Jareen 22.04.2020 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Witam serdecznie forumowiczów. Jest to mój pierwszy post na forum dlatego też miło mi wszystkich powitać, mam nadzieję sporo się od Was nauczyć a w przyszłości jak sam się "naumiem", wspierać innych. Budowa domu rusza w czerwcu, mój obecny problem dotyczy jednak wjazdu na posesję. Jest on przewidziany z ulicy innej niż pierwotnie a wniosek został pozytywnie zaopiniowany przez zarządcę drogi. Został przygotowany projekt zjazdu, natomiast fizycznie nie został on jeszcze złożony - ze względu na ciężkie pojazdy jakie będą wjeżdzały na plac, budowę zjazdu planujemy rozpocząć po zamknięciu stanu surowego. Problem polega na tym, że planowany zjazd zlokalizowany jest na końcu ślepej uliczki, która jest notorycznie zastawiana pojazdami jednego z mieszkańców. Oczywiście sąsiad ten został poinformowany o planowanym zjeździe w tym miejscu, niestety nie reaguje na prośby usunięcia pojazdów a odnoszę wrażenie, że sprawa eskaluje a samochody (i od niedawna także smieci) stawiane są w celu skutecznego utrudnienia mi dostępu do posesji. Czy sama pozytywna decyzja zarządcy drogi o lokalizacji zjazdu w określonym miejscu, zgodnie z mapką jest wystarczającą podstawą do podjęcia interwencji przez stosowne służby? Serdecznie dziękuję za wszelkie udzielone informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.04.2020 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 jak znam policję, to oleje sprawę i każe załatwiać to w sądzie.Niestety, na złośliwego sąsiada najlepszym rozwiązaniem jest zmiana działki. ta ślepa uliczka jest prywatna czy gminna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareen 22.04.2020 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Ta uliczka jest na dzialce gminnej, z resztą o dołączenie się do niej występowałem do urzędu miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 22.04.2020 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Generalnie urzędy nie dają sobie rady z takimi aspołecznymi osobnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareen 22.04.2020 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 ale służby typu policja lub straż miejska raczej tak, co parę lat temu z konieczności musiałem sprawdzić. Pytanie tylko, czy to ze mam zgodę na wjazd w tym miejscu (bez fizycznego jego wybudowania) będzie dla nich wiążące przy podejmowaniu działań typu upomnienie/mandat/skierowanko na holowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.04.2020 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 niekoniecznie. Zalezy od dobrej woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 22.04.2020 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Ale tamtędy masz teraz wjazd i tamtędy będą wjeżdżały pojazdy budowy ?Czy teraz masz wjazd z innej drogi ale w przyszłości będziesz miał właśnie tam?Jeśli to pierwsze to policja bo przecież zastawiają Ci wjazd na posesję.Jeśli to drugie to teraz nic nie ugrasz, dopiero jak wjazd powstanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareen 24.04.2020 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Nie mam praw do pierwotnego wjazdu - nie nabyłem udziału w nim z powodu miliona współwłaścicieli + faktu, że jest dogodniejsze miejsce z innej, omawianej ulicy. Fizycznie idzie "starym" dojazdem się dostać, prawnie - nie. Tak, to tym wjazdem o którym rozmawiamy mają jeździć pojazdy budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts