorował z nas na grypę,a grypa z tego co mawiają ,,starsi" to nie przelewki.

Ja objawów innych niż utrata smaku i zapachu na ponad tydzień nie miałem, nawet gorączki czy kaszlu. Przeszedłem o wiele łagodniej niż grypę czy nawet przeziebienie. Natomiast po paru miesiącach pojawiła się parosmia. Żeby było śmieszniej w tym samym czasie chorowali zaszczepieni znajomi i też mają parosmię.

Akurat w tej kwestii to Ty jesteś tym, "kto z góry wie najlepiej". Ci ktosie, to osoby, które zajmują się OSINTem od dawna i potrafią weryfikować fakty. A fakty są takie, że często gęsto nie można dotrzeć do wiarygodnego źródła informacji (w tym wypadku o osobach, które zmarły w wyniku szczepienia). A nie można dotrzeć do źródła, bo go najzwyczajniej w świecie nie ma, ponieważ była to dezinformacja, tzw. fake news.

Tu masz 100% racji. Tak długo były powtarzane kłamstwa o szczepionkach i NOPach, że dużo osób uwierzyło w to, że COVID to grypka, a szczepienia zabijają. Ale czego oczekiwać po ludziach, z których wg badania UCE Research i Syno Poland prawie 20% nie ma żadnych oszczędności, następne 13% ma mniej niż 1kpln, a kolejne 20% ma od 1 do 5 kpln odłożone. Czyli ludzi, którzy defacto nie mają żadnych oszczędności (5 kpln to żadne oszczędności) jest ponad 50%! A ja nie wierzę ludziom, którzy nie dbają o własne rodziny. Tak samo nie wierzę nietechnicznym ludziom, którzy protestują przeciwko 5G i tak samo nie wierzę tzw. badaczom sedesowym w sprawie Covida. Fakty są jakie są. Zmarło nam od cholery ludzi, teraz nam się populacja nieco odbuduje kosztem Ukrainy. Ale Covida nie ma, jasne. :lol2:

@henrykow Stosujesz znaną metodą: jeśli fakty przeczą tezie, tym gorzej dla faktów. Warto korzystać z dobrych i sprawdzonych źródeł informacji. Niebezpiecznik jest właśnie takim źródłem i nawet czasem zdarza im się przyznać do błędu, jeśli jakiś popełnią - a ciężko przy obecnym nasileniu dezinformacji czasem nie popełnić błędu.

Brnij dalej w swojej utopi covidowej a czas pokaże kto miał rację.