toivo 14.03.2020 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Witam. Mam pytanie. Mam małe problemy z wentylacją. Na chwilę obecną nie mogę wymienić tych okien , które mam bo w nich głównie tkwi przyczyna, ale proszę o radę. W jednym miejscu nad oknami , na suficie robi mi się grzyb. Jaką polecacie farbę , gładź która pozwoli zminimalizować w przyszłości problem ? Oczywiście sufit najpierw oczyszczę, ale co potem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.03.2020 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Jak nie poprawisz wentylacji (a może problem wynika z mostka termicznego?) to pudrowanie trupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 14.03.2020 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Do usunięcia grzyba kup najtańszy WYBIELACZ i przelej go w jakąś butelkę z atomizerem. Zawiera chlor, więc ładnie Ci wyczyści, ale problem powróci za jakiś czas. Musisz rozwiązać jakoś wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 25.03.2020 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 Usuwanie grzyba trującą i rakotwórczą chemią robi się po wcześniejszym usunięciu przyczyny jego powstawania. A przyczyny mogą być dwie: brak wentylacji (pamiętaj, że przy plastikowych oknach wentylacja grawitacyjna praktycznie nie działa, więc traktujemy, że jej nie ma)mostek termiczny nad oknem (konieczne np. ocieplenie od zewnątrz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts