Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wpływ koronawirusa COVID-19 na budownictwo

Recommended Posts

Pytasz wolnym od czego?

Od rozumu panie, od rozumu. Ostatnia pięciolatka jest najlepszym dowodem.

Dobrze zrozumiałeś :D

Gdzieżeś Waś był jak rząd wybierali??

Nie zrozumiałeś pytania i dlatego pytasz tak jak pytasz :)

... retorycznym nazywamy takie pytanie, na które odpowiedź jest oczywista, oraz to, na które odpowiedzi nie oczekujemy, gdyż zostało ono zadane w celu skłonienia naszego rozmówcy do refleksji.

https://polszczyzna.pl/pytanie-retoryczne-czyli-jakie/

PS To było pytanie retoryczne.

Edytowane przez d7d

• Odpowiedzi 946
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Proste pytanie zadałem - gdzie byłeś waść..?

A kiedy to było? Wiesz, kiedy Duda wybierał Morawieckiego ani kiedy Morawiecki wybierał ministrów.

To nie jest proste pytanie. A co da odpowiedź na nie? Czy siedział na kiblu, czy w spał - co za różnica?

Kto to jest Waś?

Rządu chłopcze się się nie wybiera. Wybierasz przedstawicieli do zgromadzenia narodowego a potem desygnowany na fotel primeminister (po polsku premier) formuje rząd. W każdych wyborach realizowałem swe czynne prawo wyborcze, rezultat jest wypadkową wszystkich głosów. [...] autocenzura - 3 zdania.

Jak to gdzie/W czarnej .....ie. Mowie Ci ,że stary bunkrownik działa na dwa fronty. Tyt-urutu majtki z drutu i omamianie ogółu.Wszędobylski i wszystkowiedzący. Chorągiewka forumowa.......................W marketach budowlanych ceny mnie trochę zszokowały.

p.s zmień mu tego Waś na Waść bo się nie odczepi.On lubi w tłumaczeniu wasza miłość.

Edytowane przez niktspecjalny

Kto to jest Waś?

Rządu chłopcze się się nie wybiera. Wybierasz przedstawicieli do zgromadzenia narodowego a potem desygnowany na fotel primeminister (po polsku premier) formuje rząd. W każdych wyborach realizowałem swe czynne prawo wyborcze, rezultat jest wypadkową wszystkich głosów. [...] autocenzura - 3 zdania.

Kto to jest primeminister?. Sugerujesz w wątku już politycznym ,którego utożsamiasz powoli ze swoimi poglądami,że rządu chłopaczku się nie wybiera? 2015 i zero obiektywizmu.To modne jak zmagamy się z grypą dobrze zmutowaną.:no:. Ty rządzisz?

Kto to jest primeminister?. Sugerujesz w wątku już politycznym ,którego utożsamiasz powoli ze swoimi poglądami,że rządu chłopaczku się nie wybiera? 2015 i zero obiektywizmu.To modne jak zmagamy się z grypą dobrze zmutowaną.:no:. Ty rządzisz?

Nie odpowiedziałeś na pytanie: Kto to jest Waś?

Potrafisz smyku czytać ze zrozumieniem tekstu? Łącznie z wyrazami w nawiasach?

Mniej więcej wiem kto nie musi nosić. Bardzo wiele ludzi może pod to podlegać i do tego wg własnego uznania.

Najwyżej mogą go inni "zlinczować" słownie lub wyprosić ze sklepu.

Biblia nic do tego nie ma.

Żyjemy w tzw. "wolnym kraju" (wolnym od czego?) i jak ktoś chce to może czytać Biblię i nawet się powoływać na teksty w niej przeczytane.

Czy komuś to w czymś pomoże to pewnie zależy od interpretacji.

Znam takich co przysięgali na Biblię lub na "Tak mi dopomóż..." i i nic wartościowego ani dobrego z tego nie wynikało.

Mniej więcej to są dwa palce koło siebie(spójrz na swojego palca wskazującego i środkowego i złóż je razem ). Jeden mniejszy drugi większy ,ale mniej więcej są równe-czyli tak znasz ustawę,a chcesz linczować innych. Wątpisz w to,że żyjesz w ,,wolnym kraju"? Kazali Ci nosić maseczki i je nosisz.....ciekawe co założysz za dwa tygodnie :lol2:. Z tą Biblią to zupełnie nie kumasz tak więc nie będę Cię dręczył :bye:

Mniej więcej to są dwa palce koło siebie(spójrz na swojego palca wskazującego i środkowego i złóż je razem ). Jeden mniejszy drugi większy ,ale mniej więcej są równe-

czyli tak znasz ustawę,a chcesz linczować innych.

Wątpisz w to,że żyjesz w ,,wolnym kraju"? Kazali Ci nosić maseczki i je nosisz.....ciekawe co założysz za dwa tygodnie :lol2:. Z tą Biblią to zupełnie nie kumasz tak więc nie będę Cię dręczył :bye:

Możesz przeczytać to co napisałem ze zrozumieniem?

To że mamy zupełnie odmienne zdania na dany temat nie oznacza że możesz kłamać na temat "linczu" i przypisywać mi słów których nie napisałem.

W nawiązaniu do ordynarnego kłamstwa (cytat: "a chcesz linczować innych") stwierdzam, że jesteś kolejnym czytelnikiem Biblii na pokaz.

Może czytasz ale też nie rozumiesz.

A może w twojej Biblii zalecają kłamstwa i oskarżenia bliźniego?

PS Daj spokój Biblii - nie wspomina o wpływie COVID-19 na budownictwo.

Potrafisz smyku czytać ze zrozumieniem tekstu? Łącznie z wyrazami w nawiasach?

Mi go nie zadałeś i jak zwykle uniosłeś się nieprawidłowo z czytaniem tekstu czy to z nawiasem czy bez niego.Ty natomiast nie odpowiedziałeś na moje brzdącu:lol2::lol2::lol2:

Primeminister - trudne słowo masz objaśnione w nawiasie w #691, w wierszu 4. Oczywiście że rządzę, gdyż wasz wódz twierdzi że rządzi suweren. Suweren to wyborca. Wódz odmienia to słowo przez wszystkie przypadki. Czynne prawo wyborcze zrealizowałem, więc czego się mnie czepiasz? Jakby co, to lokalna komisja wyborcza mnie pamięta z powodu pytań które zadawałem; pytania były politycznie neutralne.

Brzdącu, to mówili do mnie pod koniec Planu Sześcioletniego, więc miarkuj słowa smarkaczu.

Edytowane przez Bertha

Nawet Komisja Europejska prognozuje, że będziemy mieli NAJNIŻSZY spadek w całej UE:

https://forsal.pl/gospodarka/pkb/artykuly/1474751,w-2020-roku-pkb-polski-skurczy-sie-o-4-3-proc-prognoza.html

I co?? Polski lockdown miał być najgorszy i najbardziej destruktywny. Sporo ekspertów z koziej wólki tu się wypowiada :D.

W 2020 roku PKB Polski skurczy się o 4,3 proc. – wynika z przedstawionych w środę przez Komisję Europejską wiosennych prognoz gospodarczych. To najniższy prognozowany spadek spośród krajów UE.

No to bedzie tak jak Pinokio mowil... Polska expansja na Europe... :D

Moze nie potrafiac wyprodukowac wlasnych samochodow bedzie mozliwosc wykupienia np VW lub BMW... a LOT bedzie mogl przejac Lufthansa.

To LOT nie jeszcze nie przejął Lufy za jednego eurocenta? Najwyższy czas zaoferować im bratnią pomoc.

Hilfe! Hilfe! Niemce mnie ....

Możesz przeczytać to co napisałem ze zrozumieniem?

To że mamy zupełnie odmienne zdania na dany temat nie oznacza że możesz kłamać na temat "linczu" i przypisywać mi słów których nie napisałem.

W nawiązaniu do ordynarnego kłamstwa (cytat: "a chcesz linczować innych") stwierdzam, że jesteś kolejnym czytelnikiem Biblii na pokaz.

Może czytasz ale też nie rozumiesz.

A może w twojej Biblii zalecają kłamstwa i oskarżenia bliźniego?

PS Daj spokój Biblii - nie wspomina o wpływie COVID-19 na budownictwo.

O tej Biblii to już mówiłem Ci,że nie będę z Tobą dyskutował to po raz po dwa wyraziłeś się ,,inni" tak więc uznałem Ciebie za innego

To w sumie dobrze, bo kazda "dyskusja" moze skonczyc sie tylko w jeden sposob w starciu z racjonalnym podejsciem :lol2:

Jakies ukamieniowanie juz zaplanowane na weekend? Bo chyba zadna kolacja z owocami morza:lol2:

Człowieku nie ma gdzie ryby smażonej zjeść a Ty mi tu o owocach morza :lol2: