kemot_p 29.04.2020 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Ja sobie wyobrażasz jeszcze większe dociskanie? Znajoma fryzjerka na działalności od ponad 5 tygodni nie ma dochodu, knajpa w centrum 60 tyś. podwarszawskiego miasta ma 100 zł dziennego utargu. Okoliczni rolnicy nie mogą na targu normalnie płodów rolnych sprzedawać. Tragedia jednym słowem. A Ty byś chciał jeszcze śrubę dociskać, jak ludzie ledwie zipią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 29.04.2020 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Ja sobie wyobrażasz jeszcze większe dociskanie? Znajoma fryzjerka na działalności od ponad 5 tygodni nie ma dochodu, knajpa w centrum 60 tyś. podwarszawskiego miasta ma 100 zł dziennego utargu. Okoliczni rolnicy nie mogą na targu normalnie płodów rolnych sprzedawać. Tragedia jednym słowem. A Ty byś chciał jeszcze śrubę dociskać, jak ludzie ledwie zipią? Przeczytaj raz jeszcze, co Kaizen napisał, ale ze zrozumieniem całego tekstu.Nie jest trudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.04.2020 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Mi tam pasuje. Teraz w wekend była nocka w biedronce polazłem z żoną na dwawózki i mieliśmy prywatną biedronkę . No fakt 1000 wydany bo nto nie standardowe zkupy co tydzień na promocji i do magazynu. No i powierzchnia lodówkowo-zamrażarkowa rozmnożyła się x2Benzyny dwa karnistry dolałem jak do rodziców jechałem bo po 3,69 była. No ale uzupełnione braki i można siedzieć na dupie dalej. Przelew na KRUS mały był. Wniosek o dopłaty przez neta złożone klijencie przychodzą i do puszki gotówkę walą bez reszty na kredytowane następne zakupy. Problem to susza i inflacja a reszta niech się wali bo tanio samochód chce kupić.Wszystko w diabły dalej zamrażać. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.04.2020 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Ja sobie wyobrażasz jeszcze większe dociskanie? Znajoma fryzjerka na działalności od ponad 5 tygodni nie ma dochodu, knajpa w centrum 60 tyś. podwarszawskiego miasta ma 100 zł dziennego utargu. Okoliczni rolnicy nie mogą na targu normalnie płodów rolnych sprzedawać. Tragedia jednym słowem. A Ty byś chciał jeszcze śrubę dociskać, jak ludzie ledwie zipią? Fryzjer i knajpa niesą istotne łatwo to będzie odtworzyć a fryzjerzy przejdą do podziemia to i usługa potanieje bez zusu i podatku. Aby uściślić nie schańbiłem się fryzjerem od 20 lat. Sam sobie sterem żeglarzem i fryzjerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.04.2020 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Ja sobie wyobrażasz jeszcze większe dociskanie? Uważam, że jeszcze z miesiąc temu wszystko powinno działać prawie normalnie - tylko z "reżimem sanitarnym". Firmy normalnie, przedszkola normalnie, żłobki i szkoły normmalnie, sklepy normalnie - tylko maseczki, mierzenie temperatury itp. sposoby wyłapywania chorych. Izolowanie chorych i tych, co z nimi się kontaktowali oraz grup zwiększonego ryzyka. I dopiero zbliżając się do etapu, na którym jesteśmy (co byłoby znacznie szybciej, to prawda) byłby czas na dokręcanie śruby na maksa. Poluzowywanie, gdy nie doszliśmy ani nawet nie zbliżyliśmy się do szczytu (niedawno Szumowski opowiadał, że to będzie koniec lata albo i jesień) zachorowań jest zupełnie nielogiczne - świadczy dobitnie tylko o tym, że na początku rząd zareagował zbyt radykalnie i przeszarżował. Albo zrobił to, bo modele mieli totalnie od czapy (zarówno ekonomiczne jak i wirusologiczne). Albo... No właśnie, albo chodziło cały czas o zduszenie epidemii do wyborów. Od 6 nawet jak dzieci zaczną roznosić koronawirusa to na pewno nie zdąży się rozbuchać do pierwszej tury. A może i do drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.04.2020 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Dobrze że szkoły zamknęli. Jak wyobrażasz sobie bachory w maseczkach? Szkoły nie mają żadnych możliwości nacisku na gówniarzy. Tewszystkie ADHD , aspergery i inne traktują jak święte krowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.04.2020 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Ludziska wam już te dekle od telewizorów chyba parują , wyluzujcie trochę . Niektórym parują dekle od oglądania TV Gadowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.04.2020 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 NAPRAWDĘ tak zrozumiałeś to, co napisałam? Może przeczytaj jeszcze raz, powoli i spokojnie? Nie zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.04.2020 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Przeczytaj raz jeszcze, co Kaizen napisał, ale ze zrozumieniem całego tekstu.Nie jest trudny. nieważne ... żebyś Ty wiedział ile ON zarabia ... "więcej niż 100 "ciapatych" na miesiąc ... ale do "polytyki" się nie dostał (nie wybrali, choć chciał bardzo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 29.04.2020 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 nieważne ... żebyś Ty wiedział ile ON zarabia ... "więcej niż 100 "ciapatych" na miesiąc ... ale do "polytyki" się nie dostał (nie wybrali, choć chciał bardzo) Żartujesz chyba?! Nawet ci obecni specjaliści nie poznali się na nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.04.2020 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Żartujesz chyba?! Nawet ci obecni specjaliści nie poznali się na nim? Być może dla suwerena był zbyt mało przekonywujący ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 30.04.2020 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Jak ze świeca było szukać chorego, to bez sensu było zamykać przedszkola. Na takim etapie, jak jesteśmy teraz powinniśmy właśnie dociskać śrubę, a nie luzować. Jasne. Tyko że mielibyśmy obecnie dużo więcej zachorowani dziennych i całkowicie zapchaną naszą wiotką służbę zdrowia. Bardzo dobrze zrobiliśmy. Teraz ew. można poluzować jak nie jesteśmy w trendzie wykładniczym, ale liniowym. Zobaczymy co się stanie. Trend jest ważny, ale ważna jest też liczba zachorowań. I co z tego, że np. w Hiszpanii spada jak mają ponad 4000 dziennych zachorowań. I co? Mają luzować, bo spada? I mogą skończyć np. na liniowym 3500, a my po rozluźnieniu na 500. Nie tylko trend jest ważny, ale też liczba nowych przypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 30.04.2020 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Uważam, że jeszcze z miesiąc temu wszystko powinno działać prawie normalnie - tylko z "reżimem sanitarnym". To się zgadza, że za mocno przycisnęli na początku, ale mówimy o tu i teraz. Po prostu zaintrygowało mnie Twoje stwierdzenie że cytując "na takim etapie, jak jesteśmy teraz powinniśmy właśnie dociskać śrubę, a nie luzować". Wg Ciebie restrykcje powinny trwać, być łagodzone czy wręcz przeciwnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.04.2020 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 eeeh... to byly czasy "debaty" Ale trzeba luzowac... tak aby nie bylo jakiegos ale do 10go ... :lol2: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 30.04.2020 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Niektórym parują dekle od oglądania TV Gadowski Jedyny w PL dziennikarz z krwi i kości reszta to tylko tło i karierowicze czyli zero , co to za dziennikarz który nie zadaje pytań nie zastanawia się tylko przekazuje info czy to z centrali rządowej (pis) czy to z Niemiecko żydowskiego TVN ja tego nie kupuję , dla urozmaicenia za tydzień będzie Gadowski opowiadał o rodzinie Żydów Rodschildów tych Brytyjskich i tych Francuskich jak to polokowali się w tzw ekologi i ochronie klimatu czyli to co daje najwięcej $$$$$ i dlaczego lobbyści tak ochoczo nas gnoją idiotycznymi co2 ,polecam ciekawy dziennikarz nie to co te miernoty z TV wszelakiej ja tv nie oglądam już ok sporo czasu tobie też polecam . WYKRYTO NOWĄ MUTACJĘ! Nadciąga COVID-20! Według najnowszych informacji, nawet 30 milionów Polaków może być już zarażonych. Tylko niewielka część rokuje na całkowite wyzdrowienie. W skali świata liczba ofiar to już miliardy. CHARAKTERYSTYKA WIRUSA Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez kryzys dod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 30.04.2020 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 WYKRYTO NOWĄ MUTACJĘ! Nadciąga COVID-20! Według najnowszych informacji, nawet 30 milionów Polaków może być już zarażonych. Tylko niewielka część rokuje na całkowite wyzdrowienie. W skali świata liczba ofiar to już miliardy. CHARAKTERYSTYKA WIRUSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.04.2020 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 To jak z tą selekcją chorych i odłączaniem staruszków od respiratorów w Belgii i Holandii ?14mln użytkowników tel, którzy zniknęłi z 7mln Wuhan ?Sam o tym pisałeś ...Masz "koronapierdolca" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 30.04.2020 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Cienias ty się odczep odemnie bo chyba nawet niezgodne z regulaminem są wycieczki osobiste co ? więc spadaj na drzewo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.04.2020 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Spójrz na swój tekst, na mój i zastanów się nad tym, kto tu nadużywa "wycieczek osobistych" o fake-newsach nie wspominając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.04.2020 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 No ja tego nie pisałem Człowieku - ty co wejdziesz, napiszesz jakąś bzdurę, a co najśmieszniejsze - jedna bzdura przeczy drugiej, więc jest bzdurą do kwadratu. spróbuj sie opanować... Komentować nie sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts