Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

"Szkodliwi dla zdrowia" są ci, którzy mają w pompie innych i muszą zawsze być "mądrzejsi".

Bo nie ma wirusa, bo się duszę, bo nie działają te maseczki, bo to spisek, bo to wymysły rządu albo lobby biznesowo-maseczkowego. A w szczepionce będzie chip :bash:

To ci, co wiedzą zawsze lepiej od: lekarza, mechanika, kierownika budowy...

Jaki problem założyć maskę tam gdzie trzeba?

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"Szkodliwi dla zdrowia" są ci, którzy mają w pompie innych i muszą zawsze być "mądrzejsi".

Bo nie ma wirusa, bo się duszę, bo nie działają te maseczki, bo to spisek, bo to wymysły rządu albo lobby biznesowo-maseczkowego. A w szczepionce będzie chip :bash:

To ci, co wiedzą zawsze lepiej od: lekarza, mechanika, kierownika budowy...

Fajnie...

Wbrew faktom- już akceptujesz kaganiec.

Kiedy założysz sobie smycz?

A bat i gwizdek też zaakceptujesz?

:lol:

Adam M.

Masz rację, dla osoby zindoktrynowanej, bezkrytycznie przyjmującej każde nawet najbardziej absurdalne obostrzenie to żaden problem.

Czy kupiłeś już kaski dla siebie i swojej rodziny, w szczególności dla swoich rodziców i dziadków ?

att2JhH.png

Edytowane przez _Grisza_

:rotfl:

No niestety, też z dystansem podchodziłem do tematu szkodliwości maseczek (nawet zakładałem maseczkę w tłumie na deptaku na wakacjach, podczas gdy towarzyszący mi brat, który jest lekarzem, maski nie nosił i mi odradzał, że to nic mi nie pomoże) dopóki nie dowiedziałem się, że dwie osoby z mojego otoczenia zmagają się z grzybicą płuc. I to nie jest ściema. Zapewnie nikogo tym do maseczek nie zniechęcę, nie mam nawet takiej intencji, natomiast sam podchodzę do nich z coraz większą niechęcią.

Edytowane przez kemot_p

Jak można nosić maseczkę niepoprawnie?

Szkodliwość maseczki nie jest żadnym wymysłem.

Zastanowiłeś się dlaczego na początku, osoby z chorobami układu oddechowego nie musiały nosić maseczki?

Niepoprawni:

-pod nochalem i pod ryjem

-mietolona w kieszeni

-noszona zbyt długo

W zasadzie to maska raz na ryju i do śmietnika lub do dezynfekcji

Jak trochę tkaniny może uniemożliwiać oddychanie to nie worek foliowy. Noszę KN95 i faktycznie torochę utrudniają ale chirurgiczna bez jaj.

Nie nosili ze względu na popracie dla parti.

No niestety, też z dystansem podchodziłem do tematu szkodliwości maseczek (nawet zakładałem maseczkę w tłumie na deptaku na wakacjach, podczas gdy towarzyszący mi brat, który jest lekarzem, maski nie nosił i mi odradzał, że to nic mi nie pomoże) dopóki nie dowiedziałem się, że dwie osoby z mojego otoczenia zmagają się z grzybicą płuc. I to nie jest ściema. Zapewnie nikogo tym do maseczek nie zniechęcę, nie mam nawet takiej intencji, natomiast sam podchodzę do nich z coraz większą niechęcią.

A od czego ta grzybica od maseczki ? Pewnie na girach dwa tygodnie noszone i na noc zakładane do snu

Większość osób wyrażających tu swoje niedowierzanie odnośnie pandemii kilka postów wczesniej pisało, jak szczepilo swoje dzieci.

Według Ciebie "antyszczepionkowcy" to ci, którzy szczepia swoje dzieci zarówno szczepionkami obowiązkowymi (w tym płatnymi 5w1) i zalecanymi?

Jeżeli tak, to myślę, że nie mamy o czym dyskutować.

Jeżeli nie - to czemu swiadomie próbujesz przekłamywać fakty?

Wyraźnie teraz widać jak wirus zadziałał na świadomość ludzi.

Przed pandemią - 4% społeczeństwa się szczepiło na grypę. Teraz - brak szczepionek w aptekach.

https://oko.press/szczepionki-przeciwko-grypie-ministerstwo-zdrowia-nie-zamawia/

To po wuj nam takie ministerstwo?

Następne pytanie też zadać?

1471001597_swxr3c_600.jpg

Procent pozytywnych testów.

gkI6BDi.png

Ilość zgonów

ZhhsAI5.png

Ilość aktywnych przypadków

DnrLfAd.png

Ilość hospitalizowanych

VwEXCDa.png

Najciekawsze jest to, że ilość aktywnych przypadków jest praktycznie bez wpływu na ilość hospitalizowanych, a wirus grasuje już prawie pół roku.

Edytowane przez _Grisza_