Marcowy70 12.04.2020 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Niby proste, ale niekoniecznie Znajomy majster twierdzi, że "wszyscy robio" najpierw ściany działowe, a potem dach, ale taka kolejność mi nie pasuje do harmonogramu - najpierw chciałbym przykryć dom, wstawić stolarkę, a potem zimą na spokojnie stawiać w środku ścianki. Można tak? Oczywiście nie ma żadnych technicznych ani logicznych przeciwwskazań - ściany wewnętrzne nie są nośne, strop jest belkowany, między górną krawędzią ściany i stropem jest odpowiedni odstęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 12.04.2020 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Ja robiłem najpierw dach. Ściany działowe na końcu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 12.04.2020 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Ściany działowe przeszkadzałyby cieślom podczas montażu więźby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 12.04.2020 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Niby proste, ale niekoniecznie Znajomy majster twierdzi, że "wszyscy robio" najpierw ściany działowe, a potem dach, ale taka kolejność mi nie pasuje do harmonogramu - najpierw chciałbym przykryć dom, wstawić stolarkę, a potem zimą na spokojnie stawiać w środku ścianki. Można tak? Oczywiście nie ma żadnych technicznych ani logicznych przeciwwskazań - ściany wewnętrzne nie są nośne, strop jest belkowany, między górną krawędzią ściany i stropem jest odpowiedni odstęp. Jeśli masz na myśli strop BELKOWY i ścianki działowe pod nim, to przeciwwskazań budowania ich po dachu raczej nie ma, jedynie wykonawca może się czasami w głowę pierdyknąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcowy70 13.04.2020 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 OK, dzięki za wszystkie opinie. Tak m się wydawało, że nie ma sensownego powodu. Ściany działowe przeszkadzałyby cieślom podczas montażu więźby. Strop jest belkowy, więc w całości montowany z rusztowania zewnętrznego, ściany wewnętrzne w tym nie przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts