Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wpływ koronawirusa COVID-19 na budownictwo

Recommended Posts

Odnośnie podlinkowanych materiałów...

https://szczepienia.pzh.gov.pl/wlochy-rozszerzaja-swoj-kalendarz-szczepien-o-szczepienia-doroslych/

Podoba mi się to zdanie:

"Doświadczenia Włoch mogą stanowić cenną pomoc i podpowiedź dla innych krajów do przeglądu ich programów szczepień i wyznaczają kamień milowy w podejściu do programów szczepień obejmujących jak najszerszą wiekowo grupę osób."

Teraz chętnie zobaczyłbym statystyki - ilu zmarłych w związku z koronawierusem było szczepionych.

Ilu wyleczonych było szczepionych.

Ilu szczepionych nie zachorowało.

U nas dziadki słabo się szczepią, ale to nic, bo i tak znaleziono na nich sposób: WYBORY.

ZUS codziennie odbija nową flaszkę z radości i z drzeniem czeka na wybory.

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

• Odpowiedzi 946
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z całą pewnością są skrupulatnie zbierane.

Obawiam sięjednak, że po to aby je utajnić.

Zwłaszcza jak jest silna korelacja szczepień ze zgonami.

Szczepienia to spory biznes. Zwykle płaci państwo. Tępy leming cieszy się, bo DARMO ktoś dba o jego zdrowie!

A za darmo to czasem trudno w pysk dostać...

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

Mnie tego tłumaczyć nie musisz, bo na takie dane natykałem się wielokrotnie w tym przepastnym internecie.

To tylko takim jak d7d MUSISZ OSOBIŚCIE UDOWODNIĆ , że ktoś to gdzieś zebrał, zbadał i tak mu wyszło.

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami&p=7928898#post7928898

Jeszcze inni twierdzą, że nikt nie udowodni im, że białe jest białe...

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

to jeszcze jedno badanie

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3404712/

tabela 3

Dzieci szczepione przeciwko grypie chorowały na inne wirusowe choroby częściej niż dzieci nieszczepione, nie trochę, ale 4,4 raza częściej.

Ciekawy link.

Gdzie w tabeli 3 jest podana informacja "4,4 x częściej" ?

Z całą pewnością są skrupulatnie zbierane.

Obawiam sięjednak, że po to aby je utajnić.

Zwłaszcza jak jest silna korelacja szczepień ze zgonami.

Szczepienia to spory biznes. Zwykle płaci państwo. Tępy leming cieszy się, bo DARMO ktoś dba o jego zdrowie!

A za darmo to czasem trudno w pysk dostać...

Adam M.

Z tym się akurat nie zgodzę....

Nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów, mimo , że niejdednokrotnie spotykam się z faktami które mogą o tym świadczyć...

Prawda jest taka, że tych danych nie trzeba utajniać...wystarczy, że kilku ekspertów publicznie zaneguje takie dane (lub coś w tym stylu), a większość tych, którzy zainteresowali się tą kwestią (a liczna takich osób jest w rzeczywistości stosunkowo niewielka) - uwierzy im na słowo. Nikt nie będzie żadał od nich dowodów, bo to przecież eksperci, prawda? :)

Więc stawiam na to, że te dane za jakiś czas będą może powszechnie dostępne, ale do znalezienia, ale i tak nikt sobie z tego nic nie będzie robił....

I tak i nie...

Jakiekolwiek badania w dziedzinie medycyny są diabelnie kosztowne.

Na ich prowadzenie stać jedynie koncerny medyczne. Żaden lekarz sam , poza opracowaniem dostępnych danych, badań nie przeprowadzi.

A jezeli nawet - to opłacani przez koncerny "eksperci" wyniki zanegują.

Dowód?

- Proszę...

ZOBACZ kto siedzi w WHO i skąd się tam wziął.

Dane są w sieci. Jawne.

Adam M.

Odnośnie wpływu koronawirusa na budownictwo...

No, może być spory i nie tylko na budownictwo!

Obejrzałem demoty...

Jest tam sporo wstawek ze spędu w rocznicę Smoleńską.

Spęd spory, myślę, ze nielegalny, bo co na nim robił ZWYKŁY POSEŁ?

Mam nadzieję, ze w ramach obchodów wyściskali się, wycałowali, popotrząsali sobie łapkami...

Wcale im tego nie zazdroszczę.

Zwłaszcza, ze osoby mało ciekawe.

Gdzieś przeczytałem przepowiednię, ze z powodu zarazy jakiś poseł w roko 20-tek wyborów niedożyje.

Czyżby miała się sprawdzić?

Pożyjemy - zobaczymy.

https://www.planeta.pl/Ciekawostki/Filip-Fediuk-i-przepowiednia-na-2020-rok.-Zaraza-wybory-smierc-sekretarza

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

Statystycznie o kilka rzędów wielkości większy odsetek kibiców Legii choruje na raka prostaty niż fanów Justina Bibera. Jak ktoś wierzy, że wystarczy zapisać się do fanclubu Bibera żeby zmniejszyć ryzyko to oblał test na inteligencję.

Podobnie prawdopodobnie będzie ze szczepieniem na grypę, jak się okaże, że odsetek zaszczepionych jest znacznie wyższy wśród personelu medycznego czy innych grup ryzyka zachorowania na grypę i/lub jej ciężkiego przebiegu, bo to ta sama grupa ryzyka, którą ma covid na celowniku.

Adamie! Myślałem że rozsądniej stąpasz po ziemi, nawet jeśli jest plaskata. Takie piehdoły może napisać czy przypisać komuś - każdy. Gdyby przepowiednia była wydrukowana w książce sprzed lat, to byłoby pewnie opisane mętnie i wieloznacznie - i o to chodzi. Dla każdego coś pasującego. A nuż jelenie kupią?

Pewnie cytuje "wiedzę" powszechnie dostępną. ;)

Wy tego możecie nie wiedzieć , namiętni czytelnicy GW oraz widzowie TVN-u i pewnie rzadziej TVP info , tam dowiecie się jak założyć maseczki , wystarczy posłuchać kilka niezależnych internetowych TV czy posłuchać dziennikarza z krwi i kości a nie tych szmaciarzy wymienionych powyżej , tzn Witold Gadowski i wielu innych niezależnych.

podobno rok temu we Włoszech o tym samym czasie zmarło 18 tys a teraz z okropną niewyobrażalną zabójczą pandemią zmarło 16 tys jakież to ciekawe , ole lemingi lemingi łykacie każde bzdury podane poprzez szczekaczki partyjne.

Edytowane przez kryzys

Wy tego możecie nie wiedzieć , namiętni czytelnicy GW oraz widzowie TVN-u i pewnie rzadziej TVP info , tam dowiecie się jak założyć maseczki , wystarczy posłuchać kilka niezależnych internetowych TV czy posłuchać dziennikarza z krwi i kości a nie tych szmaciarzy wymienionych powyżej , tzn Witold Gadowski i wielu innych niezależnych.

podobno rok temu we Włoszech o tym samym czasie zmarło 18 tys a teraz z okropną niewyobrażalną zabójczą pandemią zmarło 16 tys jakież to ciekawe , ole lemingi lemingi łykacie każde bzdury podane poprzez szczekaczki partyjne.

Rzucasz liczbami, które gdzieś bezmyślnie przeczytasz - jak z tymi 14mln aktywnych telefonów, które jakoby zniknęły z 7mln Wuhan.

Raz uważasz, że COVID to hekatomba, a Chińczycy zanizają liczby ofiar, za drugim razem, że to ściema, a Włosi (pardon, włoska mafia)ją zawyża.

Czy Ty potrafisz przestawić się na jakąś spójną komunikację, czy będziesz na tu karmił sprzecznymi informacjami z gówno-portali?

Ja na przykład mam takie dane:

https://kresy.pl/wydarzenia/regiony/europa-poludniowa/koronawirus-smiertelnosc-na-polnocy-wloch-dwukrotnie-wyzsza-niz-w-poprzednich-latach/

Nie z TVP, nie z TVN

Edytowane przez fotohobby

Podobno czy na pewno?

"Podobno" liczba Amerykanów, którzy umierają za zawał mięśnia sercowego spadła o 70%

Na źródło tego newsa wciąż czekam.

Zaraz wyjdzie na to, że COVID19 korzystnie wpływa na populację - śmiertelność maleje, wiele chorób cywilizacyjnych zanika.

Tylko ci lekarze i personel medyczny jacyś tacy nienormalni, że tak zapiera.alają po 20h/dobę

No dobra nikt z Nas nie wie na 100% o co chodzi i komu na czym zależy. Póki co wszyscy przestraszenie w kolejce do biedry stoją :bash: . Co do kryzysu na budownictwo i ogólnie na usługi i na nasze życie : w tygodniu wpada stylowe małżeństwo do biura i chce to i to i tamto i jeszcze to na już na teraz!!! OK tyle i tyle $ się należy, dostawa do świąt. Robią wielkie oczy i twierdzą,że jest kryzys i przez 3 miesiące firma moja nie będzie zarabiać tak więc lepiej sprzedać towar za 50% ceny i mieć coś niż dokładać do interesu. Pracownica przyszła do mnie z taką nowiną jaką wygłosiło ów małżeństwo.....osobiście wyszedłem ze swojego królestwa i na cały regulator kazałem im wypierdzielać póki jeszcze się nie rozkręciłem bo złodziei częstuję pałą i psa spuszczam! Kryzys zgasiłem w zarodku :lol2:

Adamie! Myślałem że rozsądniej stąpasz po ziemi, nawet jeśli jest plaskata. Takie piehdoły może napisać czy przypisać komuś - każdy. Gdyby przepowiednia była wydrukowana w książce sprzed lat, to byłoby pewnie opisane mętnie i wieloznacznie - i o to chodzi. Dla każdego coś pasującego. A nuż jelenie kupią?

No, może. Każdy może.

Ja to czasem tylko czytam.

Wcale nie znaczy, ze w to wierzę czy ze to moje poglądy!

A że chciałbym, aby kilka przepowiedni się ziściło to źle?

Pomarańcze czy mandarynki na krzaczku pod oknem by mi się podobały...

Pomimo zakazu zgromadzeń się zebrali, wysciskali...

Może i ta sie spełni?

Bo wiesz...

Ja mam dośc tego gnoma, co się kończy, ale MUSI tu i teraz ZDOBYĆ to czego pragnie, bo za rok czy dwa (wie o tym) pójdzie w odstawkę.

Jego własny organizm mu to sygnalizuje...

Wyraźnie widać czego chce i gdzie ma naród i interes państwa.

No to...

Jak Kuba Bogu tak Bóg Fidelowi!!!

Adam M.

Poniżej masz zupełnie inne dane

Nie wiem co o tym wszystkich myśleć - dzisiaj na naszym lokalnym forum pod postem o kwarantannie/wychodzeniu z domu (obecnie to temat nr jeden na osiedlowych grupach), ktoś wrzucił screena

ze strony euromomo z którego wynika, że w pierwszym kwartale 2019 roku we Włoszech zmarło 185967 osób, podczas gdy w pierwszym kwartale 2020 roku 165367 osób.

Trochę mnie ta informacja zdołowała jeśli to prawda.

Jeżeli potrafisz to samemu sprawdź na stronie

https://www.euromomo.eu/

W porównywalnym okresie I kw. 2020 zmarło 20.600 więcej niż w I kw. 2019 roku.

To jest o 12,4 % więcej.

PS Nie wiem czy wiesz ale polecany niezależy dziennikarz to w nomenklaturze tzw. prawicy to "resortowe dziecko". ;)

Edytowane przez d7d
PS

Wg danych WHO na samego covida zmarło we Włoszech 18281 osób - więc na resztę miało umrzeć minus 2K osób?

Podobno w Moskwie samochody rozdają. Nie słuchaj radia Erewań.

Drodzy forumowicze! ZDROWIA życzę z okazji świąt różnie nazywanych. Cały dyskurs może okazać się funta kłaków wart, jeśli komuś zdrowia braknie, szczególnie gdy wirus fruwa intensywnie, służba zdrowia ledwie dyszy a waadza zajmuje się sobą, nie bacząc że nikt nie jest wieczny.

Nawet Lenin.