Bogus_m 24.03.2020 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 Nie wiem jak was ale mnie ta sytuacja na świecie zaczyna trochę przerażać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.03.2020 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 Nie wiem jak was ale mnie ta sytuacja na świecie zaczyna trochę przerażać.. Wiesz że jak zaczniesz spamować to moderator wsadzi cię do kwarantanny na więcej niż 14 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.03.2020 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 można wysnuć nastepujące wnioski: 7. Kraj nie jest przygotowany na epidemie bo ..... wpisać dowolne. Wpisać dowolne - oczywiście nie chodzi o fakty tylko o aktualne poglądy. Fajne w tej zabawie jest to że każdy może lansować swoje poglądy niezależnie od wyznawanej filozofii życiowej. Panowie , z całym szacunkiem ale ku.....wa wam się nudzi po prostu i zaczynać pisać pierdoły jakbyście mieli cewkę pod czapką. Prawdziwe jest stwierdzenie nr 7 "bo......" nie ma już znaczenia. To nie jest wniosek a FAKT. Kolejna raz nie udało mi się kupić odkażającego płynu Yeti produkcji państwowej spółki PKN Orlen S.A. Kartka wisi w innym miejscu ale nadal nie ma. Liczba zarażony będzie wzrastać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkorol 24.03.2020 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 Prawdziwe jest stwierdzenie nr 7 "bo......" nie ma już znaczenia. To nie jest wniosek a FAKT. . Kłamiesz. "Żaden" kraj nie jest przygotowany na sztuczną epidemię. Żaden kraj demokratyczny, demokracja się zesr.... Chiny pokonały epidemię albo inaczej komuna poradzi sobie z każdą epidemię. To nam chcieli pokazać i rzecz jasna nakłonić nie nas bo pamiętamy ale naszych dzieci już prędzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.03.2020 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 Prawdziwe jest stwierdzenie nr 7 "bo......" nie ma już znaczenia. To nie jest wniosek a FAKT. Kolejna raz nie udało mi się kupić odkażającego płynu Yeti produkcji państwowej spółki PKN Orlen S.A. Kartka wisi w innym miejscu ale nadal nie ma. Liczba zarażony będzie wzrastać. Bo nie ma surowca. Alkohol izporopylowy skoczył w cysternach z 5 zł za kg do 35 zł za kg i te jest cena wirtualna bo surowca i tak nie ma. Mój dostawca usiłował odebrać zamówioną cysternę z shella we francji i na dzień przed załadunkiem dostał info że towar został zajęty przez rząd i go nie dostanie. W Polsce Izopropanolu nie produkujemy. Można liczyć tylko na swojską wódę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.03.2020 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 Wódki w Polsce nigdy nie brakowało. Tym bardziej swojskiej.A jeżeli brakuje (patrz płyn do odkażania ) to znaczy że "państwo" poległo.Płyn "Orlen" jest na bazie alkoholu etylowego.A może nie jest bo płynu nie ma. Na papierze i w TVP można podać że płyn jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.03.2020 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 Kłamiesz. "Żaden" kraj nie jest przygotowany na sztuczną epidemię. Żaden kraj demokratyczny, demokracja się zesr.... Chiny pokonały epidemię albo inaczej komuna poradzi sobie z każdą epidemię. To nam chcieli pokazać i rzecz jasna nakłonić nie nas bo pamiętamy ale naszych dzieci już prędzej. A na nie sztuczną epidemię jest przygotowany? Epidemia jest prawdziwa a nie sztuczna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.03.2020 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 (edytowane) Gdyby nie było lawinowego wzrostu (wartości na razie nie znamy) , to nie byłoby dzisiejszych zaostrzeń/zakazów. Cytat: na pytanie Wirtualnej Polski, dlaczego zdecydowano się zaostrzyć ograniczenia na wzór Francji i Niemiec, skoro przypadków koronawirusa w Polsce jest znacznie mniej, szef resortu zdrowia odparł, że "jest to podyktowane wiedzą medyczną oraz próbą ochrony zdrowia". - Widzimy, że inne kraje wprowadzają je równorzędnie z nami, ale są w innej sytuacji - dodał Szumowski. :bash: Ściególnie Czesi się na nas wzorują Maseczki i dwie osoby od kiedy już mają? Od 19 marca. Zgromadzenie powyżej dwóch osób to pachnie polityką i spacyfikowaniem opozycji. Policja ma zajęcie aby pilnować 150 tysiecy osób na kwarantannie, inne tematy są odłozone. To działania pozorowane - powiedział Piotr Niemczyk o 13:44 a propos dzisiejszego pakietu. Czy nastepne będzie cenzurowanie netu? Edytowane 24 Marca 2020 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.03.2020 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 pierwsze zdanie zrozumiałem - ok mój błąd. Następne zdania - nie rozumiem. Możesz jasniej? Epidemii nie ma ? gdzie nie ma? Kto udaje? Jakbym NS-a czytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.03.2020 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 Znaczy... ironia, zarkazm... jak wolisz... patrzac na wpisy innych I nie porownuj nigdy do NS, to naprawde powazne wyzwisko... a ja Ciebie nie obrazam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.03.2020 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 (edytowane) Spoko luz, festina lente... https://natemat.pl/303559,koronawirus-i-przetarg-ue-na-sprzet-ochrony-osobistej-rzad-pis-sie-spoznil Hurra! Kupiłem mydełko sanitarne w płynie na 70% Isopropyl alkoholu. Nie na CPNie (pardon - obecnie Orlenie), lecz w zwykłym sklepie z farbami. Produkcja - nie Polfa, nie KGHM, nie Orlen czy inne Jedlicze lecz Pollena Ostrzeszów. Brawo Wy !!! To jest informacja o produkcie a nie reklama. Edytowane 24 Marca 2020 przez Bertha Hu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.03.2020 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 Pollena od Białego Jelenia Ale to prywatna firma... "Pollena" spółka z o.o. sp.k. Nie wiedziałem że produkują takie mydło. Jak się nazywa i ile.... kosztuje ? PS Twój post to nie reklama, to życzliwość i pomoc w ratowaniu zdrowia i życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.03.2020 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 W sklepie byłem.Octu nie brakuje.Też nieźle dezynfekuje.Zewnętrznie! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.03.2020 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 W sklepie byłem. Octu nie brakuje. Też nieźle dezynfekuje. Zewnętrznie! Dasz namiary na badania, że taki maks 10% ocet zabija wirusy? Bo co googlam, to raczej mizernie wygląda skuteczność w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.03.2020 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 500ml , cena 13,16 PLN To nie jest reklama, w obecnej sytuacji to ratunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.03.2020 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 Dasz namiary na badania, że taki maks 10% ocet zabija wirusy? Bo co googlam, to raczej mizernie wygląda skuteczność w tym zakresie. Jak się nie ma co się lubi to... Dodaj do octu wody utlenionej. Dobre do klamek i innych powierzchni. Słabo googlowałeś albo zony nie pytałeś czym lodówkę myje. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.03.2020 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 Słabo googlowałeś albo zony nie pytałeś czym lodówkę myje. Co to ma do rzeczy? W lodówce jak długo są w stanie przeżyć (czy raczej przetrwać, bo żywe to one nie są) wirusy? Same zdechną - tu to bakteriami i zarodnikami pleśni trzeba się przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 25.03.2020 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 Wódki w Polsce nigdy nie brakowało. Tym bardziej swojskiej. A jeżeli brakuje (patrz płyn do odkażania ) to znaczy że "państwo" poległo. Płyn "Orlen" jest na bazie alkoholu etylowego. A może nie jest bo płynu nie ma. Na papierze i w TVP można podać że płyn jest. Nie państwo poległo . Ty poległeś. Wiedziałeś o epidemii od połowy lutego lub wcześniej. Dlaczego nie zaopatrzyłeś się w taki płyn wtedy kiedy był dostępny i tani? W systemie słusznie minionym Państwo zajmowało się wszystkim. Od produkcji statków po wypiek bułeczek. Czym to się skończyło - chyba wszyscy wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.03.2020 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 (edytowane) Co to ma do rzeczy? W lodówce jak długo są w stanie przeżyć (czy raczej przetrwać, bo żywe to one nie są) wirusy? Same zdechną - tu to bakteriami i zarodnikami pleśni trzeba się przejmować. Mało wiesz... Mało czytasz? Wirusy mają otoczkę białkową, której uszkodzenie je wyłącza. http://odkrywamswiat1.blogspot.com/2012/04/dziaanie-octu-na-biako.html Problem znany od bardzo dawna. Ale - fakt! Lepij sprzedać pachnący spiryt za dużą kasę. Na ocie biznes niewielki. Jak dodasz wody utlenionej do octu masz silnij(szybciej) działającą miksturę. W sieci jest wiele na jej temat. Tylko... tania jest. Nie ma w tym biznesu. Sama wiedza. To po co to propagować? Adam M. Edytowane 25 Marca 2020 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 25.03.2020 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 ok, to teraz zaaplikuj sobie taką miksturę na dłonie 6 razy dziennie przez 10 dni i potem pokaż nam swoje łapki. Po takiej operacji bedziesz wiedział czemu alkohol z gliceryną jest jednak lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts