6h057 11.04.2020 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 Witam wszystkich. Mam pytanie do znających się Na jednej działce są dwa domy, jeden nowy z wszelkimi przyłączami, a drugi stary(ok 60 lat) który już tam był przy kupowaniu działki. Stary nie posiada przyłącza prądu - kiedyś było napowietrzne ale przy modernizacji w gminie i puszczaniu wszystkiego ziemią prąd został odcięty bo nikt nie planował tam mieszkać. Teraz plany się zmieniły i potrzebne jest przyłącze. Dom jest stary więc nie ma żadnych planów i projektów. Na mapkach geodezyjnych widnieje jako budynek mieszkalny. Co jest wymagane aby podłączyć prąd? Wiem, że warunki techniczne ale oprócz tego? Będę wdzięczny jak ktoś opisze etapy mojego przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 11.04.2020 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 Warunki z ZE, m.d.c. projektowych, projekt, wykonawca , geodeta(wytyczy, pomierzy położony kabel= mapa powykonawcza), odbiór, licznik. Na szybko i w skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6h057 12.04.2020 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Dzięki za odpowiedź. Jak wystąpię do ZE o warunki to potem do kogo się udać? Ktoś musi wykonać projekt przyłącza? Szukać jakiegoś biura projektowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 12.04.2020 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Jak masz zamiar sprawdzać to co napisał Bertha to wystąp o warunki i nie zajmuj się resztą, coś mi się wydaje źe z tymi warunkami będzie problem;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6h057 13.04.2020 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Remiks, czemu z warunkami będzie problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 13.04.2020 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Remiks, czemu z warunkami będzie problem? Nie napisałem że będą a że tak mi się wydaje;-) Raczej problem z osobnymi przyłączami do dwóch budynków na jednej działce. Chyba że tam planowana działalność gospodarcza np. i inna taryfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6h057 14.04.2020 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Nie no po prostu mieszkają dwie rodziny w osobnych domach, robią problemy w takich sytuacjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 14.04.2020 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Autorze tematu - dlaczego zadajesz tak bezmyślne pytania na forum. Czy naiwnie wierzysz, że dyżurni pomagacze udzielą Ci dobrych rad ? Dlaczego nie zgłosiłeś się do lokalnego operatora energetycznego, który udzieliłby Ci wiążącej odpowiedzi. Na marginesie - zapewne będziesz miał złącze kablowo-pomiarowe w linii ogrodzenia i kabel z tego złącza do starego domku to nie jest przyłącze, ale wlz wykonywany we własnym zakresie. I tu znowu będzie pole do zadawania na forum pytań typu "jaki kabel do domku". Więc na przyszłóść radzę skontaktować się z elektrykiem, ale takim z wykształcenia a nie tylko z"uprawnieniami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 14.04.2020 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 No i masz fachową odpowiedź, znajdź elektryka i zapytaj ZE to ostatnie chyba właściwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6h057 16.04.2020 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 W domu mam nową elektrykę i kabel od skrzynki do ogrodzenia już przygotowałem, leży zakopany w ziemi, zdaje się 10mm2. Problem w tym, że chce się dowiedzieć co będzie wymagane, bo w domu nie była zgłoszona zmiana dachu i jeżeli przyjdzie mi robić jakieś projekty i zgłaszać to wszystko do starostwa to mogę sobie narobić problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 16.04.2020 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Przecież napisałem, że to co będzie wymagane to dowiesz się w ZE. Nowa instalacja - rozumiem w starym domu - oraz zakopany kabel urzędowo nikogo nie interesuje. Odnośnie dachu - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 17.04.2020 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Tylko miej świadomość że teraz czeka się rok dosłownie rok na podłączenie , świry normalne świry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6h057 20.04.2020 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Wymagają mapkę z projektem przyłącza. Pytanie czy jak zacznę robić projekt przyłącza to nie zainteresują się resztą domu, że stary i nic o nim nie mają i doczepią się, że dach zmieniony itp. najlepiej przydałaby się osoba, która by wiedziała jak to wygląda z ich strony;) Nikt tam nie pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 25.04.2020 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Tylko miej świadomość że teraz czeka się rok dosłownie rok na podłączenie , świry normalne świry. Rok będzie mało. Ja czekam już 14miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts